Heinolan lintutarhan säilymisen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Heinolan lintutarhan säilymisen puolesta.

Tarja Pellinen
Kauhava

#26 Lintutarha säilytettävä katkoitta

05.04.2009 11:56

Sanoista tekoihin. Lintutarhan kotisivulle ja tämän keskustelupalstan alkuun tulee laittaa tilinumero, jotta halukkaat voivat helposti osallistua lintutarhan jatkamista varten tarvittavan rahoituksen keräämiseen.

Mikäli lintutarhassa on todella vuosittain 120 000 kävijää, tulisi jokaisen kävijän voida lahjoittaa pääsymaksuna lintutarhalle sopivaksi katsomansa summa. Pakollinen pääsymaksu verottaa kävijöitä, viisihenkisen perheen käynti lintutarhassa,jossa on parinkin euron sisänpääsymaksu, voi jäädä toteutumatta. Toisaalta moni aikuinen yksinään tarhalle tulija voi laittaa pääsymaksulippaaseen kympin tai parikin.

Vaikka on ymmärrettävää, että yhden kunnan budjetissa kaksisataatuhatta voi olla merkittävä summa, ei sellaisen määrärahan kokoaminen lintuystävien tuella ole kuin muutaman päivän juttu per vuosi.

On selvää, että lintutarhan toiminta pitää turvata katkoitta, lintujen lopettaminen ei pitäisi olla edes harkittavissa oleva vaihtoehto.
Kaarina Ruusunen
Nastola

#27 Lintutarha säilytettävä

05.04.2009 13:56

Tämä säästäminen -buumi menee jo liian pitkälle. Säästäminen on hyvä asia, mutta järkeä saa käyttää tässäkin asiassa. Eilisissä uutisissa tämä "homejutuistaan" kuuluisaksi tullut Rämö ihmetteli sitä, miksi Heinolan täytyy yksin maksaa tästä yhteisestä hyvästä. Hän oli päässyt nyt päättämään näistä asioista eli kuuluu Heinolan päättäjiin.

Lyhytnäköisesti oikeassa, mutta niin kamalan väärässä. Kuinka paljon onkaan turistit kantaneet Heinolaan rahaa ns. veroina. Ainahan turistit sitä tekee, käyttää esim. paikallisten yrittäjien palveluita ja sitä kautta verokertymiä varmasti tulee kaupungin kassaan. Sitä ei kukaan voi kiistää.

Tässä lähellä asuvana kuin myös Heinolassa paljon käyneenä tiedän, ettei siellä nyt paljon muuta ole. Heinola on kesäkaupunki ja Lintutarha tarjoaa läpi vuoden turisteille nähtävää vuodesta toiseen jo useiden vuosien ajan. Itse tutustuin ensimmäisen kerran Lintutarhaan silloin kun lapset olivat pieniä. Sinne myös vein joskus vieraitani kuin myös kehoitin tuttaviani poikkeamaan. Ihailuni kohde etenkin oli Kalle;)

Päättäjät...nyt "järki käteen" ja etsimään niitä säästökohteita muualta.
Hilkka Jukakoski
Heinola

#28 1 x kokouspalkkio

05.04.2009 16:12

Tässä haastetta Heinolan päättäjille: Yhden kokouspalkkion lahjoitus lintutarhan hyväksi. Talkoohenkeä luulisi löytyvän... vielä oikein pitkä kokous, jossa voisi pohtia jotain pikkujuttus pitkälle yöhön.
Haastakaa sitten jatkossa vaikka Fortumin johtoa pikkusummalla mukaan talkoisiin...
Antakaa asiantuntijan (Olli Vuori) hoitaa oma työnsä rauhassa, kun hän sitä tekee varmasti enemmän kuin oman palkkansa edestä.
Tapio Laitinen
Helsinki

#29 Harmi

05.04.2009 17:24

Olen nelilapsisen perheen isä. Heinola on ollut kesässä monta kertaa pysähdysten kohteena, nimenomaan lintutarhan takia. Rutiininamme on ollut käydä Heinolassa ostoreissuilla, pitkälti juuri lintitarhan takia. Samalla olemme myös ruokailleet ja tankanneet automme paikkakunnalla.

