EI lentokenttää Karkkilaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI lentokenttää Karkkilaan.

Kuisma Lappalainen
Helsinki

#1 Karkkilalla on jo lentokenttä...

10.11.2009 19:15

... tosin se sijaitsee Lopen kunnan puolella Räyskälässä. Olen itse ollut parilla tuolta kentältä lähteneellä lennolla, joista ensimmäisellä kuuluin jopa kyseisen lennon miehistöön, ja toisella olin enemmänkin matkustajana. Tosin noista molemmista lennoista on jo kulunut 14 vuotta.

Eli jos tätä Karkkilan jo ennestään olemassaolevaa lentokenttää käytetään niin se on niin kaukana Karkkilan keskustasta että sillä sijainnilla häiriötä ei tule. Eri asia on sitten jos paikalle ollaan rakentamassa uutta lentokenttää.

Mielestäni Malmin lentokenttä pitäisi kuitenkin säilyttää Malmilla.
Sirpa Karvonen
Adressin tekijä

#2 Karkkila havittelee lentokentän myötä uusia asukkaita??

12.11.2009 13:09

Karkkila havittelee lentokentän myötä uusia asukkaita. Kysyisinkin miten sitten kunnanvaltuusto ottaa huomioon täällä jo asuvat asukkaat? Karkkilan keskusta on hyvin pieni paikka ja sen asukasmäärä suppea. Maalla asuvia perheitä ei Karkkilan kaupunki ilmeisesti pidä omina asukkaina ollenkaan. Suunnitellun kentän välittömässä läheisyydessä asuu useita perheitä, jotka ovat muuttaneet Karkkilaan maaseudun rauhaan kaupungista. Vantaalta, Helsingistä ja Espoosta. Juuri näistä samoista kaupungeista Karkkila havittelee nyt kentän mukana lisää asukkaita. Kuinka luotettavana asuinpaikkana Karkkila voi itseään mainostaa? Maalle muuttavat haluavat asuinpaikaltaan rauhallisuutta ja viihtyvyyttä. Uskallatko ostaa maalta asunnon, jos pelkona on, että hetken päästä naapurina on melua ja saastetta tuottava lentokenttä? Suhdeluku varmasti miellyttää Karkkilan kunnanvaltuustoa: 16 perhettä evakkoon ja 100 tilalle! Suloista ja samalla säälittävää ajattelua. Eikö ennemmin pitäisi huolehtia näistä 16:ta perheestä ja toivoa kädet ristissä, etteivät nekin muuttaisi pois. Karkkila kun ei muutenkaan ole kovin imukykyinen kaupunki asukkaidensa suhteen. En ainakaan usko, että kukaan innokkaikaan lentoharrastaja haluaa muuttaa heti kentän läheisyyteen. Maaseutu autioituu kentän metelin myötä. Alueella asuu ja työskentelee maataloutta harrastavia alkuperäisasukkaita. Miten käy heidän ansiotyölle?

Työpakoista vielä: Suurin osa Karkkilassa asuvista käy jo nyt Pääkaupunkiseudulla töissä tai harrastavat maanviljelystä. Maanviljelijät toivovat varmasti, että voivat jättää työnsä tuleville sukupolville. Uskon, että he eivät halua nähdä maaseudun autioituvan lentokentän vuoksi.

Luonto ja kulttuurihistoria: Kentän alle todennäköisesti tulee jäämään kaunis lampi. Lammen rannalla olemme nähneet kurkia lepäämässä. Lampi on paikallisten uimapaikka. Lähellä olevat metsät ovat kuin aarniometsää. Rauhallisia ja luonnonkauniita. Metsässä voivat käydä marjastajat ja sienestäjät, nauttimassa hiljaisesta luonnosta ja keräämässä luonnonantimia. Metsää hyödyntää myös hirviporukat, joiden tehtävä on tärkeä myös liikenneturvallisuuden vuoksi. Sorakuoppien toiminta alkaa onneksi olemaan lopuillaan ja niitä ollaan alettu maisemoimaan. Kulttuurihistoriallisesti alueella sijaitee Haaviston vanha kansakoulu, jossa useat alkuperäiset Haavistolaiset ovat käyneet koulunsa. Muutama muukin rakennus kuuluu Haaviston historian sivuille.

Ongelmat lisääntyvästä liikenteestä: Vihtijärventie on kapeahko pikkutie. Lisääntynyt liikenne kentän myötä aiheuttaa lisää vaaratilanteita. Vihtijärventillä ei ole pientareita lainkaan ja siinä liikkuminen on jo nyt hengenvaarallista. Luonnollisin kulkureitti Haavistoon on Vanhan Vihdintien kautta. Vanha Vihdintie on myös erittäin kapea ja mutkainen. Toinen reitti on Röykän ja Klaukkalan kautta. Halutaanko sinne vielä liikennettä rasittamaan jo muutoinkin tukkoista eskustan aluetta?

