Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen.

eläkeläinen etu-Töölöstä

#1 Mechelininkadun liikenne

20.01.2013 10:09

Kiitokset kirjoituksestanne Töölöläisessä, jonka sain vasta eilen! En tiedä, mitä voisimme tehdä täällä etu-Töölössä, sillä nyt ilmeisesti on tehty tutkimus, että emme tarvitse busseja emmekä raitiovaunuja. Olisi mielenkiintoista tietää näiden suunnitelmien "isät", missä päin kaupunkia he asuvat. Olen useasti toivonut, että suunnittelijat jalkautuisivat tänne asukkaiden joukkoon sieltä työpöytänsä äärestä ja näkisivät mikä tilanne on. Aikoinaan kun kolmosen raitiovaunun reitti muutettiin olin yhteydessä johtaja Lehmuskoskeen ja hän vannoi ja vakuutti ettei tilanne niin paha ole, meillehän jää bussi 18, jolla pääsemme Arkadiankatua Postitalolle ym. Mutta missä on nyt bussi 18 - ajaa bussin 14 edessä tai takana!!!
Aivan toiseen asiaan - tilastoinnit ovat luku sinänsä. Jos suunnittelijat olisivat jalkautuneet esim. Sammon puistikkoon, olisi maalaisjärjellä vuosia sitten voitu päätellä,että Töölön lapsiluvut ovat kasvamassa.....mutta koska tilastot näyttävät muuta!

Vieras

#2 Suunnittelijoiden uskomattomat suunnitelmat vailla järkeä

20.01.2013 12:44

On todella käsittämätöntä liikenteen suunnittelua meneillään, Eiraan menee nyt peräkkäin kaksi bussia, 14 ja 18. Miksi? Sen sijaan Kruunuhakaan ennen mennyttä bussi 18 ei ole korvattu millään. Lisääkö tälläinen menettely julkisen liikenteen käyttöä?
Entä miksi pitää kaataa Mechelininkadun upea puukujanne, se juuri on ollut parasta muuten niin liikenteeen meluisalla kadulla. Puukujaa ei saa kaataa vain pyöräilijöiden vuoksi! Lisäksi pysäkki, josta on eniten aina noussut raitovaunu 8:aan matkustajia, aiotaan lopettaa.
Se on totaalisen sairas ajatus. Kuka virkamies ajatteleen näin nurinkurisesti?
Olemme todella vihaisia näille suunnitelmille. Lopetetaan julkisen liikenteen käyttäminen!
sinitaivas

#3 Re: Mechelininkadun liikenne

20.01.2013 13:59

#1: eläkeläinen etu-Töölöstä - Mechelininkadun liikenne

Hei, nyt pitää saada lisää nimiä adressiin, kirjoituksia Hesariin ja kirje Hgin kaupungin yleisten töiden lautakunnalle 22.1.2013 klo 15.00 mennessä.

 

Tässä olisi nyt Töölö-seuralle oiva paikka tehdä valitus moisista suunnitelmista joukkoliikenteessä.

 

Vanhus Töölöstä

#4 Palvelut heikkenevät

20.01.2013 16:50

Hyvä pysäkkitaajuus palvelee mm. vanhuksia ja lapsiperheitä. Pysähtyminen vie noin 3-5 minuuttia kunkin linjan ajasta. Kumpi tässä on tärkeämpää, hyvä palvelu tai viisi minuuttia aiemmin päätepysäkillä? On helppoa jättää auto kotiin ja mennä julkisilla kulkuneuvoilla, jos ne toimivat. Kaupungin päättäjät ovat jo pitkään halunneet vähentää yksityisautoilua kaupungissa saadaakseen ihmiset matkustamaan julkisilla kulkuvälineillä. Puut luovat vehreyttä ja ovat monin tavoin kaunistamassa kaupunkikuvaa. Sen lisäksi puut sitovat mm. ääntä ja pölyä. Missä on Saurin "vihreä kaupunki" -ajatus? Onko pyöräilijöitä niin paljon, että julkista liikennettä voidaan näin heikentää? Suomen vaihtuvat vuodenajat vaikuttavat myös pyöräilyn määrään ja erityisesti talvisin julkista liikennettä tarvitaan, vain harva pyöräilee pakkaskeleissä/lumisateella. Joskus olisi hyvä ottaa päätöksenteossa huomioon myös asukkaiden mielipide ja käyttötarpeet.
Pyöräilijä

