Alma Media boikottiin syrjinnän vuoksi - Tapaus Johanna Korhonen

Tommi Kaituri
Helsinki

#1 Alma Median tuotteita

02.10.2008 08:08

Aamulehti
Iltalehti
Kauppalehti
Etuovi.com
Autotalli.com
Monster.fi
Mikko.fi
Satakunnan kansa
Porin sanomat
Tori
Lapin kansa
Pohjolan sanomat
Kainuun sanomat
Koti-Kajaani
Uusi rovaniemi
Koillis-Lappi
Kuriiri
Helmi
Kankaanpään seutu
Koillis-Häme
KMV-Lehti
Kuhmolainen
Kurun Sanomat
Nokian-Uutiset
Pyhäjokiseutu
Raahen seutu
Rannikkoseutu
Sotkamo
Suur-Seutu
Sydän-Satakunta
Uutismarkku
Valkeakosken sanomat
Ylä-Kainuu
Jokilaakso
Kokkolan sanomat
Merikarvia
Oulun Eteläinen
Raahelainen
Vekkari
Vieskalainen
sssssssss ssssssssss
ssssssssssss

#2

02.10.2008 21:51

No, oho ,oho Pyhäjokiseutu Alma Median tuote.
Pia Vindex
Tampere

#3 Mikä teitä ihmisiä vaivaa?

02.10.2008 22:16

Teillä ei kenelläkään ole mitään varmuutta siitä, että mitä niissä keskusteluissa on oikein sanottu ja silti katsotte oikeudeksenne aloittaa kaikenmaailman boikotteja? Lievästi sanottuna köykäiset perusteet teillä. Minä sentään olen julkihomona ollut Almalla aika pitkään töissä ja voin sanoa, että Almalla ei tosiaankaan syrjitä seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Päinvastoin, tasa-arvoa kannatetaan ja siihen kannustetaan koko ajan aktiivisesti. Kyseinen henkilö joko valehtelee vain typeryyttään tai valehtelee peitelläkseen jotain muuta erottamissyytä tai valehtelee väärinymmärryksen seurauksena.
Joona Ilves
Helsinki

#4 Homot haluaa huomiota..

02.10.2008 22:41

Kyllä jokainen yritys saa palkata tai olla palkkaamatta kenet haluaa.
Tässä taas halutaan homoille myötätuntoa ei sen kummempaa.
Todennäköisesti kukaan olisi viitsinyt potkuista sen kummemmin hälyä nostaa mikäli kyseessä olisi ollut normaali "suora" ihminen.

Taas nähdään miten koneisto pyörii ... ;)
Sirkku Peltonen
Espoo

#5

02.10.2008 23:09


Nimimerkki "Pia Vindex",

1) Jos kerran olet julkihomo, niin miksi et sitten kirjoittanut omalla nimelläsi?

2) Tuomitset ihmisiä nopeiden johtopäätösten vetämisestä. Siksikö, että ihmisten johtopäätökset eivät ole samoja kuin sinun? Itse otat kuitenkin vapauden tuomita Johanna Korhosen valehtelusta ja vihjailet typeryydestä.

Juu-u. Ilmeisesti olet tosiaan Alma Medialla itse töissä, kun sinulla on tarve selitellä tapausta parhain päin ja potkia potkittua.

Tuhannet suomalaiset ovat kuulleet sekä Alma Median että Johanna Korhosen versiot tapahtumista, ja pitävät jälkimmäisen versiota huomattavasti uskottavampana. Siksi tämä adressi.


Ja nimimerkille "Joona Ilves", onneksi tämäkin häly, mikä tästä on noussut, osoittaa, että sinä ja kaltaisesi olette jäämässä ahdasmielisine näkemyksinenne tunkkaiseen historiaan.