Lintutarha on ollut juuri se syy, miksi tulemme ja pysähdymme juuri Heinolassa. Ohkulkiessa tai siis ostosreissuillamme loma-asunniltamma, Hartolasta. Myös monet "kesävieraat" perheineen ovat usein seuranamme.

On todella harmi jos lintutarha suljetaan. Ainakin meidän osalta se tulee merkitsemään sitä että vuositasolla taloudeltamme siirtyvät euron jonkun toisen kunnan yrityksille ja palveluille. Tuskin olemme ainoita.

Vesitorni on yhä hieno valtti upeine näköaloineen mutta sen houkuttelevuutta vähentävät toisaalta aukioloajat ja eräät myyjät, joille asiakaspalvelua tärkeämpää ovat omat puhelut ja "purkan paukuttelu". Siihenkin työhön voisi valkata henkilöitä joilla on taipumusta asiakaspalveluun eikä sellaista jolle se on vain "iisi kesätyö".

Iiris Ahvokari
Vantaa

#30 Järki hoi, Heinolan päättäjät!

05.04.2009 18:56

Heinolan matkailumainosten mottona: Virta vie Heinolaan!
Jos lintutarha lakkautetaan, niin kyllähän virta vie vinhasti ohi Heinolan!!
Onpa kaupungin päättäjiltä lyhytnäköistä toimintaa, jos kaupungin suosituin matkailukohde päätetään lakkauttaa.
Pieni pääsymaksu olisi paikallaan.
Pentti Pelkonen
Espoo

#31 Lintutarha säilytettävä

05.04.2009 21:06

Lintutarha on ehdottomasti säilytettävä.Sehän on koko kesäisen Heinolan
vetonaula Löyly MM-kisan lisäksi. Olen käydessäni siellä monta kertaa ihmetellyt henkilökunnalle sitä, että pääsymaksua tarhaan ei ole. Pieni sisäänpääsymaksu paikallaan esim: aikuiset 2€, lapset 1€. em. summmat
jokainen kävijä mielellään maksaa.
Heinolan kaupungin johto perustakaa lintutarhalle kannatusyhdistys; vuosimaksu esim 10...20€. Em maksujen lisätuotto varmasti kattaa kustannukset ja kaupungin kesäinen imago säilyy.
Annikki Kosonen
Adressin tekijä

#32 lintutarhan ystäville

05.04.2009 21:14

viestissä nro 17 on kerrottu, miten kannatusyhdistykseen voi tutustua
Anne Lehtokoski
Heinola

#33 Nyt mahdollisuus itse tehdä jotain

06.04.2009 00:13

Niin kauan kuin muistan, olen vieraillut lintutarhalla. Itse olen tukenut lintutarhaa lintutarhan ystävien kautta ja toivon muidenkin aktivoituvan tekemään saman.
Silti vaikeassa taloudellisessa tilanteessa on joskus mietittävä mihin eurot menevät; lakisääteiset palvelut on hoidettava kunnan asukkaille.

Jokainen, joka sydämestään kokee lintutarhan itselleen läheiseksi, voi liittyä lintutarhan ystäviin ja tätä kautta tukea koko Suomen laajuisen toiminnan jatkumista. Haukkumalla päättäjiä sosiaalipalvelujen tai muiden lakisääteisten velvotteiden hoitamisesta, ei lintutarhan toimintaa auteta!
Markku A. Huttunen
Kontiolahti

#34 Help Save Heinola Bird Sanctuary

06.04.2009 00:31

Halutessasi voit liittyä myös otsikossa nimettyyn facebook-ryhmään (jo 1600 jäsentä)osoitteessa http://www.facebook.com/group.php?gid=79834282200

