Muovikassien myynti loppuun myös Suomessa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Muovikassien myynti loppuun myös Suomessa.

Kalle Laukkanen
Helsinki

#1

24.07.2008 01:09

Annan siunaukseni tälle adressille, jäteongelmaan on hyvä puuttua ja muovikassien poistaminen tuntuu realistiselta, varsinkin jos sitä ovat muutkin kokeilemassa. Allekirjoitin.
Maria Roivas
Joensuu

#2 Allekirjotin

24.07.2008 15:56

Käyttäkää jo niitä kangaskasseja. Jos ostat 2 muovikassai viikossa niin se tekee 30 senttiä. Kangaskassi maksaa n. 2 euroa joten tulisi halvemmaksi, kun sitä voi käyttää todella monta kertaa.
Laura Aarnisalo
Espoo

#3

24.07.2008 16:12

Kangaskassit ja paperikassit käyttöön Suomessa... Muovikassit menee ainaki helposti rikki. Käytän ite kangaskassia ja omaa laukkua ostoksia varte!
Timo similä
kokkola

#4 Huomioitava seikka suomen pusseista

26.07.2008 22:58

Suomessa kaupasta ostettavat muovipussit ovat joko biohajoavia tai polttojätteeksi kelpaavia. Suomessa on jätteen polttoa lisättävä koska olemme sitoutuneet vähentämään ilmastonmuutoksen torjumiseksi päästöjä sekä käyttämään uusiutuvaa energiaa. U.S.A ei ole sitoutunut mihinkään mutta onneksi siellä edes jotkin osavaltiot ajattelevat muutakin kuin yhdydvaltoja, joten hienoa heille ja hatunnosto.

Nyt ei vain ole välttämättä järkevää peesata jenkkejä joka asiassa kas kun asutaan eri maanosissa ja opittavaa löytyisi ihan täältä omien rajojen sisäpuolelta kehä 3:n ulkoa. Ihan oikeasti täälläkin on elämää! Pohjanmaalta kun googletatte EKOROSK saatte jo osviittaa miten koko maassa pitäisi toimia. Täällä muovikassi kaupasta on sisältä eri värinen kuin ulkoa. Riippuu lajittelusta kumpaa puolta käytetään.

Otetaan ensin naapurista mallia ja sitten vasta ihannoidaan maailman sotaisinta valtiota, eikö niin?
Henna Kruuti
Adressin tekijä

#5 Mjoo.

27.07.2008 00:03

"Suomessa kaupasta ostettavat muovipussit ovat joko biohajoavia tai polttojätteeksi kelpaavia. Suomessa on jätteen polttoa lisättävä koska olemme sitoutuneet vähentämään ilmastonmuutoksen torjumiseksi päästöjä sekä käyttämään uusiutuvaa energiaa. U.S.A ei ole sitoutunut mihinkään mutta onneksi siellä edes jotkin osavaltiot ajattelevat muutakin kuin yhdydvaltoja, joten hienoa heille ja hatunnosto.

Nyt ei vain ole välttämättä järkevää peesata jenkkejä joka asiassa kas kun asutaan eri maanosissa ja opittavaa löytyisi ihan täältä omien rajojen sisäpuolelta kehä 3:n ulkoa. Ihan oikeasti täälläkin on elämää! Pohjanmaalta kun googletatte EKOROSK saatte jo osviittaa miten koko maassa pitäisi toimia. Täällä muovikassi kaupasta on sisältä eri värinen kuin ulkoa. Riippuu lajittelusta kumpaa puolta käytetään.

Otetaan ensin naapurista mallia ja sitten vasta ihannoidaan maailman sotaisinta valtiota, eikö niin?"

Ei täällä meilläpäin ainakaan ole mitään ekomuovipusseja.
Janne Remes
Rovaniemi

#6 No joo..

27.07.2008 16:22

Olen samaa mieltä, Suomessa on olemassa suuremmassa osissa kauppoja jo biohajoavia pusseja, ehkä enemmänkin pitäisi saada kaikki kaupat käyttämään niitä, ennemmin kuin alkaa hävittämään pusseja markkinoilta, lähinnä ajatellen esimerkiksi vaikka roskia, biohajoavat muovipussit on varmasti se järkevin vaihtoehkä kuskata roskat roskalaatikoihin ja keräyspisteisiin?

olen Timon kanssa asiasta pitkälle samaa mieltä, jos saisimme kaupat tarjoamaan vai biohajoavaa pussia niin silloin tämä muovipussi ongelma on aika pitkälle ratkaistu?
Juho Laitalainen
Helsinki

#7 Ei.....

28.07.2008 07:54

Tämähän olisikin tosi kätevää, joo.

Asetan hypoteeseja miksi ihmiset eivät käytä kangaskassia: 1. Se on noloa. 2. Tulee köyhä olo tai olettaa että muut ajatttelevat niin. 3. Ei jaksa säätää.

Ei en sano että itse olen samaa mieltä näiden kanssa ^. Mutta tämä menee pelleilyksi koko "luonnon säästäminen" jos toteamme "aha ei toimi kielletään sitten niin että on pakko toimia näin" tiedämme minkälainen yhteiskunta on kyseessä tässä vaiheessa.

Kyllä itsekkin uskon että kangaskassi on järkevää, mutta väitättekö että tuota pitäisi kuljettaa mukana 24/7? Yhtäkkiä ulkona ollessa voi tulla soitto "tuo 3 tölkkii maitoa ja..". Mikäs siinä sen mukavempaa kuin kantaa näitä käsin? Tai lähteä hakemaan 2km-5km päästä muovikassia.

Myös se että uskon että on paljon tärkeämpiä ja käytännöllisempiä asioita joita voisimme toteuttaa.
Miro Salo
Seinäjoki

#8

29.07.2008 15:02

Miksei Suomipoika suosi paperikassia? Itse käytän aina paperikasseja, ovat yleensä muutaman sentin muovipussia kalliimpia. Ei ole noloa eikä tule köyhää oloa.
Sunna Kokkonen
Inari

#9

30.07.2008 12:12

Mir Salo, paperikassin tuotanto on luonnolle monikertaisesti haitallisempi kuin muovikassin.

Tosin en puolusta niitäkään. Perheessämme käytetään kangaskasseja. Ne on helppo itse tehdä tai voi ostaa jostain. Ei maksa paljon ja kestää vuosikausia.

Muovipussit olisi hyvä saada markkinoilta. Allekirjoitin.
Janne Raitanen
Helsinki

#10 Ja ei kyllä varmaan kielletä...

30.07.2008 12:45

Kyllähän se totta on että muovikassit kuormittavat luontoa ja kangaskassi on parempi valinta. Tosin laskutapa että kangaskassi = 2€, muovipussi =20 cnt -> kymmenen kauppareissua ja sitten ollaan voitolla ei toimi. Ainakin meidän perheessä samaa muovikassia käytetään useamman kerran...

Entäs tyhjät tahmeat limu- ja kaljatölkit? Kuka rahtaa niitä mielellään kangaskassissa kauppaan ja sitten pesee kassin kotiin päästyään? Paperipussi taas hajoaa kun imaisee itseensä karhut jotka ovat jäänneet tölkin pohjalle...

Entä mitä sitten kun tarvitsetkin muovikassin tai kaksi? Itse pakkaan maalipurkkeja muovikasseihin ja tiivistän pakkauksen teipillä. Näin maalit varmasti pysyvät kuosissaan pidemmänkin ajan kun paketti on ilmatiivis. Mitä biohajoaviin pusseihin tulee niin ne eivät kestä esim naftaa. Moottorinosia kun varastoi voitelen ne naftalla niin eivät pääse ruostumaan. Nämä ovat esimerkkejä asioista jolloin silloin tällöin tarvitaan muovikassi tai pari. Jos kasseja ei enään kaupasta saa joutuu samat asiat tekemään jätesäkillä joka kokonsa vuoksi taas rasittaa luontoa entistä enemmän.
Èlpanô Casinó
Hyvinkää tottakai

#11 Niimpä

01.08.2008 20:16

Janne oot ihanoikeessa!
Joni Sääksjärvi
Heinola

#12

02.08.2008 16:31

im with you janne ;)
Teemu Tinnilä
Hollola

#13

03.08.2008 13:18

Ja käytetyt muovipussit ovat käteviä roskapusseja, siinäkin säästää kun ei tarvitse erillisiä roskapusseja ostaa :)
Eero Vuorenmaa
Laihia

#14 Suomen muovipussit laadukkaita

04.08.2008 21:10

miksi ihmeessä pitäis kieltää kätevät kantoapurit, jotka ovat myös erittäin laadukkaita täälä suomessa. ymmärrän jos los angeles haluaa kieltää muovipussit, ulkomailla vieraillut ihmineen osaa sanoa että ulkolaiset muovipussit ovat yhtä tyhjän kanssa. pohjasta heti rikki eikä voi hävittää polttamalla. suomen muovipussit voi hävittää polttamalla kovan käytön jälkeen. meillä muovipusseja käytetään erittäin monta kertaa uudelleen.
Roope Vuorinen
Tampere

#15 Ei todellakaan

05.08.2008 17:23

Muovipussithan ovat laadukkaita ja hyviä kantolaitteita ja ei se maailma siitä tuhoudu.
jere pulkkinen
nokia

#16 Muovi pussit pois

05.08.2008 20:18

Muovipussit on ympäristö jäte. Turhake kangas pussit jees.
Iina Savela
Mäntyharju

#17

06.08.2008 07:36

Lainaus Teemu Tinnilän viestistä:
"Ja käytetyt muovipussit ovat käteviä roskapusseja, siinäkin säästää kun ei tarvitse erillisiä roskapusseja ostaa :)"

Kyllähän sitä joka tapauksessa tulee ne roskapussitkin ostettua jollain tavalla. Joko kauppakassina kassalta tai sitten parinkymmenen kappaleen pakkauksina hyllystä.
Ermin Zec
Helsinki

#18 FAKTAT PÖYTÄÄN

23.08.2008 21:12

Suomi tuottaa 0,02% maailman päästöistä. Muovikassit vaikuttavat siihen ehkä noin 0,0001%
Emmi Merilä
Lappeenranta

#19 pikkuteoista se lähtee.

