Tiedotusvälineiden otettava vastuu toimistaan Jokelassa

Eija Heikkinen
Oulu

#1 Hyvä

14.11.2007 17:22

Kerrankin ollaan adressitouhussa oikealla asialla. Voin kuvitella miltä Jokelassa asuvista tuntuu,varsinkin heistä, jotka ovat ikävän tapahtuman läheisesti kokeneita.
Itselläni on henkilökohtaista kokemusta lähes vastaavasta. Liki vuoteen en uskaltanut liioin pankkiautomaatille mennä, koska pelkäsin, että minut tunnistetaan lööpeissä olleen lehtijutun takia.
Onko tässä maassa julkaistavien sensaatiolehtien ainut myyntivaltti toisten ihmisten elämän tonkiminen, varsinkin jos siitä sattuu jotain negatiivista löytymään.
Itse en ole ostanut/lukenut iltapäivälehtiä 15:een vuoteen, syy, henkilökohtainen kokemus siitä, kuinka paljon niissä spekuloidaan tapahtumien kulkua "tragedioissa".
Mikään ei aikanaan pitänyt paikkaansa, edes uhrin ikä. Asiaa yritettiin oikaista, tulos oli, että vielä ikävämpää tekstiä oli seuraavan päivän lehdessä.
Toivon voimia kaikille Jokelan tapahtumien osallisille, tiedän etteivät tapahtuneet asiat koskaan unohdu, mutta kipu hellittää vähitellen taikka muuttuu toisenlaiseksi.
Henna Juhola
Helsinki

#2 Halauksia ja jaksamista teille.

15.11.2007 18:08

Median käytös on asia, joka puhuttaa ympäri maailman. Median maine on vaakalaudalla sen marginaaliryhmän vuoksi. Jonka ikäväkseni joudun toteamaan kasvamaan päin olevaksi.

Tuen kannanottoanne täysin sydämin.

Toivotaan, että tekemällänne adressilla pystytään vaikuttamaan median lööppien kirjoiteluun ja juttujen muotoiluun.

Media on niin meillä, kuin muuallakin kasvanut suurimmaksi kouluttajaksemme, joka on pelottavaa siltä osin, että totuus jää lopusta aina kuulematta.

Halauksia teille kaikille asian kokeneille, sitä käsitteleville ja omaisille. Ja jaksamista.

Kommentoi adressia