LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!.


Vieras

#226 Koulun oma väki

28.03.2013 14:53

Kyllähän sen koulun henkilökunnankin pitäisi nousta yhteynäisenä rintamana ja vastustaa tällaista järjettömyyttä. Ei pitäisi vain kiltisti totella mitä joku toinen iso herra sanoo, jolloin pomo pääsee vain nauramaan partaansa..... Tuskinpa kaikkia kerralla potkitaan pihalle ... ja jos potkittaisiinkin niin onko se niin huono asia verrattuna siihen, että menettää terveytensä.

Vieras

#227 Re: OPETTAJIA KIELLETTIIN VASTAAMASTA MEILLE!

28.03.2013 14:55

#223: Minni Salminen - OPETTAJIA KIELLETTIIN VASTAAMASTA MEILLE! 

 Kuka tuon kiellon teki, onko siitä jotain dokumenttia kirjallisena niin voisi tehdä tuon kantelun?

Vanhempi

#228 Re: Koulun oma väki

28.03.2013 15:55

#226: - Koulun oma väki

Olen samaa mieltä. Elämme 2000-luvun Suomessa ja opettajat pelkää Isoja Pahoja Susia. Yhteisellä rintamalla ketään nokkamieheksi nostamatta OPETTAJIEN ÄÄNI KUULUVIIN!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.03.2013 16:15


Marita Jerkku

#230 Re: Terveydenhoitajan näkemys!

28.03.2013 17:19

#229: Minni Salminen - Terveydenhoitajan näkemys!

Onko niillä lukumäärillä loppu pelissä mitään merkitystä? Tossa jo seitsemän vakavasti otettava oiretta, mistä lapsien ei kuulu kärsiä. Itse olen kuulut omin korvin koulussa työskentelevältä henkilöltä, että käynnit terveydenhoitajan luona ovat päivittäisiä. Näistä oireista.

Talossa kärsinyt

#231 MAAN TASALLE!!!

28.03.2013 17:53

Kyseisessä kiinteistössä on niin paljon "mätää" sekä ulkoseinissä, että muissa rakenteissa, ettei ole mitään järkeä lähteä purkamaan niitä (eikä se ole luultavasti mahdollistakaan). Alipaineistus ja kapselointi eivät ole koskaan toimineet niin kuin niiden muka pitäisi, eli sisäilma olisi moitteetonta! Eikä kukaan päättäjistäkään tekisi samanlaisia järjestelmiä omaan yhtä mätään taloonsa ja jatkaisi lastensa kanssa asumista turvallisin mielin! Ainut vaihtoehto siis on purkaminen maan tasalle!!!

Vieras

#232

28.03.2013 19:14

Tilakeskuksen virkamiesten ja Lahden päättäjien asenne on muututtava, jotta tulevaisuudessa lapset pystyvät tekemään töitä edes jossakin rakennuksessa. LAPSIA EI SAA ENEMPÄÄ SAIRASTUTTAA
Minni Salminen
Adressin tekijä

#233 Joku kyseenalaisti koko homeen olemassaolon?

28.03.2013 20:20

Onhan Launeen koulusta löytynyt useampaankin otteeseen hometta vuosien aikana. Kuka keksi nyt että hometta ei olekaan ollut?
"Näin kerrottiin vuonna 2009: "Lahden Launeen koulusta löytyi jälleen hometta. Koulussa on aloitettu remontti yhdessä luokkahuoneessa, jossa hometta todettiin seinärakenteissa.
Vuoden 1994-1995 peruskorjauksessa rakennettu seinän lisäeristys on rakennusvirheen vuoksi kerännyt kosteutta seinärakenteisiin, jotka ovat alkaneet homehtua.
Nyt vanhoja rakenteita puretaan ja kuivatetaan, jonka jälkeen lisäeristys rakennetaan uudestaan."

http://www.ess.fi/?article=226456
Minni Salminen
Adressin tekijä

#234 Koululle tuodaan "hyödyllisiä" ilmanpuhdistimia!

