Assembly-tapahtuma kiellettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Assembly-tapahtuma kiellettävä.

Arto Moilanen
Kajaani

#51 Lanitusta ilman sosiaalista elämää

09.03.2008 22:50

Tämä adressi on mielestäni melkoisen huono tapa aloittaa keskustelu lasten ja nuorten kulttuuriin liittyen. Syytökset nimittäin kohdistuvat paikkaan. Nimittäin monet nuoret, jotka verkkopetapahtumissa pyörivät ovat ihan tavallisia lapsia ja nuoria, joita varmasti meidän jokaisen lähipiiristäkin löytyy. Assembly tapahtumassa on myös tiukat päihteitä koskevat säännökset, kuten hyvin monissa muissakin vastaavissa Suomessa järjestettävissä tapahtumissa.

On toki hyvä, että joku avaa keskustelua lasten ja nuorten syrjäytymiseen ja päihteiden käyttöön liittyen. En kuitenkaan missään mielessä jaksa uskoa, että juuri Assembly tapahtuma olisi millään tavalla syyllinen näihin nykypäivän ilmiöihin. Kuten jo useat minua ennenkin ovat kirjoittaneet, osa mainitsemistasi "pahoista" asioista kuuluu lähes jokaisen suuremman tapahtuman arkeen. Tässä tapauksessa ei voida pois sulkea edes eri uskontokuntien järjestämiä tapahtumia. Päihteiden käyttöä tapahtuu monien tapahtumien lähistöllä sekä yhä nuorempien ja nuorempien piireissä.

Siitä mistä nämä nykypäivän ilmiöt johtuvat voidaan varmasti etsiä hyvin monesta paikasta. Jossakin määrin syy voi toki olla nykypäivän viihdetarjonnassa, mutta ennemmin osoittaisin syyttävällä sormella päättäjiä ja kasvattajia kohti.

Lyhyesti vielä loppuun.. Sakarias hyvä, voisit esittää joitain oikeita todisteita ja perustaa väitteesi jonkin todellisen pohjalle. Olen itse pyörinyt verkkopeli- ja tietokonepiireissä aivan pikkupojasta lähtien ja ollut mukana järjestämässäki useita tapahtumia. Nykyään opiskelen sellaista alaa, joka vaatii ennen kaikkea juuri sosiaalisia taitoja.
Pekka Maskulin
Klaukkala

#52 Roflmao!

09.03.2008 22:54

Sakke,

Ei selvästikkään järki ole ainakaan sinun päässäsi kohdillaan. IT-harrastelijan "märällä unella" tarkoitin lähinnä sitä että siellä on jos jonkinlaista aktiviteettiä ja jos ATK kiinnostaa harrastuksena tai haluaa kehittää itseään tiedolla ja taidolla niin sieltä löytyy varmasti jotakin, mutta eihän sinun älynystyröitäsi ole pakko käyttää missään tapauksessa vaan suoralta kädeltä esität oman mielipiteesi, että olen stereotypia ja täten minut voi sivuttaa. Olet kyllä mielestäni täysi pelle, ei millään pahalla. (Aivan sama napsuuko bannia tästä)

Ja nyt ku ollaan homot ja huumeet yms. otettu esille niin voisitteko te rakkaat ihmiset kysyä itseltänne missä tämmöstä ei tapahtuisi? Festareilla ei suinkaan ole varmastikaan? No rupekaa ajamaan festaritkin kumoon! Tai miksei samantien kaikki mahdolliset tapahtumat ja musiikkikonsertit ja näyttelyt tai muut vastaavat alas! "Kommunismi rules!"

Itselläsi ei myöskään ole ollut mitään muuta kuin mielipideperusteluja ja kehtaat väittää minua irrelevantiksi? Hyvää päivää...

Kuitenkin pointti on edelleenkin se nyt että Assembly organisaatio ei ole missään vastuussa siitä mitä kyseisen tapahtuman ulkopuolella tapahtuu.

Jarkko Räsänen sanoiki sen tuossa kätevästi ja tietääkseni mainitsin myös aikaisemmin samaisesta aiheesta. Miksi taistella koko organisaatiota vastaan kun voisit taistella enemmänkin sen puolta että huumeet yms kitkettäisiin täysin pois kyseiseltä festivaalialueelta? Miettisit paremmin nämä asiat.

Ja jos osaat lukea: ET KOMMENTOI MINULLE MITÄÄN TÄHÄN. En osallistu tähän tämän enempää. Olen esittänyt näkökantani sekä omat kokemukseni, ja vastauksesi oli mitä idooteimmasta päästä. Tämä riittää minulle. Asiasi ydin on hyvä, mutta kuten sanoin jo kaksikin kertaa: "Älä taistele tuulimyllyä vastaan sillä heinäseipäällä vaan polta mieluummin se termiitti sieltä sisältä.

The End.
Grendel (B)
Savon SNTL

#53 Jes!

10.03.2008 00:05

"Mutta jos materiaali sinua todella kiinnostaa, voit etsiä sitä myös itse ohjelmistopiraattien www-sivustoilta vaikkapa hakusanoilla "demoscene", "slengpung" ja "byterapers". Etukäteisvaroituksena kuitenkin, että esimerkiksi slengpung-sana on hollantia ja tarkoittaa peniksellä läpsimistä."

Upeaa!
Demoskenepiraatit kiittävät ilmaisesta julkisuudesta. Ylpeinä otamme vastaan kunnian Suomen nuorison turmelemisesta. Jonkunhan se on tehtävä!
*LÄPS*
Grendel (B)
Savon SNTL

#54 Homot?

10.03.2008 00:11

Ja miksi adressin aloittaja pitää homostelua jotenkin kriminaalisena toimintana?
Sehän on ihan normaalia puuhaa nykyään. Kunhan eivät sivullisten silmille tule, niin kaikki hyvin.
Sakarias Lehtomäki
Adressin tekijä

#55

10.03.2008 07:48

Nimimerkin "Pekka Maskulin" kommenteista huokuu esiin Assembly-nuorille ja etenkin väkivaltaisten sotapelien pelaajille ominainen uusfasistisuus. Normaali tasapainoinen väittelijä saattaisi haukkua "yliautoritääristen" mielipiteiden esittäjää totalitaristiksi tai fasistiksi, mutta koska Assembly-nuoret ovat itse fasisteja, joutuvat he sen sijaan käyttämään haukkumasanana "kommunistia".

"IT-nuorten" äärioikeistolaisuus on melko huolestuttava piirre. Amerikkalaisten imperialistien perustamat ylikansalliset yhtiöt luovat viihdespektaakkeleita, mm. videopelejä, joissa he tuputtavat omaa arvomaailmaansa herkille nuorille. Sotiminen ja sotilasrekvisiitta esitetään hurjan mielenkiintoisina aiheina ja väkivalta oikeutettuna keinona ratkaista ongelmat. Kaikenlaisten yhteiskunnallisten asioiden oikeaksi ratkaisumalliksi esitetään raaka kilpailu, jossa vahvin voittaa ja kaikki muut häviävät. Nämä arvot ovat selvästi nähtävissä jopa "realistisiksi" valehdelluissa "yhteiskuntasimulaattoreissa" kuten Civilization-pelisarjassa.

Kuuluvathan sotaleikit tietysti sinänsä lapsuuteen eikä niitä pidä ruveta kieltämään, mutta amerikkalaisten imperialistien harjoittama sota-aiheen pönkittäminen on varsin vastenmielinen ilmiö, jolla amerikkalaiset pyrkivät lisäämään omaan hyökkäysarmeijaansa värväytyvien nuorten määrää ja voimistamaan uusfasismia myös muualla maailmassa.
Pertti Eräerkki
Kuusamo

#56 Sakarias Mathilde Ruusuinen Lehtomäki

10.03.2008 10:13

Siis sakke jos tälläinen typerä adressi menisi läpi voisimme samointein kieltää kaikki muutkin mahdolliset festarit sun muut tapahtumat. En ole kuullut yhdistäkään täysin selvistä festareista. Typerät vanhemmat jos päästää lapset ulos liian aikaisin :DDD. Mua ainakin pidetiin 18-vuotiaaksi asti himassa lukkojen takana. Ja sittenkin kun se suuri päivä koitti että pääsen ulos: en halunnutkaan lähteä vielä viikkoon koska tuli niin ikävä äidin maitoa.

Mutta heiii... ihmiset mie teen kohta adressin: JÄTTÄKÄÄ SAKEN ÄITI EROON TÄSTÄ :DDDDD ei sen kasvatus metodeissa ole mitään vikaa vaikka pojasta tulikin sivistyssanoja käyttävä nalkuttaja. se on ihan omasta pääkopasta kiinni...
Aleksi Kilpinen
HKI

#57

10.03.2008 10:23

Melkoisen vapaasti olet valmis yleistämään ihmisiä sidosryhmiensä perusteella,
ja tuomitset kaikki asiaan liittyvät ihmiset samaan kastiin kuin nämä aloituksessasi mainitut päihteiden käyttäjät ja homot.

Missä vika?

" ...huokuu esiin Assembly-nuorille ja etenkin väkivaltaisten sotapelien pelaajille ominainen uusfasistisuus. Normaali tasapainoinen väittelijä saattaisi haukkua "yliautoritääristen" mielipiteiden esittäjää totalitaristiksi tai fasistiksi, mutta koska Assembly-nuoret ovat itse fasisteja, joutuvat he sen sijaan käyttämään haukkumasanana "kommunistia". "

Ovatko kaikki Assyilla käyvät nuoret siis oikeasti fasisteja?
Tekeekö väkivaltapelit ihmisestä aidosti huonomman?
Ovatko kaikki IT-alaa ja sen ilmiöitä harrastavat huonoja ihmisiä?
Miten ylläolevat asiat liittyvät enää mitenkään alkuperäiseen aiheeseen,
eli yleisötapahtuman lieveilmiöihin?
Markus Vuori
Laukaa

#58 Typerää

10.03.2008 10:25

Kuvitteleekos tämä Sakke olevansa joku tulevaisuuden Niilo Paasivirta? Teitä halpoja kopioita on kolmetoista tusinassa...

(Ja jos tämä adressi oli ihan tosimielellä tehty, ei voi muuta kuin sanoa, että on tyypillä hiukan väärä lähestymistapa nuorison ongelmiin. Osallistujat tekevät tapahtuman kuin tapahtuman, eikä ole tapahtuman vika, jos/kun porukkaan sisältyy kaikenlaista ainesta, jotka aiheuttavat lieveilmiöitä.)
Sakarias Lehtomäki
Adressin tekijä

#59

10.03.2008 11:33

Tietenkin yleistäminen on väärin, mutta tilastoista ja korrelaatioista voidaan puhua. Jos tekisimme tilaston esimerkiksi siitä, kuinka paljon tietotekniikkaa harrastava nuori käyttää aikaansa Counter Striken tyyppisten väkivaltapelien pelaamiseen ja kuinka oikeistolaiset ja väkivaltamyönteiset hänen yleiset mielipiteensä asioista ovat, niin korrelaatio olisi todennäköisesti melkoisen vahva. Väkivaltapelaajien mielipiteitä löytää helposti esimerkiksi heidän suosimiltaan WWW-keskustelufoorumeilta ja IRC-kanavilta, ja näiden tarjoaman todistusaineiston pitäisi riittää maalaisjärkeensä luottavalle ihmiselle.

