Raiskauksille kovempi tuomio!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Raiskauksille kovempi tuomio!.

stig Nyholm
Helsinki

#1

24.11.2006 13:17

Raiskaus on mitä törkein rikos ihmisen yksityisyyttä kohtaan, oli kohteena sitten mies tai nainen. Alaikäiseen kohdistuvat raiskaukset ovat mielestäni murhaan rinnastettava rikos, koska siinä riistetään henkilöltä mahdollisuus normaaliin henkiseen kasvuun nuoruudesta aikuisuuteen ja tapahtuma vaikuttaa henkilöön läpi elämän.
jenna pietarinen
mikkeli

#2

15.12.2006 11:22

kyllä pitäisi raiskaus on todella ikävä juttu..siinä ihminen saisi miettiä pahoja tekojaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.12.2006 23:21


hessu saarinen
PORI

#4

01.01.2007 20:18

raiskaajiltä pitäisi leikata kyrvät pois tai saada pidempi tuomio
Henna Rönkönharju
Siuntio

#5

01.01.2007 22:21

Olen tosiaan sitä mieltä, että suomessa raiskaajille on aivan lievä tuomio! Mies saa raiskata lapsen, nuoren, vanhan tai minkä ikäisen vain, istua siitä n. 3 vuotta ja sen jälkeen raiskata uudestaan.. Sairasta!
Yksinkertaisesti kovennetut tuomiot raiskaajille! Mikä on hinta nuoren henkisestä kehityksestä?
asd asdasd
hollola

#6

05.01.2007 16:17

mielestäni ainoa oikea rangaistus olisi sellainen , että raiskaajat joutuisivat itse raiskatuiksi :) palkataan muutama proo-raiskaaja jyystämään niitä yhteiskunnan arkkivihollisia , ja muutaman kerran jälkee heitetään ne vankilaan vaikka 20 vuoden ajaksi :)) oppivat kantapään kautta.
vesa t
heinola

#7

06.01.2007 22:21

asd asdasd: sulla se sitte on kaikkeen maholliseen tyhmä mielipide!
asd asdasd
hollola

#8

07.01.2007 23:04

vesa t: luulenpa, että ette ole oikea henkilö kommentoimaan mielipiteideni "tyhmyyttä" :) Mielipide kun on mielipide , sen oikeellisuudesta on yhtä turha kiistellä kuin esimerkiksi musiikkimausta tai lempiväristä...
Jonne Tuominen
Helsinki

#9

11.01.2007 12:07

mitä sairasta siinä on kyllä toi 3v on sopiva rangaistus
jotten saisi paljoa ns. vihollisia allekirjoitan
krista kauppinen
kajaani

#10

28.01.2007 14:28

tiedän erään joka raiskattiin viime kesänä.Hän oli 17 vuotias silloin ja hänen elämänsä on ihan paskana nyt.Hän ei jaksa käydä koulua,hän on nähnyt siitä asti joka yö painajaisia,hänellä on vakavia uni ongelmia ja unirytmi on vähän väliä ihan sekaisin.Hän haluaisi vain kuolla,eikä näe elämällä enää mitään järkeä.Se mihin hän tähtäsi elämässä on hämärtynyt.Hän ei enää tiedä mitä tehdä elämällä ja miten jatkaa.Hän ällöää itseänsä,erityisesti alasti.Vaikka rauskauksesta on miltei vuosi hänellä on vieläkin likainen olo.Häntä ällöttää ajatuskaan seksistä...oli se millaista tahansa ja tuskin kykenee koskaan normaaliin seksiin.Hän kärsii vakavasti elämän tilanteesta johon on ajautunut.Hän ei enää jaksa tehdä mitään,kuvailee kaikkien voimien menneen.Hän haluaisi olla vain ja koko ajan humalassa ja varmaan olisikin jos siihen olisi varraa.Jos miehelle ei anna,kun se sitä kinuaa,mies ottaa sitten väkisin.
Antti -
-

#11

28.01.2007 19:37

Kyllähän näistäkin saa liian vähän rangaistusta, mutta mistä ei nykyään saisi (liian) vähäsen rangaistusta(?). Toinen on nämä murhat/tapot.. Väärin että nekin saa muutettua tapoksi niin helposti ja ei niistä murhista/tapoista saa paljon mitään..
Suoraan sanottuna Suomessa on rangaistuksen antaminen säälittävää..
Anna Sairanen
Savonlinna

#12

28.01.2007 20:58

raiskaajilta ja pedofiileilta munat valtiolle.. no ei nyt ihan noin, mutta kyllä todellakin kovempia rangaistuksia kiitos. itse en ole raiskattu enkä tunne ketään raiskattua (enkä onneks raiskaajaakaan), mutta on ihan järjetöntä että joku, joka on ottanut toiselta ilman toisen suostumusta, pääsisi niinkin vähällä, kun muutaman hassun kuukauden linna-reissulla. en minä ainakaan raiskattuna uskaltas liikkuu ikinä missään ilman jotain tappavaa asetta, jos tietäsin että raiskaaja on vapaana.
Virve Eskelinen
Kerava

#13

30.01.2007 08:18

Minua kiinnostaisi tietää mihin tämä adressi lähetetään että näillä ko. listan nimillä olisi jotain vaikutusta?
Itse olen sitä mieltä että myös raiskatun asemaa pitäisi korostaa, monesti näille uhreille tulee tunne että he ovat syyllisiä kun esim. tekijä pitää kohtuuttomana 3vuoden vankeutta.
Niina Kyllönen
Nurmijärvi

#14

07.02.2007 19:01

varmaankin tonne viisaille päättäjille eduskuntaan. Luulisi vaikuttavan kun tässäkin adressissa on jo kolmattakymmentätuhatta nimeä...
kyllä se siellä vaikuttaisi kun vaan joku sen jossain vaiheessa sinne lähettäisi...
Jape ..
Pirkanmaa

#15

13.02.2007 19:01

Entäs virkamiesten sourittamat lailliset raiskaukset? Ihan samalla tavalla nissä rikotaan ihmisen oikeutta päättää omista ruuminaukoistaan vaikka niistä käytetäänkin nimitystä henkilökatsastus. Voisi hyvin korvata ulsotuslääkkeillä.
Colacola Mattila
Jeesuksen perse

#16

17.02.2007 14:15

Raiskaajista pitäs saada kuvat lehtiin ja televisioon.
Sekä peniksen poisto
Joni Talvinen
Helsinki

#17

20.02.2007 18:17

Noniin täällä on taas nämä peniksenpoistajafeministit liikkeellä. On toki totta että varsinkin väkivaltainen raiskaus voi olla hyvin traumaattinen kokemus, mutta kaikki raiskaukset eivät ole väkivaltaisia ja Suomessa voidaan tuomita erikseen pahoinpitelystä ja raiskauksesta.

Jos raiskauksesta tuomittaisiin jenkkityylisellä vähimmäisrangaistuspykälällä esimerkiksi kastraatio, niin perättömästä raiskauksesta ilmiannosta pitäisi sitten tehdä kohdunpoisto ja mahdollisten lasten huostaanotto. Eihän tuollaisessa olisi mitään järkeä.

Mitä edellämainittuihin pahoinpitelytuomioihin tulee, niin ne ovat Suomessa liian lieviä, etenkin jos uhrina on mies ja tekijänä nainen. Myös lapsensa pahoinpitelevä nainen saa vain murto-osan lapsensa pahoinpitelevän miehen tuomiosta. Tässä meillä on aito epäkohta mihin pitäisi puuttua.
Elvis Santasalo
vantaa

#18

20.02.2007 18:23

Luin jostain kun mies joutui raiskauksesta vankilaan, niin muut vangit(murhasta tuomitut etc.) olivat tämän pään laittaneet kiehuvaan kattilaan
Ville Salonen
Helsinki

#19

21.02.2007 05:48

Raiskaajat on kylla niin luusereita etta todellakin kannatetaan kovempaa tuomiota.
Elina Romo
Tampere

#20

23.02.2007 21:30

Joni Talvinen, kirjoitit kommentissasi "varsinkin väkivaltainen raiskaus voi olla hyvin traumaattinen kokemus, mutta kaikki raiskaukset eivät ole väkivaltaisia".

