LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!.


Vieras

#51 "Tolkkua kehiin"

24.03.2013 09:34

Tää on tätä rakentamisp...aa, jota tulee jatkuvasti. Erityisesti kunta / kaupunkisektorilla. Asiaa ymmärtämättömät päättäjätahot kilpailuttaa rakentamisen, jolloin "edullisin" tarjous voittaa. Kääntöpuolena tässä on se, että "edullisimman" tarjouksen tehnyt joutuu keksimään kaiken maailman vippaskonstit, että voisi hankkeen toteuttaa. Halpaa ja epäkuranttia tavaraa lyödään piilooon niin paljon kuin keritään. Rakennustarkastukset taitaa mennä "Hyvä Veli"-menetelmällä. Kättä päälle ja illalla juhlitaan! Korjausremontit tulee todella kalliiksi jälkikäteen näiden "Gryndereiden" jäljiltä. Halpaa ja hyvää ei edelleenkään ole olemassa samassa paketissa! HALOO! Herätkää ihan oikeasti!
Minni

#52 KUTSU!

24.03.2013 09:46

Kutsumme kaikki vanhemmat ja muut huolestuneet sekä asiasta kiinnostuneet kuulemaan lisätietoa ja päättäjien/tukijoiden terveisiä sekä keskustelemaan ongelmasta 4.4.2013 klo 18.
Toivomme saavamme kokoontumistilan Launeen koululta.
Tulkoon kukin kokemaan koulun tunnelman.

Asian pitää olla läpinäkyvä ja jokaisen pitää saada halutessaan tietoa.
Nyt ei saa kukaan enää salailla mitään.
Entinen oppilas

#53 Hometta jo 90-luvulla?

24.03.2013 09:48

Muistan jo 90-luvun puolen välin tienoilla, että luokat jo haisi homeelle ylä-asteen puolella. Itse en muista kenenkään saaneen vielä mitään oireita, mutta heti ylä-asteelta päästyäni koulussa alkoi mittavat remontit. Tosin nekin taisivat mennä koko ajan poskelleen. Keep on fighting!!
Kirsi

#54 Re: Toriparkki.

24.03.2013 10:01

#31: Harri - Toriparkki.

...että se siitä moraalista....päättäjät homekouluun miettimään tekosiaan ja päätöksiään, niin pitkäksi aikaa, kunnes tulee oikeita kunnollisia päätöksiä: mikä on oikeasti tärkeysjärjestys asioissa !!! Autot sinne on tähän astikin mahtuneet !!!

harmistunut

#55 Ei ole kovin monta vuotta!

24.03.2013 10:59

Ei ole kauan kun rehtori rinta rottingilla kertoi ekaluokkalaisten tutustumispäivänä meille vanhemmille, että koulu on homeeton, vaikka samassa tilassa haistoin homeen. Silloin en vielä ymmärtänyt, että asia oli valetta. Samoin syksyllä tuli viesti, että ei ole löytynyt mitään hälyyttävää. Harmi kun viestit on hävitetty. Tietääkseni jokin opettajakin on saanut varoituksen totuuksien kertomisesta vanhemmille, et sillee!

Vieras

#56 Re: Ei ole kovin monta vuotta!

24.03.2013 11:34

#55: harmistunut - Ei ole kovin monta vuotta!

Juurikin näin!!

Sinä syksynä kun lapsemme aloittivat koulun, olin kesällä ollut huolissani, koska kaikenlaisia tarinoita homepommista kiersi kaupungilla. Mutta sitten olin todella helpottunut, koska tutustumispäivänä kerrottiin kaiken olevan kunnossa ja mistään ei enää löydy kosteutta eikä muutakaan ja Launeen koulu on nyt Lahden parhaiten korjattu koulu!! Silloin uskoin asiaa, onhan rehtori koulussa auktoriteetti ja kun kerran Rehtori sanoi niin. Koko se aika, minkä lapsemme ovat alakoulussa olleet, on tätä samaa viestiä toitotettu!! Minulla taitaa olla ainakin jokunen rehtorin "sisäilmatiedoite" tallessa ja eikös ne Wilmaan ole myös kirjoitettu.

Luulisi jo rehtoriltakin usko loppuvan, siihen, että nyt vihdoin TÄNÄ KESÄNÄ remontti/paikkaus on onnistunut... Itseäni ainakin koulun äänitorvena voisi pikkuhiljaa ruveta nolottamaan.

"ammattimiehet asialla,takuu loppuu kun perävalot häviävät näkyvistä..."

#57 Missä korjausremonttien tekijöiden vastuu?

24.03.2013 11:41

Koulua on kosteusvaurioiden takia remontoitu jo vuosikausia. Eikö näillä kyseisillä urakoitsijoilla ole mitään vastuuta työstään, josta me veronmaksajat kuitenkin maksamme valtavan summan? Miten voi olla edes mahdollista että "korjaustöiden" jälkeen samat ongelmat vain jatkuvat? Kesälomien (=remonttien) aikana koulun parkkipaikalla on usein ollut Viron kilvissä olevia autoja...liekö sattumaa,vai onko menty siitä mistä aita on matalin? Vai eikö meillä täällä ole työvoimaa?
Osallistunuturakoitsija

#58 Re: Missä korjausremonttien tekijöiden vastuu?

24.03.2013 11:53

#57: "ammattimiehet asialla,takuu loppuu kun perävalot häviävät näkyvistä..." - Missä korjausremonttien tekijöiden vastuu?

Puolustan remonttien tekijöitä!

Käsittääkseni kaupunki on teettänyt remontit tarjousten pohjalta aliurakoitsijoilla. Aliurakoitsijoilla ei ole muuta mahdollisuutta kun tehdä työ kaupungin laatimien kirjallisten dokumenttien mukaan, muutenhan urakoitsijat joutuisivat maksamaan rakennusvirheistään. Kaupungin valvojat valvovat tietysti, että korjaukset toteutetaan annettujen suunnitelmien mukaan. MUTTA KAIKKI SUUNNITTELUSSA EI PELITÄ LAUNEEN KOULUN TARPEISIIN.  Rahaa palaa ja ainoastaan työllistetään paljon remonttiväkeä nyt ja tulevaisuudessa ja tietenki  terveydenhuoltoa. Onko järkeä?

Alakoululaisen äiti

#59 Re: Re: Missä korjausremonttien tekijöiden vastuu?

24.03.2013 12:25

#58: Osallistunuturakoitsija - Re: Missä korjausremonttien tekijöiden vastuu?

Tämä onkin juuri se ongelma nykyrakentamisessa! Urakat pilkotaan aliurakoiden aliurakoiden aliurakoihin... Ja halvalla pitäisi tehdä. Päättäjät hoitavat asiansa niin, että minun kaudellani budjetissa pysyttiin, mahdollisista seurauksista viis. Seuraavat saavat sitten todeta saiko halvalla hyvää... Halvalla ei saa hyvää ja ilmaisia lounaita ei ole, vaikka juuri sillä hetkellä näyttäisikin siltä.

Vastuunottajia on tällaisessa tapauksessa liki mahdotonta jäljittää. Rakennusalalla tuulee; yritykset menevät ja tulevat ja jonkun aliurkoitsijan neljäs ali-ali-aliurakoitsija on jo ajat sitten häipynyt taivaan tuuliin, kun vastuunkantajia kaivataan.

Koeta siinä sitten pieni ihminen saada asiasta jotain selkoa, kun ei sitä ole päättäjilläkään.


Vieras

#60 Re: Re: Missä korjausremonttien tekijöiden vastuu?

24.03.2013 13:13

Minusta on myös aiheetonta alkaa syyttämään urakan tekijöitä. En uskoa että löytyy sellaista ihmeurakoitsijaa joka taikoo Launeen koulusta puhtaan koulun korjausrakentamisella. Ainut keino on pistää vanha kumoon ja uutta tilalle!!

 

#58: Osallistunuturakoitsija - Re: Missä korjausremonttien tekijöiden vastuu? 

 

remppamies

#61 Re: Re: Re: Missä korjausremonttien tekijöiden vastuu?

24.03.2013 13:24

#60: - Re: Re: Missä korjausremonttien tekijöiden vastuu?