Yleisesti olen IT-nuorten alakulttuureja tutkiessani päätynyt siihen, että "tervehenkisimmät" IT-nuoret eivät ole Assembly-kävijöitä, ja Assembly-kävijöistä puolestaan "tervehenkisimmät" eivät ole väkivaltapelaajia. Toisaalta "tervehenkisyys" on varsin suhteellista -- esimerkiksi jopa nuo Assemblyn lähimetsien ja -kallioiden huumerikolliset ja ohjelmistopiraatitkin ovat monessa suhteessa henkisesti terveempiä kuin varsinaisen tapahtuman edustaman imperialistisen kerskakulutus- ja väkivaltaviihdekulttuurin edustajat.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.03.2008 12:03


Aleksi Kilpinen
HKI

#61

10.03.2008 12:41

"Jos tekisimme tilaston esimerkiksi siitä, kuinka paljon tietotekniikkaa harrastava nuori käyttää aikaansa Counter Striken tyyppisten väkivaltapelien pelaamiseen ja kuinka oikeistolaiset ja väkivaltamyönteiset hänen yleiset mielipiteensä asioista ovat, niin korrelaatio olisi todennäköisesti melkoisen vahva."

Teepä se tilasto, tule sitten itkemään.
Juuri sitä mitä sanoin aiemminkin jo - todisteita kiitos,
ei olettamuksia ja mutu-tuntumaa.

Väkivaltapelien vaikutuksesta nuorisoon on tehty paljon tutkimuksia,
joten varmasti löydät hyvää pohjaa omalle tilastollesi jos vaivaudut kaivamaan.

Miksei tämä adressisi ole osoitettu esimerkiksi väkivaltapelien ja muun väkivaltaviihteen kieltämiseksi? Tai laittomien päihteiden ja piratismin vastaisen toiminnan tukemiseksi? Tai "kerskakulutuksen" ja yhteiskunnan tietokoneistumisen vastaiseksi? Miksi hyökkäät pohjimmiltaan näihin asioihin täysin neutraalin, sivullisen ja osattoman yleisötapahtuman kimppuun?

Ei alkoholismia poisteta baareja kieltämällä,
alkoholistit siirtyy silloin vain paikasta toiseen.
Joonas pehkonen
hyvinkää

#62 voi kuule sakari mikä lie

10.03.2008 13:27

Sanotaan nyt näin yksin kertasesti hyvä ystävä ja kanssa käviä . oot niiiiiiin hakoteillä kun olla ja voi mä todellakin REPESIN NAURUSTA kun luin tätä suosittelen sinun oikeesti juurta jaksain opiskella noin www.assembly.org sivut KUNNOLLA ja lue kaikki siel on niikus melkeen kaikki ylimääränen kielletty .. että olet aika siis aika ja aika siis todella paljon hakuteillä tän sun päin persettä olevan sepitykses kanssa ei tääl kukaan mitään muuta tee ku naura sulle onko nyt hyvä mieli :D
Jouni Juhola
Helsinki

#63 LOL

10.03.2008 13:43

"homeseksuaaliorgiat.." jepjep... että ihan kallioilla? :D lol.
Sakarias Lehtomäki
Adressin tekijä

#64

10.03.2008 13:59

Manu Suomalainen, et mainitse "elämäkerrassasi", kuinka yksinäinen elämäsi oli lapsena, ja missä määrin väkivaltapelit toimivat normaalin sosiaalisen kanssakäymisen (kavereiden ja vanhempien) korvikkeena. Et myöskään mainitse poliittisesta suuntautumisestasi mitään, esimerkiksi suhtautumisestasi pääomasijoittamiseen, ennaltaehkäisevään terrorismintorjuntaan ja jalkaväkimiinoihin.

Aleksi Kilpinen, Assembly-tapahtumaa vastaan taisteleminen on olennaista siksi, että vaikka tietotekniikkaan liittyvät nuorisokulttuurin lieveilmiöt ovatkin olemassa jo ennestään, toimii Assembly-tapahtuma niille eräänlaisena "vahvistimena", joka monilta osin pönkittää näiden lieveilmiöiden pahimpia piirteitä kuten kulutuskeskeisyyttä, kovia arvoja ja teknologiariippuvaisuutta.

