Raiskauksille kovempi tuomio!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Raiskauksille kovempi tuomio!.

Krista 12v
Vantaa

#76

29.08.2007 21:38

Joni Talvinen, onko sinua raiskattu? Jos ei niin miksi esität tietävää? Oon 12w ja en oo neitsyt, menetin sen naapurin pojalle mut en raiskauksen uhrina. Mä oon ok, ei mitään se oli vaan 2w vanhempi. Mut jos se olis ollu vaikka 15w? Missä kunnossa mä olisin? No jaa, ei mulla silleen ollu asiaa mut kerroin vaan. Ja TURPA KII JONI TALVINEN
Terhi Väänänen
Riihimäki

#77

05.09.2007 14:05

monenihmisenon allekirjoitettava tämä että se lähetetään eteenpäin? ja mihin se lähetetään?

mun mielestä raiskaajille pitäis olla tuomiona pakkohoita. siitä ei oo kenellekkään mitään hyötyä jos ne tapetaan. mutta jos niitten pää saadaan hoidettua niin ehkä ne ei sit teekkään enää mitää. kaikista paras ois jos vankeustuomiota lisättäis ja samassa ois pakkohoito.
Elina Pisilä
Kalajoki

#78

10.09.2007 18:05

Ajatellaanpa sen tytön/naisen tai pojan/miehen elämää joka tulee raiskatuksi.. Elämä pilalla: masennusta, pelkoa, katkeruutta, itsevarmuuden puutetta yms. koko loppu elämä ja vain sen takia, että mies on halunnut vähän harrastaa seksiä väkipakolla.

No ajatellaanpa sitten sitä tuomiota, minkä raiskauksesta saa. Pääset ehdollisella! Se on niin väärin! Eikö tälle asialle oikeasti voi tehdä mitään? Kyllä voi, jos joku tuolla johtoportaassa tajuaisi, että nyt pitäisi tehdä tälle laille jotain. Mun mielestä raiskaajien tuomiot saisi olla sitä luokkaa mitä he itse ovat tehneet uhreille. Ei muuta kun palkataan joku hullu antamaan takasi samalla mitalla. Eiköhän siinä vaiheessa tiedä mitä tuli tehtyä. No ehkä vähä epärealistista, mutta se olisi ihan oikein.

Mutta ihan tosi. Luulen, että joka ikinen täysijärkinen ihminen on tässä maassa sitä mieltä, että raiskauksesta ei saisi päästä ehdollisella.

Katsoin tuossa noita edellisiä juttuja niin siinä olen ihan samaa mieltä, että oli se raiskaaja sitten mies tai nainen, tuomion tulisi olla sama, vaikka nainen olenkin. Raiskaus mikä raiskaus.
Elina Pisilä
Kalajoki

#79

10.09.2007 18:10

tuohon mun edelliseen viestiin, että tiedän kyllä, että raiskauksesta voi saada kunnon vankilatuomioitakin, mutta olipa kyse sitten mistä tahansa raiskaukseen liittyvästä, ei niitä ihmisiä saa päästää ehdollisella.
Tero Mäki
Akaa

#80 Millainen olikaan saksiraiskaus...?

24.09.2007 16:17

Olen miettinyt miksi Michael Andrew Lofo, Gak Willyang Mogdam, Muawia Abuzaid Tutu Atiya käyttivät teossaan saksia... Uhkasivat teräseella?
Totuus on toinen:
"Miehet olivat afrikkalaisia. He leikkasivat saksilla naisen vaginan ja peräaukon välisen lihan, jotta tämä menettäisi kyvyn pidättää ulosteitaan. Tämä on tapana Afrikassa. Näin he pystyvät häpäisemään naisen, ja merkitsemään hänet haisevaksi hylkiöksi, joka ei enää kelpaa kenellekään (eikä tule vahingossa raiskatuksi uudelleen). "

Asiaan liittyvän adressin voi allekirjoittaa:
http://www.adressit.com/rosvotkuriin

Se on aloittanut myös mielenkiintoisen keskustelun:
#24
Ihmettelen kyllä suunnattomasti varsinkin naispuolisten kirjoittajien päähäntaputusvimmaa mitä tulee esim. ulkomaalaisten raiskaajien ja rikollisten kohteluun. Pisti silmään etenkin tämä Kaleva-lehdessä ollut uutinen oululaisnaisen raiskauksesta:

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=621642 ja siitä n. 30 minuuttia myöhemmin sensuroidut kommentit:

