Bussi 1 €. Aloite joukkoliikenteen houkuttelevuuden lisäämiseksi

Havukka-ahon ajattelija

#1 Bussi 1€

05.02.2013 17:13

Tässä maassa kyllä vapaa matkustajia riitäisi, kun olisi niitä ketkä maksaisivat.
Ei kukaan käy ilman ketään hyysäämään, eikä tappiollinen liikenne ole kannattavaakaan.

Vieras

#2

06.02.2013 09:01

Kannatan bussilipun hinnan alentamista esitetyllä tavalla.
Erkki

#3 Houkuttaisi vaihtaa Nysseen kyllä

06.02.2013 12:47

Toimii Ranskan Rivieralla, miksei Mansessakin.
Julkisten varojen väärinkäyttö rikkaitten rakennusliikkeitten pönkittämiseksi estettävä

#4 Re: Bussi 1€

06.02.2013 16:11

#1: Havukka-ahon ajattelija - Bussi 1€ 

Idea on realistinen, siksi valtuutetut Kalveva ja Raevaara aloitteen laativat. Jos on varaa laittomaan keskusareenahankkeeseen (NCC taustapiru), johon Tampereen kaupungin tukien on arvioitu myöntämishetkellä olleen 130 miljoonaa euroa ja samanaikaisesti vähintään yhtä pöyristyttävän hintaiseen Rantaväylän tunnelihankkeeseen (YIT taustapiru), on joustava bussitaksa aivan eri sfääristä. On paljon vähävaraisia työttömiä työnhakijoita ja vapaaehtoistyöntekijötä, joiden elämää edullisempi bussitaksa helpottaa muista puhumattakaan. Se estää syrjäytymistä, minulla on positiivisia odotuksia idean suhteen.


Anonyymi

#5 AL kirjoittaa asiasta

06.02.2013 17:28


Vieras

#6

06.02.2013 20:50

Erittäin kannatettava aloite, toivottavasti saa riittävästi tukea!
Kaisu

#7

08.02.2013 13:57

Kannatan aloitetta, vaikka en bussia juurikaan käytä. Omistan silti matkakortin, kun sitä voi
käyttää muihinkin palveluihin.
"Ruokkikaa nälkäiset!"

#8 Re: Bussi 1€/"Ruokkikaa nälkäiset!", kyyti Kahden denarin asiakkaille kohtuulliseen hintaan!

10.02.2013 09:40

#1: Havukka-ahon ajattelija - Bussi 1€

Maailmassa vallitsee hyvän ja pahan taistelu. Todellinen vapaamatkustaja on henkilö, joka vähät välittää hädänalaisista lähimmäisistään. Kianderin ja Vartian (1998, 55 ja 99) mukaan 1990-luvun lama johtui samanaikaisesta Neuvostoliiton kaupan romahduksesta, heikosta länsiviennin kehityksestä, kansainvälisten korkojen noususta, rahamarkkinoiden vapautumisesta, kasvavasta työttömyydestä ja velkaongelmista.

Lopun ikäänsä hintaa tästä kehityksestä maksavat mm. Tampereen Winterin mutkan Kahden denarin majatalon asiakkaat. Helluntailaisten diakoniatyön leipäjono järjestetään viikottain ma, ke ja pe alkaen klo 13.00. ´Viivin ja Eikan´ Kahden denarin asiakkaita ovat mm. jättivelkoihin ilman omaa syytään ajautuneet entiset yrittäjät, jotka eivät ole kyenneet maksamaan eläketurvaansa riittävälle tasolle (esim. urheiluvälineyrittäjä, jonka tilannetta pahensivat lauhat talvet ja monet vastoinkäymiset mukaan lukien oman pojan kuolema).