Janne Säkkinen
Kemi

#6 niinpä

02.10.2008 23:13

Mistä me tiedetään, mitkä ovat olleet oikeat syyt erottamiseen? Ihan vitun turha adressi!!!
juha hyvärinen
tuusula

#7 Telanne valehtelee itse

03.10.2008 22:24

Telanne syyttää Johanna Korhosta epärehellisyydestä, mutta itse valehtelee ilmiselvästi. Hän ei ole kertonut miten Johanna Korhonen on ollut epärehellinen ja muuttanut kertomustaan jatkuvasti. Jos toimitusjohtaja Telanne olisi rehellinen hän olisi sanonut, että Korhonen sai potkut, koska oli lesbo. Tätä hän ei tietenkään voinut tehdä, koska olisi syyllistynyt rikokseen. Tästä syytä toimitusjohtaja on syytä erottaa.
Tuula Sykkö
KEMI

#8 Kuinka koko Lappi ryvettyi Alma Median vuoksi

03.10.2008 22:55

Seuraan päivittäin molempia Lapin maakuntalehtiä - Lapin Kansaa ja Pohjolan Sanomia, jotka viime vuosina ovat mielestäni kehittyneet ja monipuolistuneet.
Iloitsin uuden Johanna Korhosen tulosta Lappiin Helsingin seudulta. Hän on vakuuttanut osaamisellaan ja olisi tuonut raikkaita linjauksia tullessaan.
En ymmärrä miten tällainen huippuosaaja voidaan lempata vain siksi että hänen puolisonsa on mukana politiikassa. Alma Median toisen lappilaisen sanomalehden päätoimittaja ihmetteli tätä myös todeten että hänenkin puolisonsa on politiikassa mukana. Toivon Alma Median peruuttavan Johanna Korhosen eron ja toivottavan hänet avosylin tervetulleeksi Lappiin.
Me elämme Lapin läänissä vuotta 2008 ja harmittaa että Alma Media sotki näin Lapin imagoa ottamatta selvää Lapin Kansan lukijoiden mielipiteestä.
Kari Rissanen
Rovaniemi

#9 protesti

04.10.2008 05:16

LKn nettisivuilla tällaista

"Irtisanominen ja nyt eläkkeelle jäävän päätoimittajan kommentit eivät ole hyväksyttäviä

Jotka olette samaa mieltä, keräännytään maanantaina tomituksen pihalle kello 12.30 mukana päivän Lapin Kansa, mitään puhelematta käydään laskemassa lehdet toimituksen oven eteen"

Ei paha idea
Jani Saari
Espoo

#10

05.10.2008 18:29

Miten te voitte olla niin varmoja että Korhonen sai potkut lesbouden takia????????????????????
Niina Toivanen
Nilsiä

#11

06.10.2008 09:05

Kyllä tuo on selvästi tullut esille Kai Telänteen tekstistä. Selitykset ovat olleet hyvin köykäisiä, eivätkä edes lainmukaisia (eivät sovellu irtisanomisperusteeksi). Kai Telänne tuntuu pitävän omaa perhemuotoaan ainoana ja oikeana sekä yksinomaan soveliaana korkeampiin työtehtäviin, kuten pt:ksi.
Lasse Kallo
Kallon kylä (Kittilä)

#12 Lapin huipuilla tuulee

06.10.2008 13:34

"Harkitsemme vaimoni kanssa vakavasti Lapin Kansan tilauksen irtisanomista. Syy: toimituskunnan erovaatimus Tuomi-Nikulalle." Tämän tekstiviestin lähetin tänään (omalla nimellä) sekä Lapin Kansaan että Pohjolan Sanomiin.
Lappi on laaja maa ja Lapin Kansa on väestömme valtalehti. Lehti, varsinkin sen yleisönosasto peilaa päivittäin monenlaisia asioita: saamelaisasiat, porolliset vastaan porottomat, luonnonsuojelu, etten sanoisi suojeluterrorismi, vain muutamia mainitakseni.
Niin, Lapin kansan päätoimittajan pesti on vaativa tehtävä. Minusta Heikki Tuomi-Nikula on ollut ja on hyvä päätoimittaja. Toivottavasti hän saa hyvän seuraajan. Lopuksi haluan sanoa, että homoseksuaalisuus ei saisi olla este ihmisen työuralle. Ei sen myöskään saisi olla etu.
Jaakko Mäkinen
Helsinki

#13 Entäpä Korhosen perättömät puheet?

