ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!.

Timo Hellman
Turku

#1 Aatukin on näköjään noussut kuolleista kun tuli näin kiinnostava adressi

09.12.2008 14:33

Allekirjoitukset kannattaa siis seuloa tarkkaan läpi trollaamisen varalta ennen kuin nimilistaa aletaan lähettää virallisemmille tahoille.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#2 Vanha mies Aatukin jo, mutta...

09.12.2008 14:42

...asiasta jaksaa hänkin vielä kiinnostua.

Vakavasti joo, oon tässä tarkkaillut noiden allekirjoitusten tasoa. Aika vakavalla mielellä tuntuu kansa olevan liikenteessä. Pilailijat, sabotöörit yms. taantumuksen kätyrit (jäykkiksille tiedoksi, että tuo viimeinen oli vitsi) ovat pysytelleet suhteellisen hiljaa pois lukien se "asiallinen keskustelu", jota meiliini tupsahtelee muutama tunnissa....
Ville Pajulampi
Oulu

#3 Niin..

09.12.2008 14:49

Ja hallintovaliokunnan johdossa istuu Tapani Tölli.. Olettekos koskaan nähneet ko. henkilöä, tai keskustelleet hänen kanssaan?

Esimerkki ihmisestä, jonka olisi ollut syytä pysyä turvallisen välimatkan päässä politiikasta, ja miehen mielipiteitä kuuntelemalla käy varsin helposti selväksi mistä syistä hän kansanedustajan työtä tekee. Mielipiteet ovat siis tässä tapauksessa sama asia kuin keskustan puolueohjelma, tai mikä tahansa ohjelma joka hänen nenänsä alle on laitettu. Keskustellessamme edellisten eduskuntavaalien alla hän ei kertaakaan osannut vastata odottamattomaan kysymykseen lukematta välistä sattumanvaraisia papereita, ja keskustelumme loppui kun hän antoi käteeni keskustan puolueohjelman, sanoen että vastaukset ovat tässä - kääntäen katseensa pois. Jäin paikalleni seisomaan suu auki.

Rivikansanedustajille ja rahan perässä juoksijoillehan tämä on aivan OK, tätä on tapahtunut jo vuosikymmeniä, (vrt. Lyly Rajala, Tanja Karpela ja muut vastaavan tason poliitikot) mutta tällaisesta päätöksestä vastaavan valiokunnan johtoon saisi kyllä valita ihmisen, joka on kykenevä ajattelemaan omasta puolestaan, älykkyyskään ei olisi huono asia. Valitettavasti Töllistä en näitä ominaisuuksia kykene löytämään. Olen kotoisin samalta seudulta kun Tölli, ja seurannut laajasti Oulun seudun ehdokkaiden vaalikampanjointia.

Eiköhän tässä saa pelätä pahinta.
Jarkko Pesonen
Joensuu

#4 Ei hyvältä näytä

09.12.2008 16:09

Kaikki ennen liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa harjoittaneet länsimaiset valtiot ovat tiukentamassa maahanpääsyedellytyksiä ja Tanska näin taisi tehdä jo 2006. Näissä maissa on havaittu liberaalin maahanmuuttopolitiikan katastrofaaliset seuraukset ja poliitikot ovat pakotettuja muuttamaan politiikkaa, ennen kuin kantaväestöllä menee asian suhteen "kuppi nurin".

Jos nyt Suomi avaa ovensa kaikille halukkaille, niin voitte arvata minne suuntatuu tämä kansainvaellusvirta, joka koostuu pääasiassa kouluttamattomista, kielitaidottomista ja monesti jopa kirjoitustaidottomista kolmannen maailman "huippuosaajista". He heikentävät yhteiskunnan huoltosuhdetta ja aiheuttavat väkivalta- omaisuus- ja seksuaalirikosten räjähdysmäisen kasvun - toisin sanoen jatkavat lähtömaassaan oppimaansa tapaa elää.

Voitte myös päätellä millaisia seurauksia tällä tapahtumalla olisi Suomen yhteiskunnalliselle solidaariudelle, joka perustuu yhteisesti jaettuihin perusarvoihin. Voitte myös miettiä, minkälaista demografista kehitystä tämä tarkoittaisi ottaen huomioon, että muslimimaiden väestön syntyvyys on moninkertainen suhteessa suomalaisiin.

