Stop koirien myrkyttämiselle! - jyrsijämyrkkyjen myynnin rajoitus

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.02.2013 23:15


Elina Noppari
Adressin tekijä

#2 Re: Outoa

24.02.2013 23:25

#1: Severus - Outoa

Hei,

Koiranetin linkki ei ole addressissa mukana siksi, että sen tarkoitus olisi kehua ko. koiran saavutuksia vaan todisteeksi, että kyseessä oli oikea, olemassaoleva koira, joka on kuitenkin toiminut paikallisessa hälytysryhmässä ja sillekin tasolle koiran kouliminen jo kysyy vaivannäköä ja panostusta. Liian helposti näiden koirien myrkytysten ajatellaan olevan vain joitakin huhuja, eikä niitä oteta vakavasti.

t. elina

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.02.2013 08:21


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.02.2013 08:32


Jukka Kivistö

#5 Rajan vetoo

25.02.2013 10:36

Tää on ihan hyvä aloite, mutta täytys miettiä, mihin myrkkyihin raja vedetään. Sitä toimisko toi homma sen jälkeen en oo tarpeeks syvällisesti miettiny. Kuitenkin täällä maalla asuvana tiedän paljonko noista jyrsijöistä on haittaa esim. rakennuksille. Se että jo vaikka hiiribaarin ostamiseen täytys joku lupa käydä anomassa on kyllä kohtuutonta. Lisäksi toi lupin hakeminen lisää taas byrokratiaa ja kuluja, jotka loppu kädessä kuluttajat maksaa. Suurin osa jyrsijä myrkkyjen käyttäjistä kuitenkin käyttää niitä ihan siihen mihin ne on tarkotettukkin ja vain jotkut IDIOOTIT sitten ei. Kärjistäen tän vois rinnastaa koiriin. On ihmisiä jotka hankkii ja pitää heille sopimatonta koiraa, joka sitten aiheuttaa vaara tilanteita ympäristössään. Pitäskö tän marginaali porukan takia kaikkien alkaa hakee lupa viranomaisilta ennen koiran hankintaa ja mitä näyttöjä sen hallinnasta pitäisi pystyä osoittaan, että luvan saa?
Jaana

#6 Raja

25.02.2013 11:11

Maatalousyrittäjäthän voisi saada automaattisesti luvan vaikka Y-tunnuksen perusteella.Ilman karjataloutta tuntuu ihan hyvin vanhalla maatilalla pärjäävän ihan loukuilla.
Pertti

#7 Ollut mahdollista valvoa

25.02.2013 11:51

Olin 1980-luvulla töissä Lappeenranna elintarvikelaboratoriossa ja harjoittelijana yksi tehtäväni oli juurikin jakaa rotanmyrkkyä. Jokainen myrkyn hakija joutui lunastamaan myrkyn omaa allekirjoitustaan vastaan. Myös määrä oli rajoitettu. Valvontaa on siis joskus suoritetettu. En usko, että tähän systeemiin on paluuta, mutta jonkinlainen muu ostamisen valvonta tulisi olla mahdollista. Sen ei tarvitse vaatia lupien hakemista, vaan pikemminkin ostajien identifioimista. Tämä siis myös pelotevaikutuksen takia - olisi edes jonkinlainen riski jäädä kiinni myrkyn vastuuttomasta kylvämisestä. Nythän riskiä ei oikeastaan ole.
Puolesta.

#8 kyllä.

25.02.2013 11:52

Luvanvaraisuudella tulee jäljitettävyys ja velvoite säilyttää lukon takana, joten jos alueella tapahtuu koiramurhia, pystytään edes jotenkin kartoittamaan kenellä olisi voinut olla keinot. Tällä hetkellä ei mitenkään. Tällä hetkellä ihan kuka tahansa voi ostaa myrkkyjä ilman mitään jälkiä. Jos nämä myrkyt olisi myytävissä vain luvanhaltijoille niin se jättää nämä pöpit keinotta, koska kaupunkiasujilla (jossa nämä koiravihaajat useimmiten toimii) ei ole perusteita saada lupaa. Ei se välttämättä enempää tarvi jos on vain perus avohoitotapaus eikä omistautunut rikollinen joka kyllä keinot löytää.

Santeri

#9 Re: Outoa

25.02.2013 11:58

#1: Severus - Outoa

Sillä ei edes pitäisi olla merkitystä onko koira koulutettu tai ei. Ei muidenkaan kuolema myrkkyyn ole sen vähäpätöisempi asia..

Juhis

#10 Re: Rajan vetoo

25.02.2013 12:02

#5: Jukka Kivistö - Rajan vetoo

Ei olisi ollenkaan huono vaihtoehto se, että tämän marginaaliporukan takia koiran hankinta vaatisi esim. "koira-ajokortin", joka tulisi suorittaa, ennenkuin koiraa myönnetään... Nimimerkillä vastuullinen ja tunnollinen koiranomistaja, jonka mielestä näiden joidenkin IDIOOTTIEN eli marginaaliryhmän takia pitäisi myös tämän hiiribaarin ostamiseen hankkia lupa... Samoin kuin näiden idioottien, jotka eivät koiran kouluttamisesta tajua hevon v****ua ja silti hankkivat jonkun väärin koulutettuna todella vaarallisen koiran, mitään rotuja tässä nyt erottelematta...

Suorittaisin itse kyseisen "koira-ajokortin" ja hankkisin luvat viranomaiselta enkä rutkuttaisi tyhjää täällä.. Raja täytyisi vetää kaikkiin myrkkyihin... Jos ne pirun jyrsijäpaskiaiset tuhoavat sun rakennuksia ja omaisuutta, mikset näkisi sen verran vaivaa, että hankkisit luvat myrkkyihin.. Ethän helvetti soikoon asettakaan saa ilman lupia, jos sitä oikeasti tarvitset vaan haet aseenkantoluvan...

Perritas

#11 Ihminen on julma

25.02.2013 12:51

Pahoittelut Tuiskun perheelle menetyksestä. Meillä meni naapurin koira samasta syystä hiljattain (ei ole lupaa laittaa linkkitietoa koiranettiin, oikea koira kuitenkin) ja tapauksia on ollut seudulla aiemminkin. Pelottaa omien ja muiden koirien puolesta.
Elina Noppari
Adressin tekijä

#12 Re: Re: Outoa

25.02.2013 13:18

#9: Santeri - Re: Outoa

Hei,

minkään koiran kuolema ei tietenkään ole vähäpätöinen asia. Jos haluatte tuoda tänne kommenttiketjuun muiden koirien tietoja, joiden on käynyt samoin, tehkää niin ihmeessä. Linkki Tuiskun tietoihin on suurelta osin mukana siksi, että tarkoitus on osoittaa, että kyse on oikeasta koirasta.

Siinä vaiheessa jos mahdollinen tekijä saataisiin kiinni, eroa koulutetun ja kotikoiran välille kuitenkin syntyy, sillä koulutetun koiran vakuutusarvo voi nousta useisiin tuhansiin euroihin. Sikäli tekijän kannalta voi olla suurikin ero, mikä koira hänen myrkkysyöttinsä sattuu syömään.

Arska

#13

25.02.2013 14:33

tuota tuota...eiköhän ole viisainta että jätetään tämä asia pois käsittelystä ja keskitytään siihen että jos koiria kuolee myrkkysyötteihin, niin oikeasti tutkitaan että missä niitä on ja kenen toimesta..tuo luvanvaraisuus ei tulisi vaikuttamaan asiaan mitenkään...ei se 622 ole ainoa koiralle myrkyllinen asia mitä saa kaupasta ilman ostolupaa, partakoneen terät, neulat ym. ovat yhtä vaarallisia koirille
Anna Hansen

#14

25.02.2013 15:36

Menetin oman koirani myrkkyyn syksyllä 2011. Tampereen Hervannassa.
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI18563%2F10&R=185
ToKo

