Ydinvoimala Kristiinankaupunkiin. Toivo huomisesta!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ydinvoimala Kristiinankaupunkiin. Toivo huomisesta!.

Teemu Ahonen
Muurame

#1

30.01.2008 01:43

Itse en ole Kristiinankaupungista, mutta pitäähän sitä sähköä saada maan piälle. Yrinvoima ei ole se paras vaihtoehto huonosti hoidettuna, mutta silti tarpeeksi tehokas.

Olisi hienoa saada sellaiset suuret jäähdytystornit mahdolliseen voimalaan, niin kuin Simpsoneissa.
Leila Sipilä
KEMI

#2 Ydinvoimala ehdottomasti Kristiinankaupunkiin

30.01.2008 22:11

Ehdottomasti Kristiinankaupunkiin, koska emme sitä tänne Lappiinkaan halua. Ei ydinvoimalaa Simoon.
teemu toppinen
kerava

#3 EI YDINVOIMAA!!!

31.01.2008 13:36

Opetelkaa säästämään sähköä niin ei stä tarvitsis lisää tuottaa!!!

Ja tuohan ydinvoima ei ole puhdasta voimaa!! Siitä kun syntyy vesistö haittoja, vaarallista ydinjätettä yms ..... Mielummin tuulivoimaa!!! Siitä ei ole haittaa kenellekkään jos tuulivoimalat sijoitettaisiin merelle ihmisiltä piiloon!!
Ei tulis mitään haittaa ja vielä kun se on puhdasta energiaa!!!
Puhtaan energian puolesta!!! Jyrkkä ei ydinvoimalle!!
Nuori Kansalainen
Vaasa

#4 Ydinvoimasta - asiaa!

31.01.2008 21:57

http://www.markusjansson.net/ydinvoima.html

Tästä linkistä löytyy paljon tietoa ydinvoimasta ja myös muista vaihtoehdoista, kuten tuulivoimasta ja vesivoimasta.

-NK
Matti Uusitalo
Forssa

#5 "Pyhä Ruotsalainen Maa"

01.02.2008 02:29

Sehän tässä taas on uhattuna. Siinä syy, miksi ruotsinkieliset ankararasti vastustavat tätä tarpeellista hanketta!
Erkki M
KRS

#6 Parempi tulevaisuus ilman ydinvoimalaa

17.02.2008 16:46

Ei taida ihmiset ymmärtää mitä ydinvoimalan rakentaminen Kristiinankaupunkiin oikeasti tarkoittaisi.

Ensinnäkin. Maanomistajat ovat selkeästi ilmoittaneet, että eivät halua maata myydä Fennovoimalle ydinvoimalaa varten. Fennovoima taas on selkeästi ilmoittanut, että sen ehdoton tavoite on vapaaehtoiset maakaupat, eikä se halua saada haltuunsa tonttia pakkolunastamalla. Tämä selviää Fennovoiman kotisivuilta, joilta seuraava teksti on suoraan lainattu:

http://www.fennovoima.fi/yritys/faq/
***************************************
Fennovoiman ehdottomana tavoitteena ovat vapaaehtoiset maakaupat. Tonttikaupat tehdään normaaliin tapaan maanomistajien kanssa ehdoilla, jotka ovat myyjälle rehdit ja taloudellisesti erittäin kannattavat. Fennovoiman tavoitteena on, että kukaan - mukaan lukien alueen maanomistajat - ei taloudellisesti ydinvoimalasta kärsi. Tontti hankitaan siis vapaaehtoisin kaupoin, ei pakkolunastamalla.
**************************************

Mitäpä luulisitte käyvän jos alueet pakkolunastettaisiin tuosta selkeästä lupauksesta huolimatta ? Kuinka entiset maanomistajat ja kuntalaiset suhtautuisivat hankkeeseen, Fennovoimaan ja ylipäätään koko Kristiinankaupunkiin jatkossa ? Kaikkea ei todellakaan voi mitata rahassa.

Toinen asia on alueen luonnonarvot. Jokainen vähänkään asioista perillä oleva tietää, että kyseinen alue on ainutlaatuinen niin maisemallisesti kuin lajistollisesti. Eikä sovi myöskään unohtaa Siipyyn-Skaftungin perinteikästä kyläkokonaisuutta ja Kiilin museoaluetta. Eipä taitaisi paljon leirikoululaisia enää näkyä jos voimalahanke käynnistyisi. On kertakaikkiaan kestämätön ajatus että kaikki tämä uhrattaisiin ydinvoimala-hankkeen takia. Oli ydinvoimasta mitä mieltä tahansa, niin järjen pitäisi sanoa, että paikka on täysin väärä.