Ehkä Thorsin kaltaisten ihmisten perimmäisenä päämääränä onkin vain tuhota Suomi kansakuntana, mutta missä vaiheessa kansa on antanut tällaiselle toimelle valtuutuksensa?
Timo Hellman
Turku

#5

09.12.2008 17:00

Itse uskoisin että Thors 1. ei joko juurikaan ajattele mitä on tekemässä vaan toimii intuition kanssa 2. oikeasti luulee että on näin on kaikille hyvä 3. tekee Suomesta "ihmisoikeuksien supervaltaa"

Kallistuisin oikestaan kakkosen ja kolmosen välimuotoon.
Mika Lehtonen
Espoo

#6 Ei hätää

09.12.2008 19:14

Suomen vastaanottokyky tai -halu ei riitä massiiviselle turvapaikanhakijavyörylle. Kun maahan alkaa lappaa massoittain luku- ja kirjoutustaidotonta porukkaa kehitysmaista, suuri yleisö herää, ja pistää lopullisen stopin tälle älyttömyydelle. Tuleva lama ja suurtyöttömyys varmistaa, että näin tulee käymään.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#7 Ryhdikkyyttä nimimerkkien takana

09.12.2008 20:42

Eri keskustelupalstoilla käydään keskustelua siitä, kuinka ”ryhdikästä” tms. on allekirjoittaa Thorsin sekopäistä ideaa kritisoiva adressi ilman, että sallii oman nimensä julkaisemista.

Lyhyttä kommenttia:
1. Suuri osa kaikesta nettikirjoittelusta käydään nimimerkkien takana. Miksei siis adressiakin voisi allekirjoittaa ”nimettömänä”?
2. Riippumatta siitä, mitä vastaan adressia kerätään, osa ihmisistä ei syystä tai toisesta halua nimeään julkisuuteen. Varsinkin silloin, kun kyse on aiheesta, joka on ristiriidassa valtaeliitin kulloinkin ylistämän ja toisteleman ideologian kanssa (nationalismi ja fasismi, kommunismi, YYA-höpötys, maahanmuuttajat jne.), osa ihmisistä katsoo viisaammaksi olla julkistamatta mielipidettään. Usein se onkin viisasta, sillä vääristä ajatuksista rangaistaan helposti esimerkiksi työnhaussa (paitsi jos on oikean värinen jäsenkirja).
3. Adressin tulostettavassa versiossa näkyvät kaikki nimet. Siis nekin, jotka eivät netissä näy.

Tätä adressia vastustetaan mitä ihmeellisimmin perustein. En lähde niitä nyt listaamaan enkä niiden todellisia tarkoitusperiä arvailemaan.

Totean vain, että monien asioiden todellinen arvo ymmärretään ja tunnustetaan vasta vuosikymmenten päästä, esimerkiksi sotaveteraaniemme, sodassa kaatuneiden ja heidän lähimmäistensä uhri, asekätkijät, ”sotasyylliset” jne.

Toivottavasti mahdollisimman moni ymmärtää tämän asian tärkeyden ja allekirjoittaa adressin. Silloin on ainakin toivoa siitä, että lapsemme ja lapsenlapsemme eivät koskaan joudu kysymään, että miksi kukaan ei tehnyt tälle järjettömälle lakialoitteelle aikoinaan mitään.
Jarkko Pesonen
Joensuu

#8 Sananvapauden vastustajat

09.12.2008 22:38

On jotenkin absurdia, että adressia vastustetaan. Toisin sanoen silloin vastustetaan sitä, että ihmiset ilmaiset mielipiteensä aiotusta lakialoitteesta. Tämä kertoo sinänsä hyvin paljon näiden vastustajien ajatusmaailmasta, jonka esittämiseen heillä tietenkin on täysi oikeus.

Pistää vain ihmetyttämäään, että ihmiset ilmoittavat vastustavansa vastalauseiden ääneen sanomista. Tosin, monissa totalitaristisissa maissahan oli tällainen käytäntö.
Juho Jansson
Tampere

#9

09.12.2008 22:57

Toiset eivät kestä sinisilmäisen maailmansa solvaamista, tämä pelkästään näkyy rasistikortin (tahi maahanmuuttajavastaisuus- tahi maahanmuuttovastaisuuskortti, miten vain) heilumisella, vaikka todelliset rasistit löytyvätkin sieltä multikulttuuri-ihannoijien syövereistä. Positiivinen syrjintä kuitenkin on aina pahasta sekä maahantulijalle, että kantaväelle. Mua on aina kummastuttanut asenne, että maahanmuuttaja (erityisesti tietyistä maailman kolkista tulevat) olisi jotenkin tyhmempi (mutta paljon parempi ihminen ja absoluuttisen hyvä) kuin suomalainen ja tarttis sen takia kaiken maailman tukiaisia, apuja ja muuta suvaitsemista kaikissa tilanteissa (jotka ovat selvästi esimerkiksi (perustus)lakia vastaan). Aivan kuin maahanmuuttaja ei voisi olla niin älykäs, että osaisi ottaa kaiken hyödyn irti Hölmölästä, kun siihen annetaan mahdollisuus. Ja tätä hyysäys- ja sinisilmäpolitiikkaa kun kritisoidaan; auta armias, olet rasisti!
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#10 Mielipiteeni on tod.näk. väärä

09.12.2008 23:30

En näet huomannut tarkistuttaa sitä ja ajatuksiani Ajatuspoliisilla ennen adressin avaamista.

Kiitos muuten kannustavista viesteistä, joita tulee huomattavasti enemmän, kuin ns. suvaitsevaisten kökköpostia.

Tiedän olevani huono ihminen, mutta sydäntäni lämmittää erityisesti suomenruotsalaisilta kansalaisilta (äänestäjiltä) saamani runsas positiivinen palaute. Jotenkin en voi välttyä siltä ajatukselta, että tuo surullisen kuuluisa lakiesitys näkyy seuraavissa vaaleissa ihmisten äänestyskäyttäytymisessä. Ja vaikuttaa nimenomaan oikeaan suuntaan.

Vastaukset kysymyksiin, joita tänään on kysytty useaan otteeseen:
1. Avaan vuoden alussa nettiosoitteen, jossa julkaisen kansanedustajien kootut selitykset ja vuodatukset. Oma osoite siksi, että kukaan ei pysty ilman oikeuden päätöstä niitä vuodatuksia sieltä poistamaan (eikä sellaista päätöstä mistään saa). Osoite ilmestyy aikanaan sitten tänne keskusteluihin.
2. En ole Jussi Halla-aho. En ainakaan aamulla herätessäni ollut. Pieni hetki, käyn tarkistamassa eteisen peilistä tämän hetkisen tilanteen...ei, en edelleenkään ole Halla-aho.
3. Minulla ei ole mitään maahanmuuttajia vastaan, jos he tosissaan yrittävät sopeutua maahamme, lakeihimme, tapoihimme, kulttuuriimme jne. Osaksi tätä sopeutumista katson työskentelyn tai ainakin aktiivisen työn etsimisen, kouluttautumisen, suomen kielen opiskelun jne. Tämänkaltaiset maahanmuuttajat rikastuttavat maatamme ihan euroissakin mitattuna, eivät vain "rikastuta".

Myös todelliset vainotut pakolaiset ovat vallitsevien lakiemme puitteissa tervetulleita (nyt en siis puhu Thorsin fantasiamaailmasta). Sellaisia muuten olen muutaman kerran nähnyt tuossa Pohjolankadulla (Tampere) aikoinaan sijainneen pakolaiskeskuksen pihamaalla. Tulivat Jugoslavian kriisin jaloista. Enemmistö oli naisia, lapsia ja vanhuksia. Aseikäiset miehet olivat jääneet selvittelemään näkemyseroja paikan päälle kotopuoleen. Kun hommat selkiytyivät, Pohjolankadun asukit pakkasivat kamansa ja lähtivät takaisin maataan ja tulevaisuuttaan rakentamaan. Näinhän homman pitäisikin mennä. Pitäisi vaan kun ei aina mene...

Taidan mennä nukkumaan, öitä kaikille!

JM-K

P.S. 10 allekirjoitusta vielä, ja 2000 on täynnä. Ei paha 23 tunnin saldoksi!
Pasi Louhivuori
Helsinki

#11 Kannatettava ajatus

10.12.2008 10:43

En haluaisi mitenkään lannistaa kansalaisten intoa allekirjoittaa tämä tärkeää asiaa kannattava adressi, mutta allekirjoittajilla on aina riski joutua suojelupoliisin ns. tarkkailtavien listalle.