Joonas Pehkosen kommentti puolestaan toimikoon järkyttävänä malliesimerkkinä siitä, kuinka intohimoinen ja eksklusiivinen videopeliharrastus usein johtaa kielelliseen taantumaan, varsinkin jos alkanutta kehityksen viivästymää ei huomata eikä lasta ohjata tarvittavaan äidinkielen erityisopetukseen riittävän aikaisin.
Antti Pitkänen
Nurmijärvi

#65

10.03.2008 14:36

Miten aiheeseen liittyy jonkun mielipide suomen armeijan käyttämistä räjähteistä, jonkun poliittisesta suuntautumisesta tai jenkeissä toimivista IT-alan yrityksistä?

Käsittääkseni kyse oli assembly tapahtumasta alunperin?

Mut kiitos hauskasta lukemisesta, piristi kyl tää huumoripläjäys mukavasti tätä päivää

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.03.2008 15:46


Arto Murtonen
Oulu

#67 Säälittävää

10.03.2008 16:05

Kuinka yllättävää. Esitettyäni todisteita kukaan ei enää uskalla avautua niistä vaan kaikki haukkuvat adressin kirjoittajaa ja sortuvat ad hominemiin. Aika hyvä esimerkki tietokoneiden rappeuttavasta vaikutuksesta.
Jarkko Räsänen
Siilinjärvi

#68

10.03.2008 16:07

"Tilastosi", jos niitä nyt on, ovat vääriä. Itse en pelaa lainkaan väkivaltapelejä. Käyn Assemblyillä sen mahtavan ilmapiirin, ja silmiä ja korvia hivelevän taiteen vuoksi. Tämä on tulevaisuutta. Mikäli tähän adressiin on naamioitunut vanhan kansan kaipuu, on tämä väärä tapa saada sitä takaisin. Huomasin myös muista adresseistasi, että vastustat elektroniikkaa/teknologiaa ajamalla rankempaa verotusta. Väärä lähestymistapa. Perusta liitto.. Tai vielä parempi, käväise muutaman läheisesi(jos yhtään) kanssa hillumassa Arkadianmäellä...
Sakarias Lehtomäki
Adressin tekijä

#69

10.03.2008 16:57

Sinänsä mielenkiintoista, että vasta tässä vaiheessa saatiin Assembly-aiheisessa keskustelussa ensimmäinen kommentti, jossa puolustellaan Assembly-kilpailuissa esitettäviä ohjelmistopiraattien ohjelmoimia teknomasturbaatioteoksia. Kuten aiemmin jo totesin, nämä ovat lähes kokonaisuudessaan pinnallista kitschiä ja näennäistaidetta, sillä teosten sisältö ehdollistuu täydellisesti teknologialle. Jos tästä kulttuurimuodosta on joskus saatu irti jotain jonka voi kuvitella luokittelevansa "taiteeksi", ei se ole tapahtunut ainakaan Assembly-tapahtumassa.

Toiseksi, Jarkko hyvä, jos olet saanut kuvan, että "vastustaisin elektroniikkaa/teknologiaa", olet saanut täysin väärän kuvan. Kannatan kolmensadan prosentin arvonlisäveroa uudelle elektroniikalle, jotta uuden elektroniikan hankkiminen ei olisi niin houkutteleva vaihtoehto verrattuna laitteiden käyttämiseen loppuun asti. Assembly-tapahtuma kilpavarustelupelikoneineen edustaa elektroniikan kertakäyttökulttuuria oksettavimmillaan, ja tekee suorastaan pahaa nähdä ihmisten hankkivan uutta elektroniikkaa ennen kuin vanha on läheskään elinkaarensa lopussa. Yleensä nuoriso on varsin hyvin perillä ympäristöasioista, mutta Assembly-nuoriso sen sijaan suorastaan nauttii siitä, kun pääsee tuhoamaan maapalloamme ja ajamaan elektroniikan huolto- ja korjausliikkeitä konkurssiin.
Sami Räsänen
Tuusula

#70

10.03.2008 17:19

Sakarias! kaks sanaa! AMMU ITTES. ketään ei kiinnosta sun mielipide assembly-tapahtumasta!
Kalle Kaitala
Tampere

#71

10.03.2008 17:37

Ensinnäkin, olen ensimmäisenä myöntämässä että suuri osa elämästäni pyörii tietotekniikan ympärillä, johtuen sekä henkilökohtaisesta intressistäni että työelämästäni. Tässä mielessä en ehkä osaa ottaa neutraalia näkökulmaa kaikkiin esitettyihin mielipiteisiin.

Olen osallistunut useampaan Assembly-tapahtumaan, sekä kesä- että sittemmin myös talviversioon. Talviversioon otan sen verran kantaa, että kuten kesälläkin ohjelmassa on useita (tekniikkaväritteisiä) liikunnallisia kilpailuita. Olen ilolla seurannut ja osallistunut esim. tanssipeli-aktiviteetteihin, joista on muodostunut nykyään tärkeä osa teknistä nuorisokulttuuria. Myös jalka- ja koripalloa on Assyillä pelattu useat kerrat.

Tapahtuman pääpaino on kuitenkin tietotekniikassa. Kulutuskriittisenä ihmisenä en useinkaan tajua isojen yritysten tarvetta tyrkyttää jokaista pientä yksityiskohtaa uutena ja hienona asiana joka jokaisen oman arvonsa tuntevan henkilön tulisi hankkia. Samaan aikaan kuitenkin tunnistan tekniikan kehityksen tarpeen, jonka ansiosta käyttöliittymät ovat nyt kehittymässä suuntaan jossa tehdään muutakin kuin vain istutaan näyttöpäätteen ääressä. Näen tulevaisuuden jossa virtuaalisen ja todellisen maailman rajat alkavat todenteolla hämärtyä. Ehkä tämä voi pelottaa joitakin ihmisiä.

Ja samaan aikaan kun kehittäjätiimit väsäävät upeita audiovisuaalisia kokemuksia aistiemme nautinnoksi, tekevät ns. oldskool-koodaajat ällistyttäviä tempauksia useamman vuosikymmenen ikäisillä laitteilla. Jos tämä on teknomasturbaatiota, joka tuhoaa ihmisten välistä sosiaalista kanssakäyntiä, olen hiukan ihmeissäni. Mielestäni nykyisin ihmiset ovat avoimempia, rehellisempiä ja sosiaalisempia kuin koskaan ennen. Se, että kanssakäymisen mahdollistaa sähköä kuluttava työkalu, on toissijaista. Lieve-ilmiöitä on esiintynyt kautta aikain, niihin ei vain ole osattu kiinnittää samalla tavalla huomiota työkalujen puutteen vuoksi.

On hyvä että adressin aloittaja on huolissaan niin ympäristöstä kuin kanssaihmistensä terveydestäkin. Mielestäni myös Assembly Organizing on alkanut ottamaan näitä asioita huomioon, ja ns. roskaruoka-kulttuurin vastapainoja on asetettu esille. Nämä asiat ovat kuitenkin kulttuuriarvoja joihin yksin Asmorgilla ei ole kovinkaan suurta päätäntävaltaa. Kulutushysteria on mielestäni hypetetty klisee, joka ei niinkin raskaasti verotetussa maassa kuin Suomi pääse toteutumaan kovinkaan suuressa määrin. Lisäksi useimmat käytetyt laitteet kerätään joko jatkokäyttöä ajatellen tai kierrätetään uudelleen uusien laitteiden raaka-aineeksi. Tässä asiassa EU:n RoHS-direktiivi ja Suomen SER-kierrätysjärjestelmä ovat hyviä tiennäyttäjiä. GreenPeace-järjestön vihreysindeksiä seuraamalla voi myös vaikuttaa omiin ostopäätöksiinsä positiivisesti.

Tiivistettynä: Sen sijaan, että lähdetään barrikaadeille kieltämään kaikkea missä voidaan vähääkään nähdä lieve-ilmiöitä, olisi tärkeämpi tarjota valistusta ja vaihtoehtoja. Sosiaalisen kanssakäymisen osalta näen Assembly-tapahtuman arvon enemmänkin positiivisena kuin negatiivisena.
Simo Nurmi
Oulu

#72 Naurettavaa

10.03.2008 18:25

Arvoisa Sakarias Lehtomäki,

Perustuvatko väitteesi tosiasioihin? Oletko itse käynyt kyseisessä tapahtumassa? Arvostatko enemmän ihmisiä, jotka kirjoittavat asiatyylillä? Oletko narsisti?

