EI Sipoon maa-alueluovutuksille / Ett rungande NEJ till en tvångsannektering av sydvästra Sibbo!

kai haavisto
helsinki

#1

10.11.2006 10:50

Kyllä Pääkaupunkiseudun ja koko suomen kehitykselle...

Sipoolaiset parasiitit ei saa omaan itsekkyteensä vedoten estää koko suomen kehitystä....

Sipoolaisille kelpaa kyllä helsingin ja pääkaupunkiseudun työpaikat, kunhan verot voidaan käyttää itsekkäästi omassa lintukodossa.

Toimiva pääkaupunki turvaa kehityksen koko maalle....

Siksi Sipoolaisten itsekkyys ei saa vahingoittaa koko suomea.

Pääkaupunki tarvitsee myös uusia asuntoalueita, ja myös Helsingin itäpuolisen alueen käyttö työpaikkojen sijoituspaikkoina tulee kehittää...

Vuosaaren satama, rautatie ja Malmin lentokenttä tarjoaa uusia mahdollisuuksia yritystoiminnalle. Tehokas satama mahdollistaa tuotteiden ja raaka-aineiden edullisen massakuljetuksen, rautatie ihmisten ja tavaroiden nopean liikkuvuuden lähi alueella ja malmin lentokenttä tarjoaa työnteon noin 700 kilometrin alueella pääkaupunkiseudulta yhden päivän aikana... se mahdollistaa yrityksen asiantuntijoiden asumisen suomen parhaalla alueella ja olla tavoitettavissa kymmenien miljoonien kuluttajien talousalueella.

Pelkkä korpiasumisen idyllin säilytäminen muutamalle tuhannelle ei ole sellainen arvo, että sen vuoksi tulee estää hyvinvoinnin turvaaminen yli miljoonalle pääkaupunkiseutulaiselle.


Ei Ei ja vieläkerran ei itsekkaille sipoolaisille .
Lauri Oikarinen
Helsinki

#2

12.11.2006 11:57

Parahin Kai Haavisto,

Jos haluaa tehdä töitä Helsingissä, voi ihan hyvin asua Sipoossa. Ei Helsinkiä tarvitse laajentaa. Jokainen voi valita itse missä asuu eikä sen perusteella voi kenenkään maita pakko-luovuttaa.
Helsinki on muutenkin monen ihmisen mielestä ylikansoitettu ja liian täynnä jo nyt, hyvä vaihtoehto on tällöin asua naapurikunnassa. Naapurikunnat kehittäkööt itse omia alueitansa niin kuin haluavat. Siihenhän antaa suuntaa vain ja ainoastaan ihmiset, jotka sinne ovat valmiita muuttamaan.

Jos kannatat Sipoon alueiden pakkoluovuttamista, kannatat periaatteessa myös sitä, että koko Etelä-Suomi olisi 100 vuoden päästä vain Helsinki, eikö niin?
Kenen etu tämä voi olla?

Entä miltä sinusta itsestäsi tuntuisi, jos omistaisit 100 hehtaaria maata vaikkapa Sipoossa, sukusi on asunut siellä 200 vuotta ja nyt Helsingin kaupunginvaltuusto eduskunnan tuella päättäisi, että se otetaan sinulta pakolla ja tilalle tehdään kerrostaloasuinalueita tai omakotitalotontteja?
Jos pystyt rehellisesti sanomaan, että hyväksyisit tämän täysin mukisematta, voimme palata uudelleen keskustelemaan tästä asiasta.

Haluan tuohon yllä olevaan kommenttiin viitaten huomauttaa, että jokainen ymmärtää tuossa tilanteessa olevan ihmisen ajatuksia. Ja on aivan selvää, että itsekäs on se, kuka haluaa pakolla ottaa toisen vuosikausia omistamat alueet käyttöönsä ja tehdä niistä jotain mitä nykyinen omistaja ei halua.

Helsingissä on rutkasti tilaa rakentaa ylöspäin. Jos joku haluaa enemmän tilaa tai asua omakotitalossa, naapurikunnissa ja lähinaapurikunnissa (Sipoo, Tuusula, Nurmijärvi, Kirkkonummi ja myös Vantaalla) on runsaasti tilaa asua omakotitalossa.
Jos haluat asua Helsingissä, asu siellä niin kuin kaupungissa asutaan, kerrostaloissa. Jos haluat asua väljästi, asu naapurikunnassa kuten siellä asutaan.

Epäoikeudenmukainen ja itsekäs on se joka haluaa ottaa toisen omaa vain saadakseen itse jotain lisää...
Neuvotella aina voidaan, mutta pakkoluovutus ei ole NEUVOTTELUA!

Haluan vielä osoittaa kommentin lyhyesti arvoisalle pääministerille Matti Vanhaselle
Matti: Jos Sipoosta voidaan mielestäsi osa liittää Helsinkiin eduskunnan tukipäätöksellä, voidaanko sopia myös samaan hengenvetoon, että sinun tonttisi Nurmijärvellä liitetään pakkoluovutuksella Helsinkiin, talosi puretaan ja tilalle rakennetaan 8 kerroksinen kerrostaloalue (tai jos ei nyt ihan pureta, tehdään ihan viereen useita tällaisia kerrostaloalueita)?
Jos hyväksyt itse omalta osaltasi tämän käytännön ilman vastalauseita, voimme keskustella lisää tästä asiasta. Enpä usko, että hyväksyt.

Olkaa hyvät kaikki ihmiset ja ajatelkaa asiaa siltä näkökannalta millainen tilanne olisi, jos olisitte itse NYT sipoolainen.

Tehdään tästä ennakkotapaus ja ennen minkäänlaista virallista päätöstä järjestetään tästä asiasta virallinen kansanäänestys.
Ei yhdelläkään kunnalla ole oikeutta ylirajojen tapahtuvaan toimintaan ilman reilua neuvottelua.

Sipoon asia kansanäänestykseen!

Hyvä Kai Haavisto,
tiedät varmastikin, että yli 4/5 suomalaisista ei asu pääkaupunkiseudulla? Voitko mitenkään järkevästi perustella miksi pääkaupunkiseudun alle 1/5 osalla suomalaisista pitäisi olla näin paljon erioikeuksia määräenemmistöön nähden?
Itse helsinkiläistyneenä en näe yhtäkään kattavaa perustetta tällaiselle käytännölle. Suomi alkaa todellisuudessa vasta Kehä III:n ulkopuolelta.
HUOM! Helsinki saa ruokansa, vetensä ja lähes kaikki tarvitsemansa tarvikkeet ja tuotteet muualta! Niitä ei tuoteta Helsingin sisäisillä alueilla. Miten Helsingin käy, jos tämä valtava jatkuva materiaalivirta katkeaa? Huonosti tietenkin. Kaikki on yhteistyötä kuntien välillä!

Kiitos!
Mikko Heinola
Vantaa

#3

30.11.2006 22:13

Vastustan sipoon osien liittämistä hesaan, mutta sipoolaisilla on peiliin katsomisen paikka. Menneet vuosikymmenet sipoolaiset on yrittäneet tiukasti pitää sipoon ruotsinkielisenä esim syrjivällä asunto- ja tonttipolitiikalla. Olipa tästä noin viisi vuotta sitten tv:ssä ohjelmakin, jossa oikein kehuttiin, kuinka on saatu suomenkieliset pidettyä pois Sipoosta. No kuitenkin enemmistö sipoolaisista taitaa olla suomenkielisiä ja jos Sipoota olisi kehitetty niinkuin kuntaa normaalisti kehitetään (vieläpä kuntaa joka on aivan pääkaupungin läheisyydessä), niin Sipoolla tuskin olisi tätä ongelmaa. Sipoossa on lähtökohtana ollut vain suomenkielisten syrjiminen ja kunnan pitäminen ruotsinkielisenä ja kunnan kehittäminen jäi kokonaan taka-alalle. No itsepän olette soppanne keittäneet ja sen kanssa teidän täytyy vain elää. Siis jos liitoksesta tulee totta.
Markus Elfström
Helsinki

#4

13.12.2006 01:18

"Entä miltä sinusta itsestäsi tuntuisi, jos omistaisit 100 hehtaaria maata vaikkapa Sipoossa, sukusi on asunut siellä 200 vuotta ja nyt Helsingin kaupunginvaltuusto eduskunnan tuella päättäisi, että se otetaan sinulta pakolla ja tilalle tehdään kerrostaloasuinalueita tai omakotitalotontteja?"