Tietoisuus tästä tms. syy saattaa vaikuttaa siihen, että kansalainen ei uskalla käyttää nimeään vaikka sen voikin jättää tässä "piiloon". Virallista maahanmuuttopolitiikkaa vastustavat eli suomalaisuuden kannattajat leimataan julkisuudessa herkästi rasisteiksi, natseiksi tms. henkilöksi, joita on helppo haukkua, ja siitä syystä monikaan kansalainen ei halua saada tätä leimaa osakseen ja jättää allekirjoittamatta vaikka tunne ja järki sanoisivatkin toisin.
Pirkka Keskinen
Hämeenlinna

#12

10.12.2008 11:10

Supon tarkkailtavien listalle allekirjoittamalla nettiadressin älytöntä lakiehdotusta vastaan?? Niin varmaan. Jokainen omilla aivoillaan ajatteleva suomalainen allekirjoittaisi periaatteessa tämän adressin - varmasti myös se Supon väki.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#13

10.12.2008 11:15

Enpä usko, että tämä nyt ihan Suojelupoliisia kiinnostaa (Valtiollinen Ajatuspoliisi (ValAPo) on tietenkin sitten ihan oma lukunsa.

Ko. viranomaisen (siis Suojelupoliisin) keskeiset tehtävät ovat (http://www.poliisi.fi/poliisi/supo/home.nsf/pages/926C36DE17BB7122C2256F500041C07F?opendocument)
- vastavakoilu
- terrorismin torjunta
- valtion sisäisen turvallisuuden uhkien torjunta
- ennalta estävä turvallisuustyö
- turvallisuusvartiointi
- osallistuminen kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan.

En ainakaan itse näe mitään sellaista, miten tämä adressi liittyisi johonkin yllä olevista uhkakuvista. Tässähän ovat isänmaalliset ihmiset isänmaan asialla.

Päinvastoin, Suojelupoliisin pitäisi mielestäni olla kiinnostunut Astrid Thorsista ja tämän ajatuksista, sillä kyllä tuo hänen näkemyksensä uudesta ulkomaalaislaista on melkoinen uhka valtion sisäiselle turvallisuudelle.

Hmmmhhh, pitäisiköhän seuraavaksi tehdäkin tutkintapyyntö asiasta. Nuo tutkintapyynnöt kun tuntuvat politiikassa nykyään olevan muotia...

Pasi Louhivuori
Helsinki

#14

10.12.2008 11:48

Kansalaisia tarkkaillaan nykyään enemmän kuin koskaan. Suurin osa tarkkailusta, johon osallistuvat paikallisen poliisin, KRP:n ja suojelupoliisin lisäksi myös monet muut viranomaiset, on näkymätöntä. Kaupunkien keskustoissa tehtävä kameravalvonta on näkyvää valvontaa, minkä poliisi haluaa myös tuoda esille julkaisemalla joskus rikostutkinnassa käytettyjä valo- ja videokuvia. Kertomalla selvästi, että valvonta on julkista, viranomaiset haluavat saada kansalaiset uskomaan, että tuossa onkin sitten kaikki "valvonta" ja muuta ei ole, vaikka tosiasiassa suurin osa valvonnasta tehdään peitellysti ja julkisuudelta piilossa.

Adressin tekijä tuo esille kohdan ”Valtion sisäisen turvallisuuden uhkien torjunta" suojelupoliisin keskeisistä tehtävistä. Tämä kohta on juuri se, johon vedotaan, kun puututaan tai rajoitetaan maahanmuuttoa ja -muuttajia vastaan kohdistuvia keskusteluita ja toimia. Maahanmuuttovastaisuuden katsotaan voivan aiheuttaa valtion sisäisiä levottomuuksia, jotka voivat sitten horjuttaa sisäistä turvallisuutta, johon suojelupoliisin pitää puuttua ja ennaltaehkäisevien toimin pyrkiä ensisijaisesti estämään sen syntymistä.

Hieman kärjistäen voisi sanoa, että kaikki puheet, teot, aikomukset tms., jotka kohdistuvat jollakin tavalla maahanmuuttoa tai -muuttajia vastaan, katsotaan rikoksen suunnitteluksi, jota viranomaisten täytyy valvoa ja tarvittaessa puuttua, koska eduskunta on niin säätänyt.

Hulluksihan tämä tilanne on jo tässä maassa mennyt ja vielä hullummaksi se on menossa mm. mainitun lakiehdotuksen vuoksi.

Suojelupoliisin ei tarvitse kertoa, mistä syystä se jotakin kansalaista tarkkailee.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#15 Adressin allekirjoituksista

10.12.2008 12:05

Olemme selvitelleet nimien todenperäisyyksiä lähes reaaliaikaisesti.

Tällä hetkellä nimiä on yli 2500. Hitlerit, Mengelet, Siitoimet yms. on poistettu. Samoin myös nimiä, joita ei väestörekisteristä ole löytynyt. Yhteensä poistettuja on vajaat 20 allekirjoitusta.

Erityisen ilahtunut olen siitä, että monet maahanmuuttajataustaiset allekirjoittajat ovat ottaneet minuun henkilökohtaisesi yhteyttä ja varmistaneet, että he ovat oikeasti allekirjoituksen takana.

Ehkäpä se, että jo maassa olevat maahanmuuttajatkin katsovat järkeväksi adressin allekirjoittaa, kertoo jotain Thorsin fantasioista.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#16 Ota yhteyttä mediaan

10.12.2008 12:18

Ota yhteyttä paikkakuntasi / maakuntasi ykkösmedioihin radiota ja telkkaria unohtamatta. Laita saamasi palaute tänne keskusteluihin.

Voit hyödyntää alla olevaa pohjaa:


Moi!

Osoitteesta http://www.adressit.com/allekirjoitukset/ulkomaalaislaki/ löytyy adressi, jossa vaaditaan Astrid Thorsin järjettömän ulkomaalaislain torpedoimista. Jo yli 2500 kansalaista on sen allekirjoittanut. Uusia allekirjoituksia tulee katkeamatta noin 5 kpl minuutissa.

Lukijoitanne / kuuntelijoitanne / katsojianne varmasti kiinnostaisi tuo aihe ja sen ympärillä käytävä keskustelu.

Jään innolla odottamaan reaktiotanne asiaan!

Oikein mukavaa joulun odotusta ja korkeaa journalistista tasoa toivotellen

Oma Allekirjoitus
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#17 Luonnos kirjeestä kansanedustajille

10.12.2008 14:09

Laita kommenttia tänne keskusteluun tai meiliini: jmakiketela@gmail.com.

Kiitos!

********ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (rkp) esittää eduskunnalle hyväksyttäväksi uutta ulkomaalaislakia. Toteutuessaan lain keskeisiä vaikutuksia olisivat mm.
1. Suomesta tulee suurella todennäköisyydellä ovi, jonka kautta hallitsematon joukko maahanmuuttajia pyrkii EU:iin.
2. Monella näistä henkilöistä ei ole juurikaan tekemistä todellisen pakolaisuuden, vainon tms. kanssa. Suurin osa heistä on elintasoturisteja, jotka haaveilevat taloudellisesti paremmista olosuhteista ja tulevaisuudesta. Siihen heillä toki on oikeus, mutta meillä suomalaisilla ei ole velvollisuutta heille sitä tarjota.
3. Mikäli he eivät pääse Suomesta muihin EU-maihin, jäävät he suomalaisten elätettäviksi. Tämä vaihtoehto on hyvin todennäköinen, sillä muu EU-maat toimivat maahanmuuttopolitiikassaan täysin päinvastaisesti ja ovat kiristämässä käytäntöjään.
4. Thorsin kaavailema laki esittää, että vaikka ”turvapaikanhakija” olisi jo päätetty karkottaa Suomesta, on hänellä oikeus ns. perheen yhdistämiseen. Käytännössä tämä oikeus johtanee siihen, että karkotusta odottavan perhe lennätetään maahamme, jonka ketään ei enää humanitaarisista tms. syistä johtuen karkoteta.
5. Rikoksen tehnyt maailmanmatkaaja voi saada oleskeluluvan, jos niin sanottu tekninen este estää hänen poistamisensa maasta. Tällaisia teknisiä esteitä voivat olla esimerkiksi liikenneyhteyksien puuttuminen, matkustusasiakirjojen puuttuminen tai se, että vastaanottajavaltion viranomaiset suhtautuvat kielteisesti hänen tuloonsa. Jo nykyinen käytäntö on osoittanut, että palautusta harkittaessa kohdemaan liikenneyhteydet katkeavat mystisesti, passit putoavat mereen ja vastaanottajavaltiossa on tosi ilkeitä viranomaisia. Lomailu näissä maissa kuitenkin merkillisesti onnistuu myös sieltä aikanaan pakolaisina tulleilta.
6. Epämääräisillä papereilla maahan tulevien ns. ankkurilapsien maahan tulo ja siihen liittyvä merkittävä järjestäytynyt rikollisuus lisääntyisivät huomattavasti. Ankkurilapsi on usein 16–17 –vuotias ”lapsi”, joka lähetään vastaanottavainen maahan. Tämän jälkeen muu perhe ja suku seuraavat perässä. Näiden ”perheenjäsenten” ja ”sukulaisten” sukulaissuhteita ei säännönmukaisesti tarkisteta esimerkiksi DNA-testeillä, vaan kuka tahansa voi väittää olevansa kenen tahansa sukulainen.