28.03.2013 20:32

"Ilmanpuhdistinta ei koskaan saa käyttää korjausten sijasta. Ensisijainen toimenpide on aina vaurioiden mahdollisimman pikainen korjaaminen. Jos oireet ovat voimakkaat eikä nopea siirtyminen puhtaisiin väistötiloihin ole mahdollista, voi tilapäisesti koettaa helpottaa tilannetta ilmanpuhdistimen avulla.

Puhdistinta valittaessa on varmistuttava siitä, ettei kyseinen laite tuota otsonia sisäilmaan. Otsoni on terveydelle haitallinen kaasu, jota tietyt puhdistimet tuottavat joko tarkoituksella tai epäpuhtautena.

Puhdistimien terveydellistä hyötyä on Suomessa tutkittu vasta vähän. Alustavat tutkimukset ovat osoittaneet että hyöty on lähinnä viitteellinen (toimistotilat) tai hyötyä ei ole lainkaan (koululuokat). Joissakin tapauksissa yksittäiset käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä ilmanpuhdistimen tehoon.

Ulkomaisissa tutkimuksissa on saatu näyttöä ilmanpuhdistimien haitoista. Erityisesti otsonia tarkoituksellisesti ilmaan tuottavien laitteiden on todettu lisäävän ilman terveydelle haitallisten kemiallisten aineiden pitoisuutta (limoneeni). Erityisesti haittoja on todettu käytettäessä puhdistimia yhdessä ilman raikastimien ja erilaisten hajusteiden kanssa.

Eräässä suomalaisessa kosteusvaurioituneessa toimistorakennuksessa, jossa 120 työntekijää vastasi oirekyselyyn, vain kaksi koki puhdistimista olevan selvää hyötyä ja 11 vastaajaa sanoi hyötyä olleen jonkin verran. Kukaan ei kokenut puhdistimista olevan haittaa. Eräässä koulussa oppilaiden oirepäiväkirjan mukaan noin puolella lapsista oireet vähenivät jonkin verran puhdistimen käytön yhteydessä ja noin puolella vastaavasti oireet lisääntyivät, joillakin hyvin selvästi. Kyse oli kuitenkin vain yhden luokkatilan kokeilusta.

Kovin vakuuttavaa hyötyä laitteista ei siis näytä olevan verrattuna vauriorakennuksesta pois pääsyn antamaan hyötyyn."

http://indooraid.com/
Kalle

#235 Re: Re: OPETTAJIA KIELLETTIIN VASTAAMASTA MEILLE!

28.03.2013 21:19

#224: - Re: OPETTAJIA KIELLETTIIN VASTAAMASTA MEILLE!

Kantelu on ehdottomasti tehtävä. Kuka lähtee sitä tekemään? Perusteluja ja esimerkkejä Tilakeskuksen toistuvista virheistä kaupunkimme kouluista löytyy runsaasti, samoin Arolan ja Kilposen välinpitämättömästä asenteesta koulujen sisäilmaongelmia ja opettajien huolta kohtaan.

kuulolla oleva

#236 Työsuojelu hukassa ?

28.03.2013 22:06

Terveyden kustannuksella ei saa tehdä päätöksiä missään olosuhteissa.
Koulun rakennusten kunnon tiedottamisvastuu koulun ulkopuolelle on toki tilakeskuksella, mutta
sen taakse ei koulun johdon tule mennä silloin kun on kyse omasta ja henkilökunnan sekä oppilaidenterveydestä. Työturvallisuuslaki on kuitenkin olemassa jota tulee myös noudattaa.
Työturvallisuuslaista mm.
Ympäristöturvallisuus, tietoturvallisuus, henkilöturvallisuus, toimitilaturvallisuus ja rikosturvallisuudesta. Työturvallisuutta toteutetaan työsuojelun avulla ja toimintaa ohjaavat mm. työturvallisuuslaki ja työterveyshuoltolaki.
Kaikki työntekijät ovat toteuttamassa työsuojelua. Työsuojelutoimintaa työpaikalla edistetään työsuojeluyhteistyön avulla. Laki työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta (20.1.2006/44) ohjaa eri tahojen osallistumista tähän toimintaan.
Turvallinen työskentely on suunnitelmallista ja perustuu ennakolta hyviksi todettuihin käytäntöihin. Keskeistä työturvallisuudessa on riskienhallinta. Jokaisen työntekijän ammattitaitoon kuuluu, että tuntee työnsä vaarat ja haitat ja osaa edistää työturvallisuutta.
Huolestunut

