Adressi Tampereen vanhan tavara-aseman säilyttämisen puolesta

Turkulaiset vasemmisto aktivistit

#1 Vääriä muistoja vain.

15.07.2013 14:43

Mikäli viitta vasemmistolaisuuteen, puhumattakaa leniniin,puretaan pois ja hävitetään kaikki vähemmän rakkaat muistot,kun nuo Tampereen kadutkin ovat jo nähneet niin paljon roskaraatoja.

Vieras

#2

15.07.2013 17:28

Kaunis ja historiallinen rakennus tulee säilyttää ja kunnostaa hyödylliseen käyttöön.

Vieras

#3

15.07.2013 17:42

tämä ei ole oikeasti välttämätöntä, paitsi jos asiaa tulkitaan kapeakatseisesti ja vanhanaikaisesti. niin on tuhottu jo monta vanhaa rakennusta, joita ei takaisin saada.

Vieras

#4

15.07.2013 17:47

Tavara-asemalle sopisi Muumilaakso.
Viitanen

#5 onhan tätä tutkittu, ja miksi sen tien pitää olla luotisuora.

15.07.2013 17:54

TAMPEREEN TAVARA-ASEMA
ja muut VR:n rakennukset Itsenäisyydenkadun pohjoispuolella
R A K E N N U S H I S T O R I A S E L V I T Y S
A R K K I T E H T I T O I M I S T O H A N N A L Y Y T I N E N K Y
http://www.tampere.fi/ytoteto/aka/nahtavillaolevat/8330/selvitykset/rakhistoriaselv_rt_rakennuksista.pdf lisätietoja ja piirustuksia jne... vara-asema ja kylmät varastohallit
Tavara-asema kuuluu erottamattomasti Tampereen ratapihan
rakennusperinnön joukkoon. Se liittyy toiminnallisesti ratapihaan, mutta sen pääjulkisivu avautuu Tammelaan. Sen hyvin
säilyneet sisätilat soveltuvat kunnostettuina kokoontumis-, näyttely- ja työtilakäyttöön. Vastaanottotilojen sisääntulohalli ja entiset konttorihuoneet tarjoavat valoisat ja viihtyisät puitteet uudelle käytölle.
Välittömästi aseman vieressä oleva, samassa vaiheessa tavara-aseman kanssa valmistunut tavarasuoja, peltimakasiini,
on historiallisesti merkittävä. Sen aaltopeltiseinissä on luodinreikiä muistoina vuoden 1918 taisteluista. Tavarasuojissa säilytettiin sodan jälkeen punavankeja. Vankien kerrotaan
tallettaneen lattian sisään arvoesineitä. Nämä historialliset jäljet on huomioitava varastorakennuksen muutos- tai purkutöiden yhteydessä.

eikös ihan joku aika sitten Aamulehti tai Tamperelainen tms. käynyt tutustumassa paikkoihin, siellähän on sähköt ja kaikki vielä toiminnassa, ei hometta eikä mitään.

Lenin

#6 Puretaan vain revohka pois keskeltä kaupunkia

15.07.2013 18:12

Nykyisin kaikki vanha ja huono pyritään hävittämään muutenkin pois,koska se on kallista ja tuottamatonta pitää yllä.Maastakin on pula,koska Suomen täytyi lohkaista niin paljon Venäläisille.Rakennusministeri Suomessa pajattaa, täytyisi saada asuntoja paljon ja nopeaantahtiin maahanmuuttaja pakolaisille.Tilanne on todellaa vaikea ja käy entistä vaikeammaksi vuosi vuodelta,ei yksiomaan Tampereella vaan aivan koko maassa.Ilman mitään pakkotoimia ei asia etene mihinkään kuulema.Afriikassa sikiää kiharapäitä,kuin mailman nopeimaltakin liukuhiinalta hyttysiä,jotka hyppivät sitten somen kaduilla.Kuulema tarvitaan vallitsevaan työvoimapulaankin lisää peukaloidensa pyörittäjiä.
Tietoa ei luuloa

#7 Re: Puretaan vain revohka pois keskeltä kaupunkia

15.07.2013 19:17

#6: Lenin - Puretaan vain revohka pois keskeltä kaupunkia

Perusasiat haltuun:

- Suomessa ei ole rakennusministeriä

- Suomessa ei ole Helsingin ydinkeskustaa lukuunottamatta pulaa rakennusmaasta

- Ilman maahnamuuttajoa Eurooppa katoaa, niin Suomikin

Järki hoi, älä jätä.