Raiskaus on väkivaltaa riippumatta siitä aiheuttaako tekijä uhrilleen muita fyysisiä vammoja. Raiskaus on erittäin suuressa määrin henkistä väkivaltaa ja nämä henkiset haavat eivät valitettavasti parane yhtä nopeasti kuin fyysiset, jos ylipäätään paranevat koskaan. Raiskauksesta aiheutuvat henkiset traumat ovat paljon pahempia kuin fyysiset.

Kannatan kovempia tuomioita raiskaajille.
Joni Talvinen
Helsinki

#21

02.03.2007 22:29

Sitä en kiistä että henkiset arvet voivat kestää kauan. Massiivisia henkisiä traumoja ei kuitenkaan automaattisesti synny raiskauksessa missä ei käytetä rankkaa fyysistä väkivaltaa. Toki raiskatuksi tuleminen harmittaa ja kovaa, mutta ei siitä välttämättä mene loppuelämä kuralle. Mietitäänpäs vaikka seuraavia, ikäviä asioita mitkä voivat osua ihmisen kohdalle:

1) joudut maksamaan kaverisi 10.000 euron kulutusluoton jonka takasit
2) syttyy sota ja joudut eturintamalle
3) joudut ei-väkivaltaisen raiskauksen uhriksi.

Itse valitsisin noista kolmesta viimeisen, jos pitäisi joku valita. Jos kulutusluotto olisi vain tonni, niin sitten se olisi se. Ei-väkivaltaisuudella tarkoitan tässä nimenomaan fyysisen/verbaalisen väkivallan puuttumista.
K P
HELSINKI

#22

03.03.2007 15:57

Tuntoaisimuksia lisäävä esilääkitys ensin, sitten hitsauspillillä julkinen kivestenkärvennys kunnes käppyrät irtoavat, sen jälkeen lobotomia. Se hoitopaketti kyllä tehoaa eikä maksa paljon. Tekijöiden tasolle on pakko alentua, eivät he muuten ymmärrä tekojaan. Tietysti tämän aiheuttavan teon on ensin oltava kiistaton.

Muutenkin meillä tarvittaan teraluokan kertoman kokoinen korjaus väkivalta- ja henkirikoksiin sillä mikään rangaistus ei ole liian kova - ei mikään.

PS. tää ei ole mielipide enkä henkiökohtaisia kokemuksiani sen enempää perustele - viha on jo voittanut
yrjö yrjölä
forssa

#23

05.03.2007 12:51

Raiskaajien kyrvät pöydälle ja pöydällä on liima ja sitte kyrvät jää siihen kiinni ja sitte joku poliisi hakkaa kasseja vasaralla. tämmönen tuomio olisi hyvä !!!!!!
Tatu Mikkola
Helsinki

#24

05.03.2007 16:51

"Mitä edellämainittuihin pahoinpitelytuomioihin tulee, niin ne ovat Suomessa liian lieviä, etenkin jos uhrina on mies ja tekijänä nainen. Myös lapsensa pahoinpitelevä nainen saa vain murto-osan lapsensa pahoinpitelevän miehen tuomiosta. Tässä meillä on aito epäkohta mihin pitäisi puuttua." Joni Talvinen

OOlen täysin samaa mieltä kuin sinä Joni. Siinä pari epäkohtaa lisää joihin puuttua.
Valtteri Konkola
Vantaa

#25

07.03.2007 18:50

Miten nainen voi raiskata naisen? Perustuntemukseni ihmisen anatomiasta ei auta eikä mielikuvitukseni riitä. Voisiko joku valaista asiaa?