ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Juha Päivärinta
Elimäki

#326 Muutamat minun tutut

19.12.2008 21:36

ovat perustaneet sähköpostiosoitteen vain tätä varten, joten kait 50 menee siinä sivussa :)
Mikko Komulainen
Kajaani

#327 Juha

19.12.2008 21:49

Luulen että ei ole kovinkaan laillista tehdä sähköposteja toisten nimillä ja tämä n.50 on vain aloitusluku mikä on kerätty muutaman päivän aikana. Mutta tämän asian takia voisin kyllä kärsiäkin seuraukset mutta en luulen että adressin uskottavuus kärsisi jos joku olisi syytettynä tietyn lain rikkomisesta joka liittyisi tähän adressiin!
Juha Päivärinta
Elimäki

#328 Eihän sitä toisten nimillä tehdä

19.12.2008 22:08

vaan henkilö saa klikkailla omat nimensä postilootan perustamisessa. Minä vain opastan vieressä miten homma tehdään.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#329 Moi Mikko!

19.12.2008 22:59

Totta kai voit heille tehdä sähköpostiosoitteet, mutta heidän itsensä on allekirjoitus kirjoitettava. Älä siis allekirjoita heidän puolestaan, sillä tuollainen "tehtailu" olisi ase vastustajan kädessä.

JM-K

Jutta Mujunen
Tampere

#330 Syntyperäisten suomalaisten elintaso

20.12.2008 09:50

Kun katsomme, kuinka paljon meitä syntyperäisiä suomalaisia elää köyhyysrajalla/sen alapuolella, on asunnottomia, ei ole määrärahoja heidän auttamiseksi...Yksinkertaisesti ei Suomella ole resursseja sijoittaa yhtään pakolaista/elintasopakolaista, ennenkuin oman maan kansalaisten asiat ovat kunnossa. Jokaselle on syntyperäiselle suomalaiselle on pystyttävä takaamaan sellaiset elinolosuhteet, että ne ovat inhimilliset, tämä pitää hallituksen ottaa huomioon budjettia laatiessa.
Lasse Kallo
Kallon kylä (Kittilä)

#331 Lisää maahanmuuttajia, mutta järjen kanssa

20.12.2008 11:42

Kiitos Vihreiden naisten tulin minäkin tietoiseksi Jussi Halla-ahosta. Yksi asia johtaa toiseen ja niinpä 12.12. allekirjoitin tämän adressin. Jos tämän vuoksi joudun SUPON tarkkailtavaksi olen pelkästään otettu.

Thorsin lakialoitteesta sen verran, että älytön juttu mikä älytön juttu. Kun lakialoitteeseen vielä ynnää nykyisen taloustilanteen Suomessa ja muuallakin, sitä kafkamaisemmalta Thorsin toilailu tuntuu. Ottakaamme myös huomioon ryhmä nimeltä Vihreät naiset.

Suomella on vielä kaikki mahdollisuudet välttää holttittoman maahanmuuttopolitiikan seuraukset. Varoittavia esimerkkejä löytyy ympäri Eurooppaa. Esimerkiksi Tanskassa ja Ruotsissa on lähiöitä, joihin ei hevin uskalla mennä poliisit, ei palomiehet. (Kirjoitin tämän ennen Malmön tapahtumia.) Englannissa on kaupunkeja, joissa imaamien sana painaa enemmän kuin maan laki.

Holtiton maahanmuuttopolitiikka olisi suuri haitta paitsi suomalaisille myös jo tänne koutununeille maahanmuuttajille. On piilokoomista, että kriitiikittömän maahanmuuton puolustajat eivät puhu tästä viimemainitusta halaistua sanaa.

En ole koskaan äänestänyt perusuomalaisia. Seuraavissa vaalaeissa saatan äänestää.Juha Päivärinta
Elimäki

#332 Jaahas

20.12.2008 14:42

Paavo Lipponen väittää Ykkösaamun lähetyksessä Halla-ahoa rasistiksi tai heittää kommenttina, että Halla-aho heittää läppää rasismista. Minkä ihmeen takia nämä höntit eivät mene sinne blogiin lukemaan mitä siellä lukee? Olisi kiva tietää minkä tekstin perusteella he väittävät Halla-ahoa rasistiksi. En ole Halla-ahon fani, mutta olen lukenut suurimman osan teksteistä. Onko meillä poliitikkoja:
vaihtoehto A: Eivät osaa lukea
vaihtoehto B: Eivät ymmärrä lukemaansa
vaihtoehto C: Ovat kuulleet tarinan kaverilta ja pitävät sitä totuutena
vaihtoehto D: valehtelevat

Voisiko tästä tehdä gallup Helsingin Sanomiin?
Juha Päivärinta
Elimäki

#333 Unohtui vaihtoehto E

20.12.2008 14:46

Vaihtoehto E: Minulla ja joillakin ihmisillä on erilainen määritelmä sanalle rasismi.
Ernesti Hemmingvei
Suomi

#335 Tämän päivän Hesarista>

20.12.2008 21:12

Irakilaiset ja somalit nostavat turvapaikkahakijamäärän ennätystasolle

20.12.2008 18:45
A A

Lasse Kerkelä

Helsingin Sanomat

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on nousemassa tänä vuonna suuremmaksi kuin koskaan aiemmin. Suurin syy on tulijoiden määrän kova kasvu Irakista ja Somaliasta, joista kummastakin on saapunut noin tuhat ihmistä. Kaikkiaan joulukuun puoliväliin mennessä turvapaikkaa on hakenut alustavien tietojen mukaan jo noin 3 600 ihmistä.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo arvioi, että tulijoiden määrää ovat kasvattaneet Irakin ja Somalian väkivaltaisuudet. Vaikutusta on Revon mukaan myös sillä, että irakilais- ja somaliyhteisöt ovat aiempaa suurempia, jolloin tulijoiden on entistä houkuttelevampi saapua Suomeen.

Repo arvelee, että myös Ruotsin ja joidenkin muiden maiden kiristynyt maahanmuuttopolitiikka on lisännyt hakijamäärää Suomessa. Kaikkiaan turvapaikan hakijoiden määrä asettuu Suomessa tänä vuonna 3 800–3 900:n tasolle, Repo arvioi.

Toistaiseksi eniten turvapaikkaa Suomesta on haettu vuonna 2004, jolloin hakijoita oli 3 861. Tuolloin suuri osa hakijoista oli etelä- ja keskieurooppalaisia romaneja, jotka eivät maahanmuuttoviranomaisten mukaan tarvinneet suojaa. Viranomaiset käsittelivät heidän hakemuksensa nopeutetusti, ja poliisi palautti suuria määriä romaneja kotimaahansa charter-lennoilla.

Noin neljännes turvapaikanhakijoista palautetaan nykyisin toiseen EU-maahan Dublin-asetuksen perusteella. Lopuista hakijoista noin 60 prosenttia saa luvan jäädä Suomeen.

Esko Repo ennustaa, että Suomeen saapuu lähivuosina useita tuhansia turvapaikan tai oleskeluluvan saaneiden perheenjäseniään.

"Tuhatta luvan saanutta somalialaista tai irakilaista kohti maahan saapuu pari vuoden aikana 3 000–4 000 heidän perheenjäsentään", hän arvioi.

Ruotsista turvapaikkaa oli elokuun loppuun mennessä hakenut yli 16 000 ihmistä. Norjassa hakijoita oli heinäkuun loppuun mennessä yli 6 600.
Matti Suhonen
Kouvola

#336 Kouvolan seudun kansanedustajat hyväksyvät lakiesityksen

21.12.2008 11:31

Kouvolan Sanomien mukaan kansanedustajat hyväksyvät muutetun hallituksen esityksen.

Jari Larikka (Kok.) ilmaisee, että hän ei usko pakolaistulvaan. Muistutamme Jaria vaalien lähestyessä ja aikaisemminkin. Hän yhdistää lainmuutoksen työhöntuloon, eli on ihan pihalla koko asiasta. Kehtaa vielä itkeskellä, että tätä lakia kannattavia pidetään epäisänmaallisina!

Markku Laukkanen (kesk.) valehtelee tämän adressin syntyneen vasta valiokunnan ratkaistua asian omalta osaltaan. Pihallla koko asiasta.

