LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!.


Vieras

#329

09.04.2013 20:39

Tyypillistä touhua opetustoimelta..Riskeerataan opettajien ja oppilaiden terveys..maksetaan korvaukset kovilla korvauksilla oikeuden käyntien jälkeen.Naurettavaa
Minni Salminen

#330 Kannaotto vuoden takaa!

10.04.2013 07:04

Tässä viime vuonna Lahden medioissa julkaistu kunnanvaltuuston valtuustoryhmien puheenjohtajien allekirjoittama kannanotto (24.2.2012 medioille lähetetty). Toivottavasti linjaus on edelleen sama.

"Kannanotto: Terveelliset työympäristöt Lahden kaupungin investointisuunnitelman kärkeen

Me allekirjoittaneet valtuutetut haluamme varmistaa, että terveellisten työympäristöjen toteuttaminen on etusijalla Lahden kaupungin investointisuunnitelmissa. Koulu- ja päiväkotikiinteistöjen odotettua heikompi kunto pakottaa kiireellisiin toimenpiteisiin, jotta lapset ja henkilökunta saadaan turvallisiin tiloihin. Kaupungin eri asuinalueiden lähipalvelupisteiden suunnittelu tulee kuitenkin tehdä kaupungin toimialarajat ylittävää harkintaa käyttäen. Perheiden palveluita on tarkasteltava laajasti, jotta varmistetaan aikaa kestävät ja monikäyttöiset lähipalvelut. Uudet rakennukset tulee lähtökohtaisesti toteuttaa tilan- ja energiankäytöltään tehokkaina.

Perheiden lähipalveluiden asettaminen investointisuunnitelmien kärkeen tarkoittaa sitä, että asianmukaiset koulu- ja päiväkotipalvelut tullaan toteuttamaan joka tapauksessa, muista investoinneista riippumatta. Kaupungin panostukset keskustan kehittämiseen ja kaupungin elivoimaisuuteen eivät siten ole pois lasten, nuorten ja opetushenkilökunnan työympäristön kehittämisestä.

Juha Rostedt, valtuustoryhmän pj (kok)
Ulla Vaara, valtuustoryhmän pj (sd)
Antti Holopainen, valtuustoryhmän pj (vas)
Saara Vauramo, valtuustoryhmän pj (vihr)
Timo Räihä, valtuustoryhmän pj (kd)
Saila Lehtomäki, valtuustoryhmän varapj (kesk)
Rami Lehto, valtuustoryhmän pj (ps)"

Vieras

#331 Re:

10.04.2013 07:20

#328: -

huomioikaa sivut 17-18 ja 41-42 !

Minni Salminen

#334 Kirjeenvaihtoa Tilakeskuksen kanssa.

10.04.2013 17:11

Tilakeskuksen Jouni Arola kirjoitti hetki sitten:

"Hei Minni,
olen lähettänyt sinulle viestiä 26.3., että tervetuloa Tilakeskukseen tutustumaan ja keskustelemaan tutkimustuloksista ja tehdyistä remonteista. Totesin viestissä seuraavasti: "Meillä on kaikki Launeen kouluun liittyvä tutkimus- ja korjaustieto myös sähköisessä muodossa, mutta emme lähetä sitä sähköisessä muodossa eteenpäin. Normaalin käytäntömme mukaisesti toimimme näin, koska ilman riittävää alan asiantuntemusta ja taustatietoja, aineistoista voidaan tehdä vääriä tulkintoja tai johtopäätöksiä ja sitä julkisuudessa voidaan levittää huhupuheita tai jopa virheellistä tietoa kuten nyt on tapahtunut. Voitte tulla tänne tutustumaan aineistoon. Esittelemme niitä teille ja keskustelemme mielellämme sisäilma-asioiden hoitamisesta."