Eihän keneltäkään pakolla olla ottamassa maita pois, kyse on hallinnollisen rajan siirtämisestä pääkaupunkiseudun kehityksen turvaamiseksi. Sitäpaitsi suurin osa noista Sipoon luovutusalueella olevista maista on Helsingin kaupungin omistamia, maita joiden käyttöä asuntorakentamiseen Sipoo on kaavoitusmonopolillaan estänyt!
Maanomistajana olisin itseasia hyvin tyytyväinen rajan siirtoon, sillä maan arvon nousuahan se merkitsee.

"Jos haluat asua Helsingissä, asu siellä niin kuin kaupungissa asutaan, kerrostaloissa. Jos haluat asua väljästi, asu naapurikunnassa kuten siellä asutaan."

Tämähän tarkoittaa nimenomaan hyvien veronmaksajien ajamista pois Helsingistä. Naapurikunnat kuten Nurmijärvi ja Sipoo ovat kyllä auliisti ottamassa näitä vastaan mutta esim. yhdyskuntarakenteen hajautumisesta seuraavat liikenneongelmat kaadetaan mielellään Helsingin kannettavaksi. Enpä usko että Sipoo koskaan laittaa euroakaan kiinni vaikkapa metroon.

"Sipoossa on lähtökohtana ollut vain suomenkielisten syrjiminen ja kunnan pitäminen ruotsinkielisenä ja kunnan kehittäminen jäi kokonaan taka-alalle."

Luulisi sitten alueluovutuksen myös rkp:lle sopivan, onhan juuri Helsingin havittelemalla alueella suuri osa suomenkielisiä.

Kehittäköön Sipoo Nikkilän kuntakeskusta parhaansa mukaan, mutta Helsingin kyljessä olevan alueen luonnollinen keskusta on Helsingin puolella ja olisi loogista että kuntarajakin menisi sen mukaan.


Jarmo Karivaara
Helsinki

#5

08.02.2007 20:28

Eiku kaikki vaan Helsinkiin: Aloitetaan Espoosta, sitten Vantaa, Kirkkonummi ja tietenkin se Öky-Kauniainen, kaikki tänne vaan, pannaan pystyyn oikein Suur-Helsinki niin johan olis taas kaupungin poliitikot polleena, kuolisivat varmaan siihen ähkyynsä... Allekirjoitan, jos LANDEPAUKUT haluu pitää Sipoonsa, niin pitäkööt!
Kai Keskumäki
Berliini

#6

12.02.2007 03:24

Sipoo/Sibbo on säilyttänyt historiansa jo tuhansien vuosien ajan ja se olisi historiallinen virhe ja rikos, jos se tuhottaisiin meidän elinaikanamme, joko yksittäisten karriääripoliitikkojen tai valtiovallan tai Helsingin kaupungin megalomaanisten (suuruudenhullujen) suunnitelmien seurauksena.

Tunnen Berliinissä paljon Suomen ystäviä, jotka sanovat Suomen sielun ja suurimman historiallisen perinnön olevan juuri Sipoossa. Tutustumisen arvoinen kotisivu on saksan-ja englanninkielinen www.bocksaga.de (sivulla ja filmeissä myös osittain suomen-ja ruotsinkielisiä tekstityksiä).

Jos esim. "Bock Saga" tulee paremmin tunnetuksi Saksassa, USA:ssa, Englannissa, Japanissa ja Kiinassa, ja kun sitä aletaan tutkimaan Yliopistotasolla, tulee siitä pääkaupunkiseudun suurin turistimagneetti (joka ei tosin tee sipoolaisia sen onnellisemmiksi, mutta auttaa säilyttämään kunnan nykyisen rakenteen).

Olisi muuten aika siirtää Suomen pääkaupunki takaisin Turkuun, niin saisi lopetettua Helsingin kasvun ja Turun ympäristössä on tilaa kasvaa ja asunnotkin ovat käsittääkseni halvempia kuin Hesassa. Ja onhan Turku Suomen historiallinen pääkaupunki!

Naantalissa on Kultaranta valmiina odottamassa presidenttiä ja eduskuntatalo on niin vanhanaikainen, että olisi jo aika rakentaa uusi - Turkuun!

Olen syntyjäni helsinkiläinen ja olen viettänyt nuoruuteni Tampereella, joten tässä ei ole turkulaisen "uhoamisesta" vaan järkevästä ratkaisusta Helsingin kasvun ja hintojen nousun hillitsemiseksi.

Onhan esim. Hollannissa (Haag), Sveitsissä (Bern), Brasiliassa (Brazil) ja Austraaliassa (Canberra) pienemmät kaupungit pääkaupunkeina.

Annetaan Sipoon pysyä Sipoona seuraavat 1000 vuotta, että voisimme antaa arvokkaan perinnön tuleville sukupolville, maailmassa, jossa yhden kaupungin loppuessa alkaa toinen kaupunki. Esim. Kölnin ympäristössä, tunnin ajomatkan päässä, asuu yli 20 miljoonaa ihmistä (Düsseldorf, Dortmund, Bonn jne. ja kaupungit eivät lopu johonki rajaan vaan kasvavat yhteen). Ja se luonto mitä on jäljellä, on saastunutta. Suomalaisesta perspektiivistä on vaikea tajuta Sipoon ainutlaatuisuutta koko maapallolla! Ei ole vain kyse luonnosta, ja asukkaista, jotka ovat sukupolvien ajan eläneet harmoniassa ympäröivän luonnon kanssa, mutta myös yli tuhatvuotisesta geneettisestä perinnöstä ja sukutauluista, jotka johtavat aina Lemminkäiseen asti...

Antaa Sipoon pysyä kokonaisena ja ruotsinkielisenä, jos he niin tahtovat, ja pitävän itse huolen kunnastaan! Suomi on vapaa maa - tai niin minulle ainakin opetettiin lapsena.Juha Lehtonen
Tampere

#7 Pakko on pahasta

01.07.2007 22:38

Oikeusoppineet ottakoot kantaa rajansiirron laillisuuteen; joka tapauksessa vastenmielistähän tuollainen pakottaminen on. Sinänsä kyseessä ei ole ennakkotapaus, koska esim. Lapissa tuntureita on siirretty kunnasta toiseen nimenomaan elinkeinopoliittisista syistä. (Kittilä/Suomu, jos oikein muistan)
Toinen asia, jonka haluaisin ottaa esiin. Kovasti nyt puhutaan, että hallituksen päätös on demokratian vastainen jne.
Itsekään en rajansiirtoa kannata, mutta kehottaisin erityisesti RKP:tä, joka on mahtipuolue Sipoossa ja istuu joka hallituksessa, miettimään tätä pakottamisen "filosofiaa". Nostatte kamalan metelin tästä puheena olevasta pakosta, mutta silti samaan aikaan väkisin pidätte voimassa toista pakkoa, joka sekin sotii yleistä oikeustajua vastaan..
Kyse on luonnollisesti ns. pakkoruotsista, joka estää tehokkaasti kansallisen kielivarantomme kehittymistä. Itse kannatan Sipoon vapautta pysyä alkuperäisenä Sipoona, mutta samalla toivon myös vapautta kouluissa opiskeltavien kielten valinnassa. Lisää asiasta Kielivalinnan puolesta -adressissa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

26.07.2007 19:28


Jarmo Korhonen
Vantaa

#9 Sipoo pitää liittää venäjään

16.08.2007 20:55

siten saisimme neuvostoliittolaisille oman paikan, jossa saisivat etuilla rauhassa, olla keskellä tietä jne.
Susanna Nyberg
Helsinki

#10

17.09.2007 17:58

^ Jarmo Korhonen, venäläiset eivät ole enää neuvostoliittolaisia, jos et vielä huomannut että ollaan jo siirrytty 2000-luvulle.