Siitä on tarkoitus tulla jatkossa Heinolan lintutarhan ystävien ohella sen pysyvä taustatukiryhmä.

markku
Anne Lehtokoski
Heinola

#35 Help Save Heinola Bird Sanctuary

06.04.2009 00:34

Millä tavalla ryhmän on tarkoitus tukea?
Pelkkä liittyminen johonkin ryhmään facebookissa ei vielä auta konkreettista tilannetta, kun rahaa tarvitaan toimintaan.
Lea Väänänen
Heinola

#36

06.04.2009 00:55

Annelle vastaisin, että arvostelua on herättänyt se, että lintutarhan lopettamisen uhka on tullut hyvin yllättäen. Siltä se ainakin suuresta yleisöstä tuntuu. Kaupunki ei ole millään tavoin aktivoinut kannatusyhdistyksen kautta tukemista. Jo jäsenmäärä, 200 hlöä kertoo sen. Myöskään muita keinoja ei ole kokeiltu, kuten pääsymaksua, kamppanjointia tarhan puolesta jne. Kenelle se tehtävä sitten kuuluisi? Tarhaa hoitava Olli Vuori vastannee tarhan käytännön elämästä. Kannatusyhdistys ja kaupunki yhdessä voisivat tarttua taloudellisten ongelmien ratkaisemiseen.

Aika yllättävältä, jopa hieman ylimieliseltä kuulosti eilen uutisissa kaup.hall. pj Rämön lausunto, että ei kai koko Suomen lintujen hoito ole Heinolan vastuulla? Unohtuiko täysin mm. tarhan tuoma taloudellinen ja imagollinen hyöty kaupungille vuosikymmenien ajalta? Eniten kuitenkin perään ja ihmettelen sitä, että jos julkisuudessa olleet tiedot pitävät paikkaansa, tarhan säilyttämisen puolesta ei ole tehty vielä mitään erityistoimia. Nyt keskustelut valtiovallan edustajien kanssa ovat vasta aluillaan. Kansalaisten apua ei ole vielä tosissaan edes yritetty kanavoida tarhalle.

Olen samaa mieltä Annen kanssa, että kunnan vastuulla on paljon sellaisia palveluita, joista tinkiminen on äärimmäisen vaikeaa eikä edes mahdollista. Eikö nyt voitaisi tämän kuluvan vuoden aikana nopeasti käynnistää tarhaa koskevia tukitoimia? Näyttäisi siltä, että auttamishenkeä löytyisi kovasti. Nyt olisi hyödynnettävä tämä hieno julkinen tuki tarhalle. Näin voisimme säästää tarhasta aiheutuvia suoria kuluja ja saada tuloja kaupungille matkailijoilta ja tarhalla vierailevilta.
Kirsi-Marja Aho
Warkaus

