Uudelle elektroniikalle 300% vero

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Uudelle elektroniikalle 300% vero.

Hannu Miettinen
Vantaa

#1 Ajatteleppa seuraavaa


Ihmiset tilasi sitten ulkomailta kaikki tavaransa. Ei tullilla ole aikaa jokaikistä telkkaria syynätä. Kaikkein huonoin juttu olisi, se että tämä lakimuutos kohdistuisi myös tietokoneen, kameroiden ja muiden laitteiden osiin, en allekirjoita.
Sakarias Lehtomäki
Adressin tekijä

#2


Jos asia on muka tullin resursseista kiinni, niin elektroniikkaveron kautta saaduista ylimääräisistä varoistahan voidaan kustantaa myös lisätyövoimaa tulleihin. Lisäksi pistokokeissa löydetylle uudelle elektroniikalle voitaisiin asettaa sen verran mojova sakkorangaistus, ettei kukaan yritä salakuljettaa uutta elektroniikkaa tullin ohi.

Veroprosentissa voidaan toki joustaa esimerkiksi varaosien ja tarvikkeiden kohdalla, jotta käytön, korjauksen ja huollon kutsannukset saataisiin painettua riittävän alas verrattuna uuden ostamiseen. "Tarvikkeiksi" ei kuitenkaan tulisi laskea kovin monimutkaisia komponentteja, jotta veroa ei yritettäisi kiertää hankkimalla laitteet osina ja kokoamalla itse.
Michail Jaction
Jurmaa

#3


Muuten hyvä idea, mutta tietotekniikan kehityksessä jäätäisiin jälkeen. Lisäksi uusi elektroniikka kuluttaa vähemmän energiaa kuin vanha. Toki laitteita tulisi käyttää väh. 5-10 vuotta ennen uuteen vaihtamista.
Heikki Raunio
Pori

#4


Mitä muita tapoja olisi saada ihmiset käyttämään laitteitaan pidempään kuin hintaohjaus? Tulee mieleen taannoiset televisionvaihtajaiset: täysin toimivia laitteita hylättiin ja modernimpia sähkösyöppöjä kannettiin koteihin.
hitler
Vieras

#5 Haista scheisse


[sarkasmi]Olen aina halunnut että suomi olisi kehityksessä afrikan tasolla ja luulen tämän adressin edesauttavan tätä kehitystä.[/sarkasmi]
Jumalauta ensin tapellaan vituttavien verojen takia joista 90% menee maahanmuuttoon ja kansanedustajien lomakassaan ja sitten joku jääräpäinen selvästi itseään täynnä oleva kansalainen haluaisi nostaa veroja sadoilla prosenteilla. Mietitkö ollenkaan tuota kirjoittaessasi mitä haittaa veroista olisi? Suomen yksi tärkeimpiä vientituotteita on Nokian puhelimet ja mitä tapahtuisi jos hinta nousisi 300 prosentilla? Maahantuojat menisivät konkurssiin koska kenelläkään ei ole varaa maksaa järjettömiä summia uudesta peräsuristimesta jonka hinta on 20 euron sijaan yht'äkkiä vajaan satasen ja myynti ulkomaille loppuisi eikä ihmisillä olisi varaa kuin naapurilta ostettuun commodoreen joka sekin maksoi vajaan tonnin, kehitys tippuisi vuosikymmenillä eikä yrittäjillä olisi enää motivaatiota yrittää myydä laitteita kun niitä saa kaikkialta muualta yli 3 kertaa halvemmalla. Tämä kaikki vain siksi että saataisiin täytettyä terapiantarpeisen herra sakariaksen toive paremmasta suomesta jossa verot kukkivat ja inflaatio komeilee täydellisyyttään.

Vieras

#6 hmmm...


Onneksi meillä on eu ja vapaa tavaran liikkuvuus.
Eli tilataan elektroniikka saksasta tai muualta euroopasta.
Lisätään tällä työttömiä kodinkonemyyjiä?
Insinööri

#7 Tässä ei ole mitään järkeä


Nyt on tainnut tämä adressi tullu kirjoitettua hieman tokkurassa ilman ajatusta. Pikemminkin verotusta tulisi keventää maahantuonnissa, koska maamme on pieni ja kulutuslaitteiden hinnat muutenkin korkeahkot. Ruvetaan niitä nyt sitten korottamaan niin sitten ei naapurin yksihuoltajan lapset saa enää luureja soittaa äidilleen ja mummot jää kokonaan ilman kontaktia. Aiemmin mainittu tavaroiden pitäminen vuosikausia kiihtyisi, firmat menisi nurin ja maan talous tekis katastrofin -> mentäis lamaan.
Tuntipalkka 400e

#8 Sähkötekniikan ammattilainen


Tässä uransa alkuvaiheella noi pikkuvikaiset elektroniikkalaitteet on ihan kätevä käydä hakemassa sieltä roskista oman labran pöydälle. Yleensä vartin vaivalla tämä laite menee kaupaksi Ebay:ssa tai Huutonetissä 50-100e.

Kommentoi adressia