ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Mikko Latvala
Jyväskylä

#376 Yks toivonkipinä lisää


Pohjalaisessa julkaistiin enne joulua lähettämäni kirjoitus ulkomaalaislaista. Eräs eduskunta-avustajana työskentelevä tuttavani aikoo tehdä lisäksi sitä tukevan kirjoituksen lähiaikoina.Toivottavasti Pohojammaa herää ulkomaalaislain vastaiseen taistoon!!
Juha Päivärinta
Elimäki

#377 Mikolle


Loistava juttu. Vaasalaiset ovat allekirjoittaneet aktiivisesti Vaasan asukaslukuun nähden. Johtuisikohan tämän pakolaiskeskuksesta? Minkäköhän puolueen tukialuetta Vaasa on? ;)

Mikko Komulainen
Kajaani

#378 Kuinka paljon pitää vielä niellä P*****???


Miten on muka mahdollista että pakolaisten maahanmuuttajien määrä olisi muka laskussa koska viimeisen 5kk:n aikana lehti/nettikirjoitukset ovat kertoneet että juuri nämä ko. tilastot tulevat nousemaan ja ovat jo nyt nousseet.

Maahanmuuttajat/pakolaiset pois suomesta jos eivät Vuoden (1v.) sisällä saa kouluttautumis/työpaikkaa tai sitten tämä 3 strikes and your out laki, jompi kumpi niin johan alkaa menemään suomella vähän paremmin.

Ja loppuun vielä sanon että en ole rasisti mutta näyttää siltä että kohta pitää alkaa olla rasistinen ennenkuin jotain merkittävää suomen hyväksi tapahtuu!!!
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#379 Taas hassu yksityiskohta


Miten te, arvoisat kansalaiset ja äänestäjät (muistakaa äänestää oikein), tämän tulkitsette?

Kyseessä siis hallituksen esitys uudesta ulkomaalaislaista, josta Eduskunta äänestää helmikuussa.

4. Nykytilan arviointi

Määritelmädirektiivi

I luku Yleiset säännökset

2. artikla
"Artiklan h kohdan mukaan perheenjäsenillä tarkoitetaan direktiivissä sellaisen henkilön, jolle on myönnetty pakolaisasema tai toissijainen suojeluasema, aviopuolisoa taikka avopuolisoa, jolla on kiinteä suhde hakijaan, jos avopuolisot rinnastetaan aviopuolisoihin asianomaisen jäsenvaltion ulkomaalaisia koskevassa lainsäädännössä tai käytännössä.

Perheenjäsenillä tarkoitetaan myös sellaisen henkilön, jolle on myönnetty pakolaisasema tai toissijainen suojeluasema, lapsia, jotka hänellä on edellä mainitun puolisonsa kanssa tai yksin, jos nämä ovat naimattomia ja asianomaisten/asianomaisen huollettavina riippumatta siitä, ovatko he syntyneet avioliitossa vai avioliiton ulkopuolella tai onko heidät jäsenvaltion kansallisen lainsäädännön mukaisesti adoptoitu.

Näitä henkilöitä pidetään direktiivin mukaan perheenjäseninä, jos perhe on muodostettu jo alkuperämaassa ja perheenjäsenet oleskelevat samassa jäsenvaltiossa sellaisen henkilön kanssa, jolle on myönnetty pakolaisasema tai toissijainen suojeluasema."
http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=HE+166/2007&base=erhe&palvelin=www.eduskunta.fi&f=WORD


Ja sama englanniksi EU:n omilta sivuilta:


Article 2

Definitions

For the purposes of this Directive:

h) «family members» means, insofar as the family already existed in the country of origin, the following members of the family of the beneficiary of refugee or subsidiary protection status who are present in the same Member State in relation to the application for international protection:

the spouse of the beneficiary of refugee or subsidiary protection status or his or her unmarried partner in a stable relationship, where the legislation or practice of the Member State concerned treats unmarried couples in a way comparable to married couples under its law relating to aliens,

the minor children of the couple referred to in the first indent or of the beneficiary of refugee or subsidiary protection status, on condition that they are unmarried and dependent and regardless of whether they were born in or out of wedlock or adopted as defined under the national law;

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32004L0083:EN:HTML

*****

Huomioikaa erityisesti tuo kohta “who are present in the same Member State”

Mielestäni tuota lausetta ei voi kovin monella tavalla suomentaa ja tulkita, mutta minä en olekaan pakolaisjuristi (tähän kohtaan kuuluisi hymiö, mutta en käytä niitä).