#5 Järkeä pyörätien suunnitteluun

20.01.2013 19:47

Miksi Mechelininkadun puut kaadetaan ja pysäkkejä poistetaan? Miksei pyörätietä tehdä autokaistan reunaan, jossa olisi sen luonnollinen ja turvallinen paikka. Leveästä jalkakäytävästä voisi helposti ottaa tarvittavaa lisätilaa.
Vihainen mummo

#6 Re: Mechelininkadun liikenne

20.01.2013 23:09

#1: eläkeläinen etu-Töölöstä - Mechelininkadun liikenne 

 Hei ja kiitos osuvasta kommentista. Asia on juuri niinkuin kuvailit. Tässä selvitystä hankkeista. Helsingin liikennesuunnittelun avainpaikat on nykyään kahmittu ns. Fillarimafialle, joka ajaa tiukasti vain pyöräilevän vähemmistön etuja. Kärjessä on HKL:n eli liikennelaitoksen  johtokunnan uusi puheenjohtaja Otso Kivekäs Vallilasta, uusi kaupunginvaltuutettu ja Helsingin Polkupyöräilijöiden aktivisti. Taustalla toimii kaupunginsuunnitteluvirastossa puuhaava entinen ammattilaispyöräilijä Marek Salermo Kauniaisista. Molemmat tiukasti pyöräilijöiden asialla ja kaikki hankkeet Helsingin Polkupyöräilijöiden ehdoilla. Veronmaksajien rahoilla toteutetaan kaiken aikaa huikeita pyöräilyhankkeita. Uusi Baana Etu-Töölössä maksoi yli 5 miljoonaa euroa. Mechelininkadun pyörätien kustannus on tällä hetkellä 2,7 miljoonaa, vaan eiköhän se siitä ylity. Kaupunki myönsi juuri pyöräteiden auraukselle 450 000 euron lisämäärärahan, vaikka muuten aurausrahat  ovat lopussa ja kansa kahlaa hangessa ja liukastelee suojateillä. Mikään uhraus ei ole liian suuri, kunhan se menee fillaristien hyväksi.

Maalaisjärkeä kaupunkiin

#7 Re: Järkeä pyörätien suunnitteluun

20.01.2013 23:14

#5: Pyöräilijä - Järkeä pyörätien suunnitteluun 

 Pyörätie tehdään jalkakäytävän reunaan. Mutta koska autot eivät enää sen jälkeen mahdu ajotielle, pitää puut kaataa ja pysäkit siirtää pois tieltä. Jalkakäytävät ovat paikoin niin kapeita, ettei niistä riitä tilaa pyöräteille. Bussipysäkit lähtivät jo pyörätien alta, seuraaviksi poistuvat myös iltapysäköintipaikat kadun reunasta, samasta syystä.

Tyrmistynyt

#8 Re: Mechelininkadun liikenne

20.01.2013 23:45

#6: Vihainen mummo - Re: Mechelininkadun liikenne

Tämän tapainen toiminta, joka pitkälle tapahtuu salassa, on uskomatonta! Luin tästä vasta tänään Töölöläisestä. Pyöräteitähän menee pohjois-eteläsuunnassa jo: rannassa Merikannontiellä ja siitä etelään hautausmaan kautta, Mannerheimintiellä on myös pyörätie, joka sopii hyvin siihen, lisäksi Töölönlahden rantaa pitkin voi ajaa. Juuri avattiin Baana, joka toimii hyvin poikittaisliikenteessä. Täysin järjenvastaista toimintaa hankaloittaa julkista liikennettä ja aivan käsittämätöntä kaataa puut kadulta, joka tarvitsee elävyyttä. Tuo puukujahan on kuin Esplanadilla.