"Miehet olivat afrikkalaisia. He leikkasivat saksilla naisen vaginan ja peräaukon välisen lihan, jotta tämä menettäisi kyvyn pidättää ulosteitaan. Tämä on tapana Afrikassa. Näin he pystyvät häpäisemään naisen, ja merkitsemään hänet haisevaksi hylkiöksi, joka ei enää kelpaa kenellekään (eikä tule vahingossa raiskatuksi uudelleen). "

Ymmärrän kyllä, että toimittaja on osoittanut tässä äärimmäisen huonoa journalismia yleistäessään raiskaajat ja silpojat "afrikkalaisiksi" - tositoimittaja olisi selvittänyt heidän kotimaansa ja unohtanut moiset yleistykset. Mutta toimittajan kömmähdys ja "yleisrasistinen" kommentointi ei silti piiruakaan vähennä tuon raiskatun ja silvotun naisen tuskaa - tai elinikäisiä ja elin ikäisiä traumoja sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Siinä voi sitten satulaaksot ja muut hyysääjät tulla pyytämään apua kun on omat välilihat saksittu seinille. Ei voi muuta kuin pudistella päätään.
Niina Kiviniemi (Turenki, 12.3.2007 21:43)
Joonas Väisänen
jkl mlk

#81 Voin valaista

14.10.2007 07:13

Miten nainen voi raiskata naisen? Perustuntemukseni ihmisen anatomiasta ei auta eikä mielikuvitukseni riitä. Voisiko joku valaista asiaa?

Nykyaikana raiskauksen uhriksi voidaan määritellä myös mies tai poika ja tekijäksi myös nainen tai tyttö. Tekijän ja uhrin ei tarvitse olla eri sukupuolta, vaan myös homoseksuaalisia raiskaajia on olemassa, vaikka tilastollisesti he ovat suhteellisen marginaalinen ilmiö. Raiskauksen määritelmä on laajentunut tarkoittamaan pakottamista ylimalkaan seksuaaliseen toimintaan.

Tuli itselle järkyttävänä yllätyksenä: Avioliiton sisäinen raiskaus tuli rikokseksi Suomessa vuonna 1994.

Minttu Vaarne
Helsinki

#82 justjoo

02.11.2007 04:34

Anteeksi nyt vaan, mutta kaikki nämä asiat joita täällä on vertailtu raiskaukseen ovat toki kamalia, mutta eivät liity mitenkään raiskaukseen ! Tässä on nyt aiheena raiskaus ja ihan sama miten paljon kamalampia asioita maailmassa on niin raiskauksesta(kin)on saatava kovempi tuomio!

Mietin vain, että ketkä täällä raiskauksia puolustavat, onkohan heillä omakohtaisia kokemuksia... ja kumpana osapuolena ollaan oltu, raiskaajana vai raiskattavana.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.12.2007 23:59


Mikael Vuorinen
Helsinki

#84

04.01.2008 11:47

Vähimmäistapauksessa 6 vuoden tuomio, enimmäsrangaistus: 12v

Ja jos rikos toistuisi, niin jollain leikkauksella sukuelimet toimintakyvyttömäksi... Se ei olisi väkivaltaista, mutta hyöyllistä...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.01.2008 19:23


johan kallio
parkano

#87 Samaa mieltä!!

14.01.2008 21:12

Mielestäni raiskaajille pitäisi saada tosiaankin kovemmat tuomiot.
Ja ylipäätään kaikille (miehille) jotka lyövät/pahoinpitelevät naista pitäisi saada kovemmat tuomiot. Sillä se mies joka lyö naista on pelkkä pelkuri!!
jussi järvinen
valkeakoski

#88

25.01.2008 18:53

tämä adressi on ehlä paras mitä olen koko sivuilla nähnyt. raiskaajilta muna pois ja elinkautinen.
Christer Varkoi
Hämeenlinna

#89 Raiskaajat

26.01.2008 09:54

Raiskaajat pääsevät todella vähällä. Munat irti vaan.
Marjo Peltoniemi
Espoo

#90 Addressin määränpää?

29.01.2008 14:33

Voisiko alkuperäisen addressin perustaja vastata täällä esitettyyn kysymykseen: Kenelle addressi toimitetaan ja milloin? Ei sillä saada asioihin muutosta, että ihmiset täällä keskenään kinastelevat ja kiroilevat. Eivät päättäjät tule addressia netistä etsimään. Addressi nimineen pitäisi toimittaa eduskuntaan tms. kun tietty nimimäärä/päivämäärä tulee täyteen.

