Ensihoitajien työskentely turvattava.

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ensihoitajien työskentely turvattava..

Urpiainen

#1 Ensihoitajat

14.04.2013 10:44

Vaikeammaksi hoitajien työ käy,sitä enempi mitä enempi on Halosen kaltaisia politiikkoja Suomessa.Ei epäilystäkään ole siitä,etteikö viina,huumeet,homous,maahanmuuttajat toisi uusia ongelmia entisten lisäksi.Rahattomuus,köyhyys vaikuttavat kasvana ongelmana, mutta kannattaa muistaa kuitenkin se hyväkin puoli on tosi hyvääkin ,palvelut,rikkaat,paljon rahaa,suurituloiset,joista saamme nauttia,vaikkapa vain median kautta.Sepä onkin sitten tosi hauskaa ja nauttia saa suomalainen tosi köyhyydestä tällä tavoin.Hyväksytään kirjoitti mustalainen vekseliin,jossa luki hyväksytkö.

Vieras

#2 Re: Ensihoitajat

14.04.2013 13:18

#1: Urpiainen - Ensihoitajat

Millä tavalla homous on ongelma?

T

#3 Tapoja?

14.04.2013 14:00

Itse haluaisin ainakin ennen allekirjoittamista kuulla keinoja, joilla adressin perustaja aikoo edistää asiaansa? Millä konkreettisilla tavoilla työtä turvataan? Tällä hetkellä kuulostaa vain siltä, että valitetaan ilman minkäänlaista korjausehdotusta.
Hoitsu

#4 Hoitajien työturvallisuus yleensä

14.04.2013 15:02

Ensihoitajien työturvallisuutta on lisättävä, mutta nähdäkseni koko terveydenhuollon henkilöstö tarvitsee tätä myös. Jatkuva väkivallan uhka on nykyisin päivystyspisteissä sekä terveysasemilla. Pitäisikö asiaa laajentaa koskemaan koko terveydenhuollon kenttää?
T.M

#5 Olen samaa mieltä "T":n kanssa!

14.04.2013 15:03

Onhan nykyisin ensihoitajilla esim. luotiliivit, viiltosuojahanskoja, kypärä, heijastintakit/housut, turvakanyylit ym. Millähän keinolla adressin perustaja haluaisi parantaa ensihoitajien työturvallisuutta?
Ensihotaja

#6

14.04.2013 15:50

Millä ihmeen taikatempulla meinaa adressin rakentaja turvata lisää yksittäisen pakettiautoilijan turvallisuutta. Kaikki on kiinni omasta toiminnasta ja kaikki käytännön työkalut on tarjolla. Opettelisivat kakkki käyttämään niitä ja huomioimaan/maksimoimaan turvallisuutensa tilanteissa. Kaikkea riskiä tehtävässä ei pois saa mutta jos haluaa työkalut niiden minimoimiseen on kaikilla.
Kai Mäntykenttä