Sari Plam ei tiedä mitä tehdä, kun ei ole perilläkoko asiasta. Ensi vaaleissa Kymenlaaksolaiset saisivat äänestää laadukkaampia ehdokkaita.
Juha Päivärinta
Elimäki

#337 Aivan

21.12.2008 14:22

Adressi aloitettu 9.12 ja hallintoneuvoston pöytäkirja päivatty 12.12. Tämä edistää luottamusta eduskuntaa kohtaan. Monta valetta saadaan vielä kuulla?
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#338 Yleisönosastokirjoitukseni tässä:

21.12.2008 19:14

Lähti Aamulehteen, Hesariin, molempiin iltapäivälehtiin, Aviisiin, Aikalaiseen sekä Voima-lehteen. Lisäksi laitoin tämän erinäisiin nettikeskusteluihin.

Voitte vapaasti välittää tämän kirjoituksen seutukuntanne lehtiin. Muistakaa mainita, että teillä on lupa lähettää teksti puolestani.

Laittakaa tänne keskusteluihin näkyviin, mihin kaikkialle olette tämä jälleenlähettäneet, ettei mene samoihin osoitteisiin moneen kertaan.

Raportoikaa myös, jos kirjoitus on jossain julkaistu.

Kiitos

*******ASIALLISEN MAAHANMUUTTOKESKUSTELUN PUUTE RUOKKII ÄÄRI-ILMIÖIDEN KASVUA

Avasin 9.12 internetiin adressin, jonka allekirjoittajat vaativat ministeri Thorsin (rkp) johdolla valmistellun uuden ulkomaalaislain hylkäämistä kokonaan. Tätä kirjoitettaessa adressin on allekirjoittanut jo lähes 23 000 kansalaista.

Kuluneen kolmen viikon aikana olen saanut noin 2500 yhteydenottoa adressini johdosta. Osa yhteydenotoista ja niissä käsitellyistä asioista aiheuttaa minussa kasvavaa huolestuneisuutta.

”Kentältä” minulle tullut viesti on hyvin yksiselitteinen: niin kauan, kun julkisuudessa – ja nimenomaan valtamediassa – ei keskustella asiallisesti ja totuudenmukaisesti maahanmuutosta, sen eri muodoista sekä niiden kansantaloudellisista, kulttuurisista ja sosiologisista vaikutuksista, niin media ruokkii kasvavaa kansallismielisyyttä ja vaarallista äärioikeistolaisuutta sekä sitä kautta vääjäämättömästi lisääntyvää rasismia. Erilaiset äärijärjestöt värväävätkin parhaillaan uusia jäseniä riveihinsä. Pelottavaa on se, että niihin liittyy nyt aivan tavallisia, koulutettuja, työssäkäyviä keskiluokkaisia veronmaksajia eli niitä, joiden varaan suomalainen yhteiskuntajärjestys ja – rauha perinteisesti on rakennettu.

En pidä poliittisista ääri-ilmiöistä riippumatta siitä, onko kyse äärioikeistosta tai – vasemmistosta. Ääriliikkeet ovat aina totalitaarisia ja fasistisia ilmiöitä, jotka harvemmin tuottavat mitään hyvää ainakaan tavalliselle kansalaiselle. Tästä historia tarjoaa aivan liian paljon surullisia esimerkkejä.

Mikäli haluamme vastustaa yhteiskuntarauhalle vaarallisen aineksen lisääntymistä ja järjestäytymistä, tulee uusi ulkomaalaislaki hylätä kokonaisuudessaan ja avoin, reaalimaailmaan pohjautuva maahanmuuttopoliittinen keskustelu aloittaa välittömästi.

Mikäli näin ei toimita, näyttänee suomalainen yhteiskunta kymmenen vuoden päästä hyvin erilaiselta, kuin mitä se on nyt. Pahoin pelkään, että tapahtunut muutos on jotain, mitä kukaan ei osannut edes pahimmissa painajaisissaankaan pelätä.

Ei-työperäisestä maahanmuutosta keskustelu ja ei-työperäisen maahanmuuton järkevyyden asettaminen kyseenalaiseksi ei ole rasismia tai muukalaisvihaa. En minä ainakaan ole rasisti enkä vihaa ulkomaalaisia sen paremmin kuin ketään muitakaan. Olen vain huolissani sekä nykyisten että etenkin tulevien sukupolvien puolesta. Mielestäni minulla on oikeus siihen.


