Hevosen teurastus helpommaksi ja kannattavammaksi


Vieras

#51


Tuota, ex-ravurit on jokseenkin liikaa nostettu esiin, voisi puhua ihan vaan hevosista.
Tallityttö

#52 Näkökulma


Olisiko joku teistä valmis sanomaan:
"LEHMÄLLÄKIN(tai vaikka SIALLAKIN) ON OIKEUS VANHUUTEEN JA ARVOKKAASEEN KUOLEMAAN!"

Täydellisessä maailmassa jokaisella luontokappaleella toki olisi tällaiset oikeudet. Mutta miksi hevoset ovat teille eri asia kuin esim. nuo lehmät? Kummankin lajin edustajilla hurmaavia persoonia!
Hevoset elänevät keskimäärin mukavemman ja luonnonmukaisemman elämän kuin tuotantoeläimet, ja olisivat siten mielestäni eettisempää ravintoa kuin navetoissa suurinpiirtein koko ikänsä elävät tuotantoeläimet.
niin

#53 Kannattavuus väärä sana!


Jätin adressin kirjoittamatta lähinnä juuri siksi, että puhutaan kannattavuudesta. Hevosen "hävitys" on niin laissa säädettyä ja hankalaa, jotta todellakaan ei ole haaveissa saada teuraaksi viemistä kannattavaksi, vaan ennemminkin halvemmaksi kun muut konstit tai edes kulut kattavaksi toiminnaksi. Tällöin jokainen hevosen omistaja varmasti miettisi tarkemmin, onko hevosella mahdollisuus vielä hyvään elämään vai ei. Olen itsekkin silloiseen käyttöönsä "sopimattoman" hevosen ilmaiseksi saanut, viisi vuotta sen kanssa elänyt ja myynyt varusteiden hinnalla seuraavaan perheeseen jossa se onnellisesti vietti aikaansa viimeksi kun kävin katsomassa.
Mutta näiltä vastustajilta, "huolehtikaa eläimestä koko elinikä" kysyisin, miten viet talliin kuolleen hevosen "arvokkaasti" hautaan? ai niin, hautaaminenhan on laissa säädetty. Entä sairas hevonen, joka kärsii eläessään, tapahtuu suuria muutoksia, jolloin esim yli kakskymppistä huonokuntoista hevosta vain ei kannata sen itsensä kannalta rasittaa. Kaikki ei ole niin mustavalkoista.

Vieras

#54


Ja laajaa yhteistyötä suomalaisen eettisen hevo sen lihan puolesta.EUn ulkopuolelta,GAOn raportti Yhdysvalloissa teurastamot lakkautettu,viedään Ka nadaa,Meksikoon.Kesällä 2012 Kadanasta Beljiaan tuodusta hevosen lihasta löydettiin FENYYLIBUTAT SONIA ja KLENBUTEROLIA.Ja FENYYLIBUTATS..käyte tään USAssa hevosten lääkitsemiseen yleisesti.He vosjärjestöt ovat toistuvasti varoittaneet, että teuraaksi hevosia ostavat välittäjät VÄÄRENTÄVÄT hevosen tunnistustodistuksia. Todistus täytetään vasta välittäjän ostettua hevosen, eikä tiedossa välttämättä ole,mitä aineita sille on edellisten kuukauden aikana annettu.Tuleeko Kanadaa voimaan säädös, jonka mukaas EUhun vietävästä lihasta on oltava olemassa lääkeainekirjanp. koko hevosen elämän ajalta.- Otteita Hevosenlihan tuonti on moninkertaistunut,- kirjoituksesta. Maaseudun tulevaisuus 25, helmik.2013. Suomessa taas on jo tullut tietooni 18 teurastamoa tähän mennessä. Hereillä olevin terveisin´´kaksi entistä ravuria ´siis kotimultiin.Hei.
mia

#55 ?


Olen sitä periaatteessa tekstin kirjoittajan kanssa samaa mieltä, mutta minun mielestä asia on sen verran epäselvästi kirjoitettu, että jos pelkästään näin on perusteet, niin minun on pakko jättää allekirjoittamatta.
Lea Saarikivi

#56


Asiana ihan oikea, osin. Mutta kirjoitettu huonosti ja huonoin perustein.
hevosen teuraaksi saaminen pitää olla helpompaa, mutta kuten muutama muukin toteaa, kannattavuus on väärä sana ja lisäksi painotettu ravureita. Hevonen on hevonen ja rakas harrastuskaveri & monen ystävä oli se elämässään tehnyt mitä vaan, ja sama ongelma koskee kaikkia.
Ja tämän takia jätin allekirjoittamatta.

Vieras

#57 Ihmisillä muka oikeus päättää että kun hevonen on ravuri niin siitä ei ratsua tule


Ja nyt taas hevosia syytetään siitä että ihmiset ovat osaamattomia. "Laitetaan teuraaksi kun ei osata kouluttaa " Älä hanki hevosta jos et osaa huolehtia siitä. Älä siis ex ravuria äläkä ratsua.

Vieras

#58


Kyllä se näin on...jos haluaa hevosensa laittaa ns. lihoina pois lopulliselle matkalle, niin kyllä kilohintaa pitää nostaa niin että siihen on myös hevosestaansa luopuva ihminen...tyytyväinen ja näin ollen saamme kotimaista hevosen lihaa eikä ulkomailta rahdattua kärsivien hevosten lihaa. Kaupasta ostettuna pieni tönkki maksaa kuiten ostajalle liikaa siihen nähden mitä tänä päivänä ehkä on itse saanut kun hevosensa lihoiksi luovutti...lihakunnat haloo käyttäkää päätänne, niin saatte kotimaista hevosenlihaa :)
LMPR

#59 Ei Helkkarissa.


Jos kerran hevosta halutaan leivänpäälle ja paistiksi, niin sitten aletaan tuottamaan myös koiranlihaa. Hevonen on seuraeläin ei ruokaeläin. Oma uskontoni ei hevosen syömistä salli, mutta koira voisi maistua. YUM!

Vieras

#60


Hevoselle sen arvolle kuuluva, nopea ja tuskaton lähtö tästä maailmasta. Se on hieno eläin ei kiertopalkinto.

Teurastaja eläkeläinen

Kommentoi adressia