#7 turvallisuuden parantaminen

14.04.2013 16:30

Keinoja työturvallisuuden parantamiseksi on paljon. Itse tarkastelen asiaa työyhteisövaltuutetun asemasta, mutta työturvallisuushan on kaikkien yhteistä työnhyvinvoinnin turvaamista ja näin ollen jokainen voi vaikuttaa. Päätöksenteko on yleensä se mikä ei toimi tai on hidasta vaikka työturvallisuuslaki tukeekin työnsuorittamista turvallisesti. Yksittäisiä keinoja en ala tässä erittelemään, mutta esimerkiksi jo koulutuksessa voitaisiin huomioida se että väkivalta on yhä enemmän läsnä työssämme. Työtä tekevien kouluttaminen tällaisten tilanteiden varalle olisi myös lisättävä. Varusteisiin kuuluu, niinkuin viesteissäkin lukee suojaliivit, mutta kun eivät ne ole silloin päällä kun pitäisi. Niinkuin ko tapauksessa tällainen tilanne syntyy, eikä tule kello kaulassa. Ensihoitajat eivät saa tutkia potilaan vaatetusta tai taskuja lain puitteissa, teräaseiden yms varalta. Rikoksentorjunta neuvoston väkivaltajaosto kehoittaa sosiaali- terveysalalla työskenteleviä laatimaan kirjanpitoa kohdatuista väkivalta tilanteista, jotta tulevaisuudessa voitaisiin miettiä miten näiltä tilanteilta vältyttäisiin. Ongelma on ollut tiedossa jo vuosia ja siitä on tutkittua tietoa. Adressin tarkoitus on herättää päättäjät miettimään esimerkiksi sitä pystytäänkö laki pykälillä tai asetuksilla puuttumaan tähän ongelmaan.
Ongelmaan voi olla yksinkertainenkin keino, eikä välttämättä tarvitse korkeinta mahdollista päätöksentekoa. Asiaan voi löytyä ratkaisu omassa työyhteisössä. Ensihoidon kehittäminen on alkanut kuluvan vuoden alusta konkreettisesti. Mielestäni työturvallisuus on myös yksiosa työmme kehittymistä. Kaikki me haluamme tehdä tätä työtä, mutta emme henkemme kaupalla.

032

#8 Perusasiat kuntoon

14.04.2013 18:20

Jos nyt aluksi lähdetään siitä, että jokainen työantaja täyttäisi Työturvallisuuslain 27§ asettamat velvoitteet.

Koulutuksestahan homma lähtee. Potilaan kohtaaminen, ennakointi, suojaväineiden oikea käyttö, viranomaisyhteistyö, yhteiset toimintamallit, parityöskentely, oikeuksien ja velvollisuuksien tiedostaminen, lainsäädännön perusteet (Työturvallisuuslaki, Rikoslaki, jne.). Voihan tätäkin suoraksi toiminnaksi kutsua =)

Itse kannatan asian vahvasti esille nostamista julkisuudessa. Tämä on yksi keino kertoa, ettei ala hyväksy kyseisen kaltaista toimintaa.

Jokainen muistaa varmasti TEHY "Älä riko hoitajaasi" -kamppanjan. Tuosta eteenpäin, eikä lyönti- / potku- / painiharjoittelusta.

late

#9 klux kulux

15.04.2013 03:43

Oikeati ne välineet käyttöön kaapinpohjalta, asennemuutosta tarvitaanettä niitä välineitä käytetään. Ei ne luotiliivit auta ns, kovalla keikalla klska siel on ko poliiseja turvaamassatilannetta, se tapahtuu peruskeikallasilloinkuu vähiten sitä odotat, siksi ne pitäisi olla aina päällä. Lisäksi voimankäyttöä tulisi harjoitella säännöllisesti, jotta olisi joku malli mitä tehdä kun se kakka iskee tuulettimeen.
Peksi

#10 EH

15.04.2013 07:45

Esityksessä hyvä ajatus, mutta konkretiaa vaatii. Luotiliivien käyttö jatkuvasti? Saattaa jo ahdistaa kesäkelien daverumbassa. Ja tulee muistaa, että ensihoitajat eivät harjoittele voimankäyttöä, vaan hätävarjelua! Missään tapauksessa ensihoitajan ja poliisin tehtäviä ei pidä yhdistää erilaisin voimankäyttöoikeuksin, se lisää vain agressiota ensihoitajaa kohtaan.

Vieras

#11

15.04.2013 08:07

ihmisiä auttavien hoitajien työ on turvattava

Vieras

#12

15.04.2013 08:09

On tosi kamalaa että auttamaan/hoitamaan tullutta ihmistä puukotetaan,tarvitaan turva työtään tekeville hoitajille.
Virveli

#13 huhhuh

15.04.2013 08:17

Mites tämäkin turvataan?? Se kuka sen keksii niin saa nobelin palkinnon!
ensihoitaja

#14 Oikea tapa olisi...

15.04.2013 11:04

Ongelmahan tässäkin tilanteessa oli se, että mielenterveyspotilasta kuljetettiin ambulanssilla eikä jollain siihen oikeasti sopivalla välineellä. Koska ensihoitajille ei minkäänlaisia voimakäyttöoikeuksia pitäisi antaa, ei mielestäni kuulu työnkuvaan, pitäisi M1-lähetteellä kuljetettavat potilaat kuljettaa jonkin muun instanssin toimesta kuin ambulanssien. Esim. vankeinhoitolaitoksella on kuljetusautoja tai sitten poliisin toimesta (joka mielestäni ei ole kyllä paras vaihtoehto näillä resursseilla). Jos ajatellaan ihan käytännön tasolla, niin mitä kongreettista hyötyä "hullujen" kuljettamisesta ambulanssilla on? Itse ensihoitajana kohta kymmenen vuotta toimineena, en keksi ainoataan. Potilas, joka M1-lähetteellä psyk.sairaalaan lähetettään on somaattiset tutkimukset lähettävän lääkärin toimesta käynyt läpi, ei ambulanssia tarvita valvomaan, että se vointi myös pysyy sellaisena, muutenhan kaikki ihmiset pitäisi kuljettaa ambulanssilla sairaalasta kotiin. Jos tämä potilas sitten alkaa riehumaan autossa, mitä ensihoitajat voivat tehdä? ei mitään, ei ole oikeuksia ja itsellä ei edes kiinnostusta alkaa painimaan. Jos potilas lähtee karkuun, niin kuin tässä taannoin kävi, ei taaskaan ensihoitajien toimesta hoidettava asia, vaan poliisi hoitaa. Itse peräänkuuluttaisin nyt lain muuttamista niin, että M1-lähetteellä siirreltävien potilaiden kuljetus tulisi hoitaa sellaisin instanssin toimesta, jolla oikeasti on toimivaltaa tehdä jotain siinä vaiheessa, kun "uloste osuu tuulettimeen", ambulanssille nämä tehtävät eivät kuitenkaan kuullu. En allekirjoita adressia :/

kyytsäri

#15

15.04.2013 11:24

Siinäkin on vinha perä että kaikista ei yksin kertaisesti ole toimimaan ensihoidossa eli vanhalla nimityksellä sairaankuljetuksessa. Kyllä se nyrkki tai puukko yleensä heiluu kun ylimielinen hoituri käytöksellään provosoi.
Kai Mäntykenttä

#16 adressin luovutus

18.04.2013 18:50

Jos adressi kerää tarpeeksi nimiä on se tarkoitus luovuttaa virallisesti peruspalvelu ministerille. Toivottavasti jokainen ymmärtää päälimmäisen tarkoituksen mihin adressilla pyritään ja kertoisi siitä eteenpäin. Yhdessä asioihin voidaan vaikuttaa.
Kai Mäntykenttä

#17 PÄIVITYSTÄ...

23.09.2014 20:14

Lisääntyneistä aseellisista uhkailuista ja väkivalta tilanteista johtuen haluan nostaa adressin uudelleen esille.

Ne jotka eivät vielä ole allekirjoittaneet, niin toivon heidän tekevän nyt niin.

Enska vaan

#18

23.09.2014 20:36

Aihe on tärkeä, mutta:
a) adressi tässä muodossa on kuin tuuleen huutaisi, saahan sinne karjua, muttei siitä mitään hyötyä ole. Ongelma on tuotu kyllä esiin, muttei mitään konkreettisia ratkaisukeinoja. Adressia ei pitäisi tehdä silmät kiinni sinne päin -tyylillä.

b) adressit.com adressit on "huuhaata", jos tosissaan tahtoo vaikuttaa asioihin ja saada muutosta aikaan, tapahtuu se kansalaisaloitteen kautta. Sillon toki pitää nähdä enemmän vaivaa kuin askarrella pari riviä tekstiä ja sen jälkeen kerjätä sympatiaa ja allekirjoituksia.

Eli, oikealla asialla ollaan, mutta hutiloiden ja väärässä paikassa.