Jokisaunan puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jokisaunan puolesta.


Vieras

#1

28.02.2013 16:36

Olikos se niin että Euran virkamiehet ovat nostamassa palkkioitaan nyt 20000 eurolla. Jos niin kyllä rahaa näyttää ainakin oman pussiin riittävän.
Vesa-Matti Junnila

#2 Kyllä...

28.02.2013 17:42

Adressin esittelyssä sellainen pieni mutta tärkeähkö puute; Kunta on perusturvajohtajan yksin tekemällä omavaltaisella päätöksellä sanonut sopimuksen yksipuolisesti irti kysymättä asukkailta yrittäjiltä tai yhtään keltään...
Ykköskommentin 20 000€ kustannus luottamushenkilöiden palkkioiden korotuksesta ei pidä aivan paikkaansa; summa on alakanttinen arvio.

Vieras

#3

28.02.2013 19:57

Jokisauna on huomattava turistinähtävyys Eurassa.
Kehitysvammaisten työskentely tuo lisäarvoa paikalle, on ennakkoluulottomuutta palkata
kehitysvammaisia työhön. Pirkko

Vieras

#4 Mitä sanoikaan Sauli

28.02.2013 21:26


Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lähettänyt tervehdyksen koko yhdistysväelle.
Tervehdyksen välitti Me Itse ry:n entinen varapuheenjohtaja Ulla Topi.

TASAVALLAN PRESIDENTIN TERVEHDYS

Vammaisten henkilöiden oman tahdon ja mielipiteen kunnioittaminen, yksilöllisyys ja valinnanvapaus sekä itsemääräämisoikeuden edistäminen ovat Suomen vammaispolitiikan kulmakiviä. Suomen vammaispoliittinen ohjelma vuosille 2010 - 2015 korostaa tavoitetta luoda vahva pohja ihmisoikeuksille, syrjimättömyydelle, yhdenvertaisuudelle ja osallisuudelle sekä YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan yleissopimuksen kansalliselle edistämiselle ja toimeenpanolle.

Yhdenvertaisuus ei kuitenkaan toteudu vain lainsäädäntöön ja kansainvälisiin velvoitteisiin vetoamalla. Tarvitaan avointa, erilaisuutta ymmärtävää ja kunnioittavaa keskustelua. Me kaikki voimme osaltamme vaikuttaa yhteiskunnassamme vaikuttaviin asenteisiin.

On tärkeää ottaa vammaiset ihmiset ja heidän tarpeensa huomioon päätöksenteossa yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Tässä työssä tarvitaan sitä tietoa ja kokemusta, jota kansalaisjärjestöillä jäsentensä arkipäivän ja tarpeiden tuntijoina on tarjota. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry ja sen jäsenyhdistykset ovat tehneet merkittävää työtä vammaisten ihmisten oikeuksien puolesta jo yli puoli vuosisataa.

Vammaisilla ihmisillä on oltava mahdollisuus itsenäiseen elämään ja osallistumiseen sekä omien valintojen ja päätösten tekemiseen. Käytännössä tähän tarvitaan palvelujen ja toimintaympäristön esteettömyyden ja saavutettavuuden lisäksi myös vammaisten ihmisten yksilöllisiin perustuvaa tukea.

Vammaisten ihmisten oikeuksien ja yhdenvertaisuuden pitää toteutua myös käytännössä, ei vain juhlapuheissa. Oma koti, työ, tutut ihmiset ympärillä ja mahdollisuus tehdä ja kokea itselle merkityksellisiä asioita ovat jokaiselle hyvän elämän rakennuspuita. Oikeus hyvään elämään ja siihen vaikuttamiseen kuuluu kaikille.



Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti
Tero Viilto
Vieras

#5 Näin siinä kävi

28.02.2013 22:16

Syksyllä 2011 veroprosentin korotusta perusteltiin kuntalaisille tarpeella säilyttää olemassa olevat palvelut. Perusturvan talousarvioon ei kuitenkaan koskaan lisätty sieltä karsittuja rahoja, joilla palvelut piti turvata. Surulista että säästöt toteutetaan vammaispalveluista, lasten aamu- ja iltäpäiväkerhoista, koulunkäynnin ohjaajista ja erityiskoulun opettajista. Saapas nähdä, minkä rähinän lasten vanhemmat nostavat, kun koulunkäynninohjaatat eivät olekaan tukemassa lasten oppimista ensi syksynä. Mitenkäs muuten erityskoulumme voi toimia, jos ei ole riittävästi opettajia.

kic
Vieras

#6

01.03.2013 19:19

Onpa taas ihme perusteet kunnan päätökselle!

Asioita seuraava

#7 Vai kävi siinä niin....

