LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!.


Vieras

#352

15.04.2013 11:50

Erittäin tärkeä ja keskeinen asia. Mielestäni kaikilla lapsilla ja opettajilla on oikeus terveeseen työ- ja opiskeluympäristöön. Rahaa löytyy, jos on tahtoa ja priorisoida täytyy tällöin myös kaupungin/kunnankin. Tämä on tärkeämpää kuin mikään muu tällä hetkellä.
MikkoK

#353

15.04.2013 13:56

Ihan naurettavaa uhkailla lakolla. Jäävätkö lapset sitten yksin kotiin kun vanhemmat menevät töihin? Ja mitä hyötyä lakosta olisi muutenkaan? Koulu kyllä pyörii vaikka siellä ei olisi yhtäkään lasta. Enemmän siitä lakkoilusta on hallaa lapsille kuin kaupungille.

Vieras

#354 Re:

15.04.2013 18:33

#353: MikkoK -

Jos itse haluat sairastuttaa lapsesi siellä koulussa, niin laita vaan lapsesi sinne kouluun. Kyllä lapset pärjäävät päivän kotona. Pärjäävät he pitkiä lomiakin!

Hyvä Me

#355

16.04.2013 10:13

Lahteenhan voisi mm. Launeelle tehdä mainoskampanjan, jossa olisi teksti tyyliin "Tervetuloa Launeen kouluun. Täällä tulet sairaaksi ja pääset varhain työkyvyttömyyseläkkeelle".

Ja toisaalta taas mainos vaurauden merkistä. "Meillä on varaa maksaa työkyvyttömyydestä, sairauksista ja turhista korjauksista"!

Viranomaistoimintaan pyrkiville kannattaa mainostaa mm. "Tervetuloa kaikki ikävät ihmiset, jotka ette saa töitä muualta. Täällä ei vastuuta oteta mistään ja pääsee päättämään mitä haluaa. Lait ja velvoitteet eivät meitä koske".

Vieras

#356 Tilakeskuksen rooli?

16.04.2013 16:47

Virallisesti sanotaan näin: Tilakeskus huolehtii kaupungin omistamasta kiinteistö- ja tilaomaisuudesta, sen arvosta, tuottavuudesta, tehokkaasta käytöstä ja kehittämisestä. Mikä on Launeen koulukiinteistön arvo ja kuinka hyvin siitä on huolehdittu? Miksi tilakeskus väistelee vastuutaan? Olisikohan taas jo aika laittaa tilakeskuksen toiminta (mm. rakennusaikainen valvonta) tarkastuslautakunnalle käsittelyyn? Onko valvonta sitä, että väistellään asiallisia kysymyksiä ja erityisesti vastuuta? Jos remontin aikana piilotetaan homekasvusto listojen alle niin onko se oikeaoppista korjausta? Ihmettelen, jos Launeen koulun remonteissa tavalla tai toisella mukana olleet pystyvät nukkumaan yönsä levollisesti. Tai sitten on omassa kasvatuksessa mennyt jotain pieleen!
Minni Salminen

#357 Tapahtui tänään!

16.04.2013 17:54

Launeen kaksi erityisluokkaa evakuoitiin tiloistaan
16.4.2013 14:40 - päivitetty 17:42
Launeen koulun kaksi erityisluokkaa jouduttiin maanantaina evakuoimaan opiskelutiloistaan, kun yksi oppilaista sai hengenahdistuskohtauksen. Rehtori Esko Taipaleen mukaan parhaillaan selvitetään, mikä on sisäilmaongelman syynä.

- Nyt tutkitaan, mikä mättää parissa kellaritilassa olevassa luokassa.

Opintotiloistaan joutui poistumaan kaksi kymmenen hengen ryhmää. Heille ei ole toistaiseksi uusia omia tiloja, vaan he kiertävät koulun vapaissa tiloissa.

- Seuraamme ja selvitämme tilannetta, rehtori kertoo

http://www.ess.fi/?article=411260
Minni Salminen

#358 Tapahtui tänään myös!

16.04.2013 17:55

Sen lisäksi että Launeen koulussa evakuoitiin hengenahdistuskohtauksen vuoksi kaksi erityisluokkaa tänään, sain tiedon eräältä vanhemmalta, että hänen lapsensa oli tänään koululääkärillä ja -terveydenhoitajalla seurannassa selittämättömien sydänoireiden vuoksi. Aikaisempien laajamittaisten sydänlääkärin tutkimusten mukaan sydämen pitäisi olla toiminnaltaan ja rakenteeltaan kunnossa - mutta silti pojan sydän oireilee Launeen koulssa.

