ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!.

Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#76 Lue nyt vaikka tämä ihan alkuunsa

11.12.2008 14:41

http://www.palkkatyolainen.fi/pt2001/pt0102/p010306-t3.html

*****


Adressi on erittäin totuuspohjainen ja sori nyt vaan, myös erittäin tehokas painostuskeino näemmä. Jotkut ovat siitä peräti hermostuneetkin.

Mutta jutellaan mukavia joskus toiste lisää, nyt on pirusti kiireitä.

J
Sami Hölsö
Espoo

#77 Thors Uuden Suomen vieraana 30.11

11.12.2008 14:42

Uuden Suomen vieraana oli Ministerin kuvatus Thors 30.11. Hänelle esitettiinkin monia kysymyksiä kuten seuraava:

30.11.2008 14:11 onslow
Arvoisa ministeri,
Onko nykyisellä maahanmuuttopolitiikalla mielestänne enemmistön kannatus?
Jos on, miten se on mitattu?
Jollei ole, eikö demokratiassa pitäisi ottaa enemmistön mielipide huomioon?
Onko valmistelussa uutta lainsäädäntöä maahanmuuttoon liittyvissä asioissa?

Vastaus: Ensi vuonna lähtee käyntiin ns. kotouttamislain uudistus, jolla pyrimme muun muassa tehostamaan maahanmuuttajien kieltenopetusta. Samassa yhteydessä on selvitettävä, mitä muuta on tehtävissä, että tiettyjen ryhmien syrjäytyminen voidaan ehkäistä.

Käsitin, että "kotouttamislain uudistus" tarkoitti parannuksia, uudistusta jo selkeästi mönkään menneeseen ohjelmaan. "Ensi vuonna lähtee käyntiin..." Oliko se sitten kuitenkin jo sovittu? Jos oli niin miten tämmöinen on mahdollista?

Kysymyksiä oli todella paljon (lähemmäs sata, saattoipa olla ylikin) ja ne olivat laadukkaita (http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/42513-ministeri-vastaa-maahanmuuttopolitiikasta). Loppuun rouva kiitti, että sai kertoa faktoja maahanmuutosta, vastattuaan noin kuuten kysymykseen, josta kaksi käsitteli meppien duunia. Mikä on yhteiskuntamme tila, kun ministeri halveksuu kansalaisiaan näin paljon?

Täältä vastauksia ja esi- valitut kysymykset:http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/42998-mita-ministeri-thors-vastaa-pajusen-ulkomaalaiskantaan

Aika ristiriitaiset tunteet juuri tällä hetkellä. Se on ainakin varmaa, että kansalaisten aito halveksunta on maassamme vallalla.

Hyvää joulua,

Sami

Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#78 Pari täsmennystä

11.12.2008 14:44

1. Joku on voinut saada mediassa julkaistuista jutuista sen kuvan, että adressilla on jotain tekemistä kokoomusnuorten kanssa. Ei ole. Se on täysin yhden ihmisen alulle panema eli meikäläisen käsialaa. Minulla ei ole mitään kytkyä mihinkään poliittiseen, ideologiseen tms. tahoon.

2. En vaadi Thorsin eroa tms. Se ei ole tavoitteeni, vaan tavoitteeni on saada asiasta avointa keskustelua ja lakialoitteen tie vahvistetuksi laiksi poikki.

Lisätiedot: jmakiketela@gmail.com
Sami Hölsö
Espoo

#79 Pahoitteluni, osa Ministerin vastauksesta jäi

11.12.2008 14:45

Eli kysymys Uudessa Suomessa:

30.11.2008 14:11 onslow
Arvoisa ministeri,
Onko nykyisellä maahanmuuttopolitiikalla mielestänne enemmistön kannatus?
Jos on, miten se on mitattu?
Jollei ole, eikö demokratiassa pitäisi ottaa enemmistön mielipide huomioon?
Onko valmistelussa uutta lainsäädäntöä maahanmuuttoon liittyvissä asioissa?