Thorsin ideoimaa ulkomaalaislakia vastustavan adressin allekirjoitti 36 ensimmäisen tunnin aikana noin 3000 suomalaista. Tällä hetkellä allekirjoituksia on X kappaletta. Allekirjoituksia tulee adressiin edelleen tasaisena virtana, noin viisi (5) kappaletta tunnissa.

Äänestäjiänne kiinnostaa varmasti juuri Teidän, arvoisa kansanedustaja, näkemyksenne tästä asiasta ja erityisesti se, miten aiotte tulevassa äänestyksessä äänestää.

Niinpä kysynkin hyvin yksinkertaisia kysymyksiä, joihin odotan saavani yksinkertaisia ja vain yhdellä tapaa tulkittavissa olevia vastauksia:

1. Kun Thorsin valmistelema lakimuutosesitys tulee eduskunnan käsittelyyn, niin äänestättekö sen puolesta vai sitä vastaan? Vastausvaihtoehdot: Kyllä / Ei.
2. Jos äänestätte sen puolesta, miten perustelette kantanne?
3. Mikäli lakiesitys hyväksytään, ja toteutuva laki johtaa kaaokseen, niin miten aiotte kantaa vastuunne? Ja nyt en tarkoita ns. poliittista vastuuta, mikä ei itsessään tarkoita mitään.
4. Mitä ylipäätään olette mieltä lakimuutosesityksestä ja sen sisällöstä?

Julkaisen jokaisen kansanedustajien vastaukset ja kannanotot myöhemmin netissä sivustolla, joka avataan vain ja ainoastaan näitä vastauksia ja kannanottoja varten.

Julkaisen myös niiden kansanedustajien nimet, jotka eivät "ehdi" eli viitsi tai uskalla sanoa asiaan mitään yksiselitteisesti tulkittavaa.

Voitte olla varmoja, että kyseinen sivuston on yksi maamme luetuimpia sivustoja ja pitkään. Etenkin vaalien alla.

Pallo on nyt eduskunnalla. Odottelen pikaisia vastauksianne.

Ystävällisin terveisin

Juha Mäki-Ketelä, Tampere


Pasi Louhivuori
Helsinki

#18

10.12.2008 14:25

Jos hallitus on yksimielisesti esityksen takana ja vielä lisäksi muistetaan, että vasemmistopuolueet ovat aina suhtautuneet myötämielisesti maahanmuuttoon ja kansainväliseen solidaarisuuteen, esityksen läpimeno on varma eikä mitään ole enää tehtävissä.

Omaan tai jonkun toisen kansanedustajaan on aivan turha edes yrittää ottaa yhteyttä. Jos sähköposti luettaisiinkin, sen vaikutus olisi täysi nolla. Tämä on nähty jo niin monta kertaa aikaisemminkin.

Tässä tehdään politiikkaa, jossa äänestäjien mielipide ei paina mitään.

Veikkaus on, että noin viisi prosenttia kansanedustajista vastaa adressin tekijän lähettämään kirjeeseen, ja he ovat niitä, jotka eivät yleensä saa "tarpeeksi" julkisuutta.

Adressi ja kirje ovat ideoina hyviä mutta eivät valitettavasti johda mihinkään.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#19 Julkisuutta saavat kaikki

10.12.2008 14:46

ja enemmän kuin haluavat!

Kaikkien nimet julkistetaan, kommentoivat tai eivät. Ensi vaaleissa sitten hiljaisuus ja kommentit realisoituvat.
Pasi Kaukinen
Tampere

#20 Kannattaa kirjoittaa

10.12.2008 14:50

"Omaan tai jonkun toisen kansanedustajaan on aivan turha edes yrittää ottaa yhteyttä. Jos sähköposti luettaisiinkin, sen vaikutus olisi täysi nolla. Tämä on nähty jo niin monta kertaa aikaisemminkin."

Ei ihan noinkaan....

Kirjoitin tänään emailin omalle kansanedustajalle, ja hän vastasi jo. Ja vastasi niin, että tätä Thorsin lakiehdotusta vastaan ollaan jo noustu vastarintaan. Kyseessä on muuten hallituspuolueen edustaja, joten mitään ei todellakaan ole vielä menetetty.

Ehkäpä kannattaa kirjoittaa omin sanoin eikä pelkästään copy-pasteta malliesimerkkiä. Vakiomuotoiset kirjeet voivat joutua nopeasti spammifiltterin hakuehtoihin.