Tänään oli ensimmäinen kerta, kun koulusta ei otettu vanhepiin yhtyeyttä oireiden ilmaantuessa - vastoin aikaisempaa sopimusta.
Minni Salminen

#359 Mielenosoitus 15.4.2013

16.04.2013 17:58

Launeen koululaisten vanhemmat veivät asiansa päättäjille
15.4.2013 16:30 - päivitetty 19:11
Launeelaiset muodostivat valtuuston kokoukseen saapuville päättäjille "kunniakujan", Kuva: ESS/Antti Sepponen
Joukko Launeen koulun oppilaiden vanhempia järjesti iltapäivällä mielenilmauksen Lahden kaupungintalolla ennen valtuuston kokousta.
a

Oppilaiden vanhemmat eivät ole edelleenkään tyytyväisiä kaupungin toimiin koulun sisäilmaongelmien korjaamisessa. He ovat uhanneet koululakolla vielä kevään aikana, jos sisäilmaongelmaan ei tule ratkaisua.

Mielenilmaukseen saapui lopulta viitisenkymmentä osallistujaa.

Koulujen sisäilmaongelmat eivät ole varsinaisesti illan kokouksen esityslistalla. Valtuusto käsittelee kuitenkin kaupungin strategian päivitystä, joten nämäkin asiat saattavat keskusteluun nousta.


http://www.ess.fi/?article=411149

Vieras

#360 Re: Mielenosoitus 15.4.2013

16.04.2013 21:37

#359: Minni Salminen - Mielenosoitus 15.4.2013

Tsemppiä tämän hankkeen vetäjille! Olette oikealla asialla, vihdoinkin Launeen tilanteesta on keskustelua ja on jotain toivoa, että asia muuttuisi. Periaatteessa käytte ihan samaa keskustelua, mitä talon sisällä on käyty jo vuosia.

Itse olen terveyteni Launeella menettänyt. Me lähteneet olemme pääsääntöisesti olleet niitä, joiden terveys ei enää ole yksinkertaisesti kestänyt - useimmilla vankka suositus työterveydestä olla koskaan astumatta Launeen ovista sisään.

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.04.2013 08:00



Vieras

#362

17.04.2013 08:21

Missään mkoulussa ei saisi olla huoneilma joka saattaa varantaa terveyden. NIIN KÖYHÄ MAA SUOMI EI VOI OLLA!?
MikkoK

#364 Re: Re:

18.04.2013 10:08

#354: - Re:

Ai jättäisin ekaluokkalaisen koko päiväksi yksin kotiin? Tuo voitaisiin tulkita heitteillejätöksi.

Naurettavaa puhetta koko lakkoilu. Suomessa on oppivelvollisuus... ei koulunkäyntivelvollisuutta. Miksi siis lakkoilu tehoaisi? Ehkä jossain yritysmaailmassa, jossa liiketoiminta pysähtyy lakon takia. Koulu jatkaisi toimintaansa ihan normaalisti vaikka muutama oppilas olisikin "lakon" takia poissa.

Jos joku on vielä sitä mieltä, että ekaluokkalainen voi viettää 8-9h yksin kotona päivisin, niin lukekoot tämän... http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tukivinkit/voiko_lapsi_olla_yksin_kotona/


Vieras

#365

18.04.2013 12:10

http://www.pielisenkarjala.com/219
Nimimerkki Laki/Nurmeksen laki 16.9.2012:

Perustuslaki

Perustuslain 7 §:n 1 momentin (731/1999) mukaan jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen.

Suomen perustuslain 16 §:n mukaan jokaisella on oikeus maksuttomaan perusopetukseen.

Perustuslain 18 §:n 1 momentissa säädetään, että julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta. Hallituksen esityksen (HE 309/1993) mukaan säännöksellä on merkitystä ennen kaikkea työsuojelussa ja siihen liittyvässä toiminnassa. Julkisen vallan on huolehdittava työolojen turvallisuudesta ja terveellisyydestä.

Perustuslain 19 §:n 3 momentin mukaan julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla säädetään, riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut sekä edistettävä väestön terveyttä.

Perustuslain 20 §:n 2 momentin mukaan julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön.

Perustuslain 22 §:n mukaan julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen.

YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus

Yhdistyneiden Kansakuntien lapsen oikeuksien yleissopimuksen (SopS 59-60/1991) 3 artiklan 1 kohdan mukaan julkisen tai yksityisen sosiaalihuollon, tuomioistuinten, hallintoviranomaisten ja lainsäädäntöelinten toimissa, jotka koskevat lapsia, on ensisijaisesti otettava huomioon lapsen etu.

Terveydensuojelulaki

Terveydensuojelulain (763/1994) 26 §:ssä säädetään asunnon ja muun oleskelutilan terveydellisistä vaatimuksista, että asunnon ja muun sisätilan sisäilman puhtauden, lämpötilan, kosteuden, melun, ilmanvaihdon, valon, säteilyn ja muiden vastaavien olosuhteiden tulee olla sellaiset, ettei niistä aiheudu asunnossa tai sisätilassa oleskeleville terveys-haittaa. Asunnossa ja muussa oleskelutilassa ei saa olla eläimiä eikä mikrobeja siinä määrin, että niistä aiheutuu terveyshaittaa.

Terveydensuojelulain 1 §:n 2 momentin mukaan terveyshaitalla tarkoitetaan ihmisessä todettavaa sairautta, muuta terveydenhäiriötä tai sellaisen tekijän tai olosuhteen esiintymistä, joka voi vähentää väestön tai yksilön elinympäristön terveellisyyttä. Terveyshaitan määritelmä on siten varsin laaja eikä se välttämättä edellytä, että joku olisi sairastunut.

Terveydensuojelulain 27 §:n 1 momentissa säädetään, että milloin asunnossa tai muussa oleskelutilassa esiintyy melua, tärinää, hajua, valoa, mikrobeja, pölyä, savua, liiallista lämpöä tai kylmyyttä taikka kosteutta, säteilyä tai muuta niihin verrattavaa siten, että siitä voi aiheutua terveyshaittaa asunnossa tai muussa tilassa oleskelevalle, kunnan terveydensuojeluviranomainen voi velvoittaa sen, jonka menettely tai toimenpide on syynä tällaiseen epäkohtaan, ryhtymään toimenpiteisiin terveyshaitan poistamiseksi tai rajoittamiseksi.

Perusopetuslaki

Perusopetuslain 29 §:n 1 momentin mukaan opetukseen osallistuvalla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön.

Perusopetuslakia koskevan hallituksen esityksen (HE 86/1997 vp) mukaan pykälä sisältää opetuksen järjestäjiä velvoittavan työturvallisuussäännöksiä vastaavan säännöksen oppilaiden oikeudesta turvalliseen opiskeluympäristöön. Säännös edellyttää muun muassa, että opetukseen tarkoitetut tilat ja välineet ovat turvallisia.

Työturvallisuuslaki

Työturvallisuuslain 8 §:ssä (738/2002) säädetään työnantajan yleisestä huolehtimisvelvoitteesta. Pykälän 1 momentin mukaan työnantaja on tarpeellisilla toimenpiteillä velvollinen huolehtimaan työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Tässä tarkoituksessa työnantajan on otettava huomioon muun muassa työolosuhteisiin ja muuhun työympäristöön liittyvät seikat.

Työturvallisuuslain 32 §:n 1 momentin mukaan työpaikan rakenteiden materiaalien ja varusteiden sekä laitteiden tulee olla turvallisia ja terveellisiä työntekijöille.

Työturvallisuuslain 40 §:n 1 momentin mukaan työntekijän altistuminen turvallisuudelle ja terveydelle haittaa tai vaaraa aiheuttaville biologisille tekijöille on rajoitettava niin vähäiseksi, ettei näistä tekijöistä aiheudu haittaa tai vaaraa työntekijän turvallisuudelle taikka terveydelle taikka lisääntymisterveydelle.