Se, että olette käyneet koululla tutustumassa näihin, on ollut vastoin vuosia käytössä ollutta toimintatapaamme. Tutkimusraportit ja näytetulokset ovat rakennusten potilaskertomuksia, joista ilman koko aineistoa ja taustatietoja, voi tehdä virheellisiä tulkintoja tai päätelmiä. Koulun henkilökunnalla ei myöskään ole tällaista asiantuntemusta.
Lahden kaupungin organisaatiossa terveysvalvonta on viranomaisena se organisaatio, joka tulkitsee mikrobinäytetuloksia. Myös Lahden Tilakeskus tekee näihin mittaustuloksiin liittyvät päätökset terveysvalvonnan lausuntojen ja tulkintojen perusteella.
Jos haluatte perehtyä näytetuloksiin ja tutkimusraportteihin Tilakeskuksen opastuksella, voimme kutsua paikalle myös terveysvalvonnan edustajan. Tällaisella toimintatavalla voisitte saada paremman kokonaiskuvan, mitä on tehty, tutkittu ja millä menetelmillä."

Jouni Arola
Kiinteistöpäällikkö
Lahden Tilakeskus

-----------------------------------------------------------------------------
Vastasin hänelle:

Kiitos viestistäsi - Jouni.

Olemme kyllä huomioineet kutsusi tulla Tilakeskukseen tutkimaan papereita. Emme ole kuitenkaan kutsuasi vastaanottaneet, syystä että samanlainen kutsu on ollut voimassa koulun puolesta jo pitkän aikaa ja vielä ainakin toistaiseksi koulun edustajat ovat puhuneet asioista yksiselitteisesti ja olleet selkeästi meidän vanhempien kanssa samalla linjalla siitä, että tilanteeseen tulee löytää pikainen ratkaisu. Koulu on tukenut pyrkimystämme saattaa sekä oppilaat että opettajat ja muu henkilökunta terveisiin, lainmukaisiin tiloihin. Vielä eiliseen saakka rehtori Taipale oli samaa mieltä siitä, että kutsu tulla koulun tiloihin tutkimaan papereita on avoin. Hän oli kuitenkin eilen saanut sinulta ohjeet, kuinka toimia jatkossa ja rehtori ilmoitti meille asiasta.

Emme näe vastuualueeseemme kuuluvaksi työksi, tehdä syvällistä tutkimustyötä Launeen koulun menneiden kunnostustöiden osalta, vaan toivomme todella, että ne asiantuntijat löytyvät jostain ihan muista ulkopuolisista puolueettomista yhteyksistä, jotka homman hoitavat tästä eteenpäin.

On todella valitettavaa että niin moni urakoitsija, opettaja, vanhempi ja valtuutettu on näiden pian kolmen viikon aikana joutunut olemaan minuun yhteydessä vuosien saatossa tapahtuneiden valitettavien tilanteiden vuoksi.

Kaikkien näiden tilanteeseen liittyvien ihmisten, tämän hetken koululaisten ja kouluhenkilökunnan sekä tulevien koululaisten ja kouluhenkilökunnan vuoksi toivomme todella, että vuosien saatossa tapahtuneet virheet tullaan ratkaisemaan oikeutetusti ja päästään siihen lopputulokseen, että Launeen oppilaat pääsevät ensisijaisesti ja nopeasti terveisiin väistötiloihin ja lopuksi uuteen lainmukaiseen kouluun.

Toivomme myös että tässä tilanteessa - yli puoluerajojen - jokainen vastuullinen aikuinen puhaltaa nyt siihen yhteiseen hiileen, joka tulee sytyttämään lahtelaisille lapsille ja nuorille terveemmän elämän ja aikuisiin päättäjiin luottavaisen tulevaisuuden."

Minni Salminen
Fokusta

#335 Älkää sortuko lillukanvarsien käsittelyyn

10.04.2013 22:06

On aivan sama, mitä koululla on historiassa mitattu ja korjattu. Faktaa on vain se, että lapset ja opettajat toimivat ja ovat pitkään toimineet terveydelle vaarallisissa tiloissa.
Minni Salminen

#336 Isän viesti Lahden kaupungin valtuutetuille!