#237 Mirja Salkinoja-Salonen

29.03.2013 10:24

http://yle.fi/uutiset/professori_homesaneeraus_voi_lisata_asunnon_myrkkyja/6449738

Näissä linkeissä paljon tietoa myrkyllisistä toksiineista. Kun luet, ymmärrät huolen ja asian vakavuuden!

Tämä paras löytämäni linkki:

http://www.inspectorsec.fi/docs/leike/KE35.pdf
Minni Salminen
Adressin tekijä

#238 Lisätietoa

29.03.2013 10:39

Terveydenhoitaja kirjoitti:

"HEI!
Huomasin, että olitte kopioineet laittamaani ylläolevaa viestiä adressiin komentti osastoon; laitoin viestin yksityisesti teille, toivon että suorat lainaukset viestistäni poistetaan adressin sivuilta. Kiitos."

Tässä siis ainoa lainaus, joka saa näkyä:
"Koskien pyyntöänne koosteesta ja arviosta oppilaiden ja opettajien oirehdinnan määrästä ja käynneistä luonani, olen pyytänyt ohjeistusta omalta esimieheltäni (osastonhoitaja Merja Niemelä), joka on vaatinut minua toimimaan siinä koulun ohjeistuksen mukaisesti. Eli minä en voi antaa teille mitään koosteita tai käyntimääriä oppilaiden terveydenhoitajalla käynneistä. Olen pahoillani."

Moni opettaja ja muu talon henkiökunta pelkää kertoa tilanteesta.
Heillä on selkeitä esimerkkitapauksia, miten kurjasti käy, jos näistä asioista avaa suunsa.
Näihin palaamme hieman myöhemmin.

Ja joku siis kysyi homeesta.
Siitä ei ole kyse, etteikö tiedettäisi hometta olevan. Sitä on tutkimusten mukaan ja siitä puhutaan aivan avoimesti.
Näin kerrottiin esim. vuonna 2009, eikä tilanne ole kohentunut vuoteen 2013 - vaan edellen samoja "mukayllätyksiä" on tullut:
"Lahden Launeen koulusta löytyi jälleen hometta. Koulussa on aloitettu remontti yhdessä luokkahuoneessa, jossa hometta todettiin seinärakenteissa. Vuoden 1994-1995 peruskorjauksessa rakennettu seinän lisäeristys on rakennusvirheen vuoksi kerännyt kosteutta seinärakenteisiin, jotka ovat alkaneet homehtua.
Nyt vanhoja rakenteita puretaan ja kuivatetaan, jonka jälkeen lisäeristys rakennetaan uudestaan."

http://www.ess.fi/?article=226456

Muistakaa edelleen jakaa adressilinkkiä ja vaatia ystäviänne apuun.
Lapset on saatava pois riskiympäristöstä.
T: Äiti

#239 Lisää todisteita!!!!

29.03.2013 12:08

#226: - Koulun oma väki

Hei! Lisää todisteita saate kun käytte yksityisellä lääkärillä ottamssa verikokeet home vasta-aineista. IGg paneeli 3 asperillus-homeet ja paneeli 4 Fusarium-ja penicillium-homeet. maksaa 170e + käyni maksun. Jos ette mua usko niin konsultoikaa Tuula Putusta. On olemassa suositus jos yksi ryhmässäsairastuu niin koko ryhmälinen pitäsi testata verikokeilla... Lukekaa Tuula Putusen netti sivuja! Kantataa ostaa tai lainata Tuula Putusen home ja terveys kirja sieltä löytyy laajasti homeista ja verikoe paneelitkin!!!