Ja vastaus kokonaisuudessaan:

3.12.2008 17:04 Astrid Thors
Nykyinen maahanmuuttopolitiikka perustuu hallitusohjelmaan, ja hallituksella on enemmistö eduskunnassa.

Ensi vuonna lähtee käyntiin ns. kotouttamislain uudistus, jolla pyrimme muun muassa tehostamaan maahanmuuttajien kieltenopetusta. Samassa yhteydessä on selvitettävä, mitä muuta on tehtävissä, että tiettyjen ryhmien syrjäytyminen voidaan ehkäistä.

Edelleen hyvää joulua,

Sami
Timo Nieminen
Turku

#80 Onko asia ihan tuulesta temmattu?

11.12.2008 14:47

Tonttu Ukko
Korvatunturi

#81 Lähteitä ja perusteluja epäilijöille

11.12.2008 14:47

Joulu Pukki / Jarkko:

Lainattua tekstiä Jussi Halla-Ahon blogista: "Todellisuus on siis sellainen, että 1784:sta turvapaikkaa hakeneesta 476 henkeä on jäänyt Suomeen. 27% kaikista hakijoista. Vaikka 26 henkeä, 1,5%, täytti ne pakolaisen kriteerit, joihin Suomi on sopimuksin sitoutunut."

Tämä siis tarkoittaa että pakolaisen kriteerit täyttää aniharva hakijoista. Silti tänne jää porukkaa somaliasta ja vastaavista valtioista, jotka eivät saa pakolaisstatusta, eli heitä ei vainota kotimaassaan tms.

Lisää voit lukea Halla-Ahon blogista http://www.halla-aho.com/scripta/numerologiaa_yksinkertaisille.html ja faktat voi käydä tarkistamassa maahanmuuttoviraston sivuilta.

Humanitäärisen suojelun määritelmästä huomaat varmaan itsekkin selvästi, että se on hyvin tulkinnanvarainen juttu. On siis ihan aiheellista kysyä mitä se tarkoittaa oikeasti. Pahimmillaan se tarkoittaa sitä, että jokainen Somaliasta kotoisin oleva Suomeen päässyt henkilö jää automaattisesti Suomeen pysyvästi, koska Somaliassa on levottomuuksia. Siitähän ne muut EU-maat riemastuisi (vapaa liikkuvuus EU:n alueella). Tähän vielä päälle nuo hienot "tekniset esteet".

Tällä hetkellä turvapaikan (kansainvälisen suojelun) saa jos ulkomaalaislain edellytykset täyttyvät. Ja ulkomaalaislaissa lukee näin:

"Maassa oleskelevalle ulkomaalaiselle annetaan turvapaikka, jos hän oleskelee kotimaansa tai pysyvän asuinmaansa ulkopuolella sen johdosta, että hänellä on perustellusti aihetta pelätä joutuvansa siellä vainotuksi alkuperän, uskonnon, kansallisuuden, tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään kuulumisen tai poliittisen mielipiteen johdosta, ja jos hän pelkonsa vuoksi on haluton turvautumaan sanotun maan suojeluun."

Ja näin sen pitääkin olla. Mielummin autetaan niitä maita joissa on levottomuuksia ja siellä asuvia ihmisiä kuin otetaan sieltä pieni määrä tänne elätettäväksi.
Jarkko Sinisalo
Kuopio

#82

11.12.2008 14:56

eihän tuo teksti nyt mitenkään puolla noita sinun väitteitä. Kunhan mainitsee, että "maahanmuuttajia on erilaisia." hieno havainto. Ja maininta adressin tekijältä ei tee siitä totuudenmukaista. Voinhan minäkin vakuuttaa, että kaikki mitä sanon on täysin totta.

