Airsoft- ja paintball-harrastuksien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Airsoft- ja paintball-harrastuksien puolesta.

hannu raukko
lammi

#26 Jippu Viitukaslampinen

09.06.2008 21:33

lainatakseni jippu:n tekstiä "TEIDÄN ELÄMÄ MENEE VAIN KUULAPYSSIN PIIPUN HINKKAAMISEEN"
meillä sentään on elämä!
Juho Ukkola
Hollola

#27

09.06.2008 21:39

Jippu, lähes kaikki/kaikki softaajat elävät normaalia elämää, ja softaus on urheilua ja harrastus siinä missä jääkiekko ja jalka pallo.
Annan sinulle ohjeen: mene halpahalliin ja kysy jos sieltä voisit ostaa halvalla itsellesi elämän, se saattaa olla kyllä aika halpa malli, mutta et mene tuosta ainakaan huonompaan suuntaan.

Mutta nyt ihan asiaan, mielestä siinä pitäisi olla joku teho raja esim. 15 joulea, ennen kuin ase on luvanvarainen.
Petter Lillhonga
Kokkola

#28

09.06.2008 21:44

Eiköhän nyt kaikki oteta vain ihan täysin rauhallisesti eikä tehdä minkäänlaisia hätiköityjä päätöksiä.
Katsellaan ihan rauhassa mihinpäin tämä laiva suuntautuu.
Juho Ukkola
Hollola

#29

09.06.2008 21:56

Se "laiva" parempi yrittää heti kääntää oikeaan suuntaan, sillä sen suuntaa on aika hankala muuttaa jos se alkaa mennä tuon lain hyväksymistä kohti.
Juho Nivala
Kannus

#30

09.06.2008 22:07

Minulla ei ole ainakaan elämää jos nämä kyseiset lajit loppuu näin ikävästi...
Aki Salo
Kerava

#31

09.06.2008 23:02

Suurin huolenaihe taitaa olla ohi. Lainattu Softaajan foorumeilta.




"Tämä asia on nyt aikas hyvin hallussa. Olen keskustellut ko. päättävien henkilöiden kanssa tänään puhelimitse.

Tällä hetkellä ei ole mitään tarvetta huoleen airsoft ja/tai paintball lajin ja/tai varusteidemme puolesta. Kumpaakaan lajia ei olla edes uhattu ko. muutoksella.

Vaikkakin edustan paintball liittoa on meidänkin intresseissä ottaa huomioon airsoft. Olen myös ollut yhteydessä esim. PKS airsoftiin ja moniin muihin airsoft vaikuttajiin.

Toivon että kukaan ei lähde nyt tuonne sohimaan omiaan, sillä oikeasti nyt ei tarvi eikä kannata hämmentää, kiitos.


Jani Leskinen
puheenjohtaja
Suomen Paintball Liitto ry"
Iikka Numminen
kannus

#32 : (

09.06.2008 23:15

Minulla ei ole ainakaan elämää jos nämä kyseiset lajit loppuu näin ikävästi...
Niin minullakin...Enkä tajua miksi yhtäkkiä nämä lajit viedään pois...
Iikka Numminen
kannus

#33

09.06.2008 23:20

Minäkin luin viestin muovisotilaasta.Minusta varsinkaan Airsoft ei saisi loppua se on hyvä harrastus. Minustakin tulee varmaan sohvaperuna jos lajit loppuvat.Enkä todellakaan hyväksy sitä!!!!!!
Leevi Roivanen
Kuopio

#34

09.06.2008 23:48

www.splatweb.netistä poimittua:

"Tämä asia on nyt aikas hyvin hallussa. Olen keskustellut ko. päättävien henkilöiden kanssa tänään puhelimitse.

Tällä hetkellä ei ole mitään tarvetta huoleen lajin ja/tai varusteidemme puolesta.

Toivon että kukaan ei lähde nyt tuonne sohimaan omiaan, sillä oikeasti nyt ei tarvi eikä kannata hämmentää."

Jani Leskinen / Suomen paintball-liiton puheenjohtaja.

Elikkäpä ei tule olemaan airsoft/paintball pelivehkeet luvanvaraisia missään vaiheessa. Tuo direktiivi tulee (jos on tullakseen) koskemaan ainoastaan ilmakivääreitä, pistooleita jne.
Oskari Kenola
Kajaani

#35 Tuen

10.06.2008 00:59

Joo itse laitoin tuossa aiemmin viestiä sähköpostin välityksellä Holmlundille ja allekirjoitin adressinkin. Ei paljon muita ulkoilmaharrastuksia ole niin toivottavasti tämä ei tähän tyssää kun sitä rahaakin on jo kulutettu noihin varusteisiin.
Ville Turpeenniemi
rovaniemi

#36 Mitä ne sekoilee?

10.06.2008 07:42

Siis ollaanko siellä ministeriössä edes selvinpäin?Airsoft-asetta verrataan glock-pistooliin.Siis mitä helvettiä?Minkä takia kaliiperi-raja.Siis saisi aseen jonka cal.4.5mm mutta ses saisi ampua niin tehokaasti kuin pystyy?EI näin,ei näin.
Miikkael puotila
helskinki

#37 VITTU

10.06.2008 09:13

vittu jos toi menee läpi. ALLEKIRJOITIN
Esa Alanko
Ylistaro

#38 Väärin....

10.06.2008 09:16

Tämä on niin väärin! ei ihmisiltä voida viedä harrastusta! Mutta milläs nää isot herrat tuolla tietää onko mulla asetta vai ei... ja tartteeko mun hakee lupia. Entäs näille joilla on jo aseet... riistetäänkö ne niiltä pois? vai?
Mitähän muuta täs ollaan viemäs kun pelkkä harrastus. ja sitten kohutaan että nuoret ei harrasta liikunta... ja nyt ne jotka harrastavat niin niiltä kielletään se. Niin väärin. Mihinkä päin tää on menossa? hyvään vai huonoon? Entäs ne jotka harrastavat Airsoftia ja eivät ole vielä 18-vuotiaita? Eiväthän ne saa lupia aseisiin... niinkun joku jo sanoi että olisi hyvä joku 15 joulea tai vastaava. eihän Airsoft aseella saa kun pienen naarmun aikaseksi. ja sitten "Aseiden teho yllätti laboratoriokokeissa myös poliisihallinnon. Luodin läpäisykyky osoittautui niin suureksi, että lainsäädännön muutoksia tarvitaan Leinon mukaan kipeästi." näin sanotaan Turun sanomien sivuilla... eihän airsoft aseella saa kun punaisen jäljen ihoon... "Jopa yhdeksän millin luoteja ampuvat aseet rikollisten suosiossa " Turun sanomat. joo... "mä tuun ja ryöstän sun kioskin! jos et anna mulle nakki sämpylää niin ammun sulle punasen jäjen käteen!" näinhän se todellakin menee. (toi oli sitten vaan kuvainnollinen esitys eikä mikään uhkaus... ettei kenenkään joka omistaa kioskin tartte pelätä että tuun ryöstään sen :D)

Allekirjoittakaa adressi koska lajimme on vaakalaudalla.
erkki suomalainen
rovaniemi

#39 Airsoft

10.06.2008 09:46

Miten tää voi olla mahdollista? Airsoft on turvallinen ja mukava harrastus, Ja ei siin must oo mitään kiellettävää. =P Softaus on mukavin urheilulaji mitä on. Mullakin on Ak-47 betanaz eikä siinkää oo tehotku 1.2 joulee , et silleen kaikki softauksen puolesta!!!!
Konsta Rieppola
Kouvola

#40 ...

10.06.2008 12:53

En ole varma mutta saattoiko joku muukin lukea että joku olisi väittänyt että olisi yli 9mm airsoft aseita?
jesse leppänen
turku

#41 Järki käteen!!!

10.06.2008 13:44

Ottakaa järki käteen ja lukekaa pari viestiä taakse päin, siellä lukee että mitään hätää ei ole. LAINATTU: www.splatweb.netistä poimittua:

"Tämä asia on nyt aikas hyvin hallussa. Olen keskustellut ko. päättävien henkilöiden kanssa tänään puhelimitse.

Tällä hetkellä ei ole mitään tarvetta huoleen lajin ja/tai varusteidemme puolesta.

Toivon että kukaan ei lähde nyt tuonne sohimaan omiaan, sillä oikeasti nyt ei tarvi eikä kannata hämmentää."

Jani Leskinen / Suomen paintball-liiton puheenjohtaja.

Elikkäpä ei tule olemaan airsoft/paintball pelivehkeet luvanvaraisia missään vaiheessa. Tuo direktiivi tulee (jos on tullakseen) koskemaan ainoastaan ilmakivääreitä, pistooleita jne.
waltteri jokila
Toijala

#42 perkele

10.06.2008 14:29

NO VOI SAATANA TAAS ON PERKELE MINIHITLERIT VAUHDISSA! IHAN VARMASTI JOTAIN HELVETIN PASKANIMPPAAJIA RUOTSISTA! VOI VITTU OTTAA PANNUUN!
Teemu Pietiläinen
Kuopio

#43

10.06.2008 14:45

Koittakaa pliis käyttäytyä asiallisesti, kiroilu täällä tuskin auttaa mitään. Kaikkia ottaa pannuun yhtä pahasti, mutta toivotaan että lajimme saa jatkua nykyisenlaisena!
Mio Korkman
Kirkkonummi

#44 Myrsky vaara ohi...