Totta on, että ydinvoimala toisi Kristiinankaupunkiin uusia työpaikkoja suorasti ja epäsuorasti. Hyvä kysymys on kuka ne paikat täyttää. Kiinnostaako Kristiinankaupunki jatkossa enemmän esimerkiksi nuoria niin, että he jäisivät ydinvoimalan takia asumaan paikkakunnalle ? Entäs lapsiperheet ja mahdolliset paluumuuttajat ? Olisiko ydinvoimala sellainen vetonaula ja houkutin jolla Kristiinankaupungin ongelmat ratkaistaisiin ? Tätä rohkenen epäillä ja väitän että lopputulos olisi loppujen lopuksi täysin päinvastainen.

Energiakulutuksen kasvaessa näyttäisi kuitenkin siltä, että Suomeen mahdollisesti tarvitaan se yksi uusi laitos lisää. Kuten ministeri Pekkarinen ilmoitti, valtiovalta on valmis hyväksymään maksimissaan yhden uuden projektin. Teollisuuden Voimalla on jo käynnissä YVA koskien Olkiluodon neljättä yksikköä ja Fortumilla koskien Loviisan kolmatta yksikköä. Ainoa järkevä vaihtoehto on tukea kaikin voimin näitä hankkeita. Näillä paikkakunnilla on jo tietotaitoa, sekä asukkaat jotka ovat tottuneet elämään ydinvoimalan naapurissa.

Tässäpä teille aktiiveille vinkki: Avatkaa uusi adressi jossa tuetaan seuraavan laitoksen rakentamista joko Loviisaan tai sitten Olkiluotoon, jos sellainen on kerta pakko rakentaa. Uskon että menestys on taattu.

Ja vielä lopuksi: ISO kiitos "Pro Sideby/Skaftung" -liikkeelle sekä muille aktiivisille kuntalaisille. Teette kaikki kerrassaan mahtavaa työtä, josta meidän lapset ja lapsenlapsemme saavat taatusti olla kiitollisia. Toivottavasti kaikilla riittää edelleen voimia ja uskoa tämän todella tärkeän asian puolesta. Näytetään yhdessä että emme kaipaa ydinvoimalaa Kristiinankaupunkiin. Yhteistyö on voimaa !

FENNOVOIMA GO HOME !

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.02.2008 21:56


Seppo Aspinen
Halikko

#8 Kyllä ydinvoimalle

17.02.2008 22:22

Suomalaiset osaavat hoitaa ydinvoimaloita ja tarvitsemme lisäenergiaa ihan samalla tavalla kuin ruotsalaiset jotka luopuivat muka jo Palmen aikoihin ydinvoimasta. Pidetään mekin Green Peacin kellokkaita hyvällä päällä ja senhän jotkut tuntuvan länsinaapurissa osaavan vaikka pannut pihisee.
tuntematon tuntematon
krs

#9 Kyllä ydinvoimalle

20.02.2008 18:20Jos ei tuota ydinvoimalaa rakenneta niin eipätaida näkyä ketään Kristiinankaupungissa leirikoululaisista puhumattakaan...
Antti Karttunen
Helsinki

#10 Ydinvoimaa, kyllä, mutta oikeaan paikkaan!

01.02.2009 12:54


Ei ole mitään järkeä rakentaa ydinvoimaloita Kristiinankaupunkiin,
Simoon, Ruotsinpyhtäälle tai minnekään muuallekaan, jossa suurin
osa niiden tuottamasta energiasta (peräti 2/3) käytetään meren
lämmittämiseen. Myös sähkönsiirrossa ehtii tulla paljon häviöitä
matkalla lähimpään suureen kaupunkiin.

Joten, ainoa järkevä vaihtoehto on sijoittaa ydinvoimala sinne,
missä energiankulutuskin on suurin. Siispä:

http://www.adressit.com/ydinvoimala_stadiin
liikettä tähän kuolleeseen paikkaan

#11 kristiinalainen

14.05.2013 16:43

meillä on jo hiilivoimala, tulossa tuulivoimaa ja sitten ydinvoimala toivottavasti,niin sitten voidaanki vaihtaa slogani etanakaupungista--->"kristiinankaupunki suomen energisin kaupunki"