On paljon vanhuksia, joiden varat eivät riitä edes lääkärin määräämien reseptilääkkeiden hankintaan. Alennettu bussitaksa auttaa vaikeuksiin joutuneita monella tapaa. Pääsee leipäjonoihin ja näin kauppoihin myytäväksi kelpaamaton ruoka löytää tarvitsijan eikä ruokaa mene hukkaan. Leipäjonoja on eri puolilla kaupunkia, on vaivan takana löytää ne. Kahden denarin diakoniatyö on hoidettu kiitettävästi, köyhiä ei kyykytetä ja kävijää kohdellaan ihmisarvoisesti.

Lassi Kaleva
Adressin tekijä

#9 Re: Re: Bussi 1€/"Ruokkikaa nälkäiset!", kyyti Kahden denarin asiakkaille kohtuulliseen hintaan!

13.02.2013 20:52

#8: "Ruokkikaa nälkäiset!" - Re: Bussi 1€/"Ruokkikaa nälkäiset!", kyyti Kahden denarin asiakkaille kohtuulliseen hintaan!

Olen tutustunut paikkaan. Kaksi Denaria tekee mittaamattoman arvokasta työtä apua tarvitsevien hyväksi – arvokkaasti, syyllistämättä, lokeroimatta ketään, ja nöyryyttävää paperityötä vaatimatta. Myös lyhytaikaisen apuntarpeen yllättäessä. Bussilipun alennus palvelee 2 Denarin majatalon asukkaita, kuten myös kaikkia muitakin kaupunkilaisia. Kaupungissamme on jo pitkään ollut tarvetta kohtuuhintaiselle liikkumiselle, jonka pitäisi kuulua jokaisen kansalaisen perusoikeuksiin.

-Lassi Kaleva

 

Menestystä aloitteelle!

#10 Kalevan ja Raevaaran malli on monikerroksinen ja hieno

15.02.2013 08:43

Kaupunginvaltuutettujen Kaleva ja Raevaara malli näkyy joustavina matkustajaystävällisinä hintoina, mutta taustalla häämöttää hieno idea matkustajavirtojen tasaamiseksi, jolloin kuljettajan työ helpottuu ja kuormitus kevenee. Niillä matkustajilla, joilla on halu tai pakko valita edullinen hinta, voivat taktikoida kellonaikojen osalta. On tottakai matkustajia, jotka eivät kysy hintaa, mutta Kaleva-Raevaara -malli tarjoaa keinon pois tilanteista, joiden yhteydessä linja-auton kuljettajan ei tarvitse jättää bussiin pyrkiviä auton ulkopuolelle. Tällaisia tilanteita esiintyy päivittäin Vuohensillassa 22:n pysäkillä klo 8.-9.00 joka arkiaamu. Lisäksi klo 9:n jälkeen lastenvaunujen kanssa autoon pyrkivät joutuvat odottamaan monta vuoroa päästäkseen 22:lla keskustaan. Linjat nykyisellään eriarvoistavat matkustajia ja tästä seikasta Kaleva-Raevaara - malli pyrkiikin eroon. Mallin hintamekanismi tuottaa toimivia bussilinjoja ja sillä on kiistattomat etunsa. Kaleva on jolilan eli joukkoliikennelautakunnan jäsen eli intresentti joukkoliikenneasioissa.
Kiitos, kiitos - kiitos!

#11 Kiitos Lassille ja Aarnelle sekä 33 muulle valtuutetulle ja varavaltuuteltulle valtuustoaloitteesta

20.02.2013 08:19

Kiitos tästä aloitteesta sekä myös pitkän Rantaväylän tunnelin estävästä aloitteesta, mistä oli valokuva eilisen, 19.2.2013, Aamulehden etusivulla. Kiitos Lassi, Aarne, Pekka Salmi, Hanna Tainio, Treen I pormestari Jarmo Rantanen, Pia Viitanen, Petri Siuro, Satu Sipilä, Veltto, Tarja/Ahti Jokisen rouva, Ayla Dündar-Järvinen...lista on pitkä - 35 upeaa valtuutettua on sen allekirjoittanut. Viisaat poliitikot haluvat tasapainottaa menot tuloihin ja turvata Tampereen kaupungin tulevaisuuden.
Turvallisen ympäristön puolesta