Taisit ymmärtää väärin, en ole hermostunut. En edes pikkuisen äkäinen. Laki tulee todennäköisesti menemään läpi, kunhan siitä on paikkailtu hölmöimmät pois. Kyseessä on kuitenkin aloite.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#83 Ylen uutisista

11.12.2008 14:57

Ylen kaveri ilmoitteli, että Sarkomaan erosta johtuen voi käydä niin, että meikän jutustelut eivät vielä tänään tulekaan ulos, mutta kuunnelkaa nyt varoiksi klo 16 ja 17 uutiset. Huomenna kai sitten viimeistään tulevat ulos.

Samoja haastatteluja voi tulla muissakin Ylen uutisissa, siis ihan suomenkielisissäkin.

Itse en ehdi uutisia seuraileen, on vähän muuta puuhaa tässä...

P.S. Kohta paukkuu taas tonnit!
Jarkko Sinisalo
Kuopio

#84

11.12.2008 15:05

Eli siis tarkoitatte, että tänne saa tulla _vain_ mikäli on pakolainen? Siis oikeat kriteerit täyttävä pakolainen. Ei maahanmuuttoa? Ainakaan somaliasta. Teoria toimisi siis niin, että mikäli suomalainen muuttaisi ulkomaille ja täällä ei olisi sotaa, vainoa tms. tulisi hänet palauttaa takaisin suomeen?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.12.2008 15:11


Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#86 Engl.kielinen tiedote

11.12.2008 15:12

Sain juuri tiedon, että tämä on lähtenyt noin 2 tuntia sitten Reutersille, AFP:lle, Financial Timesille ja Economistin Euroopan toimitukseen. Kiitokset tuntemattomaksi jäävälle toimittajalle miehen työstä!

**************************


Finlands new immigration policy bill could open a back door to the EU

(HELSINKI) In Finland, the new legislation bill by the minister of immigration Astrid Thors, has encountered a mixed reception in the finnish parliament on wednesday. Finnish newspaper Aamulehti published an article about the bill which has been prepared in an unusual secrecy, which could lead to the most liberal immigration policy in Europe if voted through. Finlands most profilic critic on the states immigration policy, Jussi Halla-aho, also a member of municipal council of Helsinki wrote in his blog that the outcome of the bill could make it impossible to deport those asylum seekers who don't fit the definition or have engaged in criminal activities.

The bill raises the question of a back door for illegal immigration to the European Union. If passed as such, the bill would allow asylum seekers to enter Finland in very loosely defined bases.

Unto Valpas, a representative of the committee of administration expressed his concern on the bill in Aamulehti's interview, stating that Finland cannot become a gateway of illegal immigration in to the EU.

The bill has raised opinions in the finnish blogosphere, mainly due to its secrecy. After Aamulehti broke the silence, concerned bloggers voiced themselves. The circulation about the subject on various discussion forums led to an online petition demanding that the bill to be reconsidered. It has been signed by over 8000 people in just two days. The silence regarding the bill by the biggest newspapers of Finland such as Helsingin Sanomat has raised questions about sensitive nature of the subject, and the tendency to political correctness on such matters, reminiscent of the days of Finlandization.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#87 Hei Jarkko,

11.12.2008 15:19

Lopetahan nyt se jankutus jookos? Sinulle on vastattu nyt tällä ja muillakin saiteilla. Nyt ei ehdi leikkimään, nyt tehdään historiaa.

Vai mitä olet mieltä tästä Roopen vastauksesta Halla-ahon Scriptassa?

Sinisalo kysyy: mm. tämä on kiintoisa. oisko lähdettä?"

Ja Roope vastaa: Eikö viranomaisten arvio ole tarpeeksi luotettava lähde? Varsinaisten vainoon perustuvien turvapaikkojen osuus turvapaikanhakijoille nykyisin jaettavista oleskeluluvista on alle 10%. Tuo adressin määritelmä "suurimmalla osalla" pitää siis paikkansa.