#37 Heinola muistetaan Heinolana vain LINTUTARHASTAAN

06.04.2009 01:36

Yhteiskunnassa on sama "jarruton" ja järjetön tahti päätöksenteossa niin irtisanomisasioissa , kuin nyt Heinolassa tämän perinteikkään HEINOLAN LINTUTALON suhteen .Anton Bosleyn ja monen monen muun valtava työpanos ollaan Heinolan kaupunginvaltuuston toimesta valmiit uhraamaan rahagiljotiinilla .
- Arvoisat Heinolan päättäjät . Heinolan imago kauniina kesäkaupunkina liittyy kiinteästi Heinolassa olevaan Lintutaloon ja sen ympäristöön lintu-lampineen.
Ilman lintutaloa Heinola on vain mikä tahansa persoonaton Suomalainen "tuppukylä". Lintutalo maineineen ei ole rahalla mitattavissa , eikä sen imago-arvo myöskään ole rahalla mitattavissa .Puhumattakaan osaamisesta lintujen hoidon suhteen !!! Jo 60 -luvulta lapsuudesta Heinolassa , lintutalo on ja kuuluu Heinolaan - eroittamattomana osana Heinolan IMAGOA !!!
-Muualle muuttaneena VAIN Lintutalo on Heinolassa se paikka , joka on MUST , aina kun Heinolaan tulee käymään .
Joku on kirjoittanutkin tällä areenalla siitä , kuinka Heinolassa ei olla virkamiesten taholta edes ryhdytty ajattelemaan toimia lintutalon säilymiseksi .
Tämä ajatus on ollut itselläni varmaan jo 30-vuotta . AINA käydessäni Heinolassa ,olen ihmetellyt , miksei Heinolan kaupunki panosta enempää tämän maineikkaan - Ei vain Suomessa , vaan laajemmaltikin ,arvostetun lintutarhan eteen ? ...Oletteko todella NIIN sokeita , ettette näe , mikä arvo tällä lintutarhalla on - koko Heinolan kaupungille ?
- Heinolan kaupunki ei ole edes yrittänyt toimia saadakseen tämän kulttuurillisesti ja imagollisestikin arvokkaan nähtävyyden ja lintusairaalan toimimaan ...Siihen on kaikki edellytykset ...Miksi ette edes yritä ?
- Tylsä , hengetön ja YLIMIELINEN on Hannele Rämön kommentti , ettei " Heinolan tarvitse koko maan lintuja hoitaa" . Hannele Rämö , näytätpä kovin huonosti tuntevan Heinolan Henkisen Historian , johon Lintutalo ehdottomasti kuuluu .
Toivon tämänkin palstan avulla löytyvän kansanliike - ei todellakaan joku Facebook-sivusto , vaan konkreettisia toimia niin varojen , kuin varsinkin ideoiden kehittämiseksi , jolla rahoitetaan Lintutalon toiminta .

IDEANI ON : RYHDYTÄÄN LINTUTALO-KUMMEIKSI .
Ei vain nimeä adressiin , vaan nimi ja 25 eur lintutalon tilille .
Ilmoittakaa tilinumero , että pääsen heti kannattamaan !!!
Kari Mattila
Heinola

#38 Rahanreikäkö ?

06.04.2009 01:51

Heinola tunnetaan maailmalla Reumasairaalasta, missä aikoinaan koulutettiin erikoislääkäreitä joka puolelta maailmaa; lintutarhasta, kuten adressin allekirjoitusvauhti osoittaa, museoista (kiitos Kari-Paavo Kokin), kesäteatterista ja löylykisoista. Näistä on muodostunut pitkälti brändi Heinola. Urheiluopisto ja Vierumäki on toki brändi sinänsä, mutta Vierumäkeä ei valitettavasti mielletä läheskään aina osaksi Heinolaa.
Jos lintutarha lopetetaan tai sen toiminta ajetaan hitaasti alas, tehdään Heinolalle korvaamatonta vahinkoa. Toivottavasti kaupunginvaltuusto ottaa vähintään aikalisän asiassa. Tällöin voidaan punnita rauhassa asiaa ja etsiä tosissaan rahoitusta hankkeelle.
Unohtumattomia elämyksiä saadaan toivottavasti edelleen vauvasta vaariin lintutarhalla.
Kirsi-Marja Aho
Warkaus

#39 Lisäys edelliseen kirjoitukseeni.

06.04.2009 01:54

Arvelen n. 35% Heinolan kesätuloista tulevan välillisesti juuri Lintutalon kautta . Moni pysähtyy ruokailemaan samalla kun käy lintutalolla . Olisipa kaupungille oiva opetus , ja nyt kyllä suuri toiveeni , että kansanliikkeen / Lintutalon kannatusyhdistyksen yms. avulla lintutalon toiminta keskeytyksettä saa jatkua . Ja toisi vieläpä voittoakin - omaan toimintaansa . Olisi "korvamerkittyä" rahaa vain Lintutalon toimintaan . Jääkää nuolemaan näppejänne Heinolan kaupungin valtuuston väki , jotka äänestitte lintutalon lakkauttamiseksi.