Yleensä aina kyselyihini on vastattu sekä eduskunnassa ja kunnallispolitiikassa. Kirjoittaa vain asiallisesti, niin on toiveita saada vastauskin.

Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#21 Kimppavastaus

10.12.2008 15:03

Nyt tulee siihen tahtiin ideoita, että en millään ehdi vastailemaan teille kaikille henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille näin ryhmäviestinä.

Sellainen toivomus, että kun lähetätte ideanne hyödyntäen sitä tekemääni kirjelmää, niin merkitkää esim. sinisellä ne kohdat, joihin ehdotatte muutosta tms. Helpottaa merkittävästi työtäni.

En paljasta missään yhteydessä sitä, kuka ehdotti mitäkin.

Tästä on hyvä jatkaa!

J
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#22 Lukekaa myös tämä

10.12.2008 15:13

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/119305.shtml

Hienoa, että tässä maassa tehdään vielä ihan journalismiakin!
Jukka Kohonen
Helsinki

#23 Korjausta

10.12.2008 16:36

"Hitlerit, Mengelet, Siitoimet yms. on poistettu."

Ainakin yksi näkyy jääneen (allekirjoitus numero 553). Kannattaa varmaan jossain vaiheessa tulostaa koko lista aakkosjärjestyksessä ja tsekkailla vielä merkkijonohaulla, ettei ilmeisimpiä trollauksia löydy.
Jaakko Suutari
Pori

#24 Nimiä tulee komiasti lisää... ehkä

10.12.2008 16:41

Pistin chatteihi linkin tästä ja kirjoituksia tulee toivottavasti sen vuoksi lisää. =)
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#25 Uusi versio kirjeestä kansanedustajille

10.12.2008 16:49

Kiitos kaikille todella hyvistä vinkeistä ja ideoista yms. Niitä otetaan edelleen vastaan. Yhteistyössä on voimaa!

Hieno luku muuten tuo 4037. Saas nähdä, pamahtaako 5000 rikki vielä tänään...

J

**********************
Kirje kansanedustajille, versio2:


YLI X000 SUOMALAISTA ALLEKIRJOITTI ADRESSIN: UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (RKP) esittää Eduskunnalle hyväksyttäväksi uutta, koko EU:n alueella ennennäkemättömän vapaata ulkomaalaislakia. Ministeri Thors perustelee lain tarpeellisuutta tulevalla työvoimapulalla. Se ei kuitenkaan tarjoa yhtään ratkaisua työperäiseen maahanmuuttoon vaan keskittyy täysin humanitääriseen maahanmuuttoon. Siksi laki on perusteiltaan valheellinen.

Toteutuessaan lain keskeisiä vaikutuksia olisivat:
1. Koska laki on niin vapaa, Suomesta tulisi ovi, jonka kautta hallitsematon joukko maahanmuuttajia pyrkii EU:iin. Suomi toimii näin epälojaalisti unioni- ja Schengen-liittolaisiaan kohtaan tilanteessa, jossa nämä jäsenvaltiot kiristävät ulkomaalaispolitiikkaansa. Liittolaisemme tuskin pitävät tästä, mikä saattaa heikentää luotettavuuttamme ja painoarvoamme Euroopan Unionissa.
2. Monikaan maahamme pyrkivistä henkilöistä ei olisi pakolainen tai vainottu. He hakeutuisivat Suomeen, koska he eivät saisi turvapaikkaa muista EU-maista. Suurin osa heistä on elintasoturisteja, jotka haaveilevat taloudellisesti paremmista olosuhteista ja tulevaisuudesta. Siihen heillä toki on oikeus, mutta meillä suomalaisilla ei ole velvollisuutta heille sitä tarjota.
3. Mikäli he eivät pääse Suomesta muihin EU-maihin, jäävät he suomalaisten elätettäviksi. Tämä vaihtoehto on hyvin todennäköinen, sillä muu EU-maat toimivat maahanmuuttopolitiikassaan täysin päinvastaisesti ja kiristävät käytäntöjään.
4. Laki mahdollistaa turvapaikan myöntämisen myös sellaiselle turvapaikanhakijalle, jonka hakemuksen toisen EU-maan maahanmuuttoviranomaiset ovat jo tutkineet ja hylänneet. Tämä kuormittaa tarpeettomasti ao. viranomaisia, lisää byrokratiaa ja kasvattaa turvapaikkaturistien määrää maassamme.
5. Thorsin kaavailema laki esittää, että vaikka turvapaikanhakija olisi jo päätetty karkottaa Suomesta, on hänellä oikeus ns. perheen yhdistämiseen. Käytännössä tämä oikeus johtanee siihen, että karkotusta odottavan perhe lennätetään maahamme, jonka ketään ei enää humanitaarisista tms. syistä johtuen karkoteta.
6. Rikoksen tehnyt maailmanmatkaaja voi saada oleskeluluvan, jos niin sanottu tekninen este estää hänen poistamisensa maasta. Tällaisia teknisiä esteitä voivat olla esimerkiksi liikenneyhteyksien puuttuminen, matkustusasiakirjojen puuttuminen tai se, että vastaanottajavaltion viranomaiset suhtautuvat kielteisesti hänen tuloonsa. Jo nykyinen käytäntö on osoittanut, että palautusta harkittaessa kohdemaan liikenneyhteydet katkeavat mystisesti, passit putoavat mereen ja vastaanottajavaltiossa on tosi ilkeitä viranomaisia. Lomailu näissä maissa kuitenkin merkillisesti onnistuu myös sieltä aikanaan pakolaisina tulleilta.
7. Epämääräisillä papereilla maahan tulevien ns. ankkurilapsien maahan tulo ja siihen liittyvä merkittävä järjestäytynyt rikollisuus lisääntyisivät huomattavasti. Ankkurilapsi on usein 16–17 –vuotias ”lapsi”, joka lähetään vastaanottavaiseen maahan. Tämän jälkeen muu perhe ja suku seuraavat perässä. Näiden ”perheenjäsenten” ja ”sukulaisten” sukulaissuhteita ei säännönmukaisesti tarkisteta esimerkiksi DNA-testeillä, vaan kuka tahansa voi väittää olevansa kenen tahansa sukulainen.

