Vuolijoen koulun säilyminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vuolijoen koulun säilyminen.

Hannu Alanko
Kajaani

#1 Vuolijoen koulun säilyttäminen

18.11.2008 15:30

Olen sitä mieltä että myös Vuottolahden koulun pitää saada jatkaa toimintaansa!
Vuottolahden koulurakennukset ovat erittäin hyväkuntoiset ja sijaintipaikka on turvallisen viihtyisä. Lähialueen oppilaat tulisi osoittaa kouluun Vuottolahteen. Mainualtakin voisi mieluummin kuljettaa koulukkaat Vuottolahteen kuin Kajaanin keskustaan....??

Hannu Alanko (HallaWaari)
Eeva Schroderus
Adressin tekijä

#2 Kyllä vaan

18.11.2008 18:14

Ihanteellinen tilannehan se olisi jos molemmat koulut säilyisi..ja vielä jos terveyskeskus toimisi normaalisti 5 päivää viikossa.Hyvähän täällä olisi silloin asustella!
Eeva Schroderus
Adressin tekijä

#3 Pahoittelemme

21.11.2008 18:00

Nimien id-numerointi heittää,koska jouduimme poistamaan välistä pilailumielessä laitettuja nimiä.
juha huotari
kajaani

#4 Molempien koulujen puolesta!!!

21.11.2008 21:38

Lähtölaskenta alkoi jo terveyspalveluiden heikentämisellä. Nytkö jatketaan koulujen lakkauttamisella? Mukana menee ikävä kyllä muutakin kuin perusopetus!

Kylä/lähikoulun lakkauttaminen merkitsee myös pitemmällä aikajaksolla tarkasteltuna sitä, että lapsemme eivät ehkä palaakaan takaisin kotiseudulle. Monelle lapsiperheelle tärkeimpiä asuinpaikan valinnan kriteereitä ovat koulujen, päivähoidon ja terveyspalvelujen läheinen sijainti.

Järkyttävää tässä lähikoulujen lakkauttamisessa on se, että jopa pienet lapset joutuvat tulevaisuudessa viettämään suurimman osan vapaa-ajastaan tien päällä. Miten käy koulumenestyksen? Riittääkö uni? Onko aikaa enää harrastaa?

Monelle koululaiselle harrastaminenkin merkitsee jo useiden kilometrien matkaa takaisin kirkonkylälle. Miten tulevaisuudessa?

Nyt. Tällä hetkellä lapsemme pakotetaan pitkään koulumatkaan. Jo yläkouluikäiseltä kysytään jaksamista, entäs kun kysymyksessä on kuusi vuotias eskarilainen? Moniko aikuinen vapaaehtoisesti suostuisi moiseen kohteluun?

Enpä usko, että meidän kannattaa suunnitella tulevaisuutta, sillä mielellä, että lapsemme palaavat takaisin ja pistävät omat lapsensa samaan liemeen!
Mika Korhonen
Pori

#5 Kaikkien koulujen puolesta

21.11.2008 22:27

Kirkonkylän koulu lienee vain lähtölaskentaa, Vuottolahden koulu seuraa helposti perässä (itse koulunkäyntini Vuottolahden koulussa 1975 aloittaneena tuntuu pahalta). Seuraavana onkin sitten listalla Otanmäen ala- ja yläkoulut, mihin niitäkään sitten tarvitaan, kun lukiostakin jo luovuttiin (yo 1987).
Kyllähän tällaiset suuret muutokset vaikuttavat koko vanhan Vuolijoen elämänlaatuun ja erityisesti Juha Huotarin huolenaiheeseen - palaavatko lapsemme tai lapsenlapsemme koskaan kotiseudulle, jos sillä ei ole tarjota normaaliin elintasoon kuuluvia peruspalveluja, kuten koulutusta tai terveydenhuoltoa?
Eeva Schroderus
Adressin tekijä

#6 Kiitos!

04.12.2008 13:31

Adressi on tulostettu 4.12.2008 luovutettavaksi Kajaanin kaupungin päättäjille.
Vuolijoen koulun vanhempainyhdistys kiittää kaikkia allekirjoittaneita.