02.03.2013 22:03

Etkös sinäkin hra Viilto ollut ajamassa sitä uimahallin saneerausta ja laajennusta kuin käärmettä pulloon?Alkuperäisen suunnitelman mukaan kunnan piti maksaa halliyhtiön lainanhoitokuluja 680000/vuosi, urakka pari miljoonaa yli budjetin, tarvitaan ainakin 150 000 /vuosi lisää. Kiukaisten lukion lopettamisenkin puolella olit, Euraan rakennettiin uusi lukio jonne syrjäkyläläisten on lähes mahdotonta kulkea.Kun näihin on tuhlattu, pakko se jostain on alkaa säästämään.
Niin, ja JVP Eura on valheilen varjolla syytänyt sontaa jokeen vuosikymmeniä...rahaa sekin tarvitsee ja paljon ennen kuin asiat ovat kunnossa....

Vieras

#8 Re: Vai kävi siinä niin....

04.03.2013 10:51

#7: Asioita seuraava - Vai kävi siinä niin....

Juu olin kyllä uimahallin saneerauksen kannalla ja myös lukioiden yhdistämisen kannalla. Uimahallimme tarvitsi saneerauksen ehdottomasti ja kuntamme tarvitsee varmasti uimahallin. Toivottavasti Sinäkin olet siitä yhtä mieltä  kanssani. Jos uimahallia ei nyt olisi korjattu, se olisi varmaan jouduttu turvallisuussyistä sulkemaan.

Tämän kokoisessa kunnassa ei ole tarkoituksenmukaista eikä taloudellistakaan pitää  kahta lukiota. Ns. syrjäkyläläiset pääsevät kyllä kulkemaan keskustaajamassa olevaan lukioon. On täältä Honkilahden Lellaisistakin 26km:n päästä kuljettu ja kuljetaan nytkin. Kiukaisiin on melkein joka puolelle lyhyemmät etäisyydet.

JVP Eura on hyvin surullinen tapaus. En todellakaan tiennyt mitään sen luvattomasta ohijuoksutuksesta. Ei siitä tiennyt oikein moni muukaan.---- Lapsista, vanhuksista ja vammaisista säästäminen ei oikein sovi ajatusmaailmaani, koska niihin ryhmiin kohdistuvat säästöt useimmiten poikivat meille vaan lisää kuluja tulevaisuudessa esim. laitoshoitoina. Nämä ryhmät ovat myös itse usein puolustuskyvyttömiä vaatimaan palveluja.

Terveisin Tero Viilto


Vieras

#9 Re: Re: Vai kävi siinä niin....

04.03.2013 22:16

#8: - Re: Vai kävi siinä niin....

Ja eikai siellä paljoa ole SDP:n valtuutetulla sanomista, asiat vain kerrotaan miten ryhmä äänestää. Ne päätökset on jo valmiiksi saunottu

Yrittäjä

#10 Re:

05.03.2013 20:47

#1: -

Miksi Euran kunnan täytyisi tukea yritystä antamalle heille työvoimaa ja vielä maksaa yritykselle siitä? Itsekin yrittäjänä haluaisin kunnalta työntekijän, josta kunta vielä maksaisi minulle ja teettäisin hänella kaikki työt ja ottaisin siitä kertyvät rahat itselleni ja vetäisin vaan lonkkaa.


Vieras

#11 Re: Kyllä...

05.03.2013 20:49

#2: Vesa-Matti Junnila - Kyllä...

Perusturvajohtajalla varmaan ihan on kaikki valtuudet tehdä tälläisiä päätöksiä


Vieras

#12 Re: Näin siinä kävi

05.03.2013 20:51

#5: Tero Viilto - Näin siinä kävi

Vanhempien kuuluu tukea lastensa koulunkäyntiä kaikin keinoin, ei sysätä lapsia vaan koulun tuettaviksi


Vieras

#13 Re: Vai kävi siinä niin....

05.03.2013 20:54

#7: Asioita seuraava - Vai kävi siinä niin....

Linja-autot kulkevat kohti keskustaa syrjäkyliltä ja kiukaisten lukion lopetus päätös tehty hyvissä ajoin ennen kuntaliitosta.

JVP Eura nyt on mikä on ja sellaisena pysyy. Asustelen jokivarren läheisyydessä ja en ikinä aio tehdä kiinteistöni jätevesille mitään muuta kuin annan niiden valua kolmen sakokaivon jälkeen suoraan ojaan.


Vieras

#14

05.03.2013 21:21

Kunnissa tulee kiinnittää erityistä huomiota kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin. Monet kehitysvammaiset ovat ilman läheisiä, jotka puolustavat heitä. Inhimillisyyttä on vaadittava virkamiehioltä jotka tunteettomasti ja vedoten pieniin säästöihin, vievät heiltä sen vähäisenkin ilon joka heille tuo tyydytystä. Ei ole mikään syy että toisetkaan eivät saa jotain etua, kaikkea ei saa tässä maailmassa muutoinkaan samalle viivalle. Jospa virkamies voi uudelleen arvioida tilannetta.
vieras

#15 Miksi Euran kunnan täytyisi tukea yritystä antamalle heille työvoimaa ja vielä maksaa yritykselle si

05.03.2013 23:18

Niin miksiköhän kunta on sijoittanut nämä henkilöt toimintakeskukseen ?