Tuolta voi käydä tarkistamassa tarkat luvut: http://www.izrailit.net/maahanmuuttotilastot.html

*****

Luetun ymmärtäminen, se on hyvä piirre ihmisessä se!
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#88 Kirkkain kruunu

11.12.2008 15:29

Paniikki on näemmä iskenyt poliitikkoihin, ja Thorsin lakiesitykseen on tulossa muutoksia. Mitä todennäköisemmin kyse on pelkästä silmänkääntötempusta, kosmeettisesta hötöstä.

Jussi Halla-ahon sanoin (Scripta tänään): "On kuitenkin pelättävissä ja odotettavissa, että muutoksista tulee kosmeettisia. Lakiesityksessä ei ole mitään hyvää. Se on kaikilta osiltaan askel huonompaan suuntaan, minkä vuoksi se on hylättävä kokonaisuudessaan. Eduskunnassa on ryhdyttävä työhön ulkomaalaislain kokonaisvaltaiseksi uudistamiseksi, lainvalmistelusta tulee sulkea kokonaan pois sellaiset, Pakolaisneuvonta ry:n tai vähemmistövaltuutetun kaltaiset "asiantuntijatahot", joille humanitaarisen maahanmuuton lisääminen on itsetarkoitus, ja ulkomaalaislain noudattamista ministeriön toiminnassa on valvottava."

******

Juuri näin, homma ei lopu, ennenkuin esitys hylätään kokonaisuudessaan.

- Lähettäkää niitä allekirjoita -viestejä lisää, ja uudestaan. Sekä tekstareina että meileinä. Aina on joku, joka on unohtanut / ei ole uskaltanut allekirjoittaa.
- Tehkää flyereitä, täyttäkää ilmoitustaulut niille. Erityisesti yliopistoilla ne tehoavat
- viekää varuskuntakaupungeissa flyereitä sotilaskoteihin, pyytäkää aktiivisimpia varusveijareita viemään niitä yksiköihin, mukeen jne. Aivan varmasti allekirjoittavat!
- käykää työkkäreissä ja sossuissa jakamassa flyereitä
- laittakaa niitä ilmaisjakelulehtien jakotelineisiin jne.

Toimintaa!
Juho Jansson
Tampere

#89 Sinisalolle

11.12.2008 15:34

Ei, vaan ihmiset, joilla ei ole mitään järkevää tekemistä (opiskelu, työt) tahi edes halua olla osa yhteiskuntaa, vaan lähinnä tulevat kuluttamaan sosiaalikassaa ja vaatimana oikeuksia, koska nyt sattuu olemaan niin, että omassa maassa on kaikilla tasapuolisesti huono olla. Suomella on tällaisia tapauksia omasta takaakin ihan riittävästi, ei heitä tarvitse hakea ulkomailta asti. Suomi ei voi ottaa kontolleen koko Azerbaidžanin väestöä sillä verukkeella, että Azerbaidžanissa yleinen elintaso on Suomea ja Eurooppaa pienempi. Liiallisen maahanmuuton virheet näkyvät ulkomailta, jos vähänkin viitsii seurata muutakin mediaa kuin Helsingin Sanomia. Liiallista, hallitsematonta, kansanvaellusta ja maahanmuuttoa ei varmasti kukaan tahdo, seurauksetkin ovat tutut jokaiselle, joka hiemankin on viitsinyt seurata historiaa (kuinka kävi Roomalle?). Moinen maahanmuutto johtaa auttamattomasti sekä maahanmuuttajien että kantaväestön kannalta ongelmalliseen tilanteeseen – konflikteihin, väkivaltaisiinkin. Resurssit eivät nytkään näytä riittävän integroimaan kaikkia tulijoita, mitä jos heitä olisi kymmenkertainen (tai edes kaksinkertainen) määrä?