Skenaario: Karkkila teettää kentän väkisin valtavilla kuluilla, jotka tulevat veronmaksajien maksettaviksi. Kentän toiminta tulee olemaan vähäistä ja jossain vaiheessa alueella on autioitunut kenttä, jossa mopopojat pääsevät päristelemään hulppealla asfaltoidulla alueella. Vuosien päästä sitten taas päivitellään, että kuinkas tässä näin pääsi käymään.
Sirpa Karvonen
Adressin tekijä

#3 Asutuksesta vielä

12.11.2009 15:27

Tämä 16 perhettä on Karkkilan kaupungin julkisesti tiedottama määrä. Todellisuudessa mahdollisen kentän vaikutusalueella asuu huomattavasti enemmän ihmisiä.
jukka jaakkola
Finland

#4

16.11.2009 18:25

Olen adressin laatijan kanssa samaa mieltä. Ei lentokenttää Karkkilaan !!!!!
Pysyköön kenttä Helsingin Malmilla. Siellä se on aina ollut ja saisi pysyä edelleenkin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.11.2009 11:13


Tuula Nurmisto
Haavisto

#6 Ei lentokenttää haavistoon

02.12.2009 17:57


Vastustan ehdottomasti lentokentän rakentamista karkkilaan. Ei se toisi työpaikkoja koska malmilta tietysti siirtyisi työntekijät tänne kohtuullisen
työmatkan vuoksi.Uusia asukkaita tuskin tulisi,eihän kukaan halua asua häiritsevässä lentomelussa. Se joka uskoo ettei melu häiritse menkööt kauniina
kesäpäivänä nummelanharjulle kuuntelemaan sitä pörinää ja se on sentään pienimuotoista verrattuna malmin kenttään. Muutin haavistoon kaksi vuotta sitten
uuteen ok-taloon ja ajattelin saavani nauttia tästä rauhallisesta maalaisidyllistä
lopun elämääni. Jos kenttä tulee ni tulee lähtö täältäkin. Karkkilan ei kannattaisi ajaa asukkaitaan pois koska ei muutenkaan ole kärkisijalla uusien asukkaiden listalla.
Sirpa Karvonen
Adressin tekijä

#7 Adressi liikenne- ja viestintäministeriöön

03.12.2009 20:05

Laiton Ei lentokenttää adressin liikenne- ja viestintäministeriöön tänään. Nimien kerääminen adressiin jatkuu kyllä edelleenkin. Adressin mukana laitoin viestin, jossa toiveena oli, että YVA:n hakeminen Karkkilaan lopetettaisiin.

Toivomme, että Karkkila ei pääse lainkaan mukaan ympäristövaikutusten analyysiin.

Mikäli Karkkila pääsee mukaan YVA:n se voi viedä 1-2 vuotta. Analyysin jälkeen odottelemme pahimmassa tapauksessa vielä muutaman vuoden mihin kenttä päätetään sijoittaa. "Löysässä hirressä roikkuminen" kestää siis ainakin noin viisi vuotta. Tätä emme halua, joten toivomme täydestä sydämestämme, ettei Karkkila pääse lainkaan mukaan YVA menettelyyn.
Mimmi

#8 Ei lentokenttää Karkkilaan

28.10.2013 16:05

Kaavaillulla alueella on paljon vapaa-ajan asutusta, satoja ! Alueella on liito-oravakanta, pohjavesialue sekä natura-alueet. Karkkilan kannattaa vaalia parhaita arvojaan, luonnon rauhaa! Hullua pilata alue melulla ja saastuttaa pohjevedet !
Masa

#9 Karkkilan arvot hukassa

30.10.2013 06:57

Karkkila mainostaa olevansa luontoystävällinen paikka ja kaupungin visio kirjallisena kuulostaa hienolta. Totuus on vain aivan muuta. Soranotto on autioittanut metsiä ja kivimurskaamot karkottavat eläimet melulla. Kaupunki on jo nyt epäonnistunut soranoton valvonnassa. Lentokenttä toisi mukanaan mittavan melun ja saasteen luonnon keskelle, johon kohdistuneet virheet voidaan vielä korjata. Glykoli saastuttaa lentokentillä pohjavettä puhumattakaan muista polttoaineen valumisista luontoon. Päättäjät, antakaa meidän nauttia upeasta Malmin kentästä jatkossakin sekä toivomme tulevaisuudessa Karkkilan kaupungilta luontoystävällisiä viisaita päätöksiä.
Tapio

#10 Karkkilaan lisää veronmaksajia, ei kenttää

30.10.2013 07:19

Kenttä karkottaisi meidät maaseudun rauhaa rakastavat ihmiset Karkkilasta. Karkkila voidaan pelastaa viisailla päätöksillä ja sanoa ei lentokenttähankkