Aseiden totaalikiellon vastustaminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Aseiden totaalikiellon vastustaminen.

ju hu
Adressin tekijä

#76 Sama IP-osoite allekirjoituksessa

25.11.2008 18:28

Samasta IP-osoitteesta voi lähettää useita allekirjoituksia. Tämä näkyy äänten määrän ja erillaisten IP-osoitteiden eroavaisuuksina. Allekirjoitus hyväksytään listaan, mutta älkää käyttäkö tätä väärin. Olen poistanut listalta vain nimikirjaimina esiintyneet ja yhdistysten tms. nimissä tehdyt allekirjoitukset.
Jari Kyllönen
Vantaa

#77 Just niin voi vitt...

26.11.2008 17:01

Niinhän se vaan on että totaali kiellot tuo aina mukanaan niitä lieve ilmiöitä ! Kohta jos laki tulee voimaan niin sit taas ihmetellään VOI VOI KUN NOITA LAITTOMIA ASEITA TAAS LÖYTYY niin paljon täältä Suomesta...
Esa Korhonen
Kuhmo

#78 Alkaa hiipua...

27.11.2008 16:40

Alkaa hiipua nimien tulo. Linkittäkää adressia foorumeille, mutta älkää pelkästään alan semmoisille. Nimiä voi vielä passiivisempien harrastajien tai asian ulkopuolistenkin taholta tulla paljon.

Esimerkiksi Suoli24 foorumeilta linkit häviävät nopeasti, joten uppia vaan.
tuomo starck
oulu

#79 Ottakaamme oppia, kerrankin vaikka Sveitsistä

27.11.2008 18:57

SVEITSIN VALTIO pitää huolen siitä, että jokainen asepalveluksen käynyt mies /henkilö saa kotonaan säilytettäväksi henkiökohtaisen (sotilas)aseen, (jopa ns. liikekannallepano)varustuksineen. En ole pannut merkille, että nämä koettaisiin Svetsissä mitenkään yhteiskunnan kannalta vaaratekijäksi, pikemminkin yhteis-kuntajärjestystä säilyttäväksi, jopa valtion suvereeniouden takaajiksi. Niillä ei tehdä joukkotuhoa kouluissa, ostareissa, ei missään. Ja kyseessä on (meillä) ns. erittäin vaarillisina pidetyt, sarjatulta ampuvat rynnäkkökiväärit. Miksi kaikessa pitäisi apinoida Ruotsia - tai edes Englantia?

Mikä sitten on vaarellinen tai erittäin vaarallinen ase? Kaikki ovat; pitää ennemminkin kysyä, KUKA on vaarallinen tai erittäin vaarallinen sen käyttäjäksi? Kukapa sen taitaisi sanoa, ei ainkaan poliisi kun ei oikein lääkiärikään. Siksi soisi tätä asiaa kehitettäessä tiivimmän yhteistyön muodot sallituiksi poliisi- ja esim. kutsuntaviranomaisten, lääkärien yms. kesken.

Onhan tosiasia, että esimerkiksi pumppuhaulikko isoine lippaineen ja rajuine panoksineen todella on vaarallinen. Ja hyvällä ritsallakin tai jousella henki lähtee, Morasta puhumattakaan, näistä on näyttöjä... Vaaralllisuutta ei siis voi mitata piipun pituuden perusteella, eikä sillä miltä ase näyttää. Yhteiskunta-rauhankin kannalta on edullisempaa, jos aseet ovat rekisterissä, huolella säilytetyt -juuri kuten aselaki määrää.

Ja pantakoon edes kerrankin merkille, että meillä on vajaat 10 vuotta vanha aselaki, joka on todella tiukka, ei löperö tai väljä. Ei joka yksittäis-tapauksen perusteella muutoinkaan (mitä tahansa) lakeja revitä auki. Vaikka ampumatapaukset ovat aina hirmuisia, pitäisi medialla ja päättäjillä olla malttia ja kanttia harkintaan, paniikkinappi on aina huono ensireaktio.

T. Starck, Oulu
Senekisu Kallio
Virrat

#80

28.11.2008 03:56

@#79 Totta totta.