Itse olen ollut Assembly-tapahtumassa, ja väitteesi ovat naurettavia. Sisään ei pääse päihtyneenä, ja lisäksi kantamukset tarkistetaan jo ovella, päihteiden ja muun sellaisen varalle. Lisäksi alueella on useita kymmeniä vartioita. Assembly on hyvin organisoitu tapahtuma, ja sitä tukevat useat suuret IT-alan yritykset, kuten Microsoft.

"Myös monen nuoren ensimmäiset alkoholi- ja huumekokeilut tapahtuvat Assembly-tapahtuman puitteissa." - Sakarias Lehtomäki. Naurettavaa. Lisäksi väitteet homoseksuaalisista orgioista eivät pidä paikkaansa. Myöskään heteroseksuaalisia orgioita ei järjestetä, onhan Hartwall arena julkinen paikka.

Pyydän siis, että itse oma-aloitteisesti pyydät ylläpitäjiä sulkemaan tämän adressin.
Simo Nurmi
Oulu

#74 Jaahas

10.03.2008 19:03

Arvoisa Arto Murtonen,

Onneksi olkoon, olet eksynyt 9 vuotta sitten Hartwall areenan sijaan sen vieressä sijaitseville kalliolle, joilla järjestetään niin sanottu Boozembly. Jos edes kehtaat väittää, että olet käynyt 9 vuotta aktiivisesti Assemblyillä ja sanot nähneesi tällaista oikeassa tapahtumassa, olet säälittävä ihmisriekale, joka haluaa kieltää tällaisen tapahtuman surkeilla valheilla.

Lisäksi, mitä vikaa on homoseksuaalisuudessa? Yritä olla poliittisesti korrekti.

Mitä vikaa on roolipeleissä? Oletko itse koskaan halunnut näyttelijäksi?

Huumeet toki ovat yhteiskuntamme syöpäkasvain, mutta väkivaltapelit on aivan väärä määritelmä. Tarkoitat joko Grand Theft Auto tyylisiä typeriä väkivallalla mässäileviä toimintapelejä, tai niin sanottuja First Person Shootereita. First Person Shootereissa ei ole mitään vikaa. Käden koordinaatio ja reaktionopeus kehittyvät. Lisäksi tiimipelaaminen luo yhteenkuuluvuuden tunteen, mikä tekee pelistä hauskan. Voit lukea lisää muunmuassa Counter Strike -pelin analyysistä Oulun Yliopiston tietojenkäsittelytieteiden osaston pelintutkimusosaston raportista.
Sakarias Lehtomäki
Adressin tekijä

#75

10.03.2008 20:02

Simo Nurmi,

Käden koordinaatio ja reaktionopeus kehittyvät varmasti myös esimerkiksi maahanmuuttajia kadulla turpiin mäiskiessä, ja lisäksi tiimissä mäiskiminen luo yhteenkuuluvuuden tunteen, minkä ansiosta mäiskiminen on hauskaa. Oletko siis näiden argumenttien pätiessä myös sitä mieltä, että rasistisessa jengiväkivallassa ei ole mitään vikaa?

Mikä tahansa asian pystyy perustelemaan viattomaksi ja puhtoiseksi sillä, että poimitaan asiasta vain ne hyvät puolet ja vältellään kiusallisisia puolia. Pelaajapiireissä muutamat tällaiset aiheet, esimerkiksi pelien mahdollinen vahingollinen vaikutus psyykeen ja maailmankuvaan, on luokiteltu suorastaan tabuiksi, ja niiden puheeksi ottaminen tuo erittäin herkästi ns. "kukkahattutädin" leiman.

Onnittelut myös Sami Sihvoselle ensimmäisestä tässä keskustelussa saamastani väkivaltauhkauksesta. Suosittelen kuitenkin, että etsisit jonkin paremman tavan kehittää käden koordinaatiotasi ja reaktionopeuttasi.