Miksi siis perheenyhdistämistapauksissa ”perhe” tuotetaan tänne toiselta puolelta maailmaa, koska direktiivi sanoo toista? Direktiivinhän mukaan vain ne perheet yhdistetään, joiden jäsenet ovat jo valmiiksi samassa jäsenmaassa, esimerkiksi isä Helsingissä ja äiti lasten kanssa Turussa.

Mitähän kaikkea sitä tuosta lakiesityksestä paljastuukaan, kun alamme käymään sitä läpi vielä tiukemmalla kammalla…
Mika Sevón
Lohja

#380 Hyvä pointti


Juha, tuosta voidaan olla vain yhtä mieltä, eli käytäntömme on ollut lähtöjäänkin väärä, kenenköhän tulkinta alunperin on ollut tuo mihinkään lakiin/asetukseen/direktiiviin perustuva käytäntö ??
Lasse Kallo
Kallon kylä (Kittilä)

#381 Rasistiksi ei synnytä


Mikko Komulainen 10.1.2009: "Ja loppuun vielä sanon että en ole rasisti mutta näyttää siltä että kohta pitää alkaa olla rasistinen ennenkuin jotain merkittävää Suomen hyväksi tapahtuu!!!"

Olen aika lailla samaa mieltä Mikko Komulaisen kanssa. Rasistiksi ei synnytä, rasistiksi tullaan.

Maahanmuuttopolitiikka ei ole mikään ajopuuteoria, joka vain tapahtuu. Kansan valitsema eduskunta siitä päättää, ja adressin allekirjoittajien määrästä päätellen kansa ei ole tyytyväinen tähän astisiin päätöksiin. - Olen edelleen sitä mieltä, että Astrid Thors ei ole tehtäviensä tasolla ja hänen tulisi erota, ja jos ei eroa, hänet pitäisi erottaa! Tämä ei tarkoita sitä, etteikö suurennuslasin alle tule asettaa koko eduskuntaa tässä Thorsin lakialoitteessa. Päinvastoin!
Maiha Pää
Oulu

#382 harmittaa


olen yrittänyt luoda keskustelua aiheesta chateissa, irc:ssä, työpaikalla ja jopa baareissa...ei onnistu, olen RASISTI jolla on päässä vikaa. miten te muut olette onnistuneet? tiedän mistä puhun, osaan laittaa faktat pöytään mutta ei, olen rasisti. miten keskustelen "älykkäästi"?
Joonas Kontulainen
Rovaniemi

#383 ei ongelmaa


#382 Itse olen edellämainituissa paikoissa luonut asiasta keskustelua ja saanut kyllä kannatusta asiassa eikä kukaan ole leimannut rasistiksi? Ehkä me täällä pohjoisesa ollaan pääsääntöisesti hieman järkämpiä asian suhteen?
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#385 Ankkurilapsista


Tuossa taas joku sangen kiihtynyt naishenkilö soitti ja kysyi minulta, että mistä olen saanut päähäni, että ns. ankkuri"lapset" eivät olisi alaikäisiä, vaan aikuisia miehenköriläitä.

Tässä vähän aiheesta asiaa:

http://nettitv.mtv3.fi/nettitv_uutiset/index.shtml/uutiset/uutiset/seitsemanuutiset?154189#154189

Huomioikaa, että siinä en puhu minä, vaan poliisi ja oikeushammaslääkäri.

Kiitos muuten linkin lähettäjälle, harmi että unohdin laittaa sen tänne jo silloin, kun sen sain. Unohtui tässä kaikessa hässäkässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Jouko Lilja
SALO

#386 Sotalapset tänäpäivänä


Olihan netissä uutiskuva Kouvolan Sanomista. Siinä oli isokokoisia mustia julleja vertailukohtana vastaanottokeskuksen henkilökuntaa. Kuvatekstissä heitä tosiaan sanottiin lapsiksi. Ei minustakaan todellakaan mitään taaperoita. Syntymäajoista ei ole faktatietoa näissä tapauksissa. Ei riitä että tulija sanoo itse ikänsä ja se kirjataan ylös. Sitten tarvitaan kallista konsultointia erikoislääkäreiltä todellisen ikähaarukan selvittämiseksi.Tämä on se ongelma. Kaikki maksaa ja hyväuskoisuuteenkaan ei oikein ole varaa. Parasta että lopetettaisiin puhumasta alaikäisistä jos täyttä varmuutta ei ole.
Jouko Lilja
SALO

#387 Autetaan apua tarvitsevia eikä onnenonkijoita


Tuo J M-K:n saama kiihtynyt puhelinsoitto osoittaa miten etenkin naisväen edustajat suhtautuvat näihin asioihin tunnepitoisesti. Kuitenkin pitäisi olla järki päässä kun päätöksiä tehdään. Systeemin hyväksikäyttäjiä maailmalla riittää ja eniten siitä kärsivät todellisessa hädässä olevat autettavat. Maahanmuutossa pitää myös ajatella kansallista etua niin itsekkäältä kuin se vaikuttaakin.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#388 Astridilla on taas asiaa


Thors: Maahanmuuttajien kotouttamisjärjestelmä riittämätön

julkaistu tänään klo 18:11

Nykyinen maahanmuuttajien kotouttamisjärjestelmä on maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thorsin (r.) mukaan riittämätön.

Kotouttamisen resurssit ja lainsäädäntö eivät ministerin mielestä anna mahdollisuuksia vastata nykyisiin tarpeisiin maahanmuutossa. Kaikille maahanmuuttajille ei järjestelmän ja voimavarojen puitteissa pystytä järjestämään riittävästi työllistymistä, kouluttautumista ja kotoutumista edistävää koulutusta ja muita tukitoimia.

Varsinkin alimitoitetut kotouttamiskorvaukset ovat Thorsin mukaan johtaneet siihen, että pakolaisia ei enää pystytä sijoittamaan kuntiin. Korvauksia on viimeksi tarkistettu vuonna 1993.

Maahanmuutto on viime vuosina määrällisesti kasvanut. Samoin myös oleskelun perusteet ja lähtömaiden kirjo ovat monipuolistuneet. Maahanmuuttaja-asiat keskitettiin viime vuoden alusta alkaen sisäasiainministeriöön.

YLE Uutiset

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/01/thors_maahanmuuttajien_kotouttamisjarjestelma_riittamaton_475927.html


*****

Kiitos, Astrid, tuestasi tässä taistelussani tuulimyllyjä vastaan!

Hienoa, kun avoimesti myönnät, että kotouttamiskustannuksia per maahanmuuttaja pitäisi vielä nykyisestäänkin nostaa.

Mitäs siihen touhuun tällä hetkellä jo meneekään? Olikohan tuo jotain 60 miljoona euroa tms. vuodessa? En nyt muista tarkasti, mutta aika paljon se ainakin minun mielestäni oli. Esimerkiksi muutaman nuoren työttömän poliisin sillä varmasti jo vuodeksi palkkaisi. Ja saman verran innokkaita hoitajia helpottamaan vanhusten arkea ja toisten hoitajien työtaakkaa.

Laitatko vielä minulle arvion, paljonko mielestäsi olisi kohtuullista tuohon kaivoon rahaa kantaa lisää. Ja nyt en tarkoita kaivolla niiden poliisien tai sairaanhoitajien palkkaamista.

Ihan karkea arvio muutaman kymmenen miljoonan euron tarkkuudella riittää ensi hätään, tack!

Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#389 Oho, paha moka Juhalta


Kiitos taas valveutuneelle "tukihenkilölle" nopeasta reagoinnista.

Yllä oleva veikkaukseni meni pahasti pieleen: tänä vuonna mamuiluun käytetäänkin tuplasti tuo rahasumma eli vähintään 118 000 000 euroa. Plus mitä lie muita kuluja keksivätkään. Niin mamut, juristit kuin vastaanottokeskuksetkin. Varmasti keksivät, siitä voinemme olla huoleti.

Ihan vertailun vuoksi voisin mainita, että nuorisotyöhön käytetään samaan aikaan 52 162 000 euroa, josta suurin osa veikkauksen ja raha-arvonnan voittovaroja (41 789 000 euroa).

On se hienoa, että valtaeliitti näin suoraan kertoo meille tavallisille pulliaisille, että mikä on todellinen prioriteettijärjestys yhteiskunnassamme.

Jotenkin olin lapsenomaisesti luullut, että lapsissa ja nuorissa on kansakuntamme tulevaisuus, mutta eipä sitten näemmä olekaan. Menen nurkkaan häpeämään.


http://budjetti.vm.fi/indox/tae/2009/he_2009.html
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#390 Lisää pohdittavaa budjetista


Viime aikoina kovasti tapetilla olleet hätäkeskukset saavat armosta 53 901 000 euroa.

Asioilla on tärkeysjärjestyksensä, viimeistään nyt se on uskottava.
Juha Päivärinta
Elimäki

#391 kuinkakohan monta


lääkäriä tuolla rahalla saisi palkattua julkiseen terveydenhuoltoon? Olisiko huonompituloisen kiva päästä hoidettavaksi julkiseen terveydenhuoltoon eikä kuunnella aina samaa selitystä "ei oo aikoja". Kiitos RKP, Keskusta ja Kokoomus. Se on todella hienoa, kun suositte suomalaista.
Pentti Nieminen
Helsinki

#392 Kustannuslaskelma ja tulolaskelmaOiskohan kukaan tehnyt kumuloituvaa laskelmaa tästä mamuilusta ja miten se maksaa itsensä takaisin?

Kyseessä näyttäisi olevan rajusti kasvava menoerä, vaikka maahanmuutto pysäytettäisiin heti. Tulopuolelle ei ikinä tule mitään.

Mikä ihmeen tuho-ohjelma on menossa?

Jouko Lilja
SALO

#393 "Sotalapset" tänään


Kenen mielestä nämä ovat lapsia?

http://www.kymensanomat.fi/showImage.php?imageId=18374
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#394 Ei naurata yrittäjiä, ei


Ministeri Thors haluaisi siirtää osan maahanmuuton kustannuksista yritysten maksettavaksi.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Thors+haluaa+yritykset+mukaan+kouluttamaan+maahanmuuttajia/1135242680006

*****

Olen työskennellyt toistakymmentä vuotta liike-elämässä ja tunnen paljon etenkin pienyrittäjiä. Jostain syystä en oikein jaksanut uskoa, että he innostuvat kustantamaan Thorsin käsittämättömiä fantasioita.

Niinpä kysyin asiaa muutamalta tutulta yrittäjältä. Mitäpä veikkaatte tulevien maksumiesten vastanneen...?

****

Äsken olin yhteydessä asiasta Elinkeinoelämän keskusliittoon (EK), jonka tavoitteena on omien sanojensa mukaan "menestyvien yritysten Suomi".

"Elinkeinoelämän keskusliitto EK edustaa jäseniään elinkeino- ja työmarkkinapoliittisissa asioissa sekä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

Tavoitteena on luoda suomalaiselle yritys- ja elinkeinotoiminnalle entistä parempi ja kilpailukykyisempi toimintaympäristö.