Miksei lakeja muuteta jokaisesta sanotaanko joka viidennestä töppäyksestä, miksei rattijuopumuksen rajoja lasketa ja tuomioita kovenneta kun niitä vaikuttaa iltalööppien otsikoissa olevan harva se viikko jolloin ihmisiä vammautuu/kuolee rattijuoppojen takia. Miksei raiskaus ja seksuaalirikoksien tuomioita kiristetä vaikka näitä sattuu yhtenään? Nyt kun on sattunut kaksi(2) harmillista tapausta missä ampuma(ruuti)ase on ollu tekijänä niin kauhea vouhotus, entä jos tekijä(t) olisi käyttäny kirvestä,puukkoa,vesuria mitä vain kättä pidempää, olisiko uutisointi ja käytetyn "aseen" totaalikieltoon ajaminen yhtä kovaa?! Hyvät ihmiset, Järkeä Saa Käyttää!
Teppo Kuusisto
Vantaa

#81

29.11.2008 20:51

Kolmea nuorta puukotettiin pankkiautomaatilla
Iltalehti/MIIA HONKANEN 29.11.2008 13:04

Kohtalokas kiista päättyi siihen, kun parikymppinen mies tempaisi esiin puukon ja iski sillä kolmea nuorukaista.

Välienselvittely sai alkunsa Laukaan keskustassa sijaitsevan pankkiautomaatin edustalla noin kello 2 aikaan lauantain vastaisena yönä.

Kiista riistäytyi niin pahaksi, että lopulta parikymppinen mies iski puukolla kolme muuta pankkiautomaatin edessä seisonutta nuorukaista.

Uhreista kaksi sai hyvin vakavia vammoja. Heidät kiidätettiin sairaalaan ja leikattiin viime yönä.

Poliisin mukaan he ovat edelleen tehohoidossa.

Poliisi on jo saanut kiinni teosta epäillyn jyväskyläläisen miehen. Tapausta tutkitaan tapon yrityksinä.

On kuitenkin edelleen epäselvää, mistä nuorukaisten kohtalokas kiista sai alkunsa.

Varmaa ei ole edes se, tunsivatko uhrit ja epäilty puukottaja toisensa.

Poliisin mukaan Laukaantie 22:ssa sijaitsevan pankkiautomaatin edustalla pyöri välikohtauksen aikaan myös muita ihmisiä.

-Teräaseet kiellettävä, yksikin uhri on liikaa!
-Vai olisiko vikaa nyt jossain muualla kuin tekovälineissä?
Pekka Tuhkanen
Ylöjärvi

#82

29.11.2008 22:12

Joo, siis...

Täällä Tampereella Nääshallissa harrastetaan miekkailua -> eli hrjoitetaan toiselle ihmiselle vakavan ruumiinvamman tuottamista ellei peräti jopa tappamista.

Miksi ihmeessä tänä päivänä tuollaista tarvitsee harjoitella tai harrastaa?
Tasapainoaistia, nopeutta ja ketteryyttä sekä keskittymiskykyä voi harjoittaa vaikka luistelemalla. Harjoitusmahdollisuuksia löytyy ympäri vuoden.

Edelleen - tiedä sitten mikä laji lie kyseessä - harjoitellaan veitsellä toisen kaulaan, kurkkuun, viiltämistä tai rannevaltimoiden katkaisua. Tässä vaiheessa vaarattomilla harjoitusveitsillä mutta ei liene pitkä matka treenien ottamisesta käyttöön kadulla.

Miten tälläiset ovat edelleen sallittuja kenenkään siihen puuttumatta?
soinio heikki
helsinki

#83 Maailmanmarkkinahintaan voin luopua keräilyaseistani...

30.11.2008 00:50

Englannissa maksettiin aikanaan aseista täydestä arvosta, tuli Suomeenkin muutama "asepakolainen" asumaan. Taitavat lähteä pois. Niin minäkin, kun sitä rahaa tulee muutama kymppitonni tuosta kokoelmasta.

On se ihmeellistä, kun perustuslakia kumotaan parin nuorisorikollisen poliisin virheharkintojen jälkeen saamilla salamurhaajanpyssyillään suorittamien sairaalloisten perverssimurhien seurauksena.

Muutan pois tästä paskahousupolitiikkojen alistamasta Venäjän alusmaasta.

t hsreijo virtanen
ylöjärvi

#84 Onko todella niin, ETTÄ

30.11.2008 17:01

Keskusjärjestöjen (metsästäjät ja reserviläiset), "tummapukuiset" juhlapuhujat, eivät keksi millä aktivoisivat jäsenkuntaansa,tähän adressiin.
Uskoisin heidän pääsevän adressin luovutustilaisuuden kuviin, jos se siitä kiikastaa.
Bengt Johansson Johansson
Helsinki

#85 Harrastajat ovat aktivoituneet

30.11.2008 20:43

Keskusjärjestöjen (metsästäjät jareserviläiset) "tummapukuiset" juhlapuhujat eivät ole halunneet ottaa kantaa asiaan. Keskusjärjestöiltä puuttuu yhteishenki. Kaikki yrittävät vain ajaa omia etujaan. Tämä on valitettavaa sillä kentällä harrastajat ovat lähteneet ajamaan yhteistä asiaa ilman järjestöjen tukea. Mikään suurista järjestöistä ei ole virallisesti lähtenyt puolustamaan jäseniensä etua.

Missä on tahto ja rohkeus.
tuomo starck
oulu

#86 JOSPA hieman jossiteltaisiin kieltolaista?

30.11.2008 20:48

JOS kuvittelemme, että Suomessakin saatettaisiin voimaan niin tiukka aselaki, että sen nojalla voitaisiin kerätä/pakkolunastaa KAIKKI yli 320 000 metsästäjän, kymmenien tuhansien rata- ja kilpa-ampujien, tuhansien asekerääjien rekisteröidyt, luvalliset aseet (valtiolle), niin montakohan mieleltään häiriintynyttä tai muutoin epävakaata fanaatikkoa tällä "lopullisella ratkaisulla" voitaisiin todella hoitaa enemmän yhteiskuntakelpoisiksi? - Tai edes ajattelemaan enemmän "yhteisöllisesti" ja tuntemaan vastuunsa? Parantumisesta puhumattakaan...

Niinpa aseiden kohtalona epäilemättä olisi Rautaruukin sulatuspadat, sillä se kai lienee ainoa tapa "deaktivoida" aseet lopullisesti. Miksi emme mieluummin vaatisi deko-aseiden tai oikean näköisten muoviluoti- /ilma-aseiden totaalikieltoa, sillä viranomaisenhan on suhtauduttava esim. ryöstö- tai muussa väkivaltatilanteessa niihinkin aivan yhtä vakavasti kuin oikeisiin, toimiviin aseisiin? Ja taas uhkaa syntyä ruumiita...

Entä saisimmeko rikollisiltakin samalla kaikki laittomat tuliluikut? Epäillähän tuota sopii... Entä mitä mahtaisikaan tapahtua takakujien pimeillä asemarkkinoilla? Kauppa ainakin kävisi kuin rajuilma. - Esittelisipä joku yhdenkin totaalisen kieltolain, jolla olisi (ollut) toivottu lopputulos?
Jonas Nordfors
Helsinki

#87 Lisää nimiä

01.12.2008 16:17

Muistakaahan kaikki keräillä niitä nimiä esim. paperille, tuossa hyvä valmis pohja:

http://www.hotlinkfiles.com/files/2057989_c22yi/adressi.pdf

Otatte vaan nimet ylös ja pyydätte tiedon saako nimen julkaista netissä niin kaikki pitäisi olla hyvin, itsekin keräilin muutamat nimet noin. Veikkaan kumminkin ettei monet vanhemmat metsästäjät jne. nettiä käytä sen vertaa että adressin tulisivat allekirjoittamaan.
Jarno Honkala
Uusikaupunki

#88

01.12.2008 17:43

Kohtuutonta rangaista ampuma-, metsästys- tai vaikkapa vain keräilyharrastajia siksi, että Suomessa on kautta historian tapahtunut KOLME kouluampumatapausta (viitaten kouluampumisiin siksi, etteivät vähemmän mediakohua aiheuttavat ampuma-aserikokset kohauta ketään). Ihan oikeasti ihmiset, kolme. Hyvin vähän muuallakin. Se on häviävän pieni prosentti koko maan aseharrastajiin saati väkilukuun nähden. Järki käteen, päättäjät, ja totaalikiellot sinne kuuluisaan pimeään luolaan, jonne ei aurinkokaan paista.

Todellakin allekirjoitan.
Heikki Laitinen
Tornio

#89 Aseiden hallussapidosta

03.12.2008 16:06

Aseiden hallussapitolupa pitäisi olla sidoksa asepalveluksen suorittamiseen aseellisessa palveluksessa, koska jos em . reissusta kieltäytyy jostakin syystä, niin luulisi että kieltätymiselle löytyy eettinen tai muu peruste myöskin vapaa-ajan harrastukseen jossa käytetään asetta.
Teppo Kuusisto
Vantaa

#90 #89

03.12.2008 16:59

Ei tämä ole ihan noin yksiselkoinen asia.