Korjausremonttien tekijät (aliurakoitsijat) tekevät täsmälleen tilaajan eli koulun rakennuksista vastaavan organisaation tekemien suunnitelmien mukaan toisinsanoen aliurakoitsijat kanavat vastuunsa. Valitettavasti he joutuvat joskus toimimaan oman tietotaitonsa vastaisesti, koska on tehtävä mukisematta kaupungin antamien suunnitelmien mukaan, jotta urakka tulee hyväksytyksi.  Kannattaisi siis huudella remonttien teettäjien perään vastuusta!

Minni

#62 Kiitos urakoitsijoillekin keskustelluun mukaan tulemisesta!

24.03.2013 14:32

J

#63 Re: Ei ole kovin monta vuotta!

24.03.2013 14:43

#55: harmistunut - Ei ole kovin monta vuotta!

Muistan kuinka tyttären 1. luokan kouluun tutustumispäivänä rehtori piti pitkän puheen kertoen miten sen kesän jälkeen kaikki on paremmin kuin uusi. Mutta parhaiten jäi mieleen erään oppilaan vanhemman kysymys, "Mitäs sitten jos ei olekkaan mitäs sitten?". Kaikki kuulemma on rempan jälkeen koska luoka ovat jotenkin kapseloituja eli ilmanvaihdossa ei pitäisi liikkua mitään luokasta toiseen. Paras kommentti tuli tuohon. "Entä jos se ei toimi niin laitetaanko lapset seuraavaksi jokainen omaan pieneen kapseliinsa?" Tuo herätti hilpeyttä, mutta nyt ajatellen ei ala olla kaukana todellisuudesta jos korjausten tulokset ovat sitä mitä ovat nyt olleet. Ja tuo tilaisuus oli keväällä 2010.

Ja heräsi tässä samalla mieleen kysymys että miksi liipolan koulurakennukset meni jyrän alle samantien vai olenko missannut kokonaan että niitä olisi rempattu joka kesä viimeiset vuodet?

 

aina alttiina

#64 Homealttius

24.03.2013 14:48

Olen itse altistunut homeelle töissä, työskentelen päiväkodissa jossa myös lapset ovat alttiina tälle homeelle. En voi enää mennä minnekkään missä on hometta, on heti lähdettävä pois, minun altistuminen on jo niin pahana. Hengitysteitse oireilen sekä muita oireita on lisäksi.
Alakoululaisen äiti

#65 Re: Re: Ei ole kovin monta vuotta!

24.03.2013 14:55

#63: J - Re: Ei ole kovin monta vuotta!

Nyt pitäisi saada selville kuka/ketkä toimi/-vat remonteissa vastaavina mestareina. Rehtorihan ei tiedä rakentamispuolesta, eikä hänen kuulu siitä mitään ymmärtääkään. Mutta ehkä hänellä on pöytäkirjat, joissa on vastaavien mestareiden nimet. Todennäköisesti kuitenkin jossain vaiheessa on pidetty joitain työmaakokouksia, ja ennen urakan alkamista on pitänyt määrittää työmaan vastaavat mestarit. Vaikka he sitten olisivatkin istuneet työpöytiensä takana toimistoissaan, niin jossain on paperi, jossa on jonkun vastaavan mesun nimi tai sitten koko homma on mennyt aivan lainvastaisesti.

Kuka tietäisi mistä tuollaiset paperi löytyvät? Teknisestä virastosta? Koulutoimen kaapeista?

mmm.

#66 Re: Re: Ei ole kovin monta vuotta!

24.03.2013 14:56

#63: J - Re: Ei ole kovin monta vuotta!

Ei ole Liipolaa rempattu. Toisaalta sitä ei ole myöskään peruskorjattu sisätiloista kun taas Laune on. Ehkä joku isopomo ei haluu pistää Launetta maan tasalle kun se peruskorjaus on vasta tehty.


Vieras

#67 Re: Re: Re: Ei ole kovin monta vuotta!

24.03.2013 15:39

#66: mmm. - Re: Re: Ei ole kovin monta vuotta! 

 Mutta meissä vanhemmissa on varmasti yhdessä enemmän tahdonvoimaa kuin yhdessä isopomossa! Uskotaan meihin! Ei luovuteta. Taistellaan nyt ja jatkossa niin kauan kuin tarve vaatii. Menemme lakkkoon ja emme laita lapsiamme kouluun jos meitä ei nyt kuulla ja toimita sen mukaisesti! Lapset puhtaisiin väistötiloihin ja uusi Launeen koulu tilalle! Rahaa löytyy, jos on tahtoa!