#12 Re: Kiitos Lassille ja Aarnelle sekä 33 muulle valtuutetulle ja varavaltuuteltulle valtuustoaloittee

20.02.2013 17:00

#11: Kiitos, kiitos - kiitos! - Kiitos Lassille ja Aarnelle sekä 33 muulle valtuutetulle ja varavaltuuteltulle valtuustoaloitteesta 

Pekka Salmi, Atanas Aleksovski, Aila Dündar-Järvinen, Jukka Gustafsson, Tarja Jokinen, Ulla Kampman, Anneli Kivistö, Johanna Loukaskorpi, Sanna Martin, Jari Niemelä, Riitta Ollila, Jarmo Rantanen, Seppo Salminen, Ilpo Sirniö, Hanna Tainio, Pia Viitanen, Ilmari Rostila, Tiina Elovaara, Lassi Kaleva, Laila Koskela, Heikki Luoto, Aarne Raevaara, Seppo Silvennoinen, Pertti Virtanen, Timo Vuohensilta, Mikko Aaltonen, Ulla-Leena Alppi, Kalle Hyötynen, Varpu Jutila, Anna Kontula, MInna Minkkinen ja Sirkkaliisa Virtanen, kiitos rehellisyydestä! Onnea ja menestystä työssänne!

Hintajousto

#13 Lontookin hyötyy siitä, että sinne pääsee halvalla

23.02.2013 09:53

Lontooseen pääsee lentämään halvalla ja vaikka kaupunki on Euroopan kenties kallein kaupunki, menijöitä sinne riittää. Puhutaan lentoyhtiöiden ja elinkeinoelämän keskinäisistä sopimuksista, joiden avulla matkustajat saadaan kaupunkiin ja jolloin kaikki hyötyvät. Tampereella matala bussitaksa auttaisi ihmisiä palveluiden pariin, työnhakuun, virastoihin, liikkumaan ja - ihmisten ilmoille. Minulta kysyi kerran paniikkikohtauksista kärsivä, mitä tehdä. Hänen jälkeensä tapasin psykologian opiskelijan, joka sanoi:"Sinun olisi pitänyt sanoa hänelle, että hankkiudu toisten ihmisten pariin. Yksin kotiin jäädessä ongelma vaan pahenee!".
Tätinsä (34-v.) auto-onnettomuudessa menettänyt

#14 Joukkoliikenteen käyttö tekee turhaksi P-Hämpin kaltaiset hirvitykset

02.03.2013 09:56

Tuntemani tutkijatohtori teki vuonna 2000 valitusta P-Hämppi -suunnitelmasta, nyt tämä samainen nainen on professori, tiedotustutkija. Ylikallista paikoitustilaa ei tarvittaisi, jos kaupunkilaiset siirtyvät entistä enemmän käyttämään linja-autoa. Kaleva-Raevaara -malli tarjoaa houkuttimen, jonka nojalla autoilijat alkaisivat käyttää bussia yhä useammin. Kun bussitaksa on kyllin edullinen, oma auto kannattaa jättää kotiin - onnettomuusriskikin pienee. Kun kolari sattuu liikenteessä, ovat vahingot lähes aina vakavat. Kuolonuhrit ovat tavallisia liikenneonnettomuuksissa.

Kun P-Hämppejä tulee lisää, pysäköinti kadun varsilla kielletään ja autoilijat pakotetaan maan alle ja silloin paikoitus todella m-a-k-s-a-a! Kukaan ei pääse edes katsomaan P-Hämppiä ilman että maksaa sisäänpääsystä vaikka tulisi ilman autoa!