EK edustaa kattavasti kaikkia yksityisiä toimialoja ja kaikenkokoisia yrityksiä:

* 35 jäsenliittoa
* 16 000 jäsenyritystä, joista 96 % pk-yrityksiä
* Yli 70 % Suomen BKT:stä
* Yli 95 % maamme viennistä
* Noin 950 000 työntekijää

Päämääränä on parantaa elinkeinoelämän yhteisten etujen valvontaa kotimaassa, Euroopan unionissa ja kansainvälisillä foorumeilla sekä tehostaa jäsenliittojen ja -yritysten palveluita".

(http://www.ek.fi/www/fi/mikaek/index.php).


Pitivät siellä Thorsin ajatuksia suorastaan pöyristyttävinä. Ja arvatkaas mitä? En mitenkään yllättynyt tuosta tiedosta!

****

Vaikka se ei adressin alkuperäinen tarkoitus ollutkaan, niin jotenkin minusta on viime päivinä alkanut vahvasti tuntua, että erään ministerin lähtölaskenta on hyvässä vauhdissa.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#395 Jouko Lilja HUOMIO!


Voitko laittaa mulle linkin myös juttuun, josta tuo kuva oli, kiitos!
Jouko Lilja
SALO

#396 Linkki uutisiin


Tuossa on linkki sinne uutisiin Kotkan "pakolaislapsista".

http://www.kymensanomat.fi/page.php?page_id=5&news_id=200835953133#
Mikko Kaukomatti
Rovaniemi

#397 Maahanmuuttajat


Nyt kannattaa kuitenkin olla tarkkana, mistä maahanmuuttajaryhmistä puhutaan. Siinä pääsee suvaitsevaiset äkkiä niskan päälle, jos käyttää huolimattomasti maahanmuuttaja -termiä. Maahanmuuttajia ovat myös eurooppalaiset, venäläiset, amerikkalaiset, jotka tulevat tänne töihin.

Astrid -täti voi saada helpot pisteet siitä, että mamukriitikot tarkoittavat myös näitä työtätekeviä kansallisryhmiä, vaikka hän tuntuisi itse sekoittavat sopivasti myös pakolaiset ym. edellä mainittuun porukkaan.

Ehkä tuohon työnantajien koulutusvaatimukseen liittyy juurikin työn perässä muuttavien henkilöiden koulutus (jota työnantajat ymmärtääkseni jo tällä hetkellä tukevat).

Mutta mikäli ajatellaan, että maahanmuuttoviranomaisten päätöksellä otettuja pakolaisia ja jatkossa myös humanitaarisin syin pidettäviä ihmisiä pitäisi työnantajien kouluttaa, niin.... (loppuivat sanat kesken).
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#398 Media alkaa heräämään!


http://paakirjoitus.blogit.kauppalehti.fi/2009/01/13/linja-puuttuu-kokonaan/

Kaiken kaikkiaan hyvä kirjoitus ja hyvät keskustelut.

Jatketaan asialinjalla niin me kansalaiset kuin mediakin. Pää on nyt niin sanotusti saatu auki ja positiivisessa mielessä.

Me voitamme tämän kilpailun, sillä meidän puolellamme on jotain, mitä mokuttajilla ei ole. Se on totuus.

Kiitos Kauppalehti
Ari Lindberg
Salo

#399 Kiitos Juha Mäki-Ketelä


Aloittelen uutta blogia tässä. Joo, näitä syntyy kuin sieniä sateella, mutta herääpä ehkä ihmisten mielenkiinto erilaisia asioita kohtaan. Yksi suurimmista asioista blogissani on maahanmuuton käsittely.

Kiitokset Juha sinulle tuosta budjettijutusta. Viritti minut kirjoittamaan omia näkemyksiäni asiasta.

Halukkaat voivat lukea tekstejäni täältä: http://piikkilanka.blogspot.com/
Juha Päivärinta
Elimäki

#400 Hienoa työtä Ari


Muista kiittää blogissa RKP:a, Kokoomusta ja Keskustaa samalla :)

Kommentoi adressia