11.04.2013 07:46

Tässä erään isän kannanotto viime torstain kokoukseen ja tilanteeseen liittyen - kirje on mennyt jokaiselle valtuutetulle:

"Huomenta päivää Lahden Kaupungin valtuutetut ja päättäjät

Launeen koulun tilanne on ollut huono jo pitkään kuten kaikki tiedämme ja koulun korjausaste on tällä hetkellä jo lähes 70%, silti sitä rahaa tunnutaan syytävän kohteeseen mikä on jo ehtoon puolella, mutta tämä ei ole se ensisijainen asia minkä vuoksi lähetän teille huoleni vaan se että viime viikkoisessa Launeen koululla pidetyssä tapaamisessa Tilakeskuksen kaveri (Arola) kertoi asioita tällä hetkellä tehtävästä remontista mitä ei olisi tahtonut kuulla, tai enemmänkin sitä että hän selvensi historiaa ja onkohan tätä asiaa aikanaan mietitty oikealta pohjalta ja mihin silloin tehty päätös vaikuttaa. Teistä kukaan ei välttämättä ole ollut mukana tekemässä tuota päätöstä silloin enkä sitä ala sen enempää tarkistamaankaan kuka on mutta teillä tämän hetkisillä päättäjillä on nyt mahdollisuus vaikuttaa siihen oletteko te niitä ketkä muistetaan jatkossa oikeasta päätöksestä eikä niistä ketkä aiheutti sadoille lapsille terveydellisiä ongelmia ja perheisiin huolia ja ongelmia. Oikealla päätöksellä tarkoitan koulun uudelleen rakentamista ja leikkimisen lopettamista.

Viime viikkoisessa tapaamisessa Koulun henkilökunta piti puheita hyvässä hengessä, rehtori oikaisi huhuja, remontissa mukana ollut herra kertoi remonteista asiantuntevasti, rehellisesti kertoi ongelma kohdat ja hän tunsi koulun hyvin, vanha edellinen opettajiakin kommentoi remontin tekemistä, kertoi mitä löydöksiä on ollut jo hänen aikanaan ennen 2000 lukua ja muutenkin hän kommentoi rakennuksen tilaa, Kilponen piti taas tuskaisen pitkän saarnan kertomatta mitään uutta mitä ei jo ollut tiedossa (eli mittaillaan (mitkä hänen kertomansa mukaan ensimmäisessä tapaamisessa ei näytä oikeita arvoja välttämättä) ja tuodaan tuulettimia, aivan turha mies) mutta Tilakeskuksen herra se sitten vastasi kysymykseen vain "Päättäjät päätti sen aikanaan näin" eikä mitään muuta tai perusteita/perusteluja. Herran ylimielinen käytös oli muutenkin mielestäni sopimatonta tälläiseen terveyttä koskevaan asiaan kun tapaamisessa oli mukana vanhempia kenen lapset ovat tällä hetkellä kykenemättömiä normaaliin elämään sairastumisen takia, Lahden kaupunkihan se on herran esimies ja antaisin itse käytöksen pohjalta hänelle potkut välittömästi mutta en mene siihen sen enempää koska sekään ei ole asia minkä takia teille kirjoittelen.

Taustaa Arolan vastaukselle ja hänelle esitetylle kysymykselle, alussa Arola piti puheenvuoron jossa hän painotti asioita miten tähän remonttiin päädyttiin ja mitä ongelmia koulussa oli. Hän kertoi että koulussa oli useita ongelma kohtia (hometta) ja koska remontti oli kokonaisuudessaan suuri niin päätettiin että ongelma paikat priorisoidaan tietyn järjestyksen mukaan ja tehdään aina kesäisin koulun ollessa kiinni vuosien saatossa.
Eli päätettiin että koulua ei suljeta ja että ei etsitä väistötiloja vaan että koulunkäynti jatkuu joka vuosi aina syksyllä "normaalisti".
Tämä päätös tehtiin vuonna 2009 ja remontin pitäisi nyt olla valmis vihdoin vuonna 2013 sanoi remontissa mukana ollut henkilö, joka sai aikaan useita naurun purskahduksia...

Tämä yllä oleva pisti sitten välittömästi miettimään, priorisointi ja remontin suunnitteluhan tarkoittaa sitä että joku on tärkeämpi kuin toinen ja koska aika on rajallinen (2.3kk per vuosi) niin joku homeongelmainen kohta saa olla homeessa lähes neljä vuotta ennen kuin se korjataan, osa "ei niin pahoista" kohdista korjataan kahden vuoden jälkeen jne. Mikähän priorisointi tapa oli kyseessä, mitenhän se tehtiin ja päätettiin, tehtiinkö se esimerkiksi niin että "täällä käydään vain kolme kertaa viikossa, vain 100-300 ihmistä niin laitetaan remontti vuodelle 2011" , viitaten jumppasalin korjaukseen, joka pitäisi nyt korjata uudelleen kun lattia on liti märkä ja homeessa. Ei sillä tavalla miten priorisointi tehtiin ole niin väliä vaan se että ymmärtäisitte hyvät päättäjät mitä ajan takaa kirjoituksellani.