Miten huomioit esityksessäsi henkilöt jotka on vapautettu vm-palveluksesta muista kuin mielenterveydellisistä syistä (kuten esim. diabetes)?
Kuinka huomioit aseettoman palveluksen suorittaneet?
Entäpä vm-palvelustaan esim. opintojen takia siirtäneet henkilöt?

Mielestäni varusmiespalveluksen suorittamien/suorittamatta jättäminen ei saa olla sidoksissa henkilön harrastuksiin, suositus se voi olla ja este luvan saannille (perusteena vapautus mielenterveydellisistä syistä = henkilön ollessa vaaraksi itselle/muille), mutta kategorisen kieltopolitiikan kannalla en ole.
Mikko Koivisto
Pirkanmaa

#91 Tyhmä idea

03.12.2008 17:02

Heikki Laitiselle.. Tuo nyt on ihan älytön idea! Itsekin aloitin metsästyksen jo 12-vuotiaana ja ammunnan ilmakiväärillä 10-vuotiaana. Ensimmäisen oman aseen sain 15-vuotiaana. Mitä tohon asepalvelukseen tulee niin sieltä kieltäytyvät vastustavat lähinnä ihmisten ampumista ja sen harjoittelua. Satun itseasiassa tietämään siviilipalvelusmiehiä jotka metsästävät vaikka vähemmistönä vähemmistössä ovatkin.
Heikki Laitinen
Tornio

#92 Aseiden hallussapidosta

03.12.2008 18:24

Jatkoa aikaisempaan kirjoitukseeni; On aivan selvää etteivät selvät sairauden (fyysinensairaus) joiden perusteella henkilö vapautetaan tarvitse välttämättä estää aseen hankintaa, mutta on selvitettävä miksi vapautus on päätetty antaa ja mielestäni se on tehtävä siinä vaiheessa kun hankintalupaa haetaan toimivaltaiselta viranomaiselta.
Sellaiset kaverit jotka eivät ole sopeutuneet asepalvelukseen johtuen siitä että heidän ekonsa tai hermonsa eivät kestä sitä. ( unettomuus, yms..)Eivät mielestäni ole kypsiä kulkemaan tuliaseiden kanssa .
Asiasta josta nyt on tullut tämä kysymys ajankohtaiseksi on se että on tapahtunut kamalia asioita ja niiden jäljet johtavat osin tähän aiheeseen.
Metsästäjähän ei tarvitse muutakuin pitkän aseen ja minun mielestäni lyhyet aseet voidaan rajata ampumaratojen sisäpuolelle valvottuun/lukittuun tilaan josta ei niitä aivan heti hetken mielijohteesta saa esille.
Toivottavasti päättäjät tekevät viisaan ratkaisun asian suhteen ja tiedä vaikka siten saadaan asia hallintaan ja estetään ikävät tapahtumat joita lyhyiden aseiden kanssa on ollut esillä.
Ensimmäine ase ei tulisi olla pistooli tai vastaava vaan metsästyshän suoritetaan yleensä pitkillä aseilla joiden hankinnan ehtonakin voisi olla suoritettu metsästäjän tutkinto, jonka hankinta on myös samalla vakuutusturva mahdollista vahinkoa varten.
Hyvää jatkoa kaikille säädyille!!!
Matti Latvala
Seinäjoki

#93 Asepalvelu luvansaannin ehdoksi

03.12.2008 18:40

Aseluvan saannin tärkeimpänä ehtona pitää olla asepalvelun kunniallinen suorittaminen varusmiehenä SA:ssa. Kuuluminen reserviläisjärjestöihin aktiivisena ampumaurheilun harrastajana voisi olla lisäsuosituksena luvan saannille.

Sivarit, aseistakieltäytyjät ja muut asekoulutusta saamattomat eivät luonnollisesti aseenkantolupaa kaipaa eivätkä tarvitse, eikä sitä heille pidä myöntääkään. Koulutappajista ei kumpainenkaan ollut asepalvelusta varusmiehenä loppuun suorittanut.

Teppo Kuusisto
Vantaa

#94 #92

03.12.2008 19:19

Samat säännökset asetyypistä riippumatta.

