Adressi eläinsuojelurikosten rangaistusten koventamiseksi

Harri Harju
Kempele

#1

28.10.2006 05:29

Olet hyvällä asialla. Itse olen ollut erityisesti Suomenajokoirien kanssa tekemisissä aivan lapsesta asti, myös kissojen kanssa ja tällä hetkellä pari pienempää koiraakin on vaimon kautta kotiin tullut ja täytyy sanoa, että ne ovat
mahtavia kavereita, uskollisia ystäviä. Tapaukset, joista kerroit, tuntuvat pahalta. Mielestäni sopiva tuomio tuonkaltaisille eläinten "hoitajille" olisi pistää heidät kärsimään samalla tavalla. Vaikea käsittää, miksi sellaiset ihmiset ottavat eläimiä itselleen. Saavatko kenties jotain sadistista nautintoa? Toivon, että tämän adressin myötä säädetään lakeja, jotka koventavat rangaistuksia eläinrääkkääjille.
riitta porvari
Lpr

#2

15.11.2006 20:05

Ehdottomasti eläinsuojelulakiin muutos,rikollisille saatava kovemmat rangaistukset.Kesällä ilmoitin miehestä joka loukuttaa kissoja ja polttaa ne elävänä poliisille.Mies on tunnutanut poliisille tekevänsä näin.Erkki Pulliaiselta kysyin hänen säätämästään metsästyslaista onko kissa lainsuojaton.Hänen vastauksensa oli,ettei mikään laki salli eläimiä poltettavan elävänä.Toivon tälle miehelle todella kovaa rangaistusta,hän on jatkanut toimintaa ties kuinka monta vuotta.
Pirjo Henttonen
Imatra

#3

25.11.2006 02:44

Ensimmäinen adressi näillä sivuilla johon nimeni laitoin eli paras adressi. Minulla on 13v. koira ja kaksi 3v. kissaa. Olen hiukan samaa mieltä asiasta, jotka eläimiä hoitaa, niin samanlainen kohtalo hoitajalle, jos ei kuitenkaan elävänä polttoa, mutta eristykseen vedellä ja leivällä. Mielentilatutkimuskin on turhaa, kun sen tietää ettei ne ole täysin järjissään. Voin pahoin jos näenkin jonkun kiduttavan eläintä, vaikka vain TV:ssä, sairasta. Paljon myös sellaisia, jotka ottaa eläimen pitää muutaman kuukauden ja antaa pois tai lopettaa ja jonkin ajan kuluttua ottaa taas uuden jne. Kesäkissan ottajille pitäisi myös saada jokin riittävän suuri sakko tai rangaistus.
Hanna Mäkinen
Helsinki

#4

28.11.2006 21:03

Eläin on yksilö siinä, missä ihminenkin. Suomessa tunnutaan muutenkin katsottavan esimerkiksi lapsiin (toinen puolustuskyvytön ryhmä!) kohdistuvia väkivalta- ja seksuaalirikoksia läpi sormien. Ja sitten tämä! Elämänarvoa pitäisi kunnioittaa enemmän jo ihan lainsäädäntötasolla, mutta ehei: eläintä voi piestä ja kiduttaa, kunhan maksaa pikkuiset sakot! Rangaistukset vain samalle tasolle kuin vastaavassa tapauksessa, jossa uhrina olisi ollut ihminen! Mistä sitä tietää, kuka puolustuskyvytön on väkivaltaisen eläinrääkkääjän seuraava uhri?
Salla Hänninen
Liminka

#5

30.11.2006 12:45

Ymmärrän jutun pointin, mutta en usko vankilassa völläilyn parantavan asiaa. Tämän jälkeenhän hän pystyy hankkimaan uuden eläintarhan kidutettavaksi. Lisäksi mitkään sakot eivät tule auttamaan. Sehän menee siinä sivussa laskuja maksaessa. En pistänyt nimeäni tähän adressiin ihan periaatteiden vuoksi. Pysyvä eläintenpitokielto suorilta eikä muuta. Tämä estää tapausten toistumisen. Tosin ei se iso sakko lappu siihen rinnalle pahaksi ole koska on näitä tyhmiä ajattelijoita "vois vaikka kiduttaa yhen sessun tuossa ku en mä niistä tykkää muutenkaa. joten mitäpä haittaa mulle eläintenpitokiellosta olisi."
Markus Miettinen
Orimattila

