KULTTUURI KUULUU VANHALLE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KULTTUURI KUULUU VANHALLE.


Vieras

#1

04.05.2013 09:53

Näin on.

Vieras

#2

04.05.2013 14:02

Hieno homma! Kannustusta pukkaa!

Vieras

#3

04.05.2013 17:30

Nyt ei ole kyse "entisistä laulajista", kuten eräs puheenjohtaja asian ilmaisi, vaan tulevien sukupolvien jatkumosta ja jatkamisesta Musiikkisalissa. Joka ei ole kapakka.
Keijo kakka

#4 Kolinaaa

04.05.2013 17:48

Kakainen akustiikka koko talissa.
Valde

#5 Onhan se kulttuuri sinne jäämässä

04.05.2013 18:12

Eikös niitä harjoittelutunteja olla vain vähentämässä ja kuoroille on muutenkin uusi paikka katsottuna muiden tuntien kohdalta? Juuri tälläiset Ylioppilaskunnan laulajat ovat niitä, joilla on paljon rahaa, mutta yhteiskunnan pitäisi silti tukea, koska aina on syydetty rahaa. Ymmärtääkseni kuoroilla on aika paljon rahaa kertynyt vuosisatojen aikana.
Edlav

#6 Valdelle:

04.05.2013 18:43

Korjataan pari väärinkäsitystä.

1) Kyseessä on kaikkia musikkikorporaatioita koskettava asia.

2) Mikään musiikkikorporaatio ei saa yhteiskunnalta mitään suoraa tai automaattista tukea. Ainoa säännöllinen tuki, jota musiikkikorporaatiot ovat saaneet, liittyy Vanhan musiikkisalista saatuun harjoitusaikaan. Ja se tuki tulee ylioppilaskunnalta, jolle korporaatiot ovat aikoinaan keränneet rahaa, jotta koko Vanhan ylioppilastalo on aikoinaan voitu rakentaa. Ja joka siis kuuluu HYY:lle, musiikkikorporaatioiden emojärjestölle. Ja ei, mikään musiikkikorporaatio ei kylve rahassa, koska toiminnan tarkoitus ei ole kerätä rahaa vaan pitää yllä kulttuuria.

3) Joka korporaatiolla on viikossa vain yksi harjoituskerta, jos siitä vähennetään, jäljelle jää nolla (0). Harjoitustilan siirto muualle, on jollain tasolla verrattavissa esimerkiksi siihen, että kansanedustajat siirrettäisiin Eduskuntatalolta Tikkurilan jäähalliin, koska valtio saa eduskuntatalosta paremman tuoton vuokraamalla sen isolle kansainväliselle yritykselle ravintolaksi / toimistohotelliksi.

Vieras

#7

04.05.2013 20:21

Kuuluin suurina kapinan vuosina Vanhan kuppilan kanta-asiakkaisiin. Olin myös Vanhan kulttuurikeskuksen ahkera asiakas. Ahneus pois ja kulttuurikeskus jälleen toimintaan!

Vieras

#8

05.05.2013 01:09

Kiistan ydin taitaa olla siinä, etteivät hyyläiset oikein näe, onko musiikkikorporaatioilla jotain erityistä merkitystä HYYlle tai Helsingin yliopiston opiskelijoille. Niiden merkitys Suomelle ja suomalaiselle kulttuurille sekä vuosikymmenten takaiset yhteydet ylioppilaskuntaan saatetaan tuntea, mutta sekään ei ole mitenkään itsestäänselvää, koska korporaatioiden näkyvyys HYYssä ja yliopistolla on aika matala. Tuolta pohjalta HYYssä onkin puhuttu jo aika pitkään siitä, onko musiikkikorporaatioiden toimintaedellytysten turvaaminen juuri HYYn tehtävä.

Järjestöjen tukemisen painopiste on myös hiljalleen valunut siihen suuntaan, että HYY tukee enemmän sitä, millaisia osallistumismahdollisuuksia järjestöt HYYn jäsenille tarjoavat, ja vähemmän sitä, mitä järjestöt tekevät. Niinpä tukirahoja onkin siirtynyt suurilta järjestöiltä pienille ja vakiintuneilta instituutioilta uusille järjestöille. Koska musiikkikorporaatioihin ei taida kovin monta sataa HYYn jäsentä kuulua, eivät ne ole kovin vahvoilla niillä kriteereillä, joilla HYYssä on totuttu järjestöjen toimintaa tarkastelemaan.