#15

25.02.2013 16:02

Osanottoni koiran puolesta. Edellä olevasta kommentista poimin tuon "koira-ajokortin", idea olisi loistava, näin vähenisi ns. ongelmakoirat, jotka aiheuttavat/kylvävät kauhua, ja sekasortoa. Luultavimmin myös myrkytystapaukset vähenisivät, jos koirat osaisivat käyttäytyä!
Itse koulutan koiraani (isohko rotu) päivittäin, ja viikoittain käymme paikallisen koirayhdistyksen koulutuksissa. Vastuullisena koiranomistajana kiinnitän huomiota koiraan, ainakun kuono painuu maata kohden, näin tiedän onko suuhun menossa jotain epämääräistä, komento EI!, kannattaa opettaa kunnolla. "Mutta enhän voi tietää koska koira syö jotain..." Siihen on yksinkertainen lääke: Lyhyempi remmi,silloin näet koiran kuonon, mielestäni Flexit pitäisi kieltää lailla, poukkoilevien koirien takia, "sivulla" pysyy homma, anteeksi, koira hallinnassa...
Iida

#16 Hieno ajatus Elina!

25.02.2013 16:18

Pahoitteluni koirasi puolesta, tiedän tuskan sillä rakas Nelli koirani myös kuoli myrkkyyn (5.2.2013 Pirkkalassa). Adressin idea on hyvä ja toivottavasti poikii paljon keskustelua ja toteutusehdotuksia! Joka tapauksessa taistelu myrkyttäjiä vastaan on vasta alussa. Tehkäämme parhaamme - joka saralla.
Periksen Suhari

#17 Julkisuus lisää näitä, myrkkysyöttejä pitkin poikin, miksi?

25.02.2013 16:49

Jostakin syystä lisääntynyt uutisointi myrkkysyötti epäilyjen tai koirien kuolemien jälkeen vain lisää näitä myrkynlevityksiä. Jotenkin olen havainnut että niitä on nyt joka puolella maata, ei pelkästään Pirkanmaalla, tuntuu leviävän kulovalkean tavoin. Todella ikävä asia että Tuisku ja Nelli menehtyivät tällä tavalla, olen surullinen ...
Kysyn vaan

#18 Pitääkö?

25.02.2013 16:56

Pitääkö jonkun lapsen kuolla ensin näihin myrkkysyötteihin, ennen kuin poliisi tekee yhtään mitään?
Laki myös koirien omistajille

#19 Re: Re: Rajan vetoo

25.02.2013 17:14

#10: Juhis - Re: Rajan vetoo

Hyvä Juhis, kirjoitat asiaa!!!!


Vieras

#20

25.02.2013 17:23

Nyt nimiä laittamaan tärkeän asian puolesta...

Vieras

#21 Re: Re: Re: Rajan vetoo

25.02.2013 19:12

#19: Laki myös koirien omistajille - Re: Re: Rajan vetoo

Kuinka varmaa on se, että kyseessä on rotanmyrkky? Lähes kaikki kemikaalit on myrkyllisiä ja tappavia liikaa nautittuna, jopa vesi. Jos jollain on haluja myrkyttää eläin, niin kaupasta saa tarkoitukseen sopivia kemikaaleja joiden luvanvaraistaminen ei tule kysymykseenkään. Metsässä kasvaa syksyllä ihan ilmaistakin tavaraa siihen tarkoitukseen.

Toki mikäli kaikki uutisoidut tapaukset ovat tutkitusti rotanmyrkyllä tehtyjä, niin kieltämällä rotanmyrkyt kokonaan epidemian nillä tehtynä pitäisi mennä' ohitse muutamassa vuodessa. Luultavammin koiranmyrkyttäjä ostaa jättipakkauksen tai vaihtaa vain laatua.

Luvanvaraistaminen maksaa ja onko maksumies syytön talonomistaja, vai pitäisikö luvanvaraisuudesta koituvat kustannukset ottaa koirien omistajilta verojen muodossa?

 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.02.2013 19:21Vieras

#23

25.02.2013 19:29

Allekirjoituksia!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.02.2013 19:39


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.02.2013 19:51