Miten tällainen esitys, joka suosii yhtä ihmisryhmää, voi mennä läpi?

jv65

#9 Re: Re: Mechelininkadun liikenne

21.01.2013 09:32

#8: Tyrmistynyt - Re: Mechelininkadun liikenne

Aivan tajuton idea muutta mechelininkatu ,1 ajorataiseksi molemmpin suntiin .Välissä kulkee puistoväylä jone mahtuvat polkupyöräilijät ovat turvassa muulta liikenteltä ,mistä johtu näin yksityinen näkemys liikenettä kohtaan koska samma liikene rasite siirtyy taas muualle suurin syy tähän on tehdyt ratkaisut eri osin helsingin aluella,jos kaupunki ei ymmärrä

monet tule autoilla töihin käyttää myös auto kokopäivän,vai haluateko tästä kaupungin joka nuku ruususen unta.

Alas fillaristivähemmistön diktatuuri

#10 Re: Suunnittelijoiden uskomattomat suunnitelmat vailla järkeä

21.01.2013 11:36

#2: - Suunnittelijoiden uskomattomat suunnitelmat vailla järkeä 

 Onpa mennyt aika pitkälle tämä pyöräilyn suosiminen. Fillaristeja on liikenteessä (heidän oman ilmoituksensa mukaan) 11 %. Näin ollen meitä muita onkin sitten 89 %. Alkaa kuulostaa vähemmistön diktatuurilta. Mutta lopputulos tulee olemaan kaikkea muuta kuin heidän toiveidensa mukainen: Eihän pyöräily tällä meiningillä lisäänny, vaan autoilu, kun koko ajan heikennetään joukkoliikennettä. Joukkoliikenteen käyttö on itse asiassa pakko lopettaa, kun ei ole enää mitään, mitä käyttäisi. Olen jo päättänyt lopettaa kuukausilipun (eli kausilipun) oston, kun nykyinen kausi päättyy. Olen laskenut, että palveluiden keskittäminen omaan lähiympäristöön ja kivijalkakauppoihin vähentää julkisen liikenteen tarvetta ainakin puolella, joten jatkossa ratikalle taivalletaan vain pakon edessä. Ja oman auton käyttöä tietysti lisätään, niin typerää kuin se onkin keskustassa.

Hämmästynyt julkisenliikenteen käyttäjä, veronmaksaja

#11

22.01.2013 00:00

En kannata Calonikusenkadun pysäkin poistoa.
Perustelu; Liikennevaloja säätämällä Sammonkadun ja Caloniuksenkadun risteyksissä säästetään aikaa riittävästi samoin Kalliossa raitiovaunu 8 linjalla sopii risteävän raideliikenteen osalta tehdä vähän ajoituskorjauksia jotka tosin haastavampia kuin yhden pysäkin poisto.
Jos kartalla harpin kanssa katsoo etäisyyksiä pysäkeiden väleissä on lopputulos Caloniuksenkadun pysäkin säilyttäminen mikäli ollaan oikeudenmukaisia.
Jos on pakko yksi pysäkki poistaa olkoon se silloin Perhon pysäkki. Sitä käyttävät kansalaiset ovat saaneet aivan viereen bussi 24:n pysäkin ja Marian sairaalan pysäkit ovat lähellä myös.

En kannata puiden poistamista.
perustelut;
1)Vihreät kasvit ovat tutkimusten mukaan mielenterveyttä kohentavia kun ne ovat päivittäin nähtävissä (masennuksen poistaja)
2)Vilkkaasti liikennöity katu tuottaa melusaastaa mitä lehtipuut ansiokkaasti heikentävät suuren osan vuotta
3)Vilkkaasti liikennöity katu tuottaa myös pölyjä ja muuta saastaa mitä lehtipuut ansiokkaasti puhdistavat
4) Olemme ostaneet kotimme kauniin puistoisen kadun varrelta eikä missään ollut ennakoitavissa että se hakataan kaljuksi (hallintomenettelylaki vaatii ennakoitavuutta virkamiesten päätöksiin ja oletan sen olevan näin isoissa asioissa kymmeniä vuosia).
5)Kun pyöräilytunneli rakennettiin on pyöräliikenne vähentynyt merkittävästi ja erittäin harvoin olen nähnyt pyöräilijää heille tehdyissä taskuissa.
6) Pyöräilijöillä on jo oma rauhallinen saasteista vapaa tie hietaniemen kautta ja sen tulee riittää.
Älkää rikkoko ehjää

#12 Re:

22.01.2013 09:56

#11: Hämmästynyt julkisenliikenteen käyttäjä, veronmaksaja -  

 Kiitoksia, olipa hyvät perustelut. Juuri näin se menee. Kannattaa ottaa yhteyttä kaupunginvaltuutettuihin ja muihin liikenteestä päättäviin ja koettaa saada taottua järkeä niiden päähän.