Rantaväylän tunneli puolestaan enteilee sitä, että Aspinniemeen ei tavallinen jalankulkija pääse, vaan rannat ovat varattu YIT:n talojen asukkaille. Ja mitkä rannat, teollisuuslaitoksen rojulla ja jätteillä täytetyt rannat, joita ei ole suunniteltu asumiseen! Alueella on suoritettu Oy Tampella Ab:n toimesta räjäytyksiä vuosikymmeniä, peruskallio on todennäköisesti halkeillut. Kun onnettomuus mahdollisessa tunnelissa tapahtuu, vettä tulee silloin ja lujaa.
Rantaväylä on jo nyt ylirakennettu, rakennusten perustukset vaarantuisivat jatkossa

#15 Re: Joukkoliikenteen käyttö tekee turhaksi P-Hämpin kaltaiset hirvitykset

03.03.2013 10:27

#14: Tätinsä (34-v.) auto-onnettomuudessa menettänyt - Joukkoliikenteen käyttö tekee turhaksi P-Hämpin kaltaiset hirvitykset

Toimittaja Timo-Olavi Jalkanen on tehnyt loistavaa työtä selvittämällä Aspinniemen historiaa ja kun toimittajan puoliso on lisäksi Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Sirkka-Liisa Virtanen, on luonnollista, että tietoa on osattu hakea tehokkaasti asiakirja-aineistoa hyödyntäen:

http://www.databooks.com/tampere/tunneli


Vieras

#16

06.03.2013 16:30

ja sama juttu myös turkuun
Ex kuljetusyrittäjä

#17 Ei muuta kun firma pystyyn

11.03.2013 05:04

Allekirjoittaneet voisivat kokeilla itse bussiyhtiön pyörittämistä. Ei muuta kun kurssille ja sitten miljoonien velat niskaan. Voisitte ajaa vaikka 2 henkilöä eurolla. Hommahan jatkuu tasan niin pitkään kun teillä riittää rahaa ja takuita. Tollasesta hinnoittelusta kun ei voittoa saa. Ette tekään mene työhön mistä maksetaan 0,1€ tunti palkkaa vai kuinka?
Kaikki hyötyvät joukkoliikenteeseen satsaamisesta

#18 Re: Ei muuta kun firma pystyyn

11.03.2013 16:43

#17: Ex kuljetusyrittäjä - Ei muuta kun firma pystyyn 

Joukkoliikenteen järjestely täytyy liittää laajempiin yhteyksiinsä. Yrittäjälle ja hänen henkilöstölleen on järjestettävä hyvät olosuhteet. Yhteiskunta subventoi joukkoliikennettä, koska saavutetut hyödyt ylittävät kustannukset. Ei ole tarkoitus, että hinnanalennus revitään yrittäjän selkänahasta. Järvensivu-Pispala reittiä ajava 10 pelaa siten, että Tampereen joukkoliikenne vastaa kaikesta, Paunu saa vain kilometrikorvaukset. Varsin huoletonta Paunulle. Politiikan kentällä tehdään arvovalinnat, Raevaara mm. korostaa, että työolosuhteet on saatava kuntoon. Hyppytynnit kesken päivän venyttävät kohtuuttomasti kuljettajan työpäivää. Jos oikein ymmärsin, kuljettajalla voi olla jopa 3-4 tuntia vapaata yhden työpäivän aikana.

Pääsiäisen odotuksen tunnelmissa

#19 Onnea ja menestystä!