Niin - odotan , että jostain kautta tulisi jotain konkreettista , miten Lintutalon toiminta taataan .
Kannattaisi ehkä ensin olla yhteydessä FORTUMIIN , siellä on löysää rahaa.
Mutta vetoan nyt myös adressin allekirjoittaneisiin .
Myös kukkaro auki , ei vain myötätuntoa ja lämmintä kättä .
Milloin kokous Säätiön / Yhdistyksen perustamiseksi ? Odotan kommentteja ja tietoa . kiitos.
Anne Lehtokoski
Heinola

#40 Kirsi-Marjalle

06.04.2009 01:56

http://www.heinola.fi/FIN/Palvelut/Matkailu/Lintutarhat/heinolan_lintutarhan_ystavat.htm

Heinolan kaupungin sivuilta siis löytyy sekä ilmoittautumislomake Lintutarhan ystäviin että tilinumero, jonne tukensa voi laittaa
Kirsi-Marja Aho
Warkaus

#41 Kiitos Anne Lehtokoski

06.04.2009 02:06

Kiitos tiedoista .
Perheemme osallistuu välittömästi kannattamaan Lintutalon toimintaa rahalla , ei vain sydämellä ja lämpimällä kädellä .
50 eur on tilillä heti !!!
Ja haastan kaikki adressiin allekirjoituksensa laittaneet avaamaan kukkaronsa.

Pitäsi saada tuo tiliyhteys nyt kunnolla tapetille .
Tarmo Sotikov
Joensuu

#42 Suhteellisuuden taju ???

06.04.2009 11:18

Liliuksen 7 vuoden palkkioilla pidettäisiin Heinolan lintutarhaa yllä 165 vuotta !!!! Siinäpä miettimistä ihmiskunnan nykyiselle suhteellisuuden tajulle.

No, em purppasu-kommentti ei tietysti edesauta lintutarhan säilymistä, mutta muistuttanee (ainakin yksittäisten) ihmisten ahneudesta.

Onneksi tämän keskustelun pohjalta näyttää siltä, että toivoa ei ole menetetty, vaan vielä löytyy paljon ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan.
Luulen, että juuri tähän Heinolan valtuutetut tähtäävätkin, että saisivat
maksajia ympäri Suomen maksamaan osan kustannuksista - se lienee kohtuullista.

Kehittelisin tuota ajatusta kohdennetusta tuesta juuri lintutarhan hyväksi vielä pidemmälle: Lintutarha voisi sopia muutaman paikallisen ruokapalveluyrittäjän kanssa diilin, että lintutarhalla kävijät käyttäisivät juuri heidän palvelujaan. Ja jos Lintutarhalla kävijät oikein mainostaisivat tätä seikkaa ostosta tehdessään, paikalliset yrittäjät ymmärtäisivät Lintutarhan merkityksen (kesä)bisneksessään. Jolloin hekin painostaisivat jatkossa valtuutettuja säilyttämään lintutarhan.
Tarmo Sotikov
Joensuu

#43 Lahjoituksia PLIIIIS

06.04.2009 11:27

Tukiraha tilillä, auttaa se ainakin hiukan.