 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.03.2013 16:21


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.03.2013 16:25


Alakoululaisen äiti

#70 Re: Entinen opettaja kertoo avoimesti lisää!

24.03.2013 16:33

#69: Minni ja Pirjo Pyykkö - Entinen opettaja kertoo avoimesti lisää!

Tämä on TODELLA tärkeää asiaa!! Hienoa, että tulee julki. Olen myös kuullut, että sinä kesänä kun kaiken piti olla kunnossa ja koulua sitten syksyllä mainostettiin Lahden puhtaimpana kouluna meille vanhemmille, olikin sattunut joku iso vesivahinko. Olikohan se ollut juuri tuo?


Vieras

#71 Re: Entinen opettaja kertoo avoimesti lisää!

24.03.2013 16:42

#69: Minni ja Pirjo Pyykkö - Entinen opettaja kertoo avoimesti lisää! 

 

Etlarin jutun mukaan Launeen koulun sisäilma on hyvä asteikolla erinomainen-hyvä-tyydyttävä-heikko. Jopa renkomäen koulu sijoittui huonommin kuin Laune enkä ole kuullut renkomäen koulusta muuta huonoa kuin sen että sieltä meinaa loppua tilat kesken kun lapsia on niin paljon. Mielestäni Taipale vois alkaa kattomaan peiliin.. Yläasteen fyken luokat, iltapäivällä on hirveetä olla, päänsärky on kaverina siellä. Terveisin 3 vuotta siellä viettäny.

Vieras

#72 Re: Re: Entinen opettaja kertoo avoimesti lisää!

24.03.2013 17:10

#71: - Re: Entinen opettaja kertoo avoimesti lisää! 

 Lehdessä rehtorit arvioivatkin teknistä kuntoa ei sisäilmaa. Eli kaksi eri asiaa oli sotkettu keskenään. Sisäilma ja tekninen kunto ovat eri asioita.

Hiihtäjä

#73 Hemohes ei oo mitään

24.03.2013 18:12

Ihan pakko.....Ettei vain ole salainen suunnitelma saada kaikista lahden lapsista hiihtäjiä, ns perus ominaisuudet kuntoon, mm kisat ja kaikki tulossa, lapsille astma piippu jo pienenä tutuksi niin ei tarvitse keksiä niitä sairauksia sitten vanhempana kun on pienenä oireillut jo?
Alakoululaisen Isi

#74 Re: Re: Re: Ei ole kovin monta vuotta!

24.03.2013 18:23

#65: Alakoululaisen äiti - Re: Re: Ei ole kovin monta vuotta!

Samaa mieltä ja vielä samaa Reksin puolustukseksi, on perin hämmästyttävää jos Rehtoria aletaan rakentamisesta syyttämään kun hän ei välttämättä tiedä itse rakentamisesta mitään.

Aliurakoitsian ei pitäisi vastoin "etiikkaansa" rakentaa mitään jos etiikka = lait ja rakentamiseen liittyvät määräykset.

Eikös sen urakoitsijan pidä noudattaa nimenomaan niitä määräyksiä, ja eikös esimerkiksi kerrostalon kylppärirempan saa tehdä alihankkia/sertifikoitunut ammattilainen niin eihän tästä tule mitään jos omistaja (reksi) sanoo että älä laita kosteuseristystä, mihin sitä urakoitsijaa sitten edes tarvitaan?

Vastaavamestari vastaa työmaasta ja töistä mitä siellä tehdään

kaupunkilainen

#75 Re:

24.03.2013 18:56

#1: -

Lahti pistää rahat johkuu toriparkkiin, mitä kukaan ei oikeasti halua. Siihen kyllä kaupungilla löytyy rahat, muttei kunnostaa ja korjata kaikkien koulujen, päiväkotien ja muiden julkisten rakennusten kosteus ja homeongelmia. Monessa eri Lahden koulussa opiskelevilla oppilailla on astma diagnoosi tullut koulun sisäilma ongelmien vuoksi, mitkä yritetään peitellä ja vanhemmille ja työntekijöille valehdellaan suoraan ettei sisäilmassa ole mitään vikaa.