Ei, tässä adressissa ei edes yritetä huutaa: ”Kaikki mahanmuutajat on raiskaajia, kaikki lähetetävä Spieriaan”, tässä kritisoidaan täysin järjetöntä lakialoitetta ja ehkä annetaan myös viestiä siitä, että on varsin paljon enemmänkin ihmisiä kuin Panu Högglund, Seppo Lehto ja Jussi Halla-aho, joiden mielestä nykyinen poliittinen suunta multikulturismin maailmassa johtaa väistämättä karikkoon.

Hallittu, työperäinen maahanmuutto yhdessä niiden kaikkein pahimmassa hädässä olevien pakolaisten (sillä oletuksella, että mikäli mitään suurempaa syytä ei ole (esim. työt, opiskelu, kaikki juuret maahan katkenneet), palaavat takaisin tilanteen rauhoituttua jatkamaan elämäänsä ja jälleenrakentamaan maataan) sisäänottaminen ei ole ongelma. Ongelma ei niin ikään ole maahanmuuttaja vaan maahanmuuttopolitiikka sekä sen kannattajien sinisilmäisyys ja omituinen fantasiamaailma.
Antti Mustonen
Jyväskylä MLK

#90

11.12.2008 15:47

Ei Astrid ole yksin. J Katainen haluaa Suomeen 2000000 vierastyöläistä (maahanmuuttajaa) lähivuosina. On se kumma kun ay-liike ei pontevammin puutu asiaan vaikka täälä tulee olemaan mullistava vaikutus suomalaiseen työelämään ja elintasoon. Samoin miksi oikeusministeri haluaisi kieltää ulkomaalaispoliitikan julkisen (taitaa olla myös muunkin poliitikan) kritisoinnin esim. kunnanvaltuutetuilta.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#91 Loistava idea kentältä

11.12.2008 15:48

Semmonen ehdotus että: Julkisissa tiloissa oleviin tietokoneisiin voisi laittaa selaimen aloitus-sivuksi tuon adressin. Sitten vielä jättää selaimen auki sille sivulle kun poistuu itse koneelta.

*****

Toimikaa!
Antti Rinne
Espoo

#92 Loistava idea kentältä on asiaton

11.12.2008 16:06

"Semmonen ehdotus että: Julkisissa tiloissa oleviin tietokoneisiin voisi laittaa selaimen aloitus-sivuksi tuon adressin. Sitten vielä jättää selaimen auki sille sivulle kun poistuu itse koneelta."

Mielestäni tuo aloitussivun vaihtaminen on asiatonta ilkivaltaa. Kannattaisiko nyt kuitenkin koittaa olla pilaamatta Hommaa sillä että innostutaan liikaa tyrkyttämään. Voipi tulla vastareaktio.
Tonttu Ukko
Korvatunturi

#93 Perusteluja epäilijöille

11.12.2008 16:07

"Eli siis tarkoitatte, että tänne saa tulla _vain_ mikäli on pakolainen? Siis oikeat kriteerit täyttävä pakolainen. Ei maahanmuuttoa? Ainakaan somaliasta. Teoria toimisi siis niin, että mikäli suomalainen muuttaisi ulkomaille ja täällä ei olisi sotaa, vainoa tms. tulisi hänet palauttaa takaisin suomeen?"

Ei.

Tännehän on paljon turvapaikanhakijoita sen takia, että pakolaisena saa pysyvän oleskeluoikeuden (ja sosiaalietuudet) kaikista helpoiten. Muuten joutuisi tekemään työtä tai opiskelemaan.

Somaliasta tulee erittäin paljon kouluttamatonta ja kielitaidotonta porukkaa. Heidän on erittäin vaikea päästä töihin tai opiskelemaan. Jos he kuitenkin pääsevät töihin tai opiskelemaan, niin tervetuloa vaan. Harva kuitenkin pääsee. Sama koskee monia muitakin maita joista tulee paljon turvapaikanhakijoita tänne.

Asiahan pitäisi olla niin, että kaikki ovat tervetulleita tähän maahan, jos heillä on joku syy tulla tänne. Syitä voi olla pakolaisuus, työnteko tai vaikka opiskelu. Miksi kenenkään muun pitäisi tänne päästä (tai siis jäädä, jos nyt turistit/liikematkat tms. lasketaan pois tästä)? Oleskelulupia annetaan nykyäänkin aivan liian löyhin perustein. Uuden lain myötä melkein kuka tahansa Afrikasta tai Lähi-idästä Suomeen tullut voisi olla pakolainen.
Airi Rämö
Vantaa

#94 Outoa

11.12.2008 16:12

Nykyisin näyttää siltä että sana realisti, on muutettu Suomen kielessä sanaksi rasisti.
Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

#95 Otetaanpas komento takaisin

11.12.2008 16:45

"Semmonen ehdotus että: Julkisissa tiloissa oleviin tietokoneisiin voisi laittaa selaimen aloitus-sivuksi tuon adressin. Sitten vielä jättää selaimen auki sille sivulle kun poistuu itse koneelta."

Mielestäni tuo aloitussivun vaihtaminen on asiatonta ilkivaltaa. Kannattaisiko nyt kuitenkin koittaa olla pilaamatta Hommaa sillä että innostutaan liikaa tyrkyttämään. Voipi tulla vastareaktio.

****

Totta, taisi tässä harkintakyky hieman pettää, alkaa jo väsy painaa. Olisiko tuo asiallisempi versio, että ei vaihdeta sitä aloitussivua, mutta voihan sen adressisivun jättää siihen koneelle auki?

Ei pitäisi olla kamala vääryys tämä?
hani vatanen
kokemäki

#96 suomi suomalaisille

11.12.2008 17:02

en jaksa lukea kaikkia viestejä...

Kerta kaikilla suomalaisillakaan ei ole kotia, ruokaa tai töitä, miksi tänne pitäisi tulla Lisää ulkomaalaisia viemään nämä viimeisetkin edunrippeet? kerta "omillakaan" ei ole kaikki hyvin niin ei tänne enää vieraitakaan kaivata, haittaa siitä vaan olisi.

Hyvä esimerkki ulkomaalaisistta, joka on jäänyt mieleen viime vuodesta, on paljon lehdissä ollut ulkomaalaismies joka tietoisesti levitti Aidsia/hiviä suomalaisiin.

HIV-tartunnan saaneita naisia
on tänä vuonna 35, joista peräti 25 on ulkomaalaisia.
Vuonna 2007 HIV-tartunnan sai 52 naista ja heistä 30 oli ulkomaalaisia.
Vuonna 2006 HIV-tartunnan sai 59 naista, joista 32 oli ulkomaalaisia.
Vuonna 2005 HIV-tartunnan sai 41 naista, joista 29 oli ulkomaalaisia.
Vuonna 2004 HIV-tartunnan sai 24 naista, joista 14 oli ulkomaalaisia.
Jarkko Sinisalo
Kuopio

#97

11.12.2008 17:13

eli unohdin siis kiittää lähteen ojentamisesta. pahoitteluni. hienoa, että tekstiä löytyi. tilanne taitaa olla se, että mikäli kritiikkiä esittää suuntaan tai toiseen, menea tämä joka tapauksessa typeräksi nillittämiseksi. uskon edelleen, että laki fiksataan järkevään kuosiin ennen sen hyväksymistä. mikäli näin ei käy, odotan innolla sen tiimoilta syntyvää adressia. saatan allekirjoittaa sitten sen.

=)
jussi palola
paltamo

#98 www.maahanmuuttolaki.tk

11.12.2008 17:25

tekasin tommosen domainin, ohjaa tänne. :)
jussi palola
paltamo

#100 parempi

11.12.2008 17:29

ilmeisesti unohdin jo nimen domainia tehdessä kun päässä pyöri vain maahanmuuttajat, joten www.ulkomaalaislaki.tk varmaan parempi :D