04.12.2008 11:09

Ihminen tottuu. Jos alamme käyttämään kangaskasseja nyt niin mietimme kymmenen vuoden päästä että mihin me edes tarvittiin niitä muovikasseja.

Viimeksi kuullessani Suomen ekologisesta jalanjäljestä se oli neljänneksi suurin koko maailmassa. Eiköhän tämä jo kerro että me käytetään pikkasen liikaa noita luonnonvaroja. Te voitte sanoa ihan mitä vaan että: "ei me voida elää ilman muovipusseja koska plääplääplää ne on niin käteviä plääplää enkä voi kantaa maitopurkkia kaupasta kotiin laukussa tai kädessä ja se on noloo käyttää kangaskassia", mutta kylmä totuus on se että ei me voida enää ajatella vaan itteemme. Kyllä se joka päiväinen elämä sujuu ilman muovikassejakin.

Kuulin radiosta vähän aikaa sitten että tyynellävaltamerellä on kaksi kertaa yhdysvaltojen kokoinen jätelauttaa (lähinnä muovimössöä), ja se on kymmenen metriä paksu ja se kasvaa koko ajan.... Joten allekirjoitan.
Mia .
Neljäntuulentie

#20 Hmmm...

17.02.2009 11:33

Meilläpäs on erilliset roskapussit. Ja meillä muovipussit ovat "varakasseja". Selvimme myös me maailmalaiset repuilla ja kangaskasseilla. Ja mulla on erikoinen harrastus: vanhojen lehtien kuvien laittamista PUHELINKIRJAAN! Ü
Markus Siltanen
Rovaniemi

#21 Järkevääkö?

19.02.2009 20:44

Emmi Merilä kertoo viestissä 19 Suomen ekologisesta jalanjäljestä. Pitäisikö sitä muka kasvattaa entisestään pakottamalla ihmiset käyttämään luonnolle raskaampia tuotteita, kuten esimerkiksi biohajoavia muovipusseja?

"Todellinen jättiyllätys on se, että vihoviimeiseksi kassien hiilijalanjälkivertailussa jäi biohajoava muovikassi. Tästä yllättyi myös Suomen ympäristökeskuksen asiantuntija Helsingin Sanomien haastattelussa."

Lähde: http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/48203-jattiyllatys-ekoteon-tekeekin-muovipussin-ostaja
Emmi Merilä
Lappeenranta

#22 Hyvä Markus Siltanen

30.03.2009 13:14

Markus Siltanen: "Emmi Merilä kertoo viestissä 19 Suomen ekologisesta jalanjäljestä. Pitäisikö sitä muka kasvattaa entisestään pakottamalla ihmiset käyttämään luonnolle raskaampia tuotteita, kuten esimerkiksi biohajoavia muovipusseja?"


Lueppa kirjoittamani viesti uudelleen. Puhun kangaskasseista enkä biohajoavista muovipusseista. Ja juu olen lukenut tuosta tutkimuksesta. Muistaakseni sitä ei oltu edes vielä julkaistu kun kirjoitin viestini vaikken siinä missään vaiheessa kannustakkaan biohajoavien muovikassien käyttöön vaan nimen omaan kangaskassien käyttöön.

erkki ...
lappeenranta

#23

30.03.2009 14:36

Olen sitä mieltä että muovikassit pois. Jossain viestissä luki, että ne on käteviä siinä kun palauttaa kauppaan jotain tölkkejä, ja kangaskassit pitäisi aina pestä jne. Meillä ainakin on kauppaan mentäessä sellainen kori, jossa ne tölkit ja pullot on, ei jää tahmeaksi.
joku vaan
hämeenlinna

#24 roskaaminen loppuun

30.03.2009 18:44

Siis toi on tosi hyvä idea koska mulla menee hermot niihin ojassa lojuviin likasiin muovipusseihin. Maailma olis varmaan kiva paikka ilman roskaa ja siitä varmaan suurin osa ihmisistä on samaa mieltä. JOTEN EIKÖHÄN VAIHDETA NE MUOVIPUSSIT KANGASPUSSEIKS.
Markus Siltanen
Rovaniemi

#25

01.04.2009 12:30

Emmi Merilä,
Et puhu mistään kasseista, itse adressissa taas puhutaan biohajoavista kasseista. Tulkitsin siis viestisi niin, että perustelet ekologisella jalanjäljellä sitä miksi biohajoaviin pusseihin tulee siirtyä. Jos näin ei ole, pahoittelut asiasta.