En todellakaan kannata ajatustasi käsiaseiden (pistoolit/revolverit) keskitetystä säilytyksestä. Se on kuolleena syntynyt ajatus ja mm. ei estänyt Sanna Sillanpäätä suorittamasta tekoaan.

Metsästyksessä käytetään yleisesti lopetusaseena pistoolia/revolveria, kuten kaikki loukkumetsästykseen tutustuneet hyvin tietävät, joten väitteesi on siltäkin osin virheellinen.

Itse lähtisin siitä lähtökohdasta, että luvanhakijan taustat tutkitaan sekä selvitetään onko ko. henkilö yleensäkään sovelias hallussapitämään ampuma-asetta sen sijaan, että aseen soveltuvuutta hakijalle puntaroidaan lupaviranomaisen taholta.

Ensiaseen ei todellakaan tarvitse olla pistooli/revolveri, mutta asetyypin miettimisen sijaan resurssit pitää kohdentaa luvanhakijan ominaisuuksiin.
-apukeinona voidaan käyttää asevelvollisuusrekisteriä (naiset/#90 ?)
-väkivaltainen/itsetuhoinen käytös ehdottomaksi luvansaannin esteeksi
-samassa taloudessa olevien henkilöiden puolto
-metsästäjäntutkintoa ei tule pakkonaittaa aselupaehtoihin (ei-metsästäjät!)

"Ase-ajokortti" ei ole huono idea, mutta kuinka ja mikä taho sen toteuttaa?
-poliisin tietotaito ei ole riittävä, valitettavasti
-ampumakoe asetyypin mukaan (kuka valvoo?)

Pelkona on rahastusautomaatin muodostuminen, kuten esitetty aselupien vain määrä-aikaiseksi myöntäminen -tapauksessa tullee käymään.
Mitään lisäturvallisuusarvoa ei sillä synny, että aseharrastaja joutuu luvittamaan harrastusvälineensä esimerkiksi esitetyn viiden vuoden välein, mutta huomattava lovi usean harrastajan talouteen kylläkin.

Tapahtuneet tragediat ovat mieleltään nyrjähtäneiden (lue: mielenvikainen) tekoja ja siksi ne pitäisi voida käsitellä erillisinä tapauksinaan niputtamatta meitä yli 650 000 muuta aseharrastajaa samaan vyyhteen.
Päivittäin saamme lukea kuinka pahoinpitelyjä suoritetaan teräaseilla ja ilman, mutta ei kukaan todellisuudessa aja esim. puukkojen luvanvaraistamista saati kollektiivirangaistusta autoilijoille liikennerikkomuksista huolimatta (muuten kuin kohonneiden vakuutusmaksujen myötä..).
Ari Hämäläinen
Pornainen

#95

03.12.2008 21:00

>lyhyet aseet voidaan rajata ampumaratojen sisäpuolelle
>valvottuun/lukittuun tilaan josta ei niitä aivan heti
>hetken mielijohteesta saa esille.

Jokelan ja Kauhajen ampujat eivät toimineet hetken mielijohteesta. Jos psykopaatti pystyy suunnittelemaan näiden joukkomurhien kaltaisen teon, hän varmasti keksii myös keinon saada ase ulos sieltä radalta. Ratasäilytys ei vähennä hirmutekojen riskiä lainkaan, tämä pitäisi jo vähitellen ymmärtää.
Mika Koivula
Kalajoki

#96 Ratasäilytys?

03.12.2008 22:53

Ei onnistu läheskään kaikilla paikkakunnilla, esim. täällä on ulkorata jonne pääsee milloin haluaa ja rata on luonnollisesti keskellä metsää, vaikka sinne rakennetaisiin jonkinlainen lukittu tönö niin se tönö varmasti murrettaisiin ja sen sisältö ryöstettäisiin, sinne en asettani veisi. Kotona se on turvassa, lukitussa turvakaapissa.
Metsästäjä- Ampuja
Suomi

#97 Joukkovoimaa kehiin

04.12.2008 11:51

Missä piileskevät Metsästäjät ja Reserviläisampujat? Meitä aseita harrastuksiinsa käyttäviä henkilöitä on,laskentatavasta riippuen 600000-900000! Mistä johtuu,että adressissa on näin vähän nimiä?

Jos pieni osakaan harrastajista vaivautuisi puolustamaan uhattua harrastustaan,nimiähän kertyisi helposti satoja tuhansia?
Varsinkin reserviläisampujat,joita kerrotaan olevan kymmeniä tuhansia,nyt nopeasti nimiä adressiin!