Vieras

#9

05.05.2013 03:45

Vanhan valtaus vol. 2!

Vieras

#10

05.05.2013 06:28

Vanha. Nähdään Vanhalla. Mä oon siellä joskus kahden aikaan...
Ihmiset löytyivät ja siellä oli helppo tavata.
Hienoja muistoja.

Vieras

#11

05.05.2013 08:11

Vanhan ja kulttuurin puolesta!

Vieras

#12

05.05.2013 10:33

Tottakai kulttuuria Vanhalle! Siellä oli pidetty suunnaton määrä mitä eri-
laisimpia ja mielenkiintoisimpia musiikki-,teatteri-ym. -tapahtumia.
Mm. v.1970 H:gin Juhlaviikot järjesti Vanhalla laajamuotoisen konsertin,jossa esiintyivät mm. Maiju Kuusoja ja Matti Lehtinen(Sieben Galgenlieder,säv. F.
Gulda),Tamara Lund(Beatles-sävelmiä barokkisovituksina) ja Heikki Sarmanto-Juhnai Aaltonen-Mike Koskinen-Pekka Sarmanto-Edward Vesala free jazz group.

Vieras

#13

05.05.2013 14:37

Nykyisin Vanha on kuollut piste keskellä kaupunkia. Aikaisemmin dynamo uudelle kulttuurille!
René Söderman

#14 Näin se on

05.05.2013 22:36

Harva ylioppilaskunta tässä maassa tai maailmassa voi ylpeillä sillä, että sen suojissa toimii ja esiintyy yksi maailman parhaista kuoroista (YL), joka yhdessä muiden toimijoiden kanssa (AS, Lyran ja YS) edistävät suomalaisen musiikin kansallista ja kansainvälistä tunnettuutta tilaamalla ja kantaesittämällä uutta musiikkia. Eikä pidä unohtaa , että musiikkikorporaatiot kultaavat ylioppilaskunnan juhlatilaisuuksia pienistä suuriin aina osakuntien vuosijuhlista HYY:n vuosipäivään, Flooran-päivän kevätjuhlaa unohtamatta.
Vieras

#15 Vieras #8:lle ja Valdelle

06.05.2013 05:50

Jos ei korporaatioita nähdä HYY:n toiminnassa niin se ei ainakaan johdu korporaatioista. Kaikki neljä ovat aina olleet valmiit esiintymään HYY:n tilaisuuksissa maksutta juuri sen vuoksi että haluavat osoittaa kiitoksensa saada toimia Vanhalla Musiikkisalissa (eikö se muuten kuullosta juuri siltä että salissa kuuluu olla musiikkia?).

Se että mahdollisuus harjoitella Vanhalla vähenee yhdestä kerrasta viikossa yhteen kertaan kuukaudessa ei taida ihan täyttää niitä kriteereitä joita vaaditaan kansainväliseltä huippukuorolta tai -orkesterilta. Ja missä esim orkesteri pitää soittimensa ja nuotistonsa?

Jos joku luulee että kuorot tai orkesteri kylpee rahassa niin tulkaa mukaan ja kokekaa itse kuinka vähän sitä sysätään niihin. Eipä juuri lainkaan. Pitää myös muistaa että konsertin järjestäminen maksaa tässä maassa maltaita ja siihen ei erillistä tukea saa kun se on "normaalia järjestötoimintaa".

Vieras

#16

06.05.2013 06:07

Mikä rahanahneus Hyyn hallituksenn on iskenyt? HÄVETKÖÖN!!!!!

Vieras

#17

06.05.2013 06:52

Ilman muuta ei saa vaihtaa paikkaa! Vanhaahan pitäisi jo museoviraston suojella!

Vieras

#18

06.05.2013 06:56

Perinteitä on kunnioitettava!

Vieras

#19

06.05.2013 07:30

Vanha kunnon Vanha..

Vieras

#20

06.05.2013 07:31

Ei kai tuo mikään päätös ole. Älkää nolatko itseänne enempää.
Vieras #8

#21 Vieras #15:lle

06.05.2013 08:19

HYYn tilaisuudet ovat hyvin marginaalinen osa HYYn toimintaa.