10.06.2008 14:56

Jeps elikkä niinkuin jo mainittiin on tilanne hyvillä hollilla.

Tosin adressia kannattaa varmaan ylläpitää ihan vain näytön vuoksi jos tilanne ei selkeydykkään heti.

Muovisotilaan sivuillakin oli maininta yhteydenotosta joka vakuutti asian. Alla lainaus tekstistä:

HYVIÄ UUTISIA: 11.6.2008

Lainsäädäntöneuvos Mika Lehtonen otti yhteyttä puhelimitse ja ilmoitti että Sisäministeriöltä tulee lähipäivinä tiedote missä tullaan ilmoittamaan että Airsoft ja Paintball pelivälineet / aseet jätetään tiukentuvan lain ulkopuolelle niin että Airsoft ja Paintball harrastus voi jatkua kuten aikaisemmin.

Kiitämme Sisäministeriötä tästä muutoksesta joka antaa meille harrastajille mahdollisuuden jatkaa tätä mukavaa harrastusta vastedes.

Kiitän samalla kaikkia jotka ovat ottaneet kantaa Airsoft harrastuksen puolesta ja siitä tuesta jonka olemme asiallemme saaneet, toivomme nyt ettette enää ota yhteyttä Sisäministeriöön vaan annamme heille työrauhan.

- Marski -
santeri larmila
tampere

#45 no voi perkele!

19.06.2008 11:36

Jos toi lakiehdotus menee läpi, niin minä perkele käyttään softeissa meidän valopistoolia, mitähän herrat siihen sanoo ALLEKIRJOITIN!!!!!!
Christian Linderdahl
Tuusula

#46 Huoh...

20.06.2008 23:53

Tää on taas sitä kun EUn virkamiehillä on tylsää, niin on pakko säätää jotain ihan dorka-lakeja. Onneks se ei koske airsoftia, koska muuten ne olis taas onnistunu tekee lisää rikollisia.
jaakko laaksila
pori

#47 Airsoftin puolesta.

29.06.2008 00:23

Niin miksi nuorten suosimat harrastukset lopetetaan?!?!?!?Itsekin aloitan air softin ja en tajua päättäjiä että he koittavat tehdä nuorista ylipainoisia nörttejä koska koittavat lopettaa heidän harrastuksensa??Mitä hemmetin järkeä siinäkin on jos nuoret kerran tykkäävät rämpiä metsissä ja kaikkialla.Ennen kaikkea air soft on liikunnallinen laji jossa nuoret saavat liikuntaa mutta jos uusi laki tulee voimaan niin softaaja ja paint balin harrastaja nuorille saattaa alkaa tulemaan ylipainoa!JA siksi tämä tapahtuu kun päättäjät päättävät siellä että lopetaan airsoft ja paint ball!vOISIVAT itse mennä kokeilemaan kuinka hauskoja harrastuksia airsoft ja paint ball ovat niin he ymmärtäisivät miksi nuoret pitävät näistä lajeista.
Larry larson
Helsinki

#48 Voi hyvänen aika sentään!

29.06.2008 22:26

Nyt on kyse ILMA-ASEIDEN laittamisesta luvalliseksi. Voisiko joku kertoa miksi täällä vaahdotaan LELUISTA mitkä ampuu muovikuulia. Nyt puhutaan ILMAKIVÄÄREISTÄ ja ILMAPISTOOLEISTA mitkä ampuvat TERÄSTÄ/LYIJYÄ minkä tehot voi vastata OIKEITA ASEITA. Eräs airsoft harrastaja otti yhteyttä AAHY:hyn ja hädissään kyseli että nytkö loppuu airsoft harrastus? Olivat aluksi luulleet että kyseessä on pilapuhelu mutta selittivät sitten että nyt puhutaan ASEISTA millä ei saa ampua toista ihmistä ja että lelut jätetään rauhaan. Aivan turha ruveta mussuttamaan että "mulla on tokyo marui Swatspetsnazspecial kivääri missä on tehoja 1,2J eikä se oo lelu" nimittäin heikossa ilmapistoolissa on joulemäärät 5 kertaiset tehokkaimpaan Airsoft aseeseen verrattuna. Täytyykin laittaa adressi nallipyssyjen puolesta.
niko heikkinen
palokka

#49 no lol

06.07.2008 16:15

no lol miten tommosta voi ees ehottaa softaajia on ympäri mailmaa allekirjotan ja valitus ministeriöön
niko heikkinen
palokka

#50 ja larry voi olla hiljaa

06.07.2008 16:17

kuten otsikko kertoi