Parasta lapselle Vaikuta päiväkotiryhmiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Parasta lapselle Vaikuta päiväkotiryhmiin.

Jaana Utriainen
Adressin tekijä

#3 Tämän adressin jatkoista

22.09.2009 09:35

Meillä on mainospaidat asian tiimoita, teemme sellaiset myös lapsillemme. Työstän banderollia tai useampaa. Aiomme olla luovuttamassa henkilökohtaisesti adressia Helsingissa marraskuussa. Toivomme että joukkoomme tuolloin liittyy niin paljon porukkaa kuin mahdollista, TERVETULOA MUKAAN. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan täällä lähempänä.
Jaana Utriainen
Adressin tekijä

#4 Matka eduskuntaan toteutuu

28.10.2009 14:21

Nyt on sovittu aika ja paikka sekä vastaanottajat, 5 kansanedustajaa ja enempikin kuulemma tulee. Matkustamme Oulusta yöjunalla Helsinkiin ja luovutamme adressin pe 20.11.2009. Jaana Utriainen ja Päivi Komulainen & lapsia mukana.
Iiris Puhakka
Tampere

#5 Levottomuus

19.11.2009 09:35

Mistä johtuu levottomuus? Viihteen lisääntyminen yhteiskunnassa. Sitä pursuaa joka puolelta. Kukaan ei pääse sitä karkuun. Se lisää levottomuutta.

Omien kokemuksieni mukaan suuretkaan ryhmät tai yksinkertaisempi ruoka eivät ole ongelma, jos muuten asiat ovat lapsen elämässä kunnossa: läheisiä aikuisia on, joihin voi turvautua, jotka ovat kiinnostuneita ja kuuntelevat lasta ja muuten elämä on mielekästä.

Ehkä pitäisi ensin kysyä lapsilta itseltään, mitä he haluavat. Toiset ehkä viihtyvät suuremmissa ryhmissä, mahdollisuus sosiaalistua on parempi. Toiset ehkä kaipaavat rauhaa ja haluavat pienempiä ryhmiä. Ehkä olisi paras ratkaisu, jos organisaation sisällä, lapsi voisi itsenäisesti säädellä: nyt haluan työskennellä yksin, nyt haluaisin vähän apua, nyt pieni ryhmä olisi kiva, suuri ryhmä - ok! Ehkä lapsi ei voi kaikkea säädellä itse, suuremmat raamit tulevat ylhäältä, mutta jo pieni oman säätelyn mahdollisuus, lisää lapsen oman itsenäistymisen toteutumista kummasti.