Nokian Kankaantaan päiväkodin sisäilmaongelma

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Nokian Kankaantaan päiväkodin sisäilmaongelma.


Vieras

#1

11.10.2013 17:35

Päiväkodissa on hoidossa 2 lapsenlastani, siksi huoli.

Vieras

#2

12.10.2013 12:14

Vuoden ikäisellä lapsellamme tutkitaan astmaa. Tämä ei tiedä hyvää, kun oma päiväkotikin homehtuu!!! Pistää vihaksi!! Astma yltyy tälläisissä oloissa entisestään.

Vieras

#3 Kuinka pitkään muhinut...

12.10.2013 22:45

Pistää miettimään, kuinka pitkään ongelma on muhinut. Oma lapsi on ollut päiväkodissa parisen vuotta sitten. Jos taloa ei aiota peruskorjata, mun puolesta toinen vaihtoehto on purkaa koko roska.

Vieras

#4

14.10.2013 16:18

Lapsenlapseni käy kyseistä päikkäriä ja hänellä ön useasti nuhaoireita ja yskää.Silloin kun hän on hiukan pitempään pois,niin oireet häviävät.

Vieras

#5

14.10.2013 22:08

Talvella nenät vuotaa, keväällä kun ollaan taas enemmän ulkona, niin johan loppuu niistäminen
Kivimäki Jenna

#6 Päättömiä päätöksiä...tuskin viimeisempiä sellaisia

28.10.2013 11:00

Miten voi olla mahdollista, että 16-vuoteen ei ole pystytty vastaamaan Kankaantaan päiväkodin peruskorjaus tarpeeseen?! Eikö se olisi tullut enemmän kuin paljon halvemmaksi ratkaisuksi purkamisen sijaan? Miten päättäjät uskallatte leikkiä näin monen pienen ihmisenalun ja aikuisen terveydellä? Vai ettekö todellakaan tiedä kuinka pahaksi mm. astma voi yltyä tälläisissä tiloissa ja kuinka moneen, jokapäiväiseen asiaan se tulee myöhemmin siitä kärsivillä vaikuttamaan?

Kysymyksiä, ärsytyksen täyttämiä sellaisia olisi vaikka kuinka! Ihan turha on nyt voivotella rahojen loppumista! Paljon turhempia hankintoja olisi voitu vuosien aikana karsia, jotta lapset ja aikuiset olisivat saaneet toimia päiväkodin tiloissa vailla huolta terveydestä.

Tämä vaikuttaa myös paljon pidemmälle kuin yksistään kyseisissä tiloissa työskentelevien ja hoidossa olevien henkilöiden elämään. Aikuisten täytyy olla lastensa sairauksien vuoksi töistä pois useasti. Todennäköisesti sitä useammin mitä useampi saman perheen lapsi Kankaantaan tiloissa hoidossa on. Vanhempien esimiehet saavat repiä tukkaansa jatkuvien poissaolojen ja sairasajan palkan maksamisten vuoksi. Työkaverit joutuvat venymään, joustamaan ja kärsimään oman vapaa-aikansa vuoksi yhden jatkuvan poissaolemisen vuoksi.

Lasten toimiminen mikrobikasvuston vaikuttamassa sisäilmassa saa heidät alttiimmiksi myös muille sairauksille. Liekö "pelottavien tulosten" varjossa vedottu rahojen loppumiseen jo ennen uutta mittausta nyt syksyllä. Eikö haluttu paljastuvan lisää ja vielä vakavampaa?!!

Leikitte KAHDEN lapseni terveydellä puhumattakaan kaikista muista!! Laittaa, taasen, miettimään kuntapäättäjien ajatuksen juoksua ja pätevyttä ammattiinsa!

Valitettavasti en itse pääsen huomiseen 29.10 iltatilaisuuteen päiväkodille, joten tässä terveiseni!

Vieras

#7 Re: Päättömiä päätöksiä...tuskin viimeisempiä sellaisia

28.10.2013 22:45

#6: Kivimäki Jenna - Päättömiä päätöksiä...tuskin viimeisempiä sellaisia

Aivan olet oikeassa! Toki päiväkodin peruskorjaaminen nykyaikaisten vaatimusten mukaiseksi saattaisi tulla huomattavankin kalliiksi.Eihän päiväkodissa ole edes ns. kuraeteisiä, jotka estävät merkittävästi hiekan kulkeutumisen sisätiloihin. Olen kuullut tapauksesta, jossa koulun peruskorjaus Nokialla maksoi enemmän kuin uuden rakentaminen eräässä toisessa kunnassa. Aina täytyy ottaa huomioon rakennushistoriallisetkin arvot, mutta en osaa sanoa, onko Kankaantaan päiväkodilla niitä. Liian kauan kuitenkin toiset rakennushankkeet ovat menneet päiväkodin edelle.

 

 

 


Vieras

#8

28.10.2013 22:47

Nokialla todetaan, että ei ole rahaa laittaa kuntoon, mutta samaan aikaan päätetään seutukunnan alhaisimmasta veroprosentista eikä asia edes keskusteluta valtuustoa...
Home sweet home?

#9

03.11.2013 11:39

Hävetkää Nokian päättäjät! Ollaan niin olevinaan lasten puolesta...Kauhistuttaa tämä että lapset ja henkilökunta altistetaan useamman vuoden homeelle!

Petri Rautiainen

#10 Rapistuneet koulurakennukset on hoidettava kuntoon

04.11.2013 17:22

Maassamme on kymmeniä koulurakennuksia, lastentarhoja ja päiväkoteja, jotka ovat rapistuneet tai ovat rapistumassa käyttökelvottomaan kuntoon, koska niissä ei ole tehty säännöllisin väliajoin kuntokartoitusta.

Maassamme on niin homekouluja kuin kosteusvahingoista kärsineitä koulurakennuksia, joista on tullut vesi rapististusneesta katto- ja seinärakenteesta läpi. Kun kosteus pääsee rakennuksen eriteisiin, alkaa sinne kerääntyä hometta ja vähitellen home leviää rakennukseen sisälle. Hometta ei välttämättä näe, mutta sen tuntee erilaisina hengityselinoireina kuten esim. nenän tukkoisuutena ja yskimisenä. Myös erilaiset ihoallergiat kuten ihon kutina, punotus, veden valuminen silmistä ja silmien kirvely saattavat olla oire ympäristössä olevasta homeongelmasta. Yleensä oire helpottaa, kun pääsee pois kyseisestä ympäristöstä.

Viranomaiset eivät voi vedota remontin kalliiseen hintaan, koska kyseessä on terveydellinen ongelma. Hekö vastaavat päiväkodin henkilökunnan ja lasten terveydestä, terveydenhoitokuluista ja hoitajien menettämistä sairaslomien palkoista?

 

http://www.adressit.com/rapistuneet_koulurakennukset_on_hoidettava_kuntoon

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö kannabis laillistaa?