Pyörätiet myös vaarantavat jalkaliikenteen

#13 Töölön suunnitelmät jäihin

22.01.2013 09:59

Nyt on virkamiesten kyllä syytä tutkia uudelleen koko joukkoliikenne-asiat Etu-Töölössä. Mieluummin saisitte paneutua Väinämöisenkadun autopaikkojen järjestämiseksi vinopysäköinniksi ja lisäksi suojella autopaikat vain asukaspysäköinnin maksaville. Kesäisin kentän käyttäjien autoja on niin paljon pysäköintipaikoilla etteivät pysäköintiluvan maksaneet saa paikkoja.

Miksi tuhlataan Helsingin kaupungin rahoja sellaisiin suunnitelmiin, jotka käytännössä saavat veronmaksajien vihat päälleen ja jotka eivät ole parannuksia vaan yksinkertaisesti HEIKENTÄVÄT JA VÄHENTÄVÄT JOUKKOLIIKENTEEN KÄYTTÖÄ.

Tulee kyllä välittömästi mieleen, että kaikki suunnitelmat tehdään vain paperilla, tuntematta käytäntöä ja välittämättä veronmaksajien mielipiteistä.

Lisäksi tuntuu naurettavalta, että suurella innolla joka puolelle kaupunkia rakennetaan pyöräteitä, kun pyöräilyaikaa vuodessa on noin 8 kuukautta, mutta joukkoliikennevälineet kulkevat vuodessa 12 kuukautta. Ikärakenne vanhenee myös Helsingissä ja tämä on syytä pitää mielessä, jotta jokainen joka asuu kotonaan ja haluaa käyttää julkistaliikennettä (kylliksi pysäkkejä), siihen hänellä on mahdollisuus.
Näissä suunnitelmissa näyttää olevan ikärasismia!
eläkeläinen etu-Töölöstä

#14 Re: Töölön suunnitelmät jäihin

22.01.2013 10:16

#13: Pyörätiet myös vaarantavat jalkaliikenteen - Töölön suunnitelmät jäihin

Pelkään pahoin, että suunnitelmia ei saada enää jäihin! Itse luin asiasta vasta SU 20.1. ja siinä mainittiin , että tänään TI 22.1. klo 15 mennessä on jätettävä muistutus suunnitelmasta Kaupunkisunnitteluvirastoon, eli tästä tiedon tultua esille oli vain 2 pv aikaa........  Toivon, että Töölö-seura tmv on ollut meitä "maallikoita" virkeämpi ja tiedostanut asian, milloin se sitten on tullut julkisuuteen! Polkupyöräilijöillä, joita varten näitä muutoksia tehdään, on todella vahva edustus päätöksenteossa, päällikkönä Osmo Kivekäs, vihreä, polkupyöräilija Vallilasta (hän itse on artikkelissaan sitä mieltä, että polkypyöräilijöitä ei asiassa ole ajateltu vaan joukkoliikenteen sujuvuutta)

Ikärasismia sekä meitä ikäihmisiä kohtaan ja että myös Taivallahdessa käyviä koululaisia, jotka aamuisin tulevat 8. ratikalla Ruoholahdesta ja sitten iltapäivällä menevät takaisin joko metrolle tai Espooseen!

Olen useampaan otteeseen toivonut, että tuo työpöytien takana istuva suunnittelijajoukko jalkautuisi  meidän asianomaisten keskelle ja selvittäisi asukkaiden tarpeen, mutta se on ilmeisesti mahdotonta. Ja samoin, että näistä suunnitelmista ilmoitettaisiin "selkokielisesti" ja tarpeeksi näkyvästi jossain???

 

Saurin kirjeystävä

#15 Re: Re: Töölön suunnitelmät jäihin

22.01.2013 11:55

#14: eläkeläinen etu-Töölöstä - Re: Töölön suunnitelmät jäihin 

 Tätä on valmisteltu melkoisessa hiljaisuudessa jo monta vuotta, mutta pysäkin poisto lisättiin sinne vasta loppuvaiheessa. Mechelininkadun taloyhtiöt saivat tiedon asiasta tammikuun alkupuolella ja tekevät siitä muistutuksia kaupungille, mutta nekin tosi kiireellä aikataululla, koska asia vaatii aina hallituksen käsittelyn.