Työpaikkojen turvallisuus- ja terveysvaatimuksista annetun valtioneuvoston asetuksen (577/2003) 2 §:n mukaan työpaikalla havaitut viat, jotka saattavat vaikuttaa työntekijöiden terveyteen ja turvallisuuteen, on korjattava mahdollisimman nopeasti.
Minni Salminen

#366 Suomen vanhempainliitto tukee

18.04.2013 14:47

Suomen vanhempainliitto tukee vahvasti lakkoamme ja auttaa eri vaiheissa ja käytännön kysymyksissä. Liitto muistuttaa, että joskus vanhempia saatetaan uhkailla aiheettomasti sakoilla oppivelvollisuuden laiminlyönnistä koululakon aikana. Näissäkin asioissa Liitto avustaa vanhempainyhdistystä. Jos koet minkäänlaista uhkailua tai muuta epäilyttävää, ota välittömästi meihin yhteyttä. Lakko toteutetaan Suomen vanhempainliiton ohjeiden mukaisesti, eikä kenelläkään ole syytä tai oikeutta uhkailla ketään missään muodossa.


http://www.vanhempainliitto.fi/vanhempaintoiminta/koulujen_sisailma

http://www.vanhempainliitto.fi/filebank/774-Koululakko-ohjeet_Suomen_Vanhempainliitto_2011_FINAL_verkkoversio.pdf

Minni Salminen
p. 050 529 9294

Vieras

#367

18.04.2013 17:31

Lapseni eka luoka meni huonosti kun oli joka päivä pää kipeä.huono sisäilma takia:(
Pekka

#368 Re: Re: Re:

18.04.2013 19:37

#364: MikkoK - Re: Re:

Ja tuon vastauksesi voi tulkita siten, että et välitä lapsesi terveydestä yhtään! Mikä isä se sellainen on, joka tieten tahtoen haluaa altistuttaa ja sairastuttaa lapsensa???

 

MikkoK

#369 Re: Re: Re: Re:

18.04.2013 20:41

#368: Pekka - Re: Re: Re:

Eihän tässä ole kyse siitä, että lasta haluttaisiin tieten tahtoen altistuttaa millekään, vaan siitä että tuo lakko olisi täysin turha. Sillä ei saavutettaisi yhtään mitään! Koulu jatkuisi kuten ennenkin ja päättäjät olisivat tyytyväisiä, kun valittajien lapset olisivat kotona. No ehkä se sitten olisi win-win tilanne.

Lapsen terveydelle vaarallisempaa olisi pitää häntä yksin kotona melkein 9 tuntia päivässä. Tottakai tilanne on eri 12 vuotiaalla kuin 8 vuotiaalla. Voisin tehdä vastakysymyksen, että millainen isä jättää ekaluokkalaisen yksin kotiin koko päiväksi?

MikkoK

#370 Re: Suomen vanhempainliitto tukee

18.04.2013 20:44

#366: Minni Salminen - Suomen vanhempainliitto tukee

Siis miten vanhempainliitto tukee llakkoa? Sivuillahan lukee selvällä suomella että "Suomen Vanhempainliitto ei toivo koululakkojen lisääntyvän, mutta ymmärtää vanhempia, jotka lakkoon ryhtyvät."

Ei kuulosta kovin vahvalta tuelta... pikemminkin hiljaiselta hyväksynnältä.

Minni Salminen

#371 Re: Re: Suomen vanhempainliitto tukee

19.04.2013 05:28

#370: MikkoK - Re: Suomen vanhempainliitto tukee

Olemme olleet koko tilanteen ajan yhteydessä Suomen vanhempainliittoon ja tuki on tosiaan ollut vahva ja meitä on kannustettu lakkoon.

Tässä terveisiä liitolta:
"Valtioneuvoston asetus (380/2009) linjaa, että oppilaan ja opiskelijan terveyden edistämiseksi on kouluyhteisön ja opiskeluympäristön terveellisyys ja turvallisuus tarkastettava joka kolmas vuosi. Tarkastuksessa todettujen puutteiden korjaamista on seurattava vuosittain.

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita täydennettiin 29.10.2010 tärkeällä kirjauksella:

”Oppimisympäristön turvallisuutta tai terveyttä vaarantaviin tekijöihin puututaan heti.”


"Kun koululakko on ohi, arvioidaan saavutetut tulokset. Asiat eivät usein tapauhdu hetkessä, mutta pitkäkin tie on aloitettava ensimmäisillä askelilla. Sen me kasvattajina tiedämme. Toisaalta asioita tapahtuu nopeasti - siellä, missä on tahtoa, on tie. Jos vanhempien viesti kuullaan, vanhempienyhdistyksen kiitokset kunnan päättäjille ja vastuunkantajille ovat paikallaan, vaikka taustalla olisikin vuosien laiminlyönnit ja väärinarvioinnit."