Mikäli mitään ymmärrän,uuden aselain pyrkimyksistä,juuri Reserviläisten ja
muiden erikoislajien harrastajien käyttämiä "pelottavan näköisiä ja järeitä,lähes-sarjatuli aseitahan" ollaan nimen omaan kieltämässä! Joten nyt on viimeiset hetket yrittää vaikutta joukkovoimalla ja järjen käyttöä vaatimalla uuden aselain laatijoihin. Senjälkeen kun laki on runnottu läpi,on turha enää jeesustella miten näin pääsi käymään?

Eikä metsästäjienkään kannata nukkua ruususen untaan ja kuvitella,ettei tämä
heitä mitenkään koske,ei ehkä heti,mutta kun jokin asetyyppi on saatu kiellettyä
siirtyvät asevastaiset tahot vaatimaan seuraavan asetyypin kieltämistä,siitähän
on kokemuksia ulkomailta,joten se rakas haulikko tai lintukivääri saattaa olla
seuraavaksi kieltolistalla,mitäs sitten?

Eli nyt kaikki taisteluun aseharrastuksensa puolesta ja kehottamaan kaikkia
tuttaviaan kirjoittamaan nimensä adressiin. Ja sellaisilta vanhemmilta henkilöiltä,joille tietokonehommat eivät ole tuttuja,voi pyytää lupaa kirjoittaa
nimi heidän puolestaan.

pertti tuisku
rovaniemi

#98 Ei kieltoja, mutta ehkä rajoituksia

04.12.2008 16:29

Lupaviranomaiset ovat tähän saakka kieltäneet lupia aseilta, joille olisi jokin käyttötarkoitus. Sen sijaan on suositeltu ensimmäiseksi aseeksi juuri näitä 22 cal. "leluja" asehulluille, joiden mielestä "on kiva kun on ase". Näitä räiskintäaseita ei kenenkään viranomaisen tulisi suositella kenellekään. Ne voisi ihan hyvin kieltää.
Itselataava ase ei myöskään ole sen vaarallisempi kuin joku muu ase. Vaaratonta asetta ei ole olemassakaan.

Metsästäjille ja muille rehellisille aseharrastajille rajoituksia ja pykäliä on jo ihan tarpeeksi. Kielloista seuraa, että vain hulluilla ja rikollisilla on aseita.
Mitä seuraa jos kielletään huomattavasti enemmän ihmishenkiä vaativat liukkaiden kenkien myynti, urheiluautot, tupakka, viina, duudsonit...
Ari Hämäläinen
Pornainen

#99

04.12.2008 20:08

>Näitä räiskintäaseita ei kenenkään viranomaisen tulisi
>suositella kenellekään. Ne voisi ihan hyvin kieltää.

Eikä voisi. Jos nyt kielletään yksi asetyyppi, on seuraavaksi helppo kieltää joku muu. Ja miten vedät rajan, mikä on "räiskintäpyssy". Palvelusaseiden .22-kaliperisilla näköisversioilla (CZ Kadet, Mosquito...) voi harjoitella toiminta-ampumalajeja sellaisilla radoilla, joilla ei isomilla aseilla saa ampua. Silloin tarvitaan myös suurta lipaskapasiteettia. Margolin ja Norinco TT-Olympia mielletään halvoiksi plinkkereiksi, kuitenkin edellinen oli 50- ja 60-luvulla maailmanluokan kilpa-ase ja jälkimmäinen taas on 30-luvun huippuaseen kopio. Ruger MK II/III on vakiokunnossa halpa harrastuspyssy, mutta lisäpalikoilla sen voi virittää melkoiseksi kilpapeliksi. Jne, jne.
Mika Koivula
Kalajoki

#100 Joulukuun

04.12.2008 20:32

Reserviläiset lehdessä on maininta tästä adressista: " Myös netissä voi vaikuttaa esimerkiksi käymässä allekirjoittamassa adressin asekieltoa vastaan osoitteessa www.adressit.com/aseet. Adressi on perustettu vastapainoksi asekieltoja vaativille adresseille ja on tarkoitus luovuttaa sisäministeri Anne Holmlundille kasvettuaan painoarvoltaan riittäväksi "

Lehti ilmestyi tänään ja tulee jokaiselle reserviläiset ry:n jäsenelle.