Töölö-Seura ei pysty helposti puuttumaan Töölön joukkoliikenneongelmiin, kun yksi hallituksen jäsen on naimisissa liikennelaitoksen toimitusjohtajan kanssa...

Hra Kivekäs on päivittäin muuttanut rakennustyön ja pysäkkimuutosten perusteita. Tärkeintä on näköjään todistaa, että mikään muutos ei johdu pyöräteiden rakentamisesta.

Vaikka muistutusaika on kohta ohi, edelleen voi pommittaa kaupungin johtoa ja liikennesuunnittelijoita. Kirjeitä ja sähköposteja kaikkiin mahdollisiin paikkoja, näin minä ainakin meinaan tehdä.

eläkeläinen etu-Töölöstä

#16 Re: Re: Re: Töölön suunnitelmät jäihin

22.01.2013 12:39

#15: Saurin kirjeystävä - Re: Re: Töölön suunnitelmät jäihin

Töölö-Seura ei pysty helposti puuttumaan Töölön joukkoliikenneongelmiin, kun yksi hallituksen jäsen on naimisissa liikennelaitoksen toimitusjohtajan kanssa...

Hra Kivekäs on päivittäin muuttanut rakennustyön ja pysäkkimuutosten perusteita. Tärkeintä on näköjään todistaa, että mikään muutos ei johdu pyöräteiden rakentamisesta.

Lähetin viestin 20.1. luettuani Töölöläisessä Maria Grugerin ansiokkaan artikkelin  yhdelle Töölö-seuran hallituksen jäsenelle, joka on kaupungin valtuustossa, mutta ilmeisesti yllämainitusta syystä en ole saanut mitään vastausta,hänen puolustuksekseen, aikaahan tässä ei ole liikaa ollut!

Löysin H:gin kaupungin yleisten töiden lautakunnan sivujen kautta kaupungin vuonna 2008 tehneen kyselyn asuntoyhtiöille Kampin alueella, mutta alue rajoittui juuri tuonne Marian sairaalan kohdalle Mechelininkadun alkupäähän, ei ollut mainintaa tästä alueesta Mechelininkatu välillä Hesperiankatu - Hietaniemenkatu!

 

Jäkeä päätöksiin

#17 Re: Re: Re: Re: Töölön suunnitelmät jäihin

22.01.2013 13:31

#16: eläkeläinen etu-Töölöstä - Re: Re: Re: Töölön suunnitelmät jäihin

Miten yhden vihreän Osmo Kivekkään mielipide voi olla niin ratkaiseva, että siitä kärsii Töölön asukkaisto!

Sairasta ajattelutapaa tämä edustaa!  Onko mahdollisesti kysymyksessä "hyväveli" -järjestelmä?

Avoimmuutta kaivataan kaikkiin suunnitelmiin ja hyvää ennakkovalmistelua!  Hyvä oliskin vaihtaa niitä

virkamiehiä vaikka 3 vuoden välein, jotta järkevät suunnitelmat toteutuisivat paremmin.  Nyt virkamiehet

luulevat kaikkivoipaisuudessaan tekevänsä mitä vain.

Stadin kundi Tölikasta

#18 Kahdeksikon pysäkit

22.01.2013 13:41

Pysäkkien poisto on pöyristyttävä. Saadaanhan liikenteeseen pikaraitiotien sujuvuutta, kun pysäkit poistetaan. Sattuu vain niin olemaan, että spåraan sitten ei pääse eikä sieltä pääse pois. Tyhjiä penkkejä kuljetetaan sujuvasti. Missä on matkustajain palvelu? Ratikka on stadissa keskustan liikenneväline, joka ei missään kohdin aja kovin kovaa. Sellaisena sen tulee säilyäkin. Keppi- ja rollaattoriväki siirtyy pakosta takseihin; sekö on päättäjien toive? Entäpä koululaiset? Heillä ei varmaankaan ole varaa takseihin! Asummeko Hölmölässä vai Hesassa? Pelkään, että nämä ovat nykyään yksi ja sama asia.