Juha Mäki-Ketelä, Tampere
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#339 Pari selvennystä

21.12.2008 20:08

Kun näitä asioita minulta jatkuvasti kysytään, niin:
1. En kuulu puolueeseen nimeltä Perussuomalaiset. En ole koskaan kuulunutkaan enkä näe mitään syytä, että heihin liittyisin tulevaisuudessakaan.
2. En ole Suomen Sisun jäsen. En ole koskaan ollutkaan enkä näe mitään syytä, että heihin liittyisin tulevaisuudessakaan. En oikeastaan edes tiedä, mitä tuommoinen järjestö tekee eikä se sinänsä minua kiinnostakaan.
3. En ole minkään muunkaan puolueen jäsen. En ole koskaan ollutkaan, enkä näe tarvetta mihinkään niistä liittyä.
4. En ole minkään poliittisen, ideologisen tai uskonnollisen järjestön tms. jäsen, enkä näe tarvetta mihinkään sellaiseen kuuluakaan.
5. En koe olevani rasisti. Tämä adressini ei kohdistu sinänsä mihinkään ihmisryhmään, rotuun, uskontoon, kansalaisuuteen tms. Adressi kohdistuu järjettömään lakiesitykseen, jonka seurauksia jokainen voi ihan itsekseen pohdiskella.
6. En vastusta työperäistä maahanmuuttoa, se on enemmän kuin suotavaa.
7. En vastusta ulkomaalaisia opiskelijoita, jotka tulevat aivan oikeasti opiskelemaan ja aikovat sen jälkeen jäädä Suomeen töihin ja veronmaksajiksi. Sen sijaan vastustan sellaisten "opiskelijoiden" maahantuloa, jotka todellisuudessa vain käyttävät Suomea porttina EU:iin. Ne ulkomaalaiset opiskelijat, jotka tulevat vain hyötymään suomalaisesta korkeatasoisesta ja käytännössä ilmaisestas koulutusjärjestelmästä ja valmistuttuaan lähtevät minne lähtevätkin, saisivat maksaa koulutuksestaan täyden hinnan.
8. En vastusta todellisten pakolaisten ja henkilökohtaisen vainon kohteena olevien ihmisten auttamista. Mielestäni heitä tulisi kuitenkin auttaa heidän kotimaassaan, ei lennättää toiselle puolelle maapalloa.
Martti Pitkäranta
Vantaa

#340 Uskonnon perusteella vainotuista

22.12.2008 16:00

"8. En vastusta todellisten pakolaisten ja henkilökohtaisen vainon kohteena olevien ihmisten auttamista. Mielestäni heitä tulisi kuitenkin auttaa heidän kotimaassaan, ei lennättää toiselle puolelle maapalloa."

Olen samaa mieltä J M-K:n kanssa eli hädänalaisia tulee auttaa ja ensisijaisesti heidän kotimaassaan. Jossain määrin meillä on varmasti varaa ottaa ihka oikeita pakolaisiakin humanitäärisistä syistä, mutta miksei niitä oteta sitten vaikkapa Kiinasta tai Intiasta niiden ihmisten joukosta joita vainotaan heidän kristillisen vakaumuksensa vuoksi? Tällä voisi jopa olla elvyttävä vaikutus meidän kotoisen kansankirkkomme lievästi sanottuna väljähtyneeseen kristillisyyteen ja kotouttaminen saattaisi onnistua huomattavasti paremmin.

Tämä kategoria (kristinuskoon kääntyneet ja sen vuoksi vainon kohteeksi joutuvat) käsittääkseni kasvaa melkoista vauhtia nimenomaan Aasiassa.

Olen allekirjoittanut tämän addressin, koska kannatan julkista keskustelua maahanmuuttopolitiikasta ja olen samaa mieltä tällä foorumilla esiintyneiden enemmistön kanssa siitä, että tässä keskustelussa ei pidä sotkea työperäistä maahanmuuttoa ja humanitääristä maahanmuuttoa, vaan humanitäärisen maahanmuuton kustannuksista tulee antaa oikea kuva. Mitä päätöksiä sitten tehdään on erillinen kysymys, mutta Astrid Thorsin lakiesitystä ei voida hyväksyä tällaisella salamyhkäisellä taktiikalla vaan asiasta täytyy käydä perusteellinen keskustelu ja kaikki faktat pitää lyödä pöytään.

Siunattua joulua kaikille!
Kalevi Honka
Helsinki

#341

23.12.2008 00:05

Adressin luovutuksen yhteydessä järjestettäneen mielenosoitus eduskuntatalolla? Voisit ilmoittaa luovutusajankohdasta ainakin viikkoa ennen, jotta asiasta ehditään tiedottaa.

Astrid Thorsin eroamisesta on muuten tullut asiallinen adressi: www.adressit.com/astrid
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#342 Adressin luovuttamisesta

23.12.2008 10:00

Jep, ilmoitan hyvissä ajoissa, kenelle (keille) ja koska adressi eduskunnassa luovutetaan.

Mielenosoituksesta en tiedä, en ainakaan itse ole sellaista järjestämässä. Olen kuullut, että jotkut tahot sellaista puuhaavat ja ilmoittanut tulevani kyllä tapahtumaan mukaan, mutta ihan rivijäsenenä vaan. On näet hieman aikapulaa ja muita resurssiongelmia tällä hetkellä...

Eli jos (kun) joku mielenosoitusta puuhaa, niin laittakaa vaikka tänne asiasta tietoa.

Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#343 Rauhallista joulun aikaa kaikille

23.12.2008 14:05

Kiitos allekirjoituksesta, tsemppaamisesta, avusta ja aktiivisesta osallistumisesta kampanjointiin.

Joulun jälkeen taas vääntö jatkuu!
Juha Päivärinta
Elimäki

#344 Ja vielä jouluaattonakin pitää kommentoida

24.12.2008 10:56

Verkkoapilasta poimittuna Vanhasen kommentti

Ei rasitetta tuleville polville

Pääministeri Vanhasen mukaan valtion ensi vuoden budjetti on rakennettu elvyttävän talouspolitiikan periaatteelle. Suomen talouteen kohdistuvaa uhkaa torjutaan investoimalla työllisyyteen ja kotimarkkinoiden toiminnan tukemiseen.

- Elvytystoimien on oltava nopeasti vaikuttavia, kohdennettuja ja väliaikaisia, jotta ne toimivat eikä niistä jää pysyvää kustannusrasitetta julkiselle taloudelle. Se on vastuumme tulevia sukupolvia kohtaan, hän linjaa.Haluaisin painottaa kommenttia "eikä niistä jää pysyvää kustannusrasitetta julkiselle taloudelle. Se on vastuumme tulevia sukupolvia kohtaan". Toivottavasti Vanhanen ymmärtää tämän asian myös ensi vuoden alussa. Tietyillä päätöksillä voidaan lisätä helposti kustannusrasitetta taloudelle. Toivottavasti he ajattelevat tulevia sukupolvia helmikuussa. Hyvää joulua kaikille.
Laura Hellberg
Mikkeli

#345

25.12.2008 17:29

Kannattaisin ulkomaalaisten houkuttelua maahan siinä tapauksessa, jos meillä OLISI työvoimapula, ja siinäkin tapauksessa tarkasti seulottuna sellaiset, joilla on työtehtäviinsä tarvittava peruskoulutus ja tarvittava suomenkielen taito.

Nykyisessä tilanteessa Suomessa on (viimeisimmän sivukorvalla havaitsemani mukaan) 9% työttömyys. Ennen kuin työvoimaa haetaan maan rajojen ulkopuolelta, pitäisi oman kansalaisten työttömyys saada lähemmäksi nollatasoa.

En kannata maahanmuuttajien "sisäänottoa" sillä seurauksella, että maahan tulevat eivät pysty elättämään itseään ja verotuloillaan tukemaan yhteiskuntaa, vaan jäävät jo muutenkin kärsivän yhteiskunnan elätettäväksi. Yhteiskunnan ulkopuolelle jääminen aiheuttaa taas pahoinvointia, syrjäytymistä ja rikollisuuden kasvua, jonka näemme jo omienkin kansalaistemme keskuudessa. Korjataan ensin suomalaisten kansalaisten omat yhteiskunnalliset ongelmat, ennen kuin otamme "uutta verta" jo tulehtuneeseen kudokseen.

Ulkomaalaisten maahanmuuttajien vapaan tulon sijaan pitäisi ajaa Suomen kansalaisten työttömyyden poistamista, verotulojen lisääntymistä ja sitä kautta sosiaali- ja terveyspalveluiden ja muiden työllistymistä parantavien toimien vahvistamista. Nykytilanteessa meitä uhkaa paheneva työttömyys, emmekä tarvitse lisää päitä huolehdittavaksemme, vaan pidetään huolta niistä, jotka jo nyt sitä huolta tarvitsevat.

Kouluttamattomien maahanmuuttajien koulutus jäisi tässä tapauksessa meidän vastuullemme, ja näille verorahoille olisi varmasti muuta käyttöä kuin tarjota koulutusta sellaisille ihmisille, jotka eivät kykene heti työntekoon tai lähtee koulutuksen jälkeen maasta.

Mietin sitä, miksei tämä lakiehdotus ole näkynyt mediassa, vaan vain kansalaisten aktiivisesti mainostamana netissä? Meitähän tämä koskee!
Toni Karppi
Vaasa

#346 Raportti "työläisistä" naapurista

26.12.2008 12:35

Joskus jopa tuntee myötätuntoo Ruotsalaisten puolesta..http://www.youtube.com/watch?v=-xdSka-LMOs&feature=related
Juha Päivärinta
Elimäki

#347 Mielenkiintoista

27.12.2008 18:29

Kävin kurkkaamassa pitkästä aikaa Halla-ahon vieraskirjaan ja tämmöinen löytyi:

Astrid Thors blogissaan ulkomaalaislakiesityksestä:
On väitetty että jatkuva turvanpaikanhakijalle oleskelulupa olisi myönnetty heti jos palauttaminen ei olisi teknisen esteen vuoksi ollut mahdollista. Itse asiassa sitä olisi hallituksen esityksen mukaan saattanut joutua odottamaan jopa vuoden. Tämä tiukennus kuitenkin poistui esityksestä valiokuntakäsittelyssä, eli tämänhetkinen menettely, jossa oleskelulupa myönnetään heti hakemuksen käsittelyn yhteydessä, säilyy.

Koska ministerit eivät valehtele, niin tuo täytyy uskoa sellaisenaan. Lakiesitystä ei siis valiokunnassa tiukennettu, kuten media väitti, vaan sitä löysennettiin. Astrid ojensi lakiesityksen kaatamista vaativille jälleen uuden aseen. Kiitos siitä.

http://www.astridthors.net/astrid_su/index.php?action=news_enskild_sida&id=2024&mall=&news_category=11

Tämä alkaa saamaan koomisia piirteitä :)
Jouko Lilja
SALO

#348 Muumilimu

29.12.2008 08:00

Toivottavasti tämä adressi menee suosituimmuuslistalla sen muumilimun ohitse ennen Helmikuuta (yli 27 000 nimeä). Luulisi asian kiinnostavan laajempiakin kansalaispiirejä sitä enemmän. Mutta kun päämedia ei edelleenkään pukahda asiasta. Kannattaa edelleen lähettää tietoa lähipiirilleen.
Juha Päivärinta
Elimäki

#349 Mitenkäs homma sujuu?

29.12.2008 20:30

Koskas adressia ollaan luovuttamassa? Aikaisemmin joku mainitsi pienen mielenilmaisun järjestämisestä? Onko tästä ollut puhetta? Pieni 20 000 kansalaisen joukkokokoontuminen adressin luovuttamisen yhteydssä kansanedustajien takapihalle ;) Vai ovat kansanedustajat rauhoitettuja pidemmäksikin aikaa?
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#350 Tasaista tahtia...

29.12.2008 21:13

...karttuvat nuo nimet!

Ennen joululomia pohdin työkaverin kanssa, että mitenkähän mahtaa joulun aikana käydä allekirjoitustahdille.

Itse veikkasin kahta mahdollista vaihtoehtoa: 1) uusia allekirjoituksia ei tule enää yhtään ("koska jouluna keskitytään muihin asioihin") tai 2) niitä alkaa tulla huomattavalla sykkeellä ("koska ihmiset tapaavat joulun aikaan toisiaan, ja sana kiertää").

Tämä vaihtoehto ei tullutkaan mieleeni, että nimiä tulee tasaisesti tuollaiset 150 kpl päivässä!

Hieno juttu, tästä näkee että yhä useampi suomalainen on saanut asiasta tiedon, vaikka valtamedia parhaansa mukaan asiaa yrittää kuoliaaksi vaietakin.

Vielä hienompaa on se, että nämä tiedon saaneet ovat ymmärtäneet, miksi heidän kannattaa adressi allekirjoittaa.

Kerro vielä kerran kaikille tutuillesi tästä adressista.

Kerro, että allekirjoittaminen on pieni vaiva, mutta asia suuri!