"Tuula Putus pelasti toisen lapseni"

Marita Jerkku

#240 VIEN OMANI TESTEIHIN

29.03.2013 13:24

Minulla 3 lasta. Poika -95 Launeella 9v. reagoiden sisäilmaan jatkuvalla yskällä ja ajoittaisella päänsäryllä, mitkä selkeästi helpottivat aina kesälomilla. Tyttö -96 terve kuin pukki oli Launeella 6v. Poika -03 reagoinnut erittäin voimakkaasti huonoon sisäilmaan ja minä reagoinnut asiasta voimakkaasti kouluun päin toisen äidin kanssa reilu vuosi sitten. Osittain tämän ansiosta parakki pihassa. Kiitos siitä koululle! Kaikki lapset vien testeihin.
Äiti

#242 239 lisää todisteita!!!

29.03.2013 17:31

 

Moi! jotain sähläsin en ole koulun omaa väkeä. Siihen tuli vain toilainen 226 -koulun oma väki.

Minun lapset olivat Kivimaalla ala-asteella ja Ylä-astella. Meillä kotona kävi Hollolan homekoirat suositelen lämpimästi. Hollolan home koirat tekevät rymä tilausia niin saa hitaa alemaksi.( meillä oli 5 pehettä  ja n,200e maksoi käynti). Koira pystyy merkaamaan esim.koulureput ja takit. Mia on eritäin kiireinen sille kannataa laitaa viestiä puhelimella tai sähköpostilla hän ottaa kyllä yhtettä kunhan kerkee. toivotavasti tässä oisi teille apuja myös.

Työkykyinent työpaikkakyvytön ope

#243 Home- ja kosteusvaurioituneissa rakennuksissa muitakin myrkkyjä homeiden lisäksi

29.03.2013 21:53

On tärkeää muistaa, että homevasta-aineet ei kerro koko totuutta. Joillakin voi löytyä vasta-aineet vaikka ei oireile ja joillakin oireilevilla ei löydy vasta-aineita eli kyse ei ole pelkistä homeista vaan myös home- ja kosteusvaurioituneen tilan muista myrkyistä ja erityisesti useiden erilaisten myrkkyjen yhteisvaikutuksesta. Homeet ja muut mikrobit hajottaa materiaaleja ja näin niistä hajoavista rakennusmateriaaleista erittyy ilmaan myrkkyjä varsinkin uusissa betoni/muovinnoite/tasoite/liima/kipsilevy rakennuksissa. Lisäksi rakennuksia on valitettavan usein desinfioitu rakennus tai korjausvaiheessa todella myrkyllisillä biosideillä eli homeentorjunta-aineilla. .Ja sitten monissa rakennuksissa on vielä puutteellinen ilmanvaihto ja ei ole harvinaista sekään, että ilmaan pääsee mineraalikuituja pinnoittamattomista/rikkinäisistä lasikuitueristeistä tai ilmanvaihtokanavien eristeistä.

Jos kiinnostaa niin kannattaa vilkaista:

Mikrobien myrkyllisyys vaihtelee riippuen siitä missä ne kasvavat
http://homepakolaiset.fi/1_myytti.html

Uusien rakennusten ongelmista
http://homepakolaiset.fi/3_myytti.html
Hiljaa hyvää tulee

#244 Betonikin homehtuu

29.03.2013 21:55

Monet uudet betonirakennukset on ongelmallisia varsinkin kun rakenteita ei suojata rakennusvaiheessa eikä betonin anneta kuivua.... Muinoin rakennettiin kesäisin ja rakenteet kuivui katon alla seuraavaan kesään..