Thorsin ideoimaan ulkomaalaislakia vastustavan adressin allekirjoitti 36 ensimmäisen tunnin aikana noin 3000 suomalaista. Tällä hetkellä allekirjoituksia on 4037 kappaletta. Allekirjoituksia tulee adressiin lisää tasaisena virtana, noin viisi (5) kappaletta minuutissa.

Äänestäjiänne kiinnostaa varmasti juuri Teidän, arvoisa kansanedustaja, näkemyksenne tästä asiasta ja erityisesti se, miten aiotte tulevassa äänestyksessä äänestää.

Niinpä kysynkin hyvin yksinkertaisia kysymyksiä, joihin odotan saavani yksinkertaisia ja vain yhdellä tapaa tulkittavia vastauksia:

1. Kun Thorsin valmistelema lakimuutosesitys tulee eduskunnan käsittelyyn, niin äänestättekö sen puolesta vai sitä vastaan? Vastatkaa yksinkertaisesti joko ”äänestän puolesta” tai ”äänestän vastaan”.
2. Jos äänestätte sen puolesta, miten perustelette kantanne?
3. Koetteko olevanne henkilökohtaisesti vastuussa em. ongelmien kasvamisesta, jos äänestätte uuden ulkomaalaislain puolesta? Miten tämän vastuun kantaminen ilmenee?
4. Jos ette koe olevanne vastuussa em. ongelmien kasvusta, miten perustelette tämän?
5. Mitä ylipäätään olette mieltä lakimuutosesityksestä ja sen sisällöstä? Onko tämä lakimuutos mielestänne tarpeellinen ja perusteltu? Perustelkaa vastauksenne, kiitos.

Kaikkien kansanedustajien vastaukset ja niiden perustelut, tai tieto vastaamatta jättämisestä, julkaistaan suojatulla ja valvotulla internet-sivustolla, joka mahdollistaa myös äänestäjien kannanotot aiheeseen. Sivusto avataan vain tätä keskustelua varten, eikä se pyri taloudelliseen voittoon.

Sivuston ylläpitäjä kunnioittaa annettuja mielipiteitä ja perusteluja samanarvoisina niin, että esitetyt kannat voivat puhua puolestaan. Sivuston tarkoitus on aktivoida keskustelua aiheesta, koska se koetaan kansallisen tulevaisuuden kannalta erityisen tärkeäksi.

Uusi ulkomaalaislaki on jo herättänyt voimakasta kansalaiskeskustelua, ja on perusteltua olettaa, että sivustosta tulee paljon seurattu ja äänestäjien äänestyskäyttäytymistä merkittävästi ohjaileva foorumi.

Toivon pikaista vastaustanne. Ystävällisin terveisin


Juha Mäki-Ketelä, Tampere