09.10.2008 21:20

Pari asiaa, joista Johanna Korhosen puolesta meuhkaavat eivät joko tiedä, tai välitä:

1)
Miksi "unohdetaan", että Johanna Korhonen jäi kiinni valheesta, heti julkistaessaan tunnetun muistionsa?
Hän väitti, että puolisonsa oli lupautunut vaaliehdokkaaksi viime keväänä, eikä enää voinut ehdokkuudesta irtaantua, Korhosen tultua valituksi. Väite on täysin perätön.
Korhonen allekirjoitti Lapin Kansan työsopimuksen 5.9.2008.
Ehdokaslistojen jättöaika päättyi 16.9.2008 klo 16, ja siihen asti kuka tahansa saattoi peruuttaa ehdokkuutensa.

Korhosen oman muistion mukaan Alma edellytti koko perheen muuttamista, ja Korhonen ymmärsi sen merkityksen (päätoimittaja sitoutuu) ja hän kertoo vakuuttaneensa Almalle näin myös tapahtuvan. Siten puolison oleminen ehdokkaana Vantaalla saattoi antaa Almalle aiheen epäillä, että Korhonen oli valehdellut heille.

2)
Journalistin päätoimittajana Korhonen oli itse hyvin tehokas suuntukkija. Hänen linjansa, lehden sisältö ja Korhosen omat kirjoitukset herättivät kovaa kritiikkiä, mutta Korhonen kielsi sen julkaisemisen. Vain Korhosta kehuvat tekstit kelpasivat Journalistiin (muutamin harvoin poikkeuksin). Pohjanoteerauksena Johanna Korhonen julisti häntä kritisoivat kirjoitukset rikoksiksi.

Kannattaa miettiä, saattaisiko mm. näillä seikoilla olla merkitystä Alman ratkaisussa. Mitenkään kiistämättä sitä, että tyylitöntä myöhäisherännäisyys Almalta toki oli.
Lasse Kallo
Kallon kylä (Kittilä)

#14 Moraalia korville?

11.10.2008 21:58

Tähän astisten tietojen perusteella näyttää siltä, että Johanna Korhonen on työhaastattelussa tietoisesti harhauttanut Alma Mediaa. Jos näin on tapahtunut, silloin Korhonen ja hänen puolustajansa viestivät, että tasa-arvolain ja yhdenvertaisuuslain nimissä moraalia voi vapaasti vedellä korville.
Lapin Kansan toimitusosaston erovaatimus Heikki Tuomi-Nikulalle on, sanoisiko nätisti, ihmeellistä. Jos toimittajat rupeavat sensuroimaan sananvapautta, kuka ja ketkä sitten edustavat/puolustavat sananvapautta? Poliittinen ja taloudellinen eliittikö?
Enteileekö tapaus Johanna Korhonen sitä, että suomalainen sananvapaus ja journalismi siirtyy kohti "Ruotsin mallia"? Ruotsissa (kuulemma) Tuomi-Nikulan julkiset pohdiskelut lesbon sopivuudesta päätoimittajaksi, eivät olisi tulleet kuuloonkaan. Toiset pitänevät "Ruotsin mallia" hienotunteisuutena, toiset taas kaksinaamaisuutensa.
Lasse Kallo
Kallon kylä (Kittilä)