Betonirakennusten ongelmista
http://homepakolaiset.fi/4_myytti.html
Nukkumatti

#245 Betoni & tasoitteet

29.03.2013 22:39

Nykyään kaikissa tasoite pusseissa lukee "ei sisällä tätä ja tätä ainetta" , niitä aineita on käytetty aikaisemmin tasoitteiden ja betonin sidosaineena ja se on maito pohjainen tuote....eli maitoa , kananmunaa ja piimää vaan rakenteisiin....sitomaan...

Vieras

#246 Re: Home- ja kosteusvaurioituneissa rakennuksissa muitakin myrkkyjä homeiden lisäksi

29.03.2013 23:14

#243: Työkykyinent työpaikkakyvytön ope - Home- ja kosteusvaurioituneissa rakennuksissa muitakin myrkkyjä homeiden lisäksi

Näin mulle on tänään kerrottu muualtakin. Ja tässä Launeen koulun tapauksessa epäilläänkin juuri tätä erilaisten myrkkyjen yhteisvaikutusta. Eli kalliit testit kertoisivat vain yhdestä osa-alueesta. Kaikki kuitenkin Launeella nyt JOLLEKIN altistuu, osa reagoi heti, osa joskus myöhemmin, toiset ei ehkä koskaan.

 


Vieras

#247 Re: Re: Home- ja kosteusvaurioituneissa rakennuksissa muitakin myrkkyjä homeiden lisäksi

30.03.2013 08:34

#246: - Re: Home- ja kosteusvaurioituneissa rakennuksissa muitakin myrkkyjä homeiden lisäksi

http://www.adressit.com/keskustelu/viesti/1060589#messageBox

.....toiset ei ehkä koskaan.

Tämä on vaarallinen ajattelutapa. Oireileviin tulee suhtautua vakavasti ja asianmukaisesti. He ovat varoitusmerkkinä, hälytyskelloina muille selkeästä mikrobivaarasta, altistuksesta! Nämä 'toiset, jotka eivät ehkä 'reagoi koskaan'' saattavat myöhemmin elämässä kärsiä sitten jostain paljon vakavemmista sisäelimien ongelmista, sillä nämä kosteusvauriomyrkyt jättävät kyllä jokaisen kehoon jäljet tavalla tai toisella kuten Salkinojan tutkimuksista käy ilmi.


Vieras

#248 Re: Re: Re: Home- ja kosteusvaurioituneissa rakennuksissa muitakin myrkkyjä homeiden lisäksi

30.03.2013 08:37

#247: - Re: Re: Home- ja kosteusvaurioituneissa rakennuksissa muitakin myrkkyjä homeiden lisäksi

http://www.terhikoulumies.fi/index.php/blogipaivitys/139-homekoulut-kuntoon

...Kun ihmiset oleskelevat tiloissa, joiden rakenteissa näkyy hometta tai joiden sisäilmassa on rakenteiden homehtumisesta johtuva tunkkainen homeen tai maakellarin haju, he todennäköisesti altistuvat mikrobeille (itiöt, rihmaston osat) ja niiden aineenvaihduntatuotteille (haihtuvat orgaaniset yhdisteet eli MVOC:it) sekä jopa homesienimyrkyille eli mykotoksiineille. Sienet ja mikrobit erittävät sekä solu- että hermomyrkkyjä. Solumyrkyt tuhoavat ihmiskehon soluja ja vaikuttavat sisäelimiin, erityisesti maksaan ja munuaisiin.
...

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.03.2013 17:35


Vuosia läheltä seurannut

#250 Toisaalla Lahdessa

30.03.2013 20:35

Neopolissahan on laajennuksen ym. rempan jäljiltä samankaltainen, homeesta johtuva uusioremppa käynnissä paraikaan. Kaupungin omistama rakennus, jossa sisäilmaongelmien löydyttyä kesti muutama kuukausi ja johan löytyi jo budjetti, into ja tekijät korjaamaan. Miksei samalla ripeydellä toimita Launeen suhteen, kyseessä kuitenkin lapsien terveys!

Tsemppiä, älkää luovuttako kesken! :)