LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!.


#151 Pelkät sisäilmamittauksetko

26.03.2013 11:23

siellä on tehty ja todettu ettei ole mitään poikkeavaa?
Kyllä jo maallikkokin tietää, että sisäilmamittausten arvot viitearvojen sisällä ei poissulje esim. kosteusvauriomikrobien olemassaoloa.
Ehkä tässä peitellään aiempien remonttien mönkään menoa?
Milloinkohan opitaan eikä mennä peppu edellä puuhun?
Mä taas

#152 Toinen tärkeä adressi

26.03.2013 11:26

http://www.adressit.com/suomen_home-_ja_kosteusvauriosairaille_saatava_tutkimus_ja_hoito

tuota tarvitaan, kun ajoissa ei ole huolehdittu terveistä ympäristöistä.

Vieras

#153 Liikuntasali?

26.03.2013 14:14

http://www.sisailmayhdistys.fi/portal/terveelliset_tilat/kunnossapito_ja_korjaaminen/maanvastaiset_rakenteet/betoninen_alapohja_/

Tiiviyden kannalta erityisen ongelmallisia ovat usein myös tilat, joissa betonialapohjan päällä on puukorotettu lattia esim. liikuntasalit tai teknisen työn luokat
Ilmavuodot lisääntyvät, jos huonetilat ovat ryömintätilaan nähden alipaineisia. Ongelmana ovat erityisesti koneellisella poistoilmanvaihdolla varustetut rakennukset.
Ryömintätilan maapohjassa on yleensä aina jonkin verran mikrobikasvua. Ryömintätilassa on poikkeuksellisen paljon/ haitallisessa määrin mikrobikasvua kun:

Ryömintätilaan on jätetty muottilautoja tai muuta orgaanista rakennusjätettä.
Ryömintätilan maapohja sisältää orgaanista ainesta, humusta yms.
Maaperän kosteustuotto on liiallinen
Ryömintätilan ilmanvaihto on puutteellinen
Rakennuksen ryömintätilat eivät ole tiedossa esim. kantavien alapohjien alle ei ole suunnitelmista poiketen tehty täyttöjä, tämä on tyypillistä 1960-luvulla ja sitä aiemmin rakennetuissa rakennuksissa.
Ryömintätilaan ei johda tarkastusluukkua tai muuta tarkastusmahdollisuutta
Katso myös Perustus- ja alapohjarakenteiden kosteusvaurioituminen.

http://www.sisailmayhdistys.fi/portal/terveelliset_tilat/kunnossapito_ja_korjaaminen/maanvastaiset_rakenteet/maanvastainen_kaksoislaatta/

Vieras

#154 Opettajien työterveyshuolto ja työsuojelu

26.03.2013 14:29

Reijula kehottaa käyttämään vipuvartena päiväkotien työntekijöiden ja koulujen opettajien työterveyshuoltoa ja työsuojelua.

– Työntekijöiden työsuojelu on nykyisin tehokkaammin säädelty kuin lasten terveydenhuolto, joten opettajien työoloista huolehtimalla voidaan samalla edistää lasten terveyttä.

http://www.aamuposti.fi/artikkeli/223510-professori-home-on-saatava-pois-kouluista

Viime kädessä vastuun kantavat kouluissa rehtori ja kuntien opetustoimi.

Reijulasta on hyvä, että iäkkäämpien sukupolvien kuuliaisuus on väistymässä nuoremman sukupolven varttuessa.

– Luojan kiitos Suomessa on kasvamassa kriittinen sukupolvi, joka kyseenalaistaa epäoikeudenmukaisesti tehtyjä päätöksiä ja pieleen menneitä korjaustöitä. Tuo sukupolvi ei hyväksy enää mitä tahansa kohtelua tai työn jälkeä, professori varoittelee.
Viime kädessä vastuun kantavat kouluissa rehtori ja kuntien opetustoimi.

#155 Viime kädessä vastuun kantavat kouluissa rehtori ja kuntien opetustoimi.

26.03.2013 15:16

Viime kädessä vastuun kantavat kouluissa rehtori ja kuntien opetustoimi.
Minni

#156 "Oirehtimisen syy on löydettävä rakennuksesta"

26.03.2013 15:38

Minni

#157 Kannattaa kuunnella jos joku huhuilee!