#6

04.12.2006 22:26

Ite näin tälläsen videon... http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm&speed=_med en tajuu miten kukaa voi olla noin sairas!..tollanen kyllä pitää saada loppumaan.En vaan tiedä missä toi tapahtuu.
Essi Olavaara
Helsinki

#7

06.12.2006 16:21

Järkyttävä linkki... Olen tuon aikaisemminkin nähnyt.. Todella hirveä. Tuollaiset ihmiset saisi kuolla. Ja tuohon ei kumminkaan puututa.
iina pätsi
oulu

#8

13.12.2006 18:03

Olen itse nähny ihan hirveän videon eläimistä, joita rääkättiin. En edes uskalla katsoa tuota linkkiä. Edellisessä, mitä katsoin, en voinut olla itkemättä: pesukarhut nylettiin elävältä, paiskottiin maahan, ja tallottin, sekä revittiin jalkoja irti. Kaikista pahinta oli kuunnella niiden huutoa.
Tämä tapahtui arvatenkin yleisön edessä.

Kirjoitin nimeni adressiin, ja toivon kuoleman tuomiota vakavasta eläinten rääkkäyksestä!!

Emilia Itävaara
Kirkkonummi

#9

14.12.2006 17:41

Olen samaa mieltä että tuollaisten tekojen suorauksina pitäisi olla suurempi rangaistus. Eläintten huonosti pitäminen, kiduttaminen ja tappo on sairasta. Eläimiä ei saisi asettaa alennettuun asemaan. Huonosti kohteleminen saa minut todella kihisemään raivosta. Omalla kohallani lemmikki on yhtä lähellä sydäntä kuin lapsi.
Marjaana Piironen
Vantaa

#10

15.12.2006 02:00

Hyviä kommentteja!
Suomessahan on eläimet on muistaakseni luokiteltu "esineen" asemaan, jos esim. erotilanteissa tai eläinten huostaanotoissakin tulee riitaa eikä eläimestä haluta luopua. Sitten käydään oikeudessa taistelemassa. Eläimet eivät ole samanarvoisia ihmisten kanssa, ja tuomiot eläinrääkkääjille on aivan mitättömiä!
On varmaan lapsuudesta jo jotain ongelmia jos ei ole noille pahoille ihmisille itsestään selvää, ettei tule vahingoittaa toista, olkoon vastapuoli ihminen, eläin tai luonto kyseessä.

Eläirääkkäjä on usein enkä itse jäänyt empatiaa vailla lapsuudessa, ei osaa ajatella, miltä toisesta tuntuu ja kasvavat psyykkisesti häiriintyneiksi ja näin omassa elämässä menee niin huonosti, että hän ottaa eläimen itselleen, jota voi alistaa ja kohdella mitä julmimmin tavoin. Siitä saa sitten sitä ylemmyyden tunnetta ja tyydytystä kun on edes joku joka on hänen alistettavissaan ja alapuolellaan.

Eläintenpitokielto heti kun eläinsuojelurikos on tapahtunut, siitä pitäisi se laki vihdoin saada Suomeen. Tai jos jostain syystä saadaan uudelleen kiinni samasta asiasta, niin sitten jo vielä tuntuvammat rangaistukset. Ehdollista ja vaikkapa tuntuvat rahalliset sakot, jotain, mikä saisi heidät todella liemeen tekojensa takia, pakotettuja psykiatrian hoitoja, joilla saataisiin selville, miksi nämä sairaat ihmiset niin yleensäkin tekivät.
Tai vaikkapa pakotettua yhdyskuntapalvelua eläinsuojelutyössä tiukkaan valvotuissa oloissa, jotteivät pääsisi hevillä takaisin oman sairaan elämän pariinsa. Pitäisi jotenkin yrittää psykologisesti vaikuttaa heidän elämäntapaansa. Liian moni eläin kärsii maailmassa ihmisten julmuuksista.
Tasa-arvoinen kohtelu ihmisten, eläinten ja luonnon kanssa. Olen ankarien rangaistuksien kannalla, mutta en tiedä olisiko kuolemantuomio se paras ratkaisu, ja ihminenhän on se ylin luomakunnan otus, joka pystyy omalla tyhmyydellään tuhoamaan kaiken kauniin, heikommat ja huonommat, siitä tulee se ylemmyyden tunne :(...Olisi hyvä, jos rikos menisi rikosrekisteriin niin kuin muutkin rikokset ja tällaisen henkilön elämää vaikeutettaisiin jollain tavalla loppu elämän ajan, jotta joutuu mahdollisimman pitkään kantamaan tekemänsä seuraukset.