#8 Re: Puretaan vain revohka pois keskeltä kaupunkia

15.07.2013 20:52

#6: Lenin - Puretaan vain revohka pois keskeltä kaupunkia

Jos asuntoja tarvisi sada paljon ja nopeaantahtiin, niin MIKSI ihmeessä Tampereellakin rakennetaan kolme- ja neljäkerroksisia KERROSTALOJA. Samalla voisi tehdä 12-kerroksisia, niin tilaa säästyisi kolminkertaisesti ja vanhat erittäin hienot rakennukset voitaisiin jättää paikoilleen :) Muuten en jaksa kommentoida hyvin hassua kirjoitustasi.


Vieras

#9

16.07.2013 02:25

Vanha kunnon Tampere;antakaa sen elää!

Vieras

#10

16.07.2013 05:35

Hyvä kun joku on älynny adessin pistää kansalaisten iloksi.
Pannaan vaan nuorta ja kaunista tulemaan lisää paljon ja sassiin.

#11 Ei hitossa säästetä mitään vanhaa.

16.07.2013 06:47

Joidenkin mielestä huonokuntoisiakin vanhanajan rakennuksia tulisi suojella,mutta useinmmiten ne on viisaita kuitenkin purkaa pois,muutenkin vaikka ei uutta rakennettaisikaan tilalle,koska niistä yleensäkin kehittyy laitapuolenkulkijoiden pesäpaikkoja keskelle kaupunkia ja lummialueita köyhille siirtolaisille ja kerjäläisille majapaikkoja.Vaarallisia muutenkin sinänsä ovat.

Verkatehtaa tyttö

#12 Aika tekee aina tehtävänsä

16.07.2013 07:11

Verkaterdaskin rapistuu ja purettaneen aikanaan pois sekin entisajan kauneus.Tuleva jääkausikin pyyhkäisee aikanansa koko kaupungin.Seuraavan sadantuhannen vuodenkin aikana on kolmekin jääkautta.

Vieras

#13

16.07.2013 08:00

Tampere! Joku roti kaupunkisuunnitteluun!
Anna

#14 Re: Ei hitossa säästetä mitään vanhaa.

16.07.2013 08:27

#11: Pannaan vaan nuorta ja kaunista tulemaan lisää paljon ja sassiin. - Ei hitossa säästetä mitään vanhaa.

Siltä varalta, että kirjoitus on ihan vakavissaan lähetetty, viittaan kommenttiin nro 5, josta voi käydä tutustumassa asialliseen tietoon adressin kohteena olevan rakennuksen tilasta. Monien toiveena olisi, että tavara-asema paitsi säilytettäisiin myös kunnostettaisiin ja otettaisiin hyötykäyttöön esim. näissäkin kommenteissa esitetyllä tavalla.

Veera

#15 Kunnostukseen ehdottomasti

16.07.2013 09:34

Rakennus sopisi todella hyvin esimerkiksi ravintolaksi ja keikka- ja näyttelytilaksi. Rakennus on kaunis, vanha ja tunnelmallinen ja vieläpä keskeisellä paikalla. En ymmärrä päättäjiä. Eikö Tampereen keskustasta muutenkin pitäisi saada yksityisautoilua vähennettyä viihtyvyyden ja turismin lisäämiseksi? Nyt järki käteen tässä... Monen suomalaiskaupungin kauniit keskustat on tuhottu jo "edistyksen" ja "talouden" tieltä, mutta vitutusta ja harmitusta siitä on vain pitkällä aikavälillä syntynyt. Katsokaa vaikka vanhoja kuvia Kuopion puutalovoittoisesta keskustasta ja verratkaa nykypäivään, jota hallitsee Sokoksen ja Anttilan kammottavat betonihirvitykset. Vihaksi pistää.

Vieras

#16

16.07.2013 12:03

:-)
Liikemies

#17 MITÄPÄ SIITÄ PURKAMAAN,KUN ON KERRAN RAKENNETTU

16.07.2013 13:10

Tampereen vanha tavara-asema voidaan myydä esim.jollekin ulkomaalaiselle sijoitusyhtiölle,joka kunnostaisi sen ja näinollen siitä saataisiin säilytettävä nähtävyys ja ehkä sille löytyisi myöhemmin jotakin käyttöä.