Saurin kirjeystävä

#19 Re: Re: Re: Re: Töölön suunnitelmät jäihin

22.01.2013 15:45

#16: eläkeläinen etu-Töölöstä - Re: Re: Re: Töölön suunnitelmät jäihin 

 Ettei vaan kyseessä olisi tismalleen sama hallituksen jäsen, joka on myös kaupunginvaltuutettu...

Saurin kirjeystävä

#20 Re: Re: Re: Re: Re: Töölön suunnitelmät jäihin

22.01.2013 15:52

#17: Jäkeä päätöksiin - Re: Re: Re: Re: Töölön suunnitelmät jäihin 

 Otso Kivekäs ei ole virkamies vaan uusi kaupunginvaltuutettu ja poliittisin perustein valittu HKL:n johtokunnan puheenjohtaja.  Ja onhan tämä tietynlainen "hyvä veli" -järjestelmä, mutta nämä "veljet" ovat kaikki polkupyöräilijöitä. Tätäkin hanketta ovat olleet mukana valmistelemassa Helsingin Polkupyöräilijät, ja verkoston seuraava lenkki löytyy Helsingin kaupunginsuunnitteluvirastosta, jossa naruja vetelee entinen ammattilaispyöräilijä Marek Salermo, liikennesuunnittelija Kauniaisten kaupungista. Olisihan se kiva, jos Helsingin joukkoliikennettä suunnittelisivat helsinkiläiset.

purkuun paviljonki, minä en sitä tarvitse

#21 Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

22.01.2013 20:27

Mukava haukkua 11% kulkutapaosuutta nauttivia pyöräilijöitä hieman yli 50 eri ip-osoitteen adressilla, josta osa on vielä lähetetty muualta kuin Helsingistä. Jos juuri minä en tarvitse pyörätietä, niin ehkä muut lähikatujen asukkaat niitä voivat hyvin haluta. Oletteko kategorisoineet autoilijoiden asuinpaikat? Entä miksi juuri te voisitte torpata hyvän suunnitelman?

Tsori, olette yksinkertaisesti monta vuotta myöhässä
http://www.ksv.hel.fi/keskustelut/aiheet/uusia_pyoratiejarjestelyja
http://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkisuunnittelulautakunta/Suomi/Esitys/2010/Ksv_2010-04-29_Kslk_15_El/7477C649-057F-4E57-923C-4036EAB50EF1/Nordenskioldinkadun_ja_Mechelininkadun_pyoratie.html
eläkeläinen etu-Töölöstä

#22 Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

22.01.2013 22:11

#21: purkuun paviljonki, minä en sitä tarvitse - Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

Me, täällä etu-Töölössä, olemme varmaan juuri tuon 3 vuotta myöhässä, kukaan ei ole voinut uskoa ja mielestäni juuri tuosta Caloniuksenkadun pysäkin poistosta ei ole ollut missään mainintaa!

 

Meitä adressin allekirjoittaneita tällä hetkellä on 67, joista osa ei ilmeisesti ole täkäläisiä, mutta uskon suurimman osan allekirjoittaneista olevan täältä etu-Töölöstä kuten itsekin  ja juuri asuvan tuolla välillä Mechelininkatua, josta on poistettu bussi 24 ja nyt ollaan siirtämässä raitiovaunu 8 Caloniuksenkadun pysäkkiä.

En vastusta pyöräilyä, mutta tuntuu kohtuuttomalta, että kaupungissa 11%:n osuudella  vastaan 89% voi olla julkisen liikenteen suunnittelussa niin suuri painoarvo. Ja juuri tällä alueella en usko pyöräilijöiden vielä muutamaan vuoteen oleva enemmistönä. Kuitenkin HKL koko ajan mainostaa julkista liikennettä ja suosittaa siihen siirtymistä ja oman auton jättämistä! Mutta, jos busseja ei enää ole, raitiopysäkit siirtyvät huonojalkaisilta todella kauas, mitä muita mahdollisuuksia on kuin ottaa oma auto uudelleen käyttöön! Tai kuten minä eläkeläinen, 3 ratikan siirryttyä Kampin kautta rautatieasemalle, olen alkanut kävellä keskustaan ja takaisin, en ole ainoa näillä kulmilla........