Osakunnat, ainejärjestöt ja poliittiset järjestöt ovat tiiviisti kiinni HYYssä, koska niiden aktiiveita on koko ajan mukana kaikessa, mitä HYY tekee. Olin itsekin aktiivinen HYYssä joitain vuosia ja tutustuin sinä aikana satoihin muihin aktiiveihin. Tiesin useimmista heidän järjestötaustansa, mutta vain yhdellä heistä siihen kuuluivat musiikkikorporaatiot. Kaikesta tuosta jäi vaikutelma, ettei korporaatioilla ole kovin paljon tekemistä ylioppilaskunnan kanssa.

Minun aikanani puhuttiin puolivakavissaan, että musiikkikorporaatiot saavat jatkossakin harjoitella Vanhalla, koska niiden tiloihin puuttumisesta tulisi sellainen julkisuushässäkkä, ettei sellaista kukaan jaksa vapaaehtoisesti. Niinpä rahaa otettiin taloudellisesti huonompina aikoina pois ennemmin opiskelijajärjestöiltä kuin korporaatioilta. Olinkin aika yllättynyt, kun kuulin HYYn lähteneen tähän nyt, vaikka taloudelliset näkymät ovat paremmat kuin vuosikausiin.

Vieras

#22

06.05.2013 08:22

Kulttuuri on aivan olennainen osa VANHAN YLIOPPILASTALON olemusta! Sitä ei ole kenelläkään lupa kyseenalaistaa. Helsingin "sydän" on jo nyt aivan tarpeeksi pilkottu. Maineikas talo on säilytettävä nykyisten käyttäjien ikiomana ympäristönä!

Vieras

#23

06.05.2013 08:33

Kulttuuriväki kierteli aikoinaa ympäri maata (nk Kakstoistikot, laulajia)
keräten rahaa Vanhan rakentamiseen.
Ei voisi olla lyhytnäköisempää toimintaa kuin ajaa Yliopiston edustusyksiköt
pois Vanhalta.
Jopa Vanhan palon yhteydessä em.joukkoihin kuuluneet pelastivat Vanhan kulttuuriaarteita.
Vieras

#24 HYYiii...

06.05.2013 09:38

YL tunnetaan yhtenä maailman parhaista kuoroista. Sen asema suomalaisen kulttuuriviennin ja suomi-brändin rakennuksessa on tunnustettu moneen otteeseen. Konsertointi maailman maineikkaimmissa konserttisaleissa ei jää huomaamatta.

Olen todella yllättynyt, että viher-vasemmistolainen HYY haluaa polvistua rahan edessä ja tehdä historiallisessa mittakaavassa merkittävät "oharit" niille tahoille, jotka merkittävällä edustavat koko HYY:n kulttuuriperinnettä.

Eikö kiinteistöillä liiketoimintaa harjoittava taho voisi nähdä jotain hyötyjäkin positiivisesta yhteistyöstä kansallisesti ja kansainvälisesti toimivien kulttuurilähettiläiden kanssa - tapana rakentaa HYY:n omaa brändiä.

Rohkean erottautumisen sijaan kiinteistöalan toimija HYY näyttäisi kärsivän tunkkaisesta ajattelusta sekä luovuuden puutteesta. Olisi melkoinen häpeä tehdä kansallisen kulttuurihistorian kannalta merkittävästä rakennuksesta jokin uusi Sedula. Toivon, että viimeistään rakennusvirasto tms. estää tällaiset aikeet. Jos taas aikeina on vain laajentaa tilojen käyttöä kokous- ja banketti toimintaan niin alalla toimivana voin sanoa, että etenkin arki-illoista puhuttaessa - jolloin korporaatiot siis vanhalla harjoittelevat - ...niin aika pikkurahoista kyllä puhutaan... Vaikka tiloissa toimivan ravintolan vuokraa tällä perusteella voisikin nostaa niin ravintolan kassavirran ja elinkelpoisuuden kannalta ei parin arki-illan tilamyynnillä kyllä kovin kestävälle pohjalle toimintaa vielä nosteta.

Haisee HYY:n johdon bonareille :-)


Vieras

#25

06.05.2013 10:11

Adressiin osallistuminen vaikeaa, jollei ole nettiosoitetta.