17.03.2013 16:45

Paljon onnea tälle adressille ja ennen kaikkea aloitteelle, jota tämä adressi tukee!
Masa

#20 Kiitoksia mainoksista

18.03.2013 17:19

Olitte jättäneet tätä adressia koskevan mainoksen "ei mainoksia" kyltillä varustettuun postilaatikkooni. Samalla myös jätitte huomioimatta pihassani seisovan V6 bensa katumaasturin, joka olisi saattanut vihjata mielenkiintoni asteesta joukkoliikennettä kohtaan. Lisäksi lobbaatte asiaanne vetoamalla tunnelin kustannuksiin, joka minulle taas on yksityisautoilun vahvana kannattajana huomattavasti miellyttävämpi hanke kuin halpa bussimatka nistien ja eläkeläisten kanssa. Nimeni joudun valitettavasti jättämään tästä pois, jottei ensin mainitsemani bussilla kulkeva kansanryhmä saa mitään päähänpistoja autoani kohtaan.
Terveempää politiikkaa

#21 Kaupunginvaltuutetut eivät ole jakaneet mitään sinulle, Masa!

19.03.2013 02:19

#20: Masa - Kiitoksia mainoksista 

Kaupunginvaltuutetut eivät ole kirjoittaneet kommentteja ohessa, heillä on aivan tarpeeksi muutakin tekemistä, työt, opinnot, luottamustehtävät jne. Valtuutetut Raevaara ja Kaleva eivät  ole myöskään jakaneet esitteitä sinulle, koska se olin minä.

Ei ongelmaa

#22 Menkää polkupyörällä

24.03.2013 11:21

Niin minäkin teen. Samalla hinnalla paranee kunto ja säästyy kulkukustannukset. Sairastamiskulutkin todennäköisesti vähenevät. Kävely on myös hyvää liikuntaa.
Linja-autonmatkustaja Järvensivun 10-linjan varrelta

#23 Työvälineet eivät mahdu pyörän selkään/Re: Menkää polkupyörällä

24.03.2013 17:13

#22: Ei ongelmaa - Menkää polkupyörällä 

 Itse opiskelen ja teen kahta palkkatyötä. Liikun välillä öiseen aikaan, jolloin on turvatonta ja busseja ei aina kulje. Kannan 6 kg painavaa läppäriä ynnä muut kantamukset päälle. Läppäri ei siedä pakkasta eikä kosteutta eikä kolhuja, läppäri on mukanani lähes aina. Keliolosuhteet ovat syys-talvi-kevät -aikaan niin kehnot, että polkupyörästä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Lisäksi polkupyöriäni on varastettu ja vaurioitettu, polkupyöriä varastetaan erittäin paljon - ne ovat hyvin haluttuja varkaiden keskuudessa.

Linja-auto on nopea, turvallinen ja kätevä. Valtuutettujen aloite on erinomainen, toivotan sille mitä parhainta menestystä!

Turvallinen Tampere

#24 Polkupyöräily on hikistä hommaa/Re: Menkää polkupyörällä

27.03.2013 08:08

#22: Ei ongelmaa - Menkää polkupyörällä

Polkupyörällä ei mennä töihin ja paikkoihin, joissa ei voi käydä suihkussa ja missä ei ole vaihtovaatteita. Polkupyöräilijä lentää kuin leppäkeihäs, kun autoilija töytäisee tätä kadulla. Muistakaapas Itsenäisyydenkadulla sattunut tapaus, kun aggressiivinen vanhus työnsi polkupyöräilijätytön auton alle. Tyttö sai vammoja, joista kärsi pitkään. Henki onneksi säilyi. Vanhus vihasi pyöräilijöitä ja päätti työntää pyöräilevän tytön auton alle!

Aurinkoa

#25 Hyvää pääsiäistä!

30.03.2013 18:47

Jo tänään on ollut monta hyvää keskustelua bussissa, ensin menin keskustaan 70:llä ja vaihdoin kokemuksia vierustoverin kanssa. Sitten menin Kalevaan 27:lla ja 28:lla Pekoloille, mistä palasin Siwan kautta keskustaan 16:lla. Sieltä sitten palasin kotiin bussilla, 22:lla, jossa juttelin vanhan työkaverini Kirstin kanssa. Hänen äitinsä täyttää pian 90 vuotta. Kaikki tämä huoletonna bussimatkustajana ihanassa kevätsäässä!