Pitäisi saada laaja kampanja koko Suomessa, jossa saataisiin päättäjät heräämään vihdoin muuttamaan eläinsuojelurikosten lakia ankarammaksi. Joukko pitäisi olla todella laaja ja keksiä hyviä keinoja. Jotain suuria kampanjoita ympäri suomea jotta saisi näkyvyytta jne... eläinten määrä, varsinkin kissojen ja koirien määrä on lisääntynyt ja nykyaikainen elämäntyyli on aivan muuta kuin silloin kun eläinsuojelulaki on tehty, joten muutoksia ja ajantasaisuutta, pliis päättäjiltäkin tähän lakiin.

Olisi hienoa, jos uusia Anja Eerikäisen kaltaisia uutteria ja sympaattisia henkilöitä saataisiin lisää eläinsuojelun tarkastutoimintaan!

Pitäisi miettiä myös keinoja, miten saataisiin mahdollisimman monia tapauksia ennalta ehkäistyä, ennen kuin tilanne on mennyt jo pahaksi.
Pienillä paikkakunnilla ja maalla on varmaan hankalampaa toteuttaa eläinsuojelua...? En tiedä kun ei ole kokemusta, korjatkaapa jos on oikeampaa tietoa.

Marleena Peltonen
Kangasala

#11

16.12.2006 00:05

Tuntuu niin kauhean pahalta kun joku voi eläintä tahallaan satuttaa. Aivan sairasta touhua.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

20.12.2006 18:08


Juhani Salonen
Tampere

#13

22.12.2006 20:12

Joo itekään en uskaltanut kattoa tuota videota, on nähty ihan tarpeeks mitä kaikkea sairasta paskaa netistä löytyy, niin on alkanut tulemaan aika skeptiseksi sen suhteen.

Tää adressi on erittäin hyvällä asialla ja ehdottomasti allekirjoittamisen arvoinen, mutta kaikki hypereläinaktivistikommentit ihmetyttää. Sillä pohjalta ajateltuna (mikä teillä lienee mielessä), että eläimet ovat samanarvoisia ihmisten kanssa, käytännössä toi aktivistiargumentointi tarkoittaa siirtymistä takaisin Hammurabin ajalle (mm. Iina Pätsi: "toivon kuoleman tuomiota vakavasta eläinten rääkkäyksestä!!"). Itse olen tullut näitä keskusteluja tarpeeksi käytyäni hiljaa mielessäni siihen tulokseen, että ihmisillä, jotka käyttää eläinoikeuskeskusteluissa tuon tyyppistä argumentointia, on niin tunnepitoinen suhtautuminen asiaan, ettei heidän kanssaan kannata lähteä niistä asioista edes haastamaan. Tän tyyppiseltä keskustelulta menee siinä vaiheessa täysin pohja, kun toinen ei perustele mielipiteitään rationaalisesti.
Erica Kaarlas
Tuusula

#14

03.01.2007 20:52

Nyt kuitenkin järki sen verran peliin, että kuinka suurella todennäköisyydellä ihminen oikeasti kiduttaa eläimiä niinkuin petaTV selitti "keskellä toria". Suhtautukaa jokaiseen klippiin jonka näette netissä varauksella, todennäköisesti se on täyttä bull shittiä alusta loppuun.

Ja arvoisa Pirjo Henttonen, mielenterveystilatutkimus on aina rikoksen yhteydessä tarpeen, jos kaikki eläintenkiduttajat ovat mielenterveydeltään epävakaita, ei heidän kuulu kulkea vapaana kaduilla.
asd asdasd
hollola

#15

05.01.2007 18:11

NO EI LOL :DDDDD VITTU MITÄÄ ELÄIMIÄ PIDÄ SUOJELLA MO.
Elsa Marttinen
Helsinki

#16

16.01.2007 21:14

Erica, video on aivan oikea, joten miksi epäilet sen todenmukaisuutta? Tuskin tämä on joku tietokonemanipulaatio taikka piirroselokuva. Jotkut ihmiset,ikävä kyllä, ovat niin sairaita että oikeasti tekevät tätä.
Jussi Vilmunen
helsinkin

#17

17.01.2007 15:10

Olen sitä mieltä, että eläimet ovat vain eläimiä.
Laitetaan ensin ihmisiä koskevat rangaistukset kuntoon, esim. raiskaukset.
Enkä usko, että lain koko olemassaololla paljoa hyötyä ole, jos puhutaan
yksityisistä eläinten hoitajista.
Ronja Ryövärintytär
Keski-Suomi

#18

19.01.2007 21:21

Hyi hemmetti, minkälaisen videon löysi sieltä yhdestä annetusta linkistä..ei muuta osaa sanoa..hyi ¤%"&!/&!!!
Mirette Lindeman
Nastola

#19

20.01.2007 15:05

Joo ittekkii tos vähä aikaa sit katoin sellasen videon missä niitä turkis eläimiä rääkätää..Ei sitä voi kokonaan katsoa,oli niin sairasta.