26.03.2013 15:39

"Kaikki parakit ovat tarkastettuja ja hyväksyttyjä. Tällaisessa tilanteessa huhut alkavat aina kiertää. Samoin väitetty kuilu 3 b-luokan kohdalla on pelkkä huhu," Arola sanoo.
ESS 25.3.2013

Jääkö tähän epäselvyyksiä?
Arolan mielestä "kuilu 3 b-luokan kohdalla on pelkkä huhu"
Minulla on todistaja.
Timpuri YIT:ltä kertoi minulle pe 22.3.2013, että he olivat käyneet kolmisen viikkoa sitten Launeen koululla 3 b-luokan kohdalla peitetöissä.

Kuilu on siis sähkö- ja putkitekniikalle tarkoitettu huoltokuilu.
Timpuri kertoi, että: "Siellä tehtiin, mitä heidän käskettiin tehdä -
Sinne ruiskutettiin homeenestoaine ja lattiapinnat kapseloitiin vedeneristeellä. Eli kaapelikanavat kapseloitiin."

Miten voi olla, että Arola sanoo, että koko kuilu 3 b-luokan kohdalla on pelkkä huhu?

Ainakaan jututtamani opettajat eivät tienneet koko kapselointiremontista mitään.

http://www.ess.fi/?article=408801
Minni

#158 Re: Kannattaa kuunnella jos joku huhuilee!

26.03.2013 16:03

#157: Minni - Kannattaa kuunnella jos joku huhuilee!

Edelliseen viitaten:
Kyseessä on siis kuilu, josta opettajat ovat meille puhuneet jo hyvin pitkään: Että sieltä tulee paha haju. Samoin Timpuri totesi, että paha, maan ja kellarin haju sieltä tuli.

Totuus esiin

#159 Arola valehtelee

26.03.2013 16:06

Nyt pitäisi saada joku ulkopuolinen taho tutkimaan Tilakeskuksen toimia!!! Kyllä Arola, tilapalvelujen kiinteistöpäällikkö tietää, että vuoden 2010 tutkimuksissa paljastui, että koko koulu on mätä ja että rakenteissa on valtavia kosteusvaurioita ja sieltä ne tulevat sisäilmaan!
Outoa, miten Arola voi väittää, että "tutkimuksissa ei ole vielä tähän mennessä löytynyt mitään poikkeavaa, mutta tiloissa oleskelevat saavat siellä oireita. Joku syyhän siihen täytyy kuitenkin olla ja sitä nyt tutkitaan." Nyt ei tarvitse enää tutkia muuta kuin Tilakeskuksen johdon toimet!!!! He peittelevät tietoja ja valehtelevat. Siltä näyttää vahvasti.


Vieras

#160 Re: Arola valehtelee

26.03.2013 16:15

#159: Totuus esiin - Arola valehtelee

Ulkopuoliselle taholle on vaihtoehtoja mm.:  ilmoitus aluehallintovirastoon (valvoo Tilakeskusta), tai rikosilmoitus poliisille, lastensuojeluilmoitus, ilmoitus eduskunnan oikeusasiamiehelle...opettajien työterveyshuolto ja työterveyslaki (aluehall.virasto)....


Vieras

#161 Arola valehtelee, rehtori hissuttelee

26.03.2013 16:37

Onhan näitä joka lähtöön, mutta NÄIN MONET VUODET eikä kukaan ole puuttunut!!!!!!!!!!!!

Vieras

#162

26.03.2013 18:00

Pojanpoikani käy Launeen koulua ja on lähiaikoina sairastellut jatkuvasti. Hän on ollut yleensä terve poika, mutta on nytkin sairaslomalla koulusta.
Poliisiasia

#163 Rikostutkintapyyntö tästä on tehtävä!!!

26.03.2013 18:44

Kyllä tämä todella vakavalta ja huolestuttavalta kuulostaa, että ette enää lapsianne laita Launeen kouluun ennen kuin on päätetty, että koko koulu puretaan ja uusi on rakennettu tilalle! Arola ja rehtori vastuuseen huonoista päätöksistään! Tämä asia on tutkittava pohjamutia myöten. Opettajia kuultava, EI koulunjohtoa, EIKÄ päättäjiä!

Vieras

#164 Re:

26.03.2013 19:06

#1: -

Kun kävin itse koulua 1974 launeen koulussa ei minulla ollut oireita . Kun remontti on tehty 2000 luvulla niin kouluu ei olisi pitänyt laitta ilmastointia vaan antanut olla paino voimanen ilmastointi niin  ei olisi sisä ilma ongelmia , kun poisto ilma on kovempi kuin tulo ilma niin kaikki pöpöt ym lähtee liikkeelle  että olisi pitänyt rakentaa uusi koulu viereen ja antanut vanhan olla niin kui oli siihen aikaan rakennettu !!!!!!!!    ??????????