#15 Vapauksista tärkein

14.10.2008 22:07

Pohjolan Sanomista en tiedä, mutta Lapin Kansassa tekstiviestiäni ei ole vielä näkynyt (Lapin Kansan tilauksen mahdollinen irtisanominen). Kokeneena mielipidekirjoittajana en aio hötkyillä tekstarini kanssa enkä hätkähdä, vaikka Lapin Kansa jättäisi tekstarini julkaisemattakin.
"Sananvapaus on vapauksista tärkein", näin kirjoitti Tuomi-Nikula taannoisessa pääkirjoituksessa, jossa hän esitti anteeksipyynnön lesbopohdiskelustaan. Sananvapaudesta olen Tuomi-Nikulan kanssa samaa mieltä.
Lasse Kallo
Kallon kylä (Kittilä)

#16 Sananvapaus kortilla?

24.10.2008 10:54

Lähetin viime viikolla (sähköpostitse) mielipiteen Lapin Kansaan ja Pohjolan Sanomiin. Kirjoitukseni käsitteli tapaus Korhosta ja pääpontimeni oli puolustaa Tuomi-Nikulaa.Tarkoitukseni ei ole ollut eikä ole puolustaa Tuomi-Nikulan mielipidettä vaan hänen oikeuttaan sanoa se. Kumpikaan lehti ei ole julkaissut kirjoitustani. Täsmälleen saman kirjoituksen lähetin Kalevaan, joka kuittasi lähetteeni ja julkaisi kirjoitukseni.
Seurassa n:o 42 oli Anne Moilasen kolumni "Lesbovaara". Kolumnista sain kipinän kirjoittaa Tuomi-Nikulaa puolustavan kirjoituksen Seuran Lukijakirjeet- palstalle. Seura on vastannut lähettämääni sähköpostiin hiljaisuudella.
Lienee syytä lisätä, etten ole joka asiaan sekaantuja ja ilman Tuomi-Nikulan kohtelua en luultavasti olisi kirjoittanut sanaakaan tapaus Korhosesta. Tapoihini ei kuulu itkeä kirjoitusteni perään, mutta oudolta tämä hiljastelu muutamien lehtien kohdalla tuntuu. Onko asia tulkittava niin että mies ei saa puolustaa miestä, jos molemmat äijät ovat heteroja ja oikeakätisiä?
Jarkko Uura
Helsinki

#17 Hei, luuserit

26.10.2008 14:36

Boikotointi on viime vuosisadan tapa vaikuttaa.

Sitä paitsi Johanna Korhonenkaan ei boikotoi. Hän on Alma Median Aamulehden bloggaaja (http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/Johanna+Korhonen+ja+Jussi+L%E4hde+analysoivat+vaalit+aamulehtifiss%E4+suorana/111480).

Fiksut toimivat muuten kuin boikotoimalla.
Pekka Holopainen
Joensuu

#18

26.10.2008 16:32

Mikä on tämän vuosisadan tapa vaikuttaa?

Minä olen syntynyt kauan kauan sitten viime vuosisadalla, joten kuulun kai jo poistettavien joukkoon. Alma Median boikotti on kohdallani jatkunut jo itse asiassa kauemmin kuin Alma Media on ollut olemassa mikäli alussa mainittu lista pitää paikkansa. En ole tilannut yhtään noista lehdistä - en ostanut edes irtonumeroita. Lukenut toki olen joskus ;-)

Minun mielestäni koko tämä kohu on lähtenyt siitä, että Alma Mediassa pelättiin boikottia. Jos nimittäin julkilesbo olisi valittu pohjoisen lehden päätoimittajaksi, mitä se olisi vaikuttanut ahdasmielisten uskovaisten haluun tilata sellainen lehti? Ja niitähän riittää noilla pohjan perukoilla.

Hölmöä toimintaa/toimimattomuutta tosin Almalta olla tarkistamatta päätoimittajaehdokkaan taustoja ajoissa. Nyt voi pahimmassa tapauksessa seurata syyte ja tuomio syrjinnästä. Tuskin se paljon Alman rahoissa tuntuu, mutta maine kärsii sitäkin enemmän.