Kenelle tämä siis toimitetaan ja milloin? Vai manaillaanko täällä samaa asiaa aivan turhaan kesties vuosikausia...?
Niina Jääskeläinen
Oulu

#91

30.01.2008 10:49

Olen myöskin raiskauksen uhri ja voin sanoa että mieluummin kuolisin kaasukammiossa kuni kokkisin saman uudelleen.

"On helppo listata asioita jotka ovat systemaattisesti järkyttävämpiä ja traumaattisempia kun raiskatuksi tuleminen (kuten yllä, siten ettei siihen liity fyysistä tai verbaalista väkivaltaa):

1) Oman lapsen kuolema
2) Sodassa etulinjaan joutuminen (esim. 2 vuotta, loppuu kuolemaan)
3) Keuhkosyöpä
4) Keskitysleiriin joutuminen (vaikka samat 2 vuotta + kuolema)
5) Puolison kuolema
6) Auto-onnettomuus (johtaa neliraajahalvaukseen)
7) AIDS
8) Kuoleminen nälkään

Listaa voisi jatkaa aika pitkään! Itse voisin vielä laajentaa aikaisempaa lausuntoani ja sanoa että tulisin mieluummin raiskatuksi (kuten yllä, ilman fyysistä tai verbaalista väkivaltaa) 8 kertaa kun kokisin yhtäkään näistä.

Monille jo työpaikan menettäminen voi johtaa kuvailemasi kaltaiseen masennukseen ja sen lisäksi mm. yhteiskunnasta syrjäytymiseen ja alkoholitoisumiseen.

Raiskauksen merkitystä uhrille ei pidä väheksyä, mutta ei myöskään liioitella. "

Ja todellakaan ei voi sano jonkun olevan tramaattisempi kuin toisen. sillä ihminen kokee ne yksillöllisesti.
Niina Jääskeläinen
Oulu

#92

30.01.2008 10:51

vähän suhteellisuuden tajua ihmiset.
en mitenkään halua puolustella raiskausta,päinvastoin,mutta kyllähän raiskauksesta nytkin napsahtaa "häkkiä",toisin kuin esim.törkeästä pahoinpitelystä joka on vähintään yhtä vakava rikos.
kovemmat tuomiot lisäisivät piilo rikollisuutta,tiesittekö että suurimman osan raiskauksista tekee raiskatulle läheinen ihminen?
moniko parisuhteessa raiskattu lähettää miehensä kastroitavaksi?
puskaraiskausten määrä on kuitenkin suhteellisen vähäinen.

tuomiot ovat ihan ok,korvauksia henkisistä kärsimyksistä voitaisiin korottaa.
naiset muistakaa ilmoittakaa raiskauksesta,siinä ei ole mitään hävettävää.
jussi jussila (helsinki, 5.5.2007 10:31)

Joo, no mieitipä perusteita millä voidaan alentaa tuomioita ja seksuaalinen väkivalta on paljon pahempaa kuin plkkä fyysinen väkivaöta.

Niina Jääskeläinen
Oulu

#93

30.01.2008 10:54

Täälä ehdotellaan pedofiileille yht kovia tuomioita, kuin MURHASTA.. Raiskauksen uhri sentään voi jatkaa elämäänsä ja voi tuntea vielä iloa ja onnistumisia, mutta murhattu ei.. Kaikki kuoleman tuomiot voi siis unohtaa ihan siltä seisomalta, tai sit pitäs murhastakin alkaa jakelee sähkötuolia..

Onhan lasten raiskaaminen julmaa, väärin ja antaa lapselle, tai kenelle tahansa varmasti traumoja loppu elämäkseen, mutta kun ajattelee pidemmälle, niin törkeä pahoinpitely se teknisesti on.. Samaa tasoa, kuin repisi joltain jalan.. Toinen ei vaan pysty kävelemään/Tekemään mitään liikunnallista koskaan ja toiselle tulee mahd. pysyviä traumoja ja mielenterveys ongelmia.. Ei raiskauskaan, nyt noin vakava ole, että pitäisi rinnastaa yhtä korkealle..

En väitä, etteikö raiskaaminen olisi kauheaa, mutta seuraukset uhrille ovat aika "matalat" verraten mm murhaan jota pidemäälle tässä yritetään juuri viedä.