Miten joku ihminen voi tehä sellasta eläimille? Itse olen ollut vauvasta saakka eläinten kanssa tekemisissä,ja jossain vaiheessa ajattelin mennä lukemaan eläinlääkäriksi. Pistän nimeni tähän adressiin sen takia,että eläimille voitaisiin suoda paremmat olot.
Anna Nurmivaara
Vantaa

#20

23.01.2007 15:40

"Eläin tappaa syödäkseen, ihminen tappaa koska voi tehdä niin."
En edes sanoisi ihmisen 'korkeatasoisempaa' älyä korkeatasoiseksi. Se äly on tappamista niin ihmisten kuin eläinten ja sademetsien. Sitä älyä voisi vaan yrittää edes käyttää jotenkin järkevämmin kuin antaa huono kohtelu kaikelle joka ei liity itseensä. Järjettömän itsekästä. Miettikää miten luonto voi.
Selittelyjä kyllä löytyy:
"Eläin ei tunne kipua"
"Kaatamamme metsäosuus on pieni verrattuna maailman metsiin"
"Mereen valunut jäteöljy oli onneksi pientä"
"Hevoset eivät kuolleet raviradalla nestehukan ja kuumuuden takia"
"Meidän tehdas ei saastuta läheskään yhtä paljon kuin naapuritehdas"

Kiitos, ihminen.
Joakim Forsman
Espoo

#21

23.01.2007 17:33

Siis en mä pystyny kattoo tota linkkiä loppuun, mun kävi sääliksi niitä pesukarhuja :( Ja omasta mielestäni eläinten kiduttamisesta pitäisi antaa ihan saman arvoinen tuomio kuin mitä annetaan jos sama henkilö tekisi sen ihmiselle. Onhan ihminenkin eläin jossain määrin.
Outi Uuskoski
Vantaa

#22

24.01.2007 16:40

Olipa video. Ja se eläin oli viel hengissä nylkemisen jälkeenkin. Tuolta PetaTV:stä löyyy videoita lisääkin, kaikki yhtä kamalaa katseltavaa. Se video, jossa olivat olet undercoverina jossain teurastamolla, oli varsinkin järkyttävä. Tuo nylkemisvideo on kyllä varmasti kuvattu jossain maassa, missä eläinsuojelulaki on lähes olematon tai puuttuu kokonaan. Maissa, joissa on edes jonkinlainen eläinsuojelulaki, julmuudet eläimiä kohtaan yleensä piilotetaan tarhoihin, teurastamoihin tai muihin sisätiloihin.
Ronja Ryövärintytär
Keski-Suomi

#23

24.01.2007 21:21

Koska täällä on eläinystäviä, niin laitanpa tähän tällaisen:

http://www.adressit.com/susien_asialla

Käykää allekirjoittamassa, jos tuntuu omaltanne..kiitos!
Ja anteeksi mainostaminen tässä..
Iida Rekunen
Vantaa

#24

01.02.2007 01:34

Itse kahden kissan omistajana järkytyin sydänjuuria myöten, kun luin noi esimerkit. Puollan ehdottomasti sitä, että eläinsuojelurikosten tuomioita kovennetaan! Eläin on mun mielestä tasaveroinen ihmisten kanssa - mielestäni ihminen on tehnyt siinä virheen, että käyttää niin sanottua älykkyyttään väärin ja kuvittelee olevansa kaiken johtaja. Siten valtaa voi helposti käyttää väärin ja viattomat eläimet nyt on vähiten ihmisten julmuutta ansainneet!!
Itse huolehdin eläimeni esimerkillisesti, muu ei tule kysymykseen.
Kiitos adressin perustaja ja allekirjoittaneet, munkin puolesta.
teemu toppinen
kerava

#25

03.02.2007 19:41

http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=meet_your_meat&Player=wm&speed=_med
Katsokaa tämä.................. IHAN SAIRASTA!! Tälleen eläimiä kohteleville teollisuus farmareille pitäis antaa vähintään elinkautinen!!!!!!
Kun tuota katsoo ei osaa edes itkeä....

Kommentoi adressia