Kaunokirjoituksen opettamisen on jatkuttava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kaunokirjoituksen opettamisen on jatkuttava.

Totuus on suvaitsevaisuuta irvokkaampaa.

#1 Kirjoitustaito on tärkeää opetellakin

23.03.2014 17:46

Noin 85 prosenttia suomalaisista ei osaa kirjoittaa omaa nimeäänkään. Afriikkalaisista Suomeen muuttaneista pakolaisista käytetäänkin vain sormenjälkitunnistetta.Romanian kerjäläiset eivät tunne kirjoitustaitoa ollenkaan,vain länsimaista rahaa käyvät varastamassa Suomesta mistä vain luulevat löytävänsä ja saavansa irti.Öisin käyvät murtokeikoilla ja särkevät kaiken.Mummot päivisin kerjuulla ja kaupoista varastelevat.
miotaros

#2 Re: Kirjoitustaito on tärkeää opetellakin

23.03.2014 18:02

#1: Totuus on suvaitsevaisuuta irvokkaampaa. - Kirjoitustaito on tärkeää opetellakin

Kannattaisi kommentoijan ensin opetella oikeinkirjoitusta: sekä nimimerkissä että tekstissä kirjoitusvirhe.

Toisaalta tämä kommentti on kaukaa haettua hapatusta, jolla ei ole itseasiassa mitään tekemistä adressin aiheen kanssa.

Mutta näemmä, joka paikkaan saadaan vedetyksi pakolais/kerjäläis/maahanmuuttaja-kortti. Anna mun kaikki kestää!


Vieras

#3 Re: Re: Kirjoitustaito on tärkeää opetellakin

23.03.2014 22:20


Vieras

#4

24.03.2014 10:07

Kaunokirjoitus on yksi taiteen laji. Suomen opetukseen pitäisi kuulua aina. Historiaakin siinä on mukana taiteen lisänä.

Vieras

#5

24.03.2014 10:14

Kaunokirjoitus on tärkeää, ja kun sen oppii koulussa, mikäs sen parempaa.t. Kaija Kähkönen

Vieras

#6

24.03.2014 14:34

Mitä tapahtuu hienomotoriikalle jos ei opeteta enää kaunoa. Hienoa kalligrafian opetuksessa on toisaalta se, että kaikki pyrkivät tekemään mallin mukaan, mutta jokaisella näkyy oma kädenjälki.

Vieras

#7

24.03.2014 15:13

Kaunokirjoitus on erittäin hyödyllinen lapsen kehityksen kannalta. Samalla, kun hän oppii hallitsemaan kättään, hän kehittää omaa minuuttaan.

Vieras

#8

31.03.2014 16:11

Ehdottomasti yksi nykyisen opetushallituksen älyttömin teko on, jos kaunokirjoitus poistetaan kouluopetuksesta! Nyt ei yhtään sisäistetä miten suurta virhettä ollaan tekemässä… Kokonaiset sukupolvet syntyvät, jotka eivät esimerkiksi osaa lukea edellisten tekstiä. Nytkään eivät lapset aina saa selvää edes 70-luvun vanhempien kirjaimista. Millä avuin he esim. tutkivat kirkonkirjojen merkkejä sukuselvityksiinsä tulevaisuudessa, ilman aavistustakaan kirjainten muodoista vuosisatojen aikana? Vielä vaarallisempana näen taito- ja taideaineopettajana sen jatkumon, joka nyt katkeaa kokonaan…eikä vaan traditiossa, vaan aivojen kehityksen kannalta. Ymmärtääkö virkamiehet lainkaan mitään käden ja aivojen yhteistyön merkityksestä ja hienomotoriikan harjoittamisen tärkeydestä aivojen kokonaisvaltaiselle kehitykselle? Ei ole mitenkään yhdentekevää mm. niille oppilaille, jotka eivät ole kiinnostuneet vaikka käsitöistä tai kuvataiteesta. Jossain asiassa heidänkin tulisi tiettyjen aivoalueidensa toimintaa voida kehittää. Käsialan opettaminen tekisi juuri heille korvaamatonta hyvää. Puhumattakaan siitä kolmannesta seikasta, että millä tulevaisuuden aikuiset allekirjoittavat asiapaperinsa, kun eivät osaaa minkään valtakunnan persoonallista nimikirjoitusta? Yksilöllinen signeeraus joka on täysin jäljittelemätön käden painotuksia, kirjoituskulmaa ja kirjainmuotoa myöden, syntyy VAAN harjottamalla käden motoriikkaa ja hiomalla kirjainkokonaisuutta ikiomaan suuntaan. No…biteillä kai tämäkin korvataan… Mutta entäs sitten kun loppuu sähkö?… Kukaan ei enää osaa käyttää lyijykynää...

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

14.05.2014 07:21



Vieras

#10

05.12.2014 10:38

Ilman kaunokirjoitusta ei saada aikaan kauniisti kirjoitettuja kirjeitä. Toivoisin, että nuorista löytyisi vielä niitäkin, jotka haluavat kirjoittaa kirjeitä muistoksi tulevillekin sukupolville. Ilman opetusta sitä tapahdu.

Vieras

#11

12.08.2015 11:53

En ymmärrä, miksi jotain uutta keksittäessä vanha heitetään romukoppaan. Miksi kaunokirjoitus ei voi säilyä, vaikka koneella kirjoittamista alettaisiinkin opettaa kouluissa?

Vieras

#12

26.01.2016 11:46

Allekirjoitin adressin, koska käsin kirjoittaminen ja kaikki käsillä tekeminen on tärkeää aivojen kehitykselle, ja minua huolestuttaa, miten käsialakirjoittamisen jättäminen pois vaikuttaa lasten oppimiseen.