ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!.

Maija Virtanen
Helsinki

#251 Käsittämätöntä

16.12.2008 11:59

Allekirjoituksia on jo yli 21.000 ja SDP sekä Kokoomus tuntuu vähät välittävän kansalaisten mielipiteistä.

Jos joku organisoi asiasta mielenosoituksen eduskuntatalon eteen, niin olen mukana.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#252 Stilisoitu kommentti

16.12.2008 12:09

Stilisoitu versio äsken keskusteluista poistettuun kirjoitukseen alkuperäisen lähettäjän toivomuksesta:

*****

Kokoomuksen kansanedustaja toteaa, että eduskunta joutui muokkaamaan hallituksen lakiesitystä, joka ei ollut kyseisen edustajan mielestä ”kovinkaan onnistunut”

Samainen edustaja valittelee hallituksen esityksen suurta määrää ja sitä, että rivikansanedustajat eivät ehdi millään niitä käymään perusteellisesti läpi. Samaisessa yhteydessä ko. edustaja vetäytyy vastuusta huomauttamalla, että ulkomaalaislain seuraaminen ei edes hänelle omasta mielestään kuulunutkaan.

Lopuksi hän toteaa, että koko puolue tuli ikään kuin vahingossa yllätetyksi kyseisen lain ilmestyttyä käsittelyyn.

Että näin tällä kertaa.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#253 Mielenkiintoista asiaa tulevilla nettisivuilla!

16.12.2008 12:23

Olen saanut keskustelujen seuraajilta paljon sähköpostia, joka sisältää kansanedustajien vastauksia kansalaisille, jotka ovat huolestuneina kyselleet näiden kantaa ja näkemystä tulevan ulkomaalaislakiäänestyksen suhteen.

Kiitos niistä. Laittakaa lisää tulemaan!

Vastauksissaan kansanedustajat lupailevat sitä sun tätä.

Odotan innolla
a) miten kansanedustajat minulle vastaavat eli kuinka väittävät menettelevänsä ko. äänestyksessä
b)miten he sitten todellisuudessa äänestävät.

Laitan sitten kaikki kolme asiaa vierekkäin sinne nettisivuille tyyliin:

Edustaja A, Puolue, Vaalipiiri

Kertoi äänestäjälle meilitse näin:
Minulle vastasi näin:
Todellisuudesssa äänesti näin:
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#254 Pohdittavaa:

16.12.2008 13:05

1. Thorsin jutustelujen mukaan uusi laki ei millään muotoa muuta nykyistä käytäntöä. Hmmmhhh, miksi sellainen laki sitten tarvitaan, jos se ei kerran edes vaikuta mihinkään mitään? Annetaan homman sitten olla ihan sellaisenaan, ja unohdetaan koko juttu.

2. Toisaalta Thors jutustelee myös sellaista, että nyt laki viedään vastaamaan käytäntöä. Hetkinen, onko tilanne siis se, että tällä hetkellä toimitaan laittomasti eli käytäntö ei perustu lakiin? Tämän on pakko olla vastoin lakia! Miksei poliisi, valtakunnansyyttäjä ja hallitus reagoi jo? Kumpi eroaa ensin, Thors vai Vanhanen?

3. Thors jutustelee myös sellaista, että ulkomaalaislakia viedään kohti EU:n yleistä käytäntöä. Samaan aikaan monet muut EU-maat kiristävät käytäntöjään maahanmuuttoasioissa. Ainoa looginen johtopäätös tästä on, että muut EU-maat toimivat laittomasti. Miksei hallitus reagoi jo? Noottia liikkeelle ja äkkiä (tai adressi, ne toimivat näemmä selvästi paremmin…)?


******

Tätä tekstiä voitte aivan vapaasti laittaa kiertoon minne ikinä haluatte. Esim. keskustelupalstoille.
Jos laitatte keskusteluihin, niin muuttakaa tekstistä sana tai kaksi, niin sivustojen ylläpitäjät eivät pääse sitten itkemään spämmäämisestä tms.

Tällöin keskustelujen sensuroi…anteeksi, moderointikaan ei ole perusteltua.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#255 Pohja kirjeeseen kansanedustajallesi:

16.12.2008 13:47

Kiitos vaivannäöstä, Riitta!

Eikun meilit taas liikkeelle

*****

Hei XXX,

Olin yksi, joka äänesti Sinut eduskuntaan ______________ vaalipiiristä. Nyt mieltäni askarruttaa Astrid Thorsin esittämä uusi ulkomaalaislaki, jonka katson olevan liian löysä siitä huolimatta, että sitä muutettiin viime perjantaina.

Jotta minulle olisi selvää, äänestänkö Sinua tai PUOLUETTASI (kirjoita puolueen nimi tähän) seuraavissakin vaaleissa, haluaisin tietää, miten aiot käyttää ääntäsi, kun lakiesitys tulee eduskuntaan.

Aiotko äänestää lakiesityksen puolesta sellaisenaan kuin se eduskuntaan tulee, vai sitä vastaan? Minulle riittää yksinkertainen kyllä/ei vastaus.

Kiitän etukäteen vaivannäöstäsi.

oma nimi
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#256 Kummallinen yhteensattuma?

16.12.2008 14:18

Aika outo juttu tämä ajoitus muuten: näin tärkeästä laista päätetään kesken budjettivyörytyksen, jolloin kansanedustajat ovat hyvin väsyneitä, koska budjettikeskustelujen aikaan työpäivät helposti venyvät myöhäiseen iltaan.

Voisikohan taustalla olla ajatus, että väsyneitä kansanedustajia on helpompi manipuloida ja ohjailla kohti tiettyä (haluttua) lopputulosta?

Tai se, että ujuttamalla tämä ulkomaalaislakiesitys mukaan käsittelyyn ikään kuin ohimennen, luodaan sellainen ajatus, että ”hoidetaan nyt äkkiä tämä tylsä "sivuseikka" alta pois, niin voidaan keskittyä siihen ”olennaiseen” eli budjettiin = siihen, kuka ryhmä saa kuinka paljon rahaa?

Ei kai nyt sentään?
Timo Kohvakka
Helsinki

#257 Toinen yhteensattuma

16.12.2008 14:28

Nyt ihmisillä on Joulukiireet ja lakiehdotukset helposti jäävät huomaamatta tälläisenä aikana. Jälkikäteen ajatellen oli todella pienestä kiinni että olisi jäänyt kokonaan huomaamatta. Iso kiitos Aamulehdelle! Ajoitus salaamiselle on ollut hyvä. Pelin palaset yhdistäen voi selvästi huomata että salailu on ollut hyvin ajoitettu ja masinoitu. Tiedossa on varmasti ollut että tällä lailla ei ole kansan tukea.
Jani Kauhanen
kajaani

#258

16.12.2008 14:40

no siinähä se rasisti kortti heti vedetty esii.
Teemu Niva
Kajaani

#259 Alan voida jo pahoin.

16.12.2008 15:59

Mielenkiinnosta katsoin YLE areenasta tuon aamu-tv:n pätkän (aamu-tv 16.12., haastattelu alkaa 14 minuutin kohdalla), jossa oli haastatelty Thorsia.

Ja mitä itse haastatteluun tulee, niin... No, olen sanaton.

areena.yle.fi/toista?quality=hi&id=1724873
Rikumatti Aulaskari
Oulu

#260 .

16.12.2008 16:11

Juha Mäki-Ketelä, luin noista aiemmista viesteistä, että olit ollut ylen haastattelussa. Yritin etsiä yle areenasta kyseistä haastattelua, tosin huonolla menestyksellä.
Olisiko mahdollista saada linkki haastatteluun tänne. Olen varma, että monet muutkin haluaisivat kuunnella sen läpi.

Terveisin, Riku
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#261 Radiohaastattelu täällä

16.12.2008 16:21

http://areena.yle.fi/toista?id=1715905

Kohta 6.51 (6 min 51 sek)
Rikumatti Aulaskari
Oulu

#262 .

16.12.2008 16:41

Kiitos paljon.
Juha Päivärinta
Elimäki

#263 Aamu-tv:n haastattelu

16.12.2008 17:20

Hienoa. Thors väittää, että he ovat tarjonneet keskustelua aiheesta? Hmm...Missä? Olenko jäännyt jostakin paitsi? Vähän aikaisemmin hän kertoo, että Suomessa on vielä vähän maahanmuuttajia tms. Niin? Pointti oli nähtävästi se, että muissa maissa on paljon maahanmuuttajia ja meidän pitäisi seurata perässä ja ottaa maahanmuuttajia lisää, jotta saisimme samat ongelmat kuin muissa maissa? Täytyykö ottaa aina huonot tavat/menetelmät mitkä on todettu sopimattomiksi?
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#264 Myyrät ja suojeluntarve

16.12.2008 17:22

Yksi tiedonantajistamme eduskunnassa eli kotoisasti ”myyrä2” kirjoittaa näin:

”sanamuodoltaan tuo kysymyksenasettelusi on semmoinen, että se on poliittinen itsemurha riippumatta siitä mitä niihen vastaa. Jos vastaa, että kyllä, äänestän puolesta, on turha yrittää enää olla ehdokkaana mihinkään ja koskaan. Ainakaan täällä maaseudulla. Jos taasen vastaa, että äänestän vastaan ja sitten äänestää kans sitä esitystä vastaan, niin sitten saa "kenkää ryhmästä", kun tämä on se ryhmäpäätös”

ja jatkaa hieman myöhemmin:

”olen kuitenkin yrittänyt toimia omantuntoni mukaan ja auttanut sinua tässä asiassa, mielestäni aika paljonkin (…) en pyydä mitään erityiskohtelua, mutta olisko mahdollista saada edes jotain julkista myötätuntoa tai semmosta tukea, sitten kun se yleinen lynkkaus ja paskaheitto alkaa?”

*****

Hetkinen... Mikäs vuosi nyt olikaan? Missäs maassa me asummekaan?

DDR 1968? Neuvostoliitto 1952?
Juho Jansson
Tampere

#265 Niin

16.12.2008 17:48

Luultavasti valtaosa kansanedustajistakin tietää, että parempi olisi äänestää vastaan, mutta tässä nähdään taas vaihteeksi tämän edustuksellisen demok... anteeksi, puolueoligargian vaikutus. Demokratia? Hah.

Melkoista valehtelua, jos väittää yrittäneenkään herättää tästä asiasta keskustelua. Tämänkin lakialoitteen tiimoilta keskustelu aukesi vasta Aamulehden tuotua tällaisen salakavalan lain valmisteillaolon ilmi, tuskimpa olisi edes noita näennäisiä muutoksia tehty, mikäli Aamulehtikin olisi ollut hiljaa (minä en ainakaan jaksa uskoa). Minä en pidä valehtelijoista, Thors on valehtelija ja sietäisi vähintäänkin hävetä. Tässä maassa näyttäisi tasan tarkkaan vain Halla-ahon yrittävän herättää minkäänlaista keskustelua aiheesta, ja ”monikulttuurisuus on ihanaa” vastaa yleensä kaiken maailman rasismikortein, ad hominemein ja Godwinein. Keskustelu ei etene yhtään mihinkään, mikä on eritoten haitallista maahanmuuttoon kriittisen myönteisesti suhtautuville tahoille. Tilanne siis on lähinnä se, että on joko musta tahi valkoinen, ei mitään harmaata välissä.

Anonyymi

#267 Demokratian tila

16.12.2008 18:57

Pelottavintahan tässä kaikessa on se, että tämä ryhmäkuri kertoo aika hyvin demokratian nykytilasta. Kuinka harva ihminen asioista itseasiassa päättää jos eduskuntaryhmät sokeina seuraavat annettuja ohjeita. Lähetin omalle edustajalleni sähköpostia ja ehdotinkin, että valtion tuottavuusohjelman nimissä voitaisiin siirtyä yksi kansanedustaja per puolue systeemiin. Äänimäärää voisi sitten vaikka kompensoida jollain kertoimella, pienillä puolueilla pienempi kerroin ja voittajilla isompi. Mitä siellä turhaan pitää reilua 200 kansanedustajaa nostamassa palkkaa, jos ei saa edustaa kansaa.

Mika Sevón
Lohja

#268 Aamutv

16.12.2008 19:20

Uskomatonta tekstiä tuli suusta ulos, huonon suomenkielensä vuoksi osasta ei saanut mitään tolkkua, ja eukko valehteli sujuvasti toimittajalle, näin muodoin koko kansalle, päin naamaa.
Siis uskomatonta.
Mika Sevón
Lohja

#269 Paras journalistinen teko-palkinto

16.12.2008 19:23

http://www.suurijournalistipalkinto.fi/app/ilmoit/new

Olisiko Aamulehti mitään, kun kerran ottivat asiat edes tarkastelun alle.
Juha Päivärinta
Elimäki

#270 Mika

16.12.2008 19:29

Kuka oli se toimittaja, joka julkaisu jutun ensimmäisen kerran? Äänestän heti.
Juha Jormalainen
Kuopio

#271 Aamulehden toimittaja

16.12.2008 19:37

Toni Viljanmaa näytti olevan se aamulehden toimittaja, käympä minäkin äänestämässä.Kiitos vinkistä

Mika Sevón
Lohja

#272 Laitoin

16.12.2008 19:43

koko Aamulehdelle menemään, en muistanut toimittajaa. Sen 2/2 (liite) kohdan skippasin, ja hyvin tuo onnistui.
Juha Jormalainen
Kuopio

#273 Itse tein näin

16.12.2008 19:50

Laitoin palkintoluokaks vuoden journalistinen teko ja Copy pastesin vaan sen aamulehden jutun mihin on linkki tossa adressin alussa, ja liitin sen word documenttiin minkä latasin liitteeks siiinä kakkos kohassa.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#274 TILANNEKATSAUS

16.12.2008 21:28

Tässä vaiheessa on varmasti pieni väliaikakatsaus paikallaan:


Nykytilanne
- Thorsin lain karkeimmat älyttömyydet saatiin tämän adressin ja erittäin suuren kansalaisaktiivisuuden ansiosta karsittua pois.
- Olen saanut tähän vahvistuksen kokoomuslaisen kansanedustajan suusta henkilökohtaisesti. Ko. henkilö sanoi suunnilleen näin: ”on erittäin harvinaista, että hallituksen esitystä muutetaan enää valiokunnassa (…) joten siinä onnistuitte hyvin”.
- Lisäksi minulla on vastaavasta lausunnosta ”mustaa valkoisella” erään toisen kokoomuspoliitikon kirjoittamassa sähköpostiviestissä.
- Eli väittäkööt Tölli, punavihreät nimettömät nettikirjoittajat ym. sakki mitä muuta tahansa, niin ME TEIMME SEN!
- Thorsin (ja ”kovan ytimen”) alkuperäinen suunnitelma mitä todennäköisimmin oli seuraava: mietitään valtaeliitin tavoitteita ja henkilökohtaisia etuja eteenpäin vievä tavoitetaso. Pistetään siihen ”järkyttävyyslisää” eli nämä Thorsin älyttömimmät vaatimukset, mutta ollaan lähtökohtaisesti valmiita ”tinkimään” niistä kaikkein järjettömimmistä kohdista, jos joku nostaa asiasta haloon ja oikein kova paikka tulee. Jos ei nosta, niin saadaan ne typeryydetkin eräänlaisena ”bonuksena” läpi.
- Tietoisuus tästä juonittelusta ei kuitenkaan mitenkään vähennä saavutuksemme arvoa, päinvastoin: ilman aikaansaatuja lakiesitysmuutoksia, Suomi ja suomalaiset olisivat olleet siinä kuuluisassa keltaisessa nesteessä kaulaansa myöten pahimmillaan jo heti ensi vuoden alusta.


Tulevaisuus
- Eduskunta mitä todennäköisimmin äänestää laista jo ennen joulua.
- Valitettavasti ainakin Kokoomus ja SDP ovat tehneet asiasta ryhmäpäätöksen, josta eivät ainakaan ensimmäisen kauden edustajat (joita on ihan liikaa tämän asian näkökulmasta) uskalla livetä mihinkään suuntaan.
- Vasemmistosta ja Vihreistä tuskin tarvitsee erikseen mainita mitään. Keskusta on suuri arvoitus vielä tällä hetkellä.
- huomenna lähetän kaikille edustajille ja heidän avustajilleen muistutuksen, että odotan edelleen vastauksia.
- Äänestyspäivästä en ole saanut tietoa, sillä sen tietää vain ”puolueiden kovin ydin”. Mitä todennäköisemmin sen yritetään jossain sopivassa välissä hyväksytyttää ikään kuin ohimennen. "Myyrät" yrittävät kuumeisesti selvittää asiaa. Pidetään heille peukkuja!
- Muuten, viime päivinä minulle syntyneet tietämyksen valossa näyttää ilmeiseltä, että käytännössä koko kansanedustuslaitosta pyörittää 20–30 ”kovan luun” porukka, joka sanelee päätökset ja äänestysohjeet muille. No, olenkin ollut aina sitä mieltä, että 30 olisi varsin hyvä kansanedustajien määrä, koska virkamiehethän kaiken työn tekevät, niin kuin olemme tässäkin tapauksessa saaneet ikäviksemme havaita.
- mikäli kansanedustajat äänestävät lain puolesta ja se hyväksytään, taistelu lain purkamiseksi (tai mikä oikea termi nyt sitten lieneekään), jatkuu.
- tässä taistelussa käytetään paitsi jo nyt hankittua adressia, myös perinteisiä paperiadresseja, kansanedustajien painostamista, paikallis- ja piiritason poliitikkojen jne. painostamista.
- Tästä onkin jo hyvää tulosta, piiritasolla alkaa usko eliittiin olla kortilla. Sotketaan pakkaa vähän lisää!
- määrältään tuleva painostaminen tulee olemaan monikertaisesti kovempaa, kuin mitä se on tähän asti ollut. Keinovalikoimakin varmasti laadullisesti tiukkenee ainakin muutaman pykälän.
- jos äänestys siirtyy helmikuuhun, vastaavat menetelmät otetaan käyttöön vieläkin kovempina ja päällekäyvempinä.
- onnistunut paperiadressien kerääminen nostaa allekirjoitusten määrän vähintään 50 000 – 100 000 tuhanteen, sillä nyt ovat allekirjoittaneet lähinnä vain aktiiviset netin käyttäjät. Mitenkään ihmisiä lokeroimatta tai luokittelematta rohkenen arvioida, että – ”kiitos” median ja valtaeliitin hiljaisen sopimuksen vaieta asiasta – suurin osa yli 45v väestöstä ei ole koko asiasta kuullutkaan. Idols- ja Big Brother –voittajat sen sijaan lienevät kaikilla jo selvillä. Niin, nehän ne niitä suuria kysymyksiä ovat…


Uudenlainen vaikuttaminen
- riippumatta äänestystuloksesta, tämän prosessin yhdeksi merkittävimmäksi anniksi näyttää nousevan se, että hyvin erilaiset ihmiset ympäri maata löysivät toisensa, verkottuivat ja alkavat jatkossa yksissä tuumin toimia avoimemman ja poliittisesti suoraselkäisemmän Suomen puolesta.
- Ja nyt en puhu mistään rasistisia loukkauksia huutavasta roskajoukosta, vaan koulutetusta, fiksusta, työtätekevästä ja veronsa maksavasta tavallisesta kansasta, jonka mitta alkaa olla pysyvästi täynnä. Tätä hallitus ja media tuskin tulivat ottaneeksi huomioon. Niinhän se on, että sitä saa mitä tilaa.
- Me emme ole rasisteja, olemme realisteja.
- Emme ole ketään vastaan, olemme Suomen ja suomalaisten puolella.
- kuten tuolla jo aiemmin vihjasin, olemme luomassa aivan uudenlaista vaikuttamisen mahdollisuutta: internetportaalia, joka mahdollistaa valtaeliitin touhujen, lupausten ja niiden toteutumisen jne. seuraamisen ja kommentoinnin lähes reaaliajassa.
- äänestäessään Thorsin lain puolesta, selkärangattomat kansanedustajat luottavat siihen, että äänestäjän muisti on lyhyt. Sitä se on tähän asti ollutkin, mutta ihmiset muistavat, jos heille annetaan mahdollisuus virkistää muistiaan. Tällä portaalilla se toteutetaan ja tulokset tulevat olemaan katastrofaalisia. Nykyisten kansanedustajien näkökulmasta
- kyseessä on eräänlainen vaalikone, sillä edellytyksellä, että tämä – toisin kuin neuvostoperinteiden varassa epätoivoisesti happea kiduksiinsa haukkovan YLE:n vekottimet – toimii ja antaa todellista tietoa äänestäjille heidän päätöksentekonsa tueksi. Tästä todellisesta tiedosta vaaliehdokkaat eivät välttämättä aina pidä.
- ehdotan samaiseen portaaliin suunnilleen samantyyppistä mahdollisuutta seurata myös median vastaavia touhuja. Tähän osioon voisi tulla esimerkiksi suorat viestikentät, jolla tuhannet ihmiset voivat yhdellä napin painalluksella laittaa palautetta mediaan, perua tilauksia, ilmoittaa mainostajille, että ei käytä heidän palvelujaan, koska he mainostavat ko. mediassa jne…

JOKA TAPAUKSESSA TAISTELU TÄMÄN ASIAN PUOLESTA JATKUU.

ENNEMMIN TAI MYÖHEMMIN ME VOITAMME, SILLÄ PUOLELLAMME ON JOTAIN, MITÄ VALTAELIITILLÄ JA SITÄ NUOLESKELEVALLA VALTAMEDIALLA EI OLE: TOTUUS!

Mika Sevón
Lohja

#275 Olipa

16.12.2008 21:45

mieltä nostattava kirjoitus Juha, kiitos siitä. Uskoa ei voi valaa liikaa porukoihin, vaikkakin tuntuu että aktiiviset osallistujat ovatkin jo sisäistäneet sanomasi asiat kohtuu hyvin. Tämän tyyppinen toiminta on pioneerityötä, pilottihanke, joka hakee vertaistaan, jossei nyt maailman, mutta Suomen tasolla kuitenkin. Upeaa. Tietä on pitkä matka edessä, mutta jo lähimenneisyys osoittaa että tämä on naru joka vetää. Alan tästä päivästä kirjaamaan poliitikkojen kyseenalaisia sanomisia lähteineen ja aikatietoineen ylös, katsotaan josko saisi jonkun aivan suorasta valehtelusta kiinni, Astridiin en luota enää pätkääkään, tuntuu että vale tule aina kun suu aukeaa.
Enkä ymmärrä, kuinka Suomen ministerinä VOI olla eukko, joka ei osaa suomenkielellä hahmottaa sanomisiaan, sekoittaa käsitteitä, eikä vastaa siihen mitä kysytään, siis suomenkielellä. Ei ymmärrä ei.