Nuorisotyöttömyys nousee yli 50 prosentin vuosivauhdilla - näin ei voi jatkua!

Jussi Jaakkola
Helsinki

#1 ote euroopan työllisyys tutkijan kommenteista

26.05.2009 23:15

- Pahin visio on, että vuoteen 2015 mennessä työttömien määrä tai epävarmuustilanteessa olevien määrä voi olla jopa 500 000 - 600 000 eli lähes 20 prosenttia nykyisestä työvoimasta.

Työttömyys voisi siis olla pian pahempi kuin viime laman aikaan. Suikkanen perustelee näkemystään sillä, että talousnäkymät ovat nyt aivan toiset kuin 90-luvulla.

- Tällä hetkellä meilllä ei ole nähtävissä sellaista uutta tuotannollista aluetta, johon ihmiset kiinnittyisivät. Ilmeisesti lähes kaikilla aloilla on nyt ylikapasiteettia. Selvää rakenteellista resurssipohjaa uudelle taloudelliselle kasvulle ei ole olemassa, kuten oli aikaisempien taloudellisten taantumien yhteydessä.

ggggg bnhjnjmmm
uusimaa

#3 Inhottavaa

25.02.2012 00:08

Olen itsekkin 21 vuotias. En saa millään töitä. Kansaedustajat ja työnantajat eivät ymmärrä että turmelevat tuhansien elämä ja kyllä tulee kalliiksi. Työvoimatoimisto ja media ei tee muuta kuin väittää vastaan. On se kyllä ihmellistä että viranomaisilta ei kuulu muuta kuin että on työvoimapulaa ja työttömyys on vähentynyt rajusti. niin helppoa valehdella ja manipuloida ihmisiä kuin itse istuu korkealla tuolilla.