Vieras

#165 Re: Re:

26.03.2013 19:56

#164: - Re:  

Launeen koulussa on vietetty aikanaan monta hyvää vuosikymmentä. Ongelmat alkoivat näkyä aitoina terveysongelmina 2000-luvulla. Tuolloin ei reagoitu asiaan mitenkään; hyssyteltiin, voivoteltiin ja ihmeteltiin. Niin on tehty siitä saakka, melkein kymmenen vuotta. Ja tullaan tekemaan, jos lapset eivät yksinkertaisesti jää pois kyseisestä koulusta.


Vieras

#166 Re: Re:

26.03.2013 20:40

#164: - Re:

Ikävä kyllä niin monessa tapauksessa on löytynyt ryömintätilaan / välikatolle jne. jätettyä rakennusjätettä, joka on ajan myötä sinne lahonnut ja pääsee nyt sisäilmaan...

Huoltoluukusta tuleva haju on puolestaan peräisin talon ryömintätilaan 70-luvulla jätetystä rakennusjätteestä.http://www.lansivayla.fi/artikkeli/166624-sisailma-aiheutti-astmaoireita-paivakodissa

Avaaminen jostain kohtaa ulkoseinässä kannattaa, niin saa varmuuden asiasta ja jos hälyttävää ei löydy rakenteista, niin saattaa olla,että on jätetty täytemaahan lahoavia rakennusjätteitä, josta myös voi haju olla peräisin....

http://keskustelu.suomi24.fi/node/3002798

Kannattaa tutkia onko syyn aiheuttaja mahdollisesti vanhat rakennusjätteet?


Vieras

#167 Maaperään lattian alle tai putkitunneleihin jätetty orgaaninen rakennusjäte voi aiheuttaa hajuja sis

26.03.2013 20:42

Maaperään lattian alle tai putkitunneleihin jätetty orgaaninen rakennusjäte voi aiheuttaa hajuja sisäilmaan
http://www.sisailmayhdistys.fi/portal/terveelliset_tilat/kunnossapito_ja_korjaaminen/maanvastaiset_rakenteet/maanvastainen_betonilaatta/

Vieras

#168

26.03.2013 21:13

Kyllä asia on vakava jos joku oireilee sille täytyy tehdä hetimiten jotakin
Minni

#169 Terveisiä illan kokouksesta!

26.03.2013 22:37

Kiitokset opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen, Launeen koulun rehtori Esko Taipale, Mika Kari, Ali Basboga, Ville Skinnari, Helena Salakka ja kaikki te tärkeät muut tänään Launeen koululla sisäilmakokoukseen osallistuneet. Joka ikinen teistä puhalsi hienosti yhteiseen hiileen.

Launeen koulun peruskorjaukseen on mennyt jo n 10 miljoonaa euroa ja vielä sen jälkeen kunnostustöihin n 2,5 miljoonaa euroa. Jos valmista ja kunnollista koulua ei ole saatu aikaiseksi tämmöisellä rahasummalla, onko mitään mieltä lähteä pistämään rahaa vielä lisää jo korjattuihin tiloihin. Eikö tilojen jo todellakin pitäisi olla kunnossa tällä panostuksella?

Odotamme että tilanne selvitetään. Asiasta päättäviä tahoja pyydämme miettimään, onko tämä tie jo kuljettu loppuun?
Koulun rehtorilla ja meillä vanhemmilla on usko loppunut.

Selvityksen jälkeen on aika tehdä päätöksiä, millä tavalla valmistetaan terve koulu Launeen koulua käyville lapsille.

Samalla kaiketi pohditaan ratkaisuja ja kokonaisselvitystä sille, kuinka täyttää eteläisen Lahden tarpeet, tuleeko tiloihin mukaan myös esim. esikoulu ja millä aikataululla toimitaan?