Vieras

#18

16.07.2013 20:16

Eikö vieläkään ole opittu, että vanhojen talojen purkaminen ja historian hävittäminen on virhe ja jälkikäteen kaduttaa?
Isbobas Faziredfgin

#19 Säilytä pitä

17.07.2013 06:37

Somesa tätyy muistaa,etä antiki,taulut ja kaiki kulturi on tosi arvosa.Me palajo lauleta ja meilä ola hyviä ravintola,josta saa maukas hyvä ruoka.Selaise sopi valan mainiosti vanha asema-varastorakennus.Ai ola se mite kauniski,bunatiilinenkin,helepo kunnosta,vaika talkoila pakolaiskeskukseksi.Niitä tarvita Somesa pajon lisää.
Me islaministit rukoilema paljon ja se soveltu moskejaksi samala.
Mummu 61 v.

#20 Säilytettävä ja kunnostettava

17.07.2013 08:04

Tietääkseni autoissa on vakiovarusteena ratti, jolla auton pyörät kääntyy ja autoa voi ohjata.Jos talon purkamisen perusteluna on se, että tilalle pitää saada katu(suora), niin eiköhän täällä pitäisi laittaa aika monta taloa matalaksi! Upea vanha rakennus, kuntoon vaan ja vaikkapa se puuttuva Muumilaakso sinne! Hyvien kulkuyhteyksien päässä!
Deon

#21 Alas vain

17.07.2013 10:41

Nyt kun innokkaimmat ovat tähän rakentamassa Muumilaaksoo, keikkapaikkaa, ravintolaa ja milloin mitäkin turistirysää, niin olettehan ottaneet huomioon myös tarvittavat liikennejärjestelyt (parkkipaikat), yms? Ei näitä ihan tuosta vaan muuteta.

Alas vaan koko rotisko. Tämän röttelön olemassaolosta ei 99% tamperelaisista tiennyt mitään, eikä tietäisi vieläkään, ennen kun ympäriltä on muu romu purettu pois. Mutta nyt kun asiasta ruvettiin kohisemaan, niin nyt sitä sitten kukkahattu täristen suojellaan, kun tärkee on ja jokainen on lapsuutensa hippaleikit just tuolla leikkiny.

Vieras

#22 Re: Alas vain

17.07.2013 13:10

#21: Deon - Alas vain

Asemalle kulku voisi olla alakautta kävelytunnelista. Jos rotiskonraivaajat saisivat vallan niin roomat, pariisit ja pispalat olisi pilatuu aikoja sitten. Onneksi niin ei ole, suurin osa tamperelaisista on viisaita ja ymmärtävät historina arvon.

Panu

#23 Tavara-aseman säilyttävä aukiosuunnitelma netissä

17.07.2013 13:27

Jos joku ei ole huomannut, kaupungin sivuilla kaavamateriaalin joukossa on myös WSP-konsulttien tekemä suunnitelma Morkun aukion uudelleenrakentamisesta ja Ratapihankadun linjauksesta niin, että vanha tavara-asema säilyy. Kaava-aineisto löytyy seuraavasta osoitteesta: http://www.tampere.fi/cgi-bin/kaava/kaavadoc?8330

Luonnosvaiheen dokumenteista löytyy "8330_aukiosuunnitelma.pdf", jonka vaihtoehto B säilyttää tavara-aseman ja liittää sen osaksi ympäristöään. Mukana kartan lisäksi myös muutama havainnekuva. Ihan hyvältä näyttää ainakin omaan silmääni, eikä rakennus jää mitenkään liikenteen eristämäksi.

Vieras

#24

17.07.2013 14:56

Tampere säilyttää ryhtinsä tuntemalla ja tunnustamalla menneisyytensä. Olen ylpeä kotikaupungistani.
NR

#25 Re: onhan tätä tutkittu, ja miksi sen tien pitää olla luotisuora.

17.07.2013 19:42

#5: Viitanen - onhan tätä tutkittu, ja miksi sen tien pitää olla luotisuora.

Kyllä, asiaa. Ikävä kyllä peltimakasiinit purettiin jo muutama vuosi sitten, katselin sitä silloisen kotini ikkunasta vanhalta VR:n terveysasemalta, joka on myös ollut nyt kolme vuotta tyhjillään kalterit ikkunoissa.