 

http://www.vanhempainliitto.fi/vanhempaintoiminta/koulujen_sisailma

http://www.vanhempainliitto.fi/filebank/774-Koululakko-ohjeet_Suomen_Vanhempainliitto_2011_FINAL_verkkoversio.pdf

MikkoK

#372 Re: Re: Re: Suomen vanhempainliitto tukee

19.04.2013 06:38

#371: Minni Salminen - Re: Re: Suomen vanhempainliitto tukee

Kait jokainen vanhempi sitten pitää huolen siitä, että oppivelvollisuus tulee oman lapsen osalta täytettyä? Koska perusopetuslaki ei tunne koululaisten lakkoa, niin oppivelvollisuudesta ei saa "lakon" takia vapautusta.

Eiköhän vanhempien viesti ole jo päättäjien tiedossa. Vaikea uskoa että Lahdessa olisi yhtään kunnanvaltuutettua, joka ei olisi tietoinen Launeen koulun sisäilmaongelmista. Vääntäkää nyt mulle rautalangasta miten lakkoilu lisäisi tätä tietoisuutta?

Käsittämätöntä rahan tuhlausta lähteä purkamaan koko koulu vain sen takia, että osassa tiloista on näitä ongelmia. Ei kukaan pura omakotitaloakaan sen takia, että kylpyhuoneesta löydetään kosteusvaurio. Jotain rajaa näillä vaatimuksilla.

Minni Salminen

#373 Mikko K

19.04.2013 07:49

#372: MikkoK - Re: Re: Re: Suomen vanhempainliitto tukee

Toki huolehdimme Suomen vanhempainliiton ohjeiden mukaisesti yhdessä opettajien ja vanhempien kanssa tehtävistä lakon aikana.
Siitä ei tarvitse huolta kantaa.
Tuleehan tehtävät ilmoitettua ja suoritettua myös sairastuneiden lasten osalta ihan normaalissa arjessa.

Launeen koulun jokaisessa tilassa on ongelmia ja koko koulussa oireillaan.
Rehtori on asian vahvistanut.Opettajat karkaavat ovista ja ikkuinoista rehtorin sanojen mukaan.
Viimeisten viiden vuoden aikana koulusta on lähtenyt sisäilmasta johtuneista terveydellisistä syistä 20 opettajaa ja tälläkin hetkellä samasta syystä on avoinna 8 opettajan virkaa.

Kuinka moni meistä päättäisi kapseloida kodista löytyneet homeongelmat kerta toisensa jälkeen – tai edes sitä ensimmäistä kertaa? Eikö ole itsestäänselvyys, että emme suostuisi itse asumaan ja pitämään perhettä tämän kaltaisissa terveydelle vaarallisissa olosuhteissa? Eihän nyt koulurakennus voi olla sen eriarvoisemmassa asemassa?

Koulua on jo niin pitkään tutkittu ja selvitetty, että on ratkaisujen aika. Vuonna 2009 tehty päätös korjata Launeen koulun tiloja kesäisin pala palalta on tuonut sairastuneita lisää. Tämän päätöksen jälkeen sairastuneet voisivat olla terveitä, jos silloin oltaisiin tehty oikeita ratkaisuja.
Toivottavasti vääriä päätöksiä ei tehdä enää lisää.

Tiedämme, ettei koulua voi rakentaa saman tien eikä tänään vielä saada parakkeja pihaan, mutta päätös voidaan tehdä välittömästi.

MikkoK

#374 Re: Mikko K

19.04.2013 09:31

#373: Minni Salminen - Mikko K

Jos siis oman taloni kylppärissä olisi kosteudesta johtuvia homeongelmia, niin tottakai yrittäisin korjata niitä niin monta kertaa kunnes asia tulisi kuntoon. Talon purkaminen tulisi kyseeseen vasta kun koko rakennus olisi niin mätä, että korjaaminen tulisi kalliimmaksi kuin uuden rakentaminen.

Onko jollain linkkiä koulun sisäilmatutkimusten tuloksiin? Olisi kiva tietää kuinka paljon tästä keskustelusta on urbaanilegendaa ja huhua? Tämä keskustelu on aiheuttanut ainakin sen, että nyt vanhemmat luulevat kaikkien lasten sairauksien johtuvat automaattisesti homeisesta koulusta. Näinhän asia ei ole. Lapset sairastavat muissakin kouluissa. En väitä etteikö mitään homeongelmaa ole, mutta olen sitä mieltä, että asiaa on liioiteltu aivan älyttömästi ja vaatimus koulun purkamisesta on absurdi.

Minni Salminen

#375 Re: Re: Mikko K

19.04.2013 13:03

#374: MikkoK - Re: Mikko K

Koulua on tutkittu jo vuosia.
Hometta ja kosteusvaurioita on löydetty runsaasti joka puolella koulua.

Niitä on mitattu ja löydetty aikaisempina vuosina.


(Joku kysyy yleensä tässä välissä onko myös homekoirat käyneet vahvistamassa - ja joo rehtorin mukaan on käyneet vahvistamassa.)

Koulua on korjattu ja tullaan korjaamaan tulevien kesien aikana suunnitelmien mukaan samoista tiloista taas uudelleen ja uudelleen. Tulevana kesänä on esim suunnitelmissa kaataa seinää atk- ja musiikkiluokista ja kirjastosta - jotka on siis aikaisemminkin korjattu. Tilakeskuksen suunnitelmien mukaan tulevana kesänä olisi riittänyt edellä mainittujen tilojen kapselointi, mutta toinen taho vakuutti, että kapselointi ei riitä, vaan että seiniä pitää kaataa ja kun tältä osin asiaa tutkittiin lisämittauksin, tultiin tulokseen, että tämän hetken suunnitelmien mukaan seiniä ollaan taas kaatamassa.


Puhtaat mittaustulokset - joista mediassa tällä hetkellä puhutaan - ovat tämän kevään sisäilmamittaustuloksia, jotka eivät kerro totuutta asiasta.

"Ilmanäytteistä ei voi tehdä kovinkaan perusteellisia johtopäätöksiä, jos ne otetaan esim. väärään aikaan! Niistä ei silloin näy se todellinen syy, joka aiheuttaa tilassa ongelmia. Tutkimatta perusteellisesti tilan näkymättömissä olevia rakenteita ei voida löytää myrkkyjä sisäilmaan tuottavia ongelmapaikkoja, jotka aiheuttavat ihmisille oireilua." Seppo Markku arkkitehti SAFA, FISE AA-pätevyys sekä uudis- että korjausrakentamisessa.

"Toisaalta ilman mikrobipitoisuus ei kerro totuutta rakennuksen kunnosta, vaan kosteusvaurioiden toteaminen, materiaalinäytteiden tutkiminen ja ihmisten terveyden mittaaminen. Rakennuksilla on tutkijansa, mutta juuri kukaan ei näyttänyt olevan kiinnostunut rakennusten käyttäjien terveydentilasta." Työterveyslaitoksen erikoislääkäri ja Turun yliopiston professori Tuula Putus

Launeen koulua on korjattu jo niin monta kertaa, että jos korjaukset näiltä osin toimisivat, olisi koulu jo tähän mennessä terve. 13,7 miljoonaa euroa on mennyt peruskorjaus- ja sen jälkeisiin kunnostustöihin.

Onko Mikko K mielestäsi urbaanilegendaa se, että tämän viikon maanantaina 7.luokkalainen oppilas sai koulun tiloissa hengenahdistuskohtauksen ja luokka siirrettiin evakkoon?

Entäpä se että toinen lapsi oli tällä viikolla koululääkärillä ja -terveydenhoitajalla seurannassa selittämättömien sydänoireiden vuoksi. Aikaisempien laajamittaisten sydänlääkärin tutkimusten mukaan sydämen pitäisi olla toiminnaltaan ja rakenteeltaan kunnossa - mutta silti pojan sydän oireilee Launeen koulun sisätiloissa viettämiensä hetkien jälkeen. Suurimman osan kouluajasta poika viettää koulun pihalla parakeissa.

Tilannetta ei olla ,vaan olemme tulleet siihen pisteeseen, että emme enää suostu pitämään lapsiamme koekaniineina koulun tiloissa. Meillä on liian monta esimerkkitapausta ja yhteydenottoa nykyisiltä ja entisiltä oppilailta, vanhemmilta, opettajilta, urakoitsijoilta ja muulta henkilökunnalta ja liian monta sairastunutta on Launeen koulusta jo joutunut poistumaan sisäilmaongelmista johtuvista terveydellisistä syistä. Mielestämme yhdenkään lapsen tai aikuisen ei pidä enää sairastua Launeen koulun tiloissa.