Vieras

#170

26.03.2013 22:49

Kyllä oirekyselyt pitää tehdä kaikille koulurakennusta lähes päivittäin käyttäville. Eniten oireileville oppilaille opetus on välitettävä esimerkiksi Skypellä. Niin ei tarvitse suotta riskeerata heidän terveyttään enempää. Opetushallituksen pitäisi antaa ohjeet koulujen rehtoreille suostua, kun vanhemmat ehdottavat Skype-yhteyttä ja kun lääkärinsuositus asiasta on hankittu. Valitettavasti näin ei vielä tällä hetkellä ole tilanne. Meillä Skype toimi erinomaisesti yläasteen viimeisen lukukauden! Myös fysiikan tunnit onnistuivat nettiyhteyden avulla yhdeksännen luokan, vaikka lapsemme vaadittiin vielä seitsemännellä luokalla toisessa koulussa käymään juuri näillä tunneilla paikanpäällä juuri sen luokkatilan päällemaalatuista mm. voimakkaita väsymysoireita aiheuttavista homekasvustoista huolimatta.
Huom. Terveystarkastajat arvioivat tilojen terveellisyyden yleisten mittapuiden mukaan, herkistyneiden oppilaiden tarpeisiin reagoidaan erityisin opetusjärjestelyin. Oletteko vaatineet erityisiä opetusjärjestelyjä kaikkein herkistyneimmille? Tiedätte varmasti perusopetuslain 18§:n. Adressinne on todella tarpeellinen, ettei enää kukaan suotta herkistyisi ala-arvoisissa opetustiloissa.

Vieras

#171 Re: Terveisiä illan kokouksesta!

26.03.2013 23:06

#169: Minni - Terveisiä illan kokouksesta! 

No nythän on ollut herroja kasassa. Julkisuuspisteet napattavissa. Hyvä kuitenkin, että tapahtuu. Ja hienoa että kaikki ovat niin liikuttavan samanmielisiä. Taisi olla ensimmäinen kerta. Aiemminhan niillä oireilijoilla on ollut sitä ongelmaa, ei muilla. Edelleen; kaikki virkalinjassa olleet ovat tienneet Launeen koulun katastrofaalisen tilanteen ja keskittyneet enemmän se hyssyttelyyn kuin asiassa toimimiseen. Missä on heidän vastuunsa jo sairastuneista!!!??? Huolissaan oleminen ja "asialle tehdään kyllä koko ajan"-lausunnot kun eivät riitä, aikuisten oikeasti.

Matalaksi koko rakennus on AINOA oikea ratkaisu. Selvittäkääpä vaikka välipalaksi rakennuksen sisäpihan puoleisen maanalaisen rakenteen vesieristys....


Vieras

#172

26.03.2013 23:45

Tsemppiä! Hyvä, että uskallatte tehdä jotain asialle: ainoa syy koko homeoireilevien vaientamisjärjestelmän olemassaoloon on, etteivät ihmiset uskalla tehdä tarpeeksi räväköitä asioita.

Vinkki: Muistakaan kaataa lastenne auktoriteettiusko sitä mukaa, kun sen kyseenalaistaminen tulee aiheelliseksi. Pienille on todella ristiriitainen tilanne, kun aikuiset ihmiset (rehtorit, terveydenhoitajat) haukkuvat, kalastelevat lasten puheesta heitä vastaan käytettäviä asioita ja väittävät epäsuorasti rivien välissä heidän valehtelevan. Näin saadaan sukupolvi tervejärkisiä ihmisiä, opetetaan heille taidot selviytyä nykymaailmassa.

Suomessa pitäisi olla turvattu peruskoulutus (Perusopetuslaki 4 §), joten ongelmia sen saamisessa ei pitäisi tulla ja olette sen verran suuri ryhmä, ettei teitä voi sivuuttaa. Voimia. Asiat tulevat muuttumaan, pidetään siitä huoli. Toivotaan että se tapahtuu ennen, kun nämä lapset pääsevät toisen asteen koulutukseen. Minä ainakin teen parhaani...

Terv. 16-v, lukioluokan parhaita, ei oikeutta opetukseen ja samanaikaisesti terveytensä säilyttämiseen, ettei koulun maineelle vaan tapahtuisi mitään. Miettimässä arvojaan uusiksi kotona.

Vieras

#173 Re: Re: Kannattaa kuunnella jos joku huhuilee!

27.03.2013 00:46

#158: Minni - Re: Kannattaa kuunnella jos joku huhuilee!

Onko kuilu tutkittu, onko siellä mahdollisesti rakennusjätettä? Pääseekö sieltä edelleen jotain sisäilmaan. Onko kuiluun tuuletusaukkoja vai onko nekin mahdollisesti tukittu? Näkyykö vanhoista sisäilmatutkimuksisista jotain tästä aiheesta.

Markku

#174 Ikäviä kohtaloita

27.03.2013 07:56

Olkaa vanhemmat tiukkoja, vaatikaa HETI terveelliset tilat, huomenna voi olla myöhäistä.
Täältä voit lukea kuinka montaa vastaavat ongelmat koskettaa. Hienoa, että tarkoita on alettu keräämään, kirjoittakaa hyvät ihmiset. Päättäjät lukevat näitä taatusti.

http://homepakolaiset.fi/kerro_oma_tarina.html