Kysyin tätä suoraan paikanpäällä Tilakeskuksen Arolalta seuraavasti, "Ne ketkä ovat tuon "änkytys remontin teko päätöksen tehneet" kantaa aika suurta vastuuta päätöksestään kun nyt näyttäisi siltä että 2-3 kuukauden korjaus aika per kesä on aiheuttanut suuria ongelmia aikatauluissa ja rakennusvirheitä on tapahtunut mitkä taas ovat aiheuttaneet lisää lasten sairauksia. Lapset ovat sairastuneet kun aikataulut ovat pettäneet eikä remonttia olekkaan tehty niin kuin ne säännösten mukaan pitäisi tehdä. Lyhyenkin matematiikan mukaan jos koulu olisi laitettu heti kiinni, lapset olisi siirretty väistötiloihin, koulua olisi korjattu rauhassa 1 vuosi (4 vuoden aikana x 3kk = 1 v) ja vaikka se rakennus projekti olisikin mennyt 2-3 kk pitkäksi (kaikki menee pitkäksi, jopa Tilakeskuksen taidon näytös Mukkulan kuplahalli) niin lapset eivät olisi sairastuneet parakeissa. Esitin myös kysymyksen että onko kukaan tutkinut kuinka moni lapsi tai aikuinen on sairastunut ylipäätänsä , tai vakavammin esimerkiksi astmaan tämän remontin aikana eikä ole aikaisemmin ollut sairastanut mitään, koska nämä sairastapaukset johtuvat pelkästään siitä syystä että aikanaan 2009 vuonna tehty päätös on ollut selkeästi väärä ja päätöksen tekijät ovat ne ketkä kantavat sairastumisista vastuun.

Tuohon sain vain vastauksen, "päättäjät päätti" , tuohon lasten sairastumisiin remontin aikana en saanut vastausta. Tämähän voisi pahemmassa tapauksessa poikia jopa korvaus vaateita....koska lääkärikäynnit, sairaslomat, lääkekuurit ja useat unettomat yöt johtuvat tuosta 2009 tehdystä päätöksestä.

Toinen kysymys on yleismaailmallinen, onko oikein että päättäjät päättävät asioista kun päätöksiin vaikuttaa pienten lapsien ja aikuisten koulussa olevien henki ja terveys, niitä ei saa takaisin vaikka priorisoitaisiin kuinka.
Toimin itse jalkapallossa paikallisen jalkapallo seuran 03 syntyneiden poikien joukkueenjohtajana ja poikani harrastaa myös jääkiekkoa. Nämä harrastukset ovat tuoneet lapsilleni ja perheelleni mukavia muistoja ja tapahtumia (esimerkkinä nyt vaikka Esa Tikkasen nimikirjoitus viime viikonlopulta). Osa Launeen koulun lapsista jotka ovat sairastuneet eivät voi välttämättä koskaan pelata urheilulajeissa harraste tasolla tai ammattilaistasolla enkä sano että oma lapsenikaan sinne tasolle pääsee tai edes haluaa mutta hänellä on sentään mahdollisuus yrittää ja valita, toisin kuin niillä jotka ovat jo sairastuneet esimerkiksi astmaan tai muihin hengenahdistus ja keuhkoperäisiin sairauksiin ja niillä ketkä tulevat vielä sairastumaan jos tuota koulua ei pureta heti ja siirretä lapsia heti pois tuosta koulusta.

Mielestäni teillä on nyt mahdollisuus näyttää että lasten terveydellä eikä hengellä ei Lahdessa pelleillä ja onhan tämän päivän lehdessä (ESS) juttu "Lahdesta halutaan lapsiystävällinen" niin eikai sinne tavoitteeseen astmapiipuilla päästä ja homeisilla kouluilla. Toivon että päädytte pistämään Launeen koulun matalaksi ja rakentamaan Launeelle uuden koulun mikä voisi tarjota jatkossa suurempiakin palveluja esimerkiksi seuroille.