Eli saisivat nostaa tuomiota niin, että pakkohoitoa raiskarille, saa maksaa uhrin hoidot ja tuntuvan kipurahan.. Linnaan heittäminen on aivan jumalattoman kallista valtiolle ja tapattaminen ylireagointia ja liian pitkälle menemistä.. Enemmän tuosta ensimmäisestä tulee sille uhrille hyvää aikaan.. Ihmisillä on näemmä aina vain se kosto mielessä.Voin sanoa että raiskauksessa suuri osa uhrista KUOLEE.
Ja loppujen lopuski moni raiskattu (kuten minäkin) olisi halunuut kuollla tuossa tilanteessa, joten kumpi on pahempi.. Ja voihan murhattu päästä taivaaseen?
Ja on aika törkeätä verrta raiskausta jalan repimiseen.
Niina Jääskeläinen
Oulu

#94

30.01.2008 10:58

Vähimmäistapauksessa 6 vuoden tuomio, enimmäsrangaistus: 12v

Ja jos rikos toistuisi, niin jollain leikkauksella sukuelimet toimintakyvyttömäksi... Se ei olisi väkivaltaista, mutta hyöyllistä.

suuri osa pedofiileistä ei saa kunnon erektioita. joten ei ehkä auttais. ja raiskaa voi muullakin kuin munalla.
Niina Jääskeläinen
Oulu

#95

30.01.2008 11:00

ja vielä tuohon miten raiskaus vaikuttaa.

Mä oon käynyt 5 vuotta terapiassa, ollut yhteensä melkeen vuoden eri osastoilla, viilellyt 8 vuotta. sairastanut syömishäiriöitä 7 vuotta.Käyttänyt lääkkeitä väärin 3 vuotta. Mä nään painajaisia, yöllä tunnen kuin se kaikki tapahtuis uudelleen. Ja kuvittelenko vaan kaiken?
Joonas Paukkunen
Kuopio

#96

05.02.2008 17:59

Krista Kauppinen, kirjoitit: Jos miehelle ei anna,kun se sitä kinuaa,mies ottaa sitten väkisin.

hmm.. Eli siis tarkoitat ihan kaikkia miehiä?
Ok.

Ehdottomasti rankempia tuomioita! Tosin, samapa se montako kymmentä tuhatta nimeä tähän tulee, ja kenelle tämän lähettää, kun sieltä todennäköisesti tulee taas se sama kommentti: "Siellä on samat henkilöt käyneet monta kertaa laittamassa eri nimet". Ei ole ensimmäinen (eikä viimeinen!) kerta.
Olen alkanut miettimään, että kun tosiaan tägäämisestäkin saa pahemmat rangaistukset (hyvällä tuurilla voi tulla 10 000e lasku, ja pari vuotta ehdollista) kuin raiskaamisesta (josta olen lukenut lehdestä Itä-Suomen hovioikeuden päätöksestä, jossa tekijä selvisi muutaman sadan euron sakoilla) että mitäpä jos tehtäisiin niin, että aletaan käyttämään ns oman käden oikeutta? Jos kukaan ei saa tuollaisesta mitään järkeviä rangaistuksia, niin kai se sitten pitää mennä itse tekemään asialle jotain.
Jumalauta kun laista ei ole mitään apua.
Ronja Makkonen
Varkaus

#97 moi

19.02.2008 14:08

oon aika nuori vielä kirjottamaan tälläseen juttuun mut mun kaveri on yritetty raiskata ja se joka yritti oli vielä sen oma ukki !! ja se on saanu hirveet traumat se mun kaveri siitä eikä se uskalla enää olla yksin miesten seurassa !Sen elämä on ihan pilalla.!!
Ronja Makkonen
Varkaus

#98 PS.

19.02.2008 14:29

Ja HUOM! se vasta YRITTI ,ja se sai siitä hirveet traumat ni, ja se mun kaveri oli 11 v sillon:/
Ville Rantala
Tampere

#99 koiratappelut

22.02.2008 15:18

koiratappelijoiden järjestävät saivat kovemmat tuomiot mitä raiskaajat voivat saada. siis järjestivät tappeluita joissa koira voi korkeintaan loukkaantua. ja saivat suuremmat rangaistukset kun raiskaajat. ei helvetti mikä oikeusjärjestelmä.
Ninni Näin
Joensuu

#100

22.02.2008 15:40

Aina puhutaan, että raskaajilta pitäisi leikata munat yms. mutta eikö ongelma ole yhteiskunnallinen. Ei munien leikkaaminen ole pelkästään ratkaisu. Pitäisi miettiä miksi ihmiset raiskaavat, elikä käyttävät törkeintä väkivallan keinoa, jota toiselle voi tehdä. Olisiko vika kasvatuksessa vai yhteiskunnassa? Voidaan olettaa, että henkilö on hyvin sairas mieleltään, noh miksi hän ei ole päässyt hoitoon? tai miksi hän on sovinisti?