Tuo Caloniuksenkadun pysäkki on todella tärkeä sekä meille ikäihmisille, joita juuri tuolla alueella asuu runsaasti että Taivallahden koulua käyville lapsille, joita näyttää päivällä olevan aika lailla menossa Ruoholahteen ja samoin aamulla tulevat siltä suunnalta kotiin.

Pysäkin siirrosta saatava hyöty ei tule ajallisesti nopeuttamaan liikennettä niin paljon, että kannattaa "uhrata" pysäkki, jolla todella on käyttöä! Jos Mechelinkadulta täytyy yksi pysäkki poistaa, eikö samalla voida ajatella Perhon pysäkin siirtämistä sinne Marian pysäkille.

Fillarimafia jyrää meitin

#23 Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

22.01.2013 23:05

#22: eläkeläinen etu-Töölöstä - Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta 

 Oikeassa olet, Caloniuksenkadun pysäkin poistoa ei alunperin ollut esim. Raitiolinjan 8 kehittämisohjelmassa lainkaan, se on ilmestynyt sinne vasta joskus viime aikoina. Olen lueskellut kaikenlaisia kaupungin liikenteenkehittämisutopioita, eikä siitä ollut aiemmin mitään tietoa.

Pyörätietä on todella suunniteltu 3 vuotta. Kaupunkisuunnittelulautakunnan tarkistettu pyörätiesuunnitelma on kuitenkin päivätty 24.01.2012. Ja kas kummaa, sen tarkistus onkin "tehty vuorovaikutuksessa Helsingin Polkupyöräilijät ry:n  (HePo) kanssa". Jäljet johtavat sylttytehtaaseen, koska kaikki näitä naruja vetelevät ovat fillaristeja.

Fillarimafia jyrää meitin

#24 Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

22.01.2013 23:12

#21: purkuun paviljonki, minä en sitä tarvitse - Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta 

 No olipa huimat keskustelut siellä kaupunkisuunnitteluviraston sivuilla: kokonaista kaksi kommenttia, molemmat tietysti jotain fillaristeja.

Mitäpä siitä, jos enemmistöltä viedään bussit ja ratikkapysäkit. Tuleepahan enemmän tilaa pyöräillä, vai? Ja kuinkas sitten suu pannaan, kun fillaristikin tarvitsee julkista liikennettä.

paviljonki purkuun, minä en sitä tarvitse

#25 Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

22.01.2013 23:34

#23: Fillarimafia jyrää meitin - Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

"Kaupunkisuunnittelulautakunnan tarkistettu pyörätiesuunnitelma on kuitenkin päivätty 24.01.2012. Ja kas kummaa, sen tarkistus onkin "tehty vuorovaikutuksessa Helsingin Polkupyöräilijät ry:n  (HePo) kanssa".

 

Yksinkertaisesti se johtuu vain siitä, että HePo on jättänyt kyseiseen suunnitelmaan muistutuksen, jolloin vuorovaikutuksessakin pitää näkyä muistutuksen jättäjä. Myös muistutus on Ksv:n sivuilla.

 

Suosittelisin lukemaan vuorovaikutusraportit vielä kertaalleen läpi, niin kokonaiskuva kansalaisdemokratiasta selkeytyy.

 

Olkaa itsekin aktiivisia ja jättäkää asiallisia muistutuksia; kaikki - hyvin perusteltukaan - ei välttämättä tuo muutosta asiaan. Joskus tulee kovastikin lunta tupaan, mutta jos kaupunkipolitiikka kiinnostaa, se [lumi] kuuluu myös asiaan.

 

Ratikkapysäkit, puiden kaadot ja katupysäköinnin poisto ei mitenkään liity pyörätien tuloon. Ne toteutetaan vain samanaikaisesti. Myös mahdolliset hule, kaukolämpö tai -kylmennys, sähkö tai tietoverkkokaivuut eivät ole pyöräsuunnitelman peitesuunnitelmia.

 

Uskallatko päästää 12 vuotiaan lapsenlapsesi Mechelininkadulle ajoradalle pyöräilemään. Kyllä kaikilla käyttäjäryhmillä pitäisi olla oikeus turvalliseen (mukavaan ja viihtyisään) liikkumiseen, sehän on mainittu jo Maankäyttö- ja rakennuslaissa.