Myöskin eteläinen Lahti laajenee kokonaisuudessaan niin isompi koulu ei muutenkaan olisi huono idea. Mr Kilponen sanoi ensimmäisessä tapaamisessa että "haaste on suuri näin monen koulun ongelma määrän vuoksi" , niin mitä sitten, eikö hän uskalla tarttua haasteisiin, suojatyö paikkako hänellä on?, eikö me suomalaiset tunneta haasteiden voittamisesta ja tässähän meillä olisi Lahdessa mahdollisuus tulla koko suomen esimerkiksi.

Oikeaa päätöstä, koulun romutusta odottaen, Ystävällisin terveisin,
Launeen kouluun Renkomäen koulusta 6:lle luokalle siirtyvän reippaan, jääkiekkoa ja jalkapalloa harrastavan Terveen lapsen isä.(Korostan sanaa terveen)"

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2013 12:22


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2013 13:14


Minni Salminen

#339 Uusi Lahti 10.4.2013

11.04.2013 15:42

Lue kaikki jutut kolmelta eri aukeamalta.
Sivu 2, sivut 4 ja 5 sekä sivu 27.

http://www.e-pages.dk/uusilahti/38/
Vanhempi

#340 #328 kommentissa annetun linkin takaa löytyvä lause

12.04.2013 19:02

Tilakeskus näkee tärkeäksi ja tekee kaikkensa sen eteen, että luottamus sen toimintaan voidaan tulevaisuuden näyttöihin perustuen palauttaa Kivimaalla koetuista vastoinkäymisistä huolimatta.

Hm ...
Tämäkään yritys ei ole tainnut oikein onnistua. Linkin takaa nimittäin löytyy Arviointikertomus vuodelta 2008.

Vieras

#341 Re: Re:

13.04.2013 06:07

#331: - Re:

Mitä desinfiointiaineita on mahdollisesti käytetty, kemikaalirekisteri.


Vieras

#343 Re: Re: #328 kommentissa annetun linkin takaa löytyvä lause

13.04.2013 07:04

Vanhempi

#344 #340 vastaa #328 kommentissa annetun linkin takaa löytyvä lause

13.04.2013 14:23

Kiitos kommenteista ja linkeistä.

Tehottomuus toiminnassa on siis huomattu mediaa myöten.
Tilakeskuksen soisi myös itse tämän huomata ;-)
Vanhempi

#345 Miksi työsuojelu ei toimi?

13.04.2013 15:59

Ihmettelen miksi työsuojelu esim. opettajien tapauksessa ei toimi tässä Launeen tapauksessa. Entä OAJ? Mikä on näiden tahojen tarkoitus jollei asianomaisten etuisuuksien valvonta ja etenkin puolustaminen? Vrt. erotettu opettaja 1kpl tuttu mediasta viime päivinä - tässä Launeen tapauksessa satoja asianomaisia. No, mielestäni opettajaa toki pitää puolustaa hän toimi oikein mutta niin myös muita opettajia esim. Launeella Lahdessa sekä muuuallakin Suomessa.

Vieras

#346

13.04.2013 21:00

Hyvä, että Lotila on nyt kunnossa... katso hakusanoilla '' asbesti lahti koulu '' ...pdf

Vieras

#347

14.04.2013 07:18


Vieras

#349

14.04.2013 13:40


http://www.lahti.fi/www/images.nsf/files/315FEC4C5C8CBB13C22579E90033D3E4/$file/Arviointikertomus%202011.pdf
SIVU 34 Kokonaistaloudellisesti uuden rakentaminen
voisi useissa tapauksissa olla pitkällä aikavälillä
edullisin vaihtoehto. Päätöksenteossa on huomioitava
myös huonon sisäilman aiheuttamat altistumiset, joista
voi aiheutua pysyviä sairastumisia ja niistä johtuvaa terveydenhuolto-
ja eläkekulujen kasvua. Kaupungilla on lasten
osalta erityinen vastuu näiden seuraamusten välttämiseksi.