Inhimillisyyttä osattomille

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Inhimillisyyttä osattomille.

Marko Alastalo
Helsinki

#1 Tärkeä asia, mutta ei yksittäistapaus

23.11.2008 13:10

Hyvä että tähän yksittäistapaukseenkin reagoidaan adressilla, mutta ilmiöön pitäisi yrittää vaikuttaa laajemminkin. Pitäisi vaikuttaa lainsäädäntöön, jotta tämän kaltaiset tapaukset ja muu vanhusten epäinhimillinen kohtelu kriminalisoitaisiin. Olisiko tässä uuden adressin aihe?
Niina Häkkinen
Mikkeli

#2 Missä rakkaus on?

23.11.2008 13:51

Maapallo on ihmisiä varten, elämme täällä toisillemme, ilman rakkautta emme olisi täällä. Miksi ihmisellä ei ole enää mitään arvoa? Mihin läheisistä välittäminen on kadonnut??
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#3 Kuvitusta adressiin---

23.11.2008 20:29

Oheisen linkin alta saa kuvan, johon kertyy ajatuksia meille niin inhimillisistä asioista---
http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2axai+ilkka-luoma-yhdistetaan.html
***

Henna Koistinen
Joensuu

#4 laittakaa palautetta eduskuntaan!!!

24.11.2008 13:11

Tässä teille mailiosoite, ja kertokaa asia ja pyytäkää toimittamaan eteenpäin.

ulla.sarjos@eduskunta.fi


Tämä ihminen on sosiaali- ja terveysvaliokunnan osastosihteeri, ja hän osannee lähettää vetoomuspalautteen eteenpäin.
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#5 Se onnistui - kiitos kaikille nimensä antaneille!

26.11.2008 09:00

Helsingin kaupunki ilmoitti, että Otto ja Irja yhdistetään samaan vanhainkotiin - Suurkiitos kaikille osallistujille, on varmaankin selvää, että ainakin osaksi yhteinen kannanotto kantoi hedelmää.

Voimme jatkaa nimien keruuta yleisellä tasolla, jotta vastaavien tapauksien määrä saadaan minimiinsä.

Kiitos myös Helsingin kaupungin viranhaltijoille päätöksestä järjestää Otto ja Irja yhteen viettämään viimeisiä elinvuosiaan, olivathan he vannoneet pyhästi silloin kauan sitten papille olevansa yhdessä, kunnes kuolema erottaa.

Ystävällisesti

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#6 Linkki kirjoitukseen---

26.11.2008 09:12

Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#7 Linkki kuvainnollisuuteen

26.11.2008 14:33

Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#8 Yhteiskunnan inhimillisyys tarvitseville

27.11.2008 19:13

To: timo.soini@eduskunta.fi ; Hiltunen Rakel ; jussi.pajunen@hel.fi ; paivi.rasanen@eduskunta.fi ; paula.risikko@eduskunta.fi ; liisa.hyssala@eduskunta.fi
Sent: Sunday, November 23, 2008 7:21 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Millaista huolehdintaa kukin meistä itselleen haluaa?

Yhteiskunta on juuri niin hyvä kuin kukin meistä itse haluaa sen olevan...
... mutta toiveet jäävät liian usein sanattomiksi, mielipiteet kirjoittamattomiksi ja äänestykset tekemättömiksi...

[ ... Otto ja Irja ovat olleet naimisissa jo 63 vuotta, viimeiset kolme vuotta erotettuna hallinnollisin, hoidollisin ja byrokraattisin syin toisistaan. Otto on vanhainkodissa, kuten Irjakin - mutta välissä on toivottoman pitkä välimatka ... ]

Yhteiskunta ei voi koskaan turvata, järjestää tai huolehtia kaikista sillä arvolla ja huolehdinnalla, mihin niin moni olisi oikeutettu. Yhteiskunta tekee virheitä, kuten ihminenkin. Yhteiskunta on koostunut ihmistä. Ihminen on sosiaalinen, koska haluaa myös häntä kohtaan oltavan.

Helsingin vanhustenhoito-organisaatio käsittelee tuhansia yksilöllisiä ja inhimillisiä tapauksia joka kuukausi - joukkoon sattuu virheitä, jotka sytyttävät kansalaiset 1/. Epäkohta tahattomanakin on korjattava. Kaikkea ei koskaan voida korjata, mutta pyrkimys pitää olla aina niin inhimillinen kuin päättäjät ja toteuttajat itse haluavat heille itselleen huomaavaisuutta kohdistettavan sitten joskus, kun omat voimat ovat ehtyneet.

Nyt kansakunnan tietoon tullut epäkohta 2/ voitaisiin korjata mahdollismman pian, vaikka kohtalosisaria ja -veljiä heidän jälkeenkin jää. Juuri tälle päivälle olisikin syytä osoittaa tekoja - edes merkiksi siitä, että yritetään. Hoitopaikkojen järjestäminen Otolle ja Irjalle samasta hoitokodista olisi merkki ihmisille, että järjestelmä ja systeemi haluaa toimia inhimillisyyden nimissä. Se toisi uskoa yhteiskuntaamme ja sen joustavuuteen.

Kaikki eivät koskaan saa täyttä hoitoa, huolehdintaa eikä oikeudenmukaisuutta. Yhteiskunnassa ihmisten tekemänä tapahtuu tahattomia, tahallisia ja epähuomioisia virheitä joka päivä. Olisi merkittävää, että nyt reagoidaan tähän yksittäiseen tapaukseen - se toisi näkemystä sellaisesta huomisen yhteiskunnasta, jossa muutokset ovat mahdollisia.

Kansalaiset odottavat nyt yhdistämistä Otolle ja Irjalle, jotta heidän kauan sitten pyhäksi tarkoitettu lause papin edessä - "kunnes kuolema meidät erottaa" - toteutuisi niin, että viimeiset elinvuodet he voisivat turvata toinen toisiinsa, siltä osin minkä he enää jaksavat. Nyt on niiden vuoro, jotka jaksavat, ja jotka voivat olla ylihuomenna samassa tilanteessa. Me kaikki toivomme myös itsellemme niin hyvää hoivaa, kuin vain kohtuudella ja inhimillisyydellä on järjestettävissä.

1/
http://www.adressit.com/yhdista

2/
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Helsinki+sijoitti+63+vuotta+naimisissa+olleen+pariskunnan+eri+vanhainkoteihin/1135241320498

Ilkka Luoma
ilkka.luoma@keskipiste.fi
http://ilkkaluoma.vuodatus.net
...

Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuva ~
[kuvaa saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2008]

Linkki~
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2axai+ilkka-luoma-yhdistetaan.html ---
Mikael Vuorinen
Helsinki

#9 Adressista

29.11.2008 20:07

Adressia vois muuttaa niin et nimien keruu jatkuis yleisellä tasolla. Kai ymmärsitte?
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#10 Adressin nimi vastaa nyt pyydettyä

11.02.2009 06:55

Adressin nimi on vaihdettu, koska sitä pyyydettiin ja aihe on jatkuvasti ajankohtainen yleisellä tasolla. Itse adressin syntyyn vaikuttanut tapahtuma on saatu korjattua - Hgin kaupunki toimi ripeästi ja vanhukset yhdistettiin samaan vanhainkotiin. Kiitos osallistujille.

Tauno Innanen
Vieras

#11 Inhimillisyys voittoon!

04.12.2010 09:53

Hoitakaamme itsenäisyytemme luojat.