Vieras

#16

06.03.2013 07:33

Kuvittelin, että vain valtiotason päättäjät olisivat vieraantuneet tavallisen ihmisen arjesta, mutta näyttää siltä, että mitä isot edellä jne.

Kannatan tämän tyyppistä asioiden esille nostamista!

Vieras

#17

06.03.2013 18:33

Päätös on täysin mielivaltainen. Jokisaunan pitäjä on ammattitaitoinen ja kokenut työnantaja. Joku tolkku on oltava vammaisten pomppottelussa.Allekirjoittanut on erityisopettaja ja työssa vammaisten parissa jo 30 vee ja ennenkin tälläistä on kunnat yrittäneet ja säästöt eivät ikinä ole olleet se oikea syy vaan joku vallankäyttö.

Vieras

#18

06.03.2013 20:01

Olen nuori, ja terve mutta vammaisilla henkilöillä on on oikeus melekkääseen työhön,siitä mistä he pitävät ja osaavat tehdä.Raha tai säästöt ei VOI olla syy.

Vieras

#19 Re: Olen täysin samaa mieltä.

06.03.2013 20:02


Vieras

#20 Re: Juuri näin

06.03.2013 20:04


Vieras

#21 Re: Re: Ei Jokisaunan työntekijät, eikä työnantajat VEDÄ lonkkaa

06.03.2013 20:05

Lasketaan oikein

#22 Säästö

06.03.2013 20:07

on ollut suurempi kuin tuo erotus 20 €. Toimintakeskuksessa on ollut ns. tilaa heille eli ei palkattu lisää henkilöitä heitä varten. Säästöä on koko 70 € (miinus muuttuvat kulut, kiinteät (tilat ja henkilöstö) menevät asiakasmäärästä riippumatta), 210 €/pv x väh. 200 pv/vuosi = 42000 €/vuosi.

Onko kunnan toimintakeskus niin paljon "huonompi" verrattuna Jokisaunaan vai .....onhan hoidon jatkuvuuskin tärkeää.
vieras

#23 Lasketaan oikein

06.03.2013 21:37

Niin, tilaa tulee kun lisätään tuoleja pöydän ympärille. Mahtuu toimintakeskukseen varmaan vielä lisääkin kehitysvammaisia henkilöitä, paljonkin. Ja osa voi aina seistä jos tuolit ei riitä. Henkilökuntaakaan ei tarvitse lisätä jottei tule ainakaan henkilöstökuluja lisää. Laskentakaava on hyvin yksioikoinen jos oletetaan, että kunnan omat tuottamat palvelut ovat ilmaisia. Onko se totta ? Sittenhän kannattaisi kaikki palvelut tuottaa kunnassa omana palveluna jos niin on ? Joissakin maissa on tähän pyritty ja melko huonosti on käynyt. Sivistyneissä valtioissa ja kunnissa oletetaan olevan muitakin arvoja kuin raha.

Jos mennään vielä tuohon laskentakaavaan niin kunnan kait pitäisi ensin osata laskea ja kertoa mitä kuluja on huomioitu hinnassa jos pelkästä rahasta puhutaan ! Jos puhutaan muustakin kuin rahasta, niin pitää käydä keskustelua ja näkemyksiä laadusta, ihmisarvosta, itsemääräämisoikeudesta, vaihtoehtoisuudesta, yksilöllisyydestä, sisällöistä jne...
Vesa-Matti Junnila

#24 Re: Re: Kyllä...

06.03.2013 23:02

#11: - Re: Kyllä...

Perusturvajohtajalla varmaan ihan on kaikki valtuudet tehdä tälläisiä päätöksiä

 

Ainiinjuu onkin. Eurassa. Mitä sillä väliä jos laissa velvoitetaan kuulemaan kehitysvammaista itseään... Mitä väliä kerran on valtuudet kunnossa. Ja aina joku voi nimettömänä puskasta huudella ja puolustaa.


Vieras

#25 Re: Re: Re: Kyllä...

07.03.2013 07:40

#24: Vesa-Matti Junnila - Re: Re: Kyllä...

Laki on laki ja edelleen huudetaan puskista, jos ei muutoin ymmärretä..

Miksei jokisaunan yrittäjä(t) maksa työvoimastaan? Muillekin mahdollisuus saada ilmaista työvoimaa kiitos (josta vielä maksetaan työnantajalle korvaus, käsittämätöntä)!!!!

Mitään ei ole kehitysvammaisten työllistämistä vastaan ( hyvä asia), mutta työnantajan kuuluu siitä maksaa, ei saada ilmaista työvoimaa, eikä ainakaan saada siitä vielä korvausta.