En allekirjoita, sillä minun puolestani voisi vaikka koko Skandinavian liittää Suomeen. Sipoolaiset ovat nyt hieman itsekkäitä. Antakaa se pala maatanne nyt sovinnolla meille helsinkiläisille edelläkävijöille.
Susanna Nyberg
Helsinki

#11

17.09.2007 18:01

Skandinavian Suomeen, ja kaikki kaupungit Helsinkiin. Niin siinä lopulta käy, Stadista kasvaa mahtava imperiumi.
Anne Hyvärinen
Porvoo

#12 Kehittäköön Hesa nykyisiä alueitaan

24.09.2007 14:44

Susanna ja muut Suur-Helsinkiä haluavat. Mitä isommaksi Helsinki kasvaa sitä suuremmasta väestönosasta (myös huonompiosaiset) sen pitää pystyä huolehtimaan. Kun jakajien määrä suurenee myös jaettava osuus pienenee. Eivätkä kaikki todellakaan halua Helsinkiin, yhä useammat haluavat sieltä nykyään pois. Pystyykö Helsinki edes nykyisestä asukasmäärästään huolehtimaan - ei ainakaan lehtikirjoittelujen perusteella. Kuka väittää että suurin on kauneinta ja että siellä asuu onnellisimmat ihmiset, miettikööt hiljaa itsekseen onko näin.

Annetaan Sipoon rauhassa kehittää omia alueitaan asukkailleen. Asuinpaikan pitäisi voida olla oma valinta. Sipoon kaltaisille asuinalueille muuttaa ja siellä asuu väestönosa, joka osaa arvostaa kestävää kehitystä, luontoa ja rauhallisuutta. Miksi Helsinki ahnehtii toisen kunnan parhaita puolia. Kehitäisi sen sijaan omia alueitaan ja kapunginosiaan sekä niissä asuvien ihmisten elinoloja, niissä riittää kyllä tekemistä.
Matti Uusitalo
Forssa

#13 "Pyhä ruotsalainen maa"

10.10.2007 23:29

Pohjimmiltaan tässä on kyse vanhasta svekomaanien käsitteestä "Pyhä ruotsalainen maa", jota ei saa luovuttaa suomalaisille. Siis kaikkien suomenmielisten eli oikeitten suomalaisten on syytä kannattaa mahdollisimman laajan alueen liittämistä Sipoosta Helsinkiin!
Essi Flinkman
Helsinki

#14 Kävisikö tämä muilta?

02.11.2007 11:09

Oletteko tulleet ajatelleeksi, että jos tämä kunnalta toiseen alueen sieppaaminen tapahtuu näin helposti, niin sittenhän esim. Vantaa voisi ilmoittaa että Vantaa tarvitsee lisää asuntorakennustilaa, joten se ottaa Kauniaisista keskeltä pläntin tätä tarkoitusta varten.
pekka-juhani äiriö
espoo

#15 venäjä perkele

11.01.2008 16:28

Nyt suomen armeija,iske äkkiä ja naton avulla ennen
kuin venäjä varastaa sipoon niin kuin se teki rakkaalle
karjalallemme!ei ois kyl uskonu et ne ryssät pyytää vielä
nyky aikanakin suomen ITSENÄISTÄ MAATA itselleen!jonkinlaista
rajaa pitää ryssillekkin asettaa.
Eeva Häkkinen
Helsinki

#16 uskomatonta

07.03.2008 14:24

Kyllähän tää on täysin normaalin oikeustajun vastaista. Joko maanryöstö
naapureilta on laillista tai sitten se ei ole. Voisinkohan ilmoittaa
naapuritontin omistajalle, että sorry vaan, tonttini on käynyt vähän
pieneksi kun on tuo perhe kasvanut, joudun lohkaisemaan nurkan tontistasi.
Sikäli kuin olen ymmärtänyt, ei tapahtunut maanvaltaus ole edes Suomen
lakien mukaista.
Katsotaan nyt ainakin, ettemme äänestä ketään tässä likaisessa jutussa
mukanaollutta mihinkään päättävään elimeen.
Yhdyn aiemaan kommenttiin: helsinkiläisenä hävettää
kalle hämäläinen
nastola

#17

17.04.2008 18:35

SIIS LOL!!!!