Viitaten edelliseen kommenttiin: toivottavasti Heinolan päättäjät eivät jatkossa laske Lintutarhan olemassa oloa vain ja ainoastaan tukirahoituksen varaan.
Markku A. Huttunen
Kontiolahti

#44 Help Save Heinola Bird Sanctuary

06.04.2009 13:19

Lainaus:
#34 Help Save Heinola Bird Sanctuary
Halutessasi voit liittyä myös otsikossa nimettyyn facebook-ryhmään (jo 1600 jäsentä)osoitteessa http://www.facebook.com/group.php?gid=79834282200
Siitä on tarkoitus tulla jatkossa Heinolan lintutarhan ystävien ohella sen pysyvä taustatukiryhmä.
Markku A. Huttunen (Kontiolahti, 5.4.2009 21:31)

#35 Help Save Heinola Bird Sanctuary
Millä tavalla ryhmän on tarkoitus tukea?
Pelkkä liittyminen johonkin ryhmään facebookissa ei vielä auta konkreettista tilannetta, kun rahaa tarvitaan toimintaan.
Anne Lehtokoski (Heinola, 5.4.2009 21:34)

Perustin ryhmän vasta perjantaina - tuolloin tarkoituksena oli vain kerätä allekirjoittajia vetoomukselle. Jäseniä kuitenkin tulee tasaisena virtana (2000 täyteen parin tunnin sisällä) ja ainakin osa heistä liittyy myös virallisesti lintutarhan ystäviin. Niinpä jo muutinkin ryhmän Heinolan lintutarhan ystävien ryhmäksi. Kaavailemani nimenmuutoksen jälkeen se voisi olla "Heinolan lintutarhan ystävät - Friends of Heinola Bird Rescue and Sanctuary".

Ryhmän facebook-sivu voi toimia lintutarhan ystävien kohtaus- ja mielipiteenvaihtopaikkana sekä jopa kotisivuina.
Katariina Nurminen
Helsinki

#45 Rambon ja kaikkien lintujen puolesta

06.04.2009 13:45

Olen Heinolan lintutarhassa olevan valkokakadu Rambon entinen omistaja. Rambo muutti meiltä tarhalle 8 vuotta sitten, kun se alkoi olla liian mustasukkainen ja hyökkäävä perheemme pieniä lapsia kohtaan. Heinolassa sillä on ollut hyvä elämä ja soisin sen jatkuvan. Olin todella järkyttynyt kuullessani Heinolan kaupunginhallituksen päätöksestä. Toivottavasti valtuusto ratkaisee asian toisin. Heinolan lintutarhan säilyminen on ehdottomasti saatava turvattua. Tarha tekee tärkeää työtä luonnonvaraisten loukkaantuneiden lintujen hoidossa.

Mikä ihme Heinolalaisia päättäjiä vaivaa? Jos lintutarha joskus lakkautetaan, vannon ja vakuutan, etten perheineni enää koskaan astu jalallani Heinolaan enkä kuluta siellä ainuttakaan senttiä mihinkään ostoksiin. Heinola ei matkailukohteena enää kiinnosta ilman lintutarhaa.
Marko Taavila
Asikkala

#46 Lintutarhojen puolesta

06.04.2009 15:27

Olin tipahtaa jakkaralta ja vajota syvään murheeseen nähdessäni HS:n uutisen Heinolan lintutarhojen lakkauttamisesta.

Heinolassa syntyneenä ja siellä noin puolet elämästäni asuneena, en voi ymmärtää näitä suunnitelmia. Lintutarhat eli "Ankkalampi tai Ankkis", kuten paikkaa ennen kutsuttiin tuli minulle tutuksi jo varhaisessa lapsuudessani.

Kaikkea lintutarhoilla kokemaani ja oppimaani ei ole tähän syytä listata, mutta niistä on ollut paljon iloa ja Olli Vuoren asiantuntemuksella käyttöä toimittajan ammatissani.

Kolmen lapsen isänä haluan, että perheen jäsenillämme ja kaikilla muilla on mahdollisuus vierailla Heinolan lintutarhoilla tulevaisuudessakin.

Kannatusyhdistykselle laitoin hetki sitten 70 euroa maksua koko perheeltämme.

Suvi Lehtinen
Heinola

#47 Neljätoista tuhatta!

06.04.2009 15:49

Aivan valtava määrä allekirjoituksia lyhyessä ajassa, toivon että valtuustossa ymmärretään ottaa tämä kansanliike huomioon illalla päätöstä tehtäessä.
Olisi myös hyvä jos media ottaisi yhteyttä Lintutarhan ystäviin ja selvittäisi, paljonko sinne on jo rahaa ja uusia jäseniä tullut. Koska varmasti se, että euromäärä on noususuuntainen, vakuuttaisi päättäjiä enemmän kuin pelkkä allekirjoitusmuotoinen sympatia.
Jemina Lummeranta
Mikkeli

#48 Säilyykö kannatusyhdistys...

06.04.2009 15:55

jos lintutarha joiden idi... vallanpitäjien toimesta päätetään kuitenkin lopettaa?
Maksan mielelläni kannatusmaksun mutta jos tarhan toiminta loppuu lyhyen ajan sisällä silti, saako rahan vastineeksi enää sen jälkeen mitään..jos linnuille ei ole paikkaa eikä koko tarhaa enää olemassakaan? :(
Lea Väänänen
Heinola

#49 Hoitokoteja muitakin

06.04.2009 16:46

Jemina, voit olla huoletta. Korkeasaaressa ja Pyhtään hoitokodissa hoidetaan myös luonnonvaraisia lintuja. Jos niin suuri häpeä tapahtuisi, että Heinolan lintutarhaa ei enää olisi, kyllä kannatusyhdistys suuntaisi varmasti mahdolliset varansa silloin jäljellä oleville hoitokodeille. Liityin myös itse eilen yhdistykseen ja yhdistyksen jäsenethän asioista päättävät, myös varojen käytöstä sääntöjen puitteissa.

Olen jotenkin surullinen ja pettynyt Itä-Hämeessä tänään olleesta tarhaa koskevasta jutusta. Kaup.hallituksen pj jatkaa edelleen minusta outoa linjaansa. "Julkisuus pitäisi nyt pystyä kääntämään positiiviseksi Heinolalle" "Tämä pitäisi nähdä nyt sampona, jota taotaan lintutarhan ja koko Heinolan hyväksi" Olen suuresti hämmästynyt, jos asioita hoidetaan näin. Synnytetään äkillisellä lopettamispäätöksillä ensin suuri, häpeällinen ja negatiivinen kohu. Nyt kepityksen jälkeen halutaan tällä kohulla tahkota rahaa. Joku tässä mättää? Puheenjohtaja myös mainitsee, että Heinolan kotisivuille pitäisi nyt äkkiä saada näkyvästi kannatusyhdistyksestä tietoa. Aivan. Eikö tätä ja monia muitakin asioita olis voitu kokeilla ennen lopettamispäätöstä?

Asiasta viidenteen. Joku mainitsi paikallisen yhteistyön kehittämisestä yrittäjien kanssa. Luin jostakin, että yhteistyötä tehdään ainakin siten, että linnut saavat ruokansa ilmaiseksi paikallisilta yrittäjiltä, vain papukaijoille täytyy ostaa siemeniä.Tämäkin on erittäin hieno juttu.
Pauli Aaltonen
Nastola

#50 Heinolan lintutalo

06.04.2009 19:08

Jep, tosi hieno paikka tuo Heinolan lintutalo. Siellä näkee läheltä tosi hienoja lintuja. Etenkin huuhkajan suuret paksut kynnet ja korpin massiivinen nokka. Ei muuta kuin, jos ei muuta konstia, niin sopivat pääsymaksut. Esim. aikuiset 10 € ja lapset 5 €. Eiköhän se siitä lähde. Täytyyhään luonto kappaleillekkin olla suoja koti. Samalla ihmiset pääsevät katsomaan läheltä villin luonnon asukkeja. Myös luonto kuvausta voi harjoitella.
Terveisin Paui Aaltonen Pirjo Laine-Aaltonen.
Pauli Aaltonen (Nastola, 6.4.2009 15:49)

Kommentoi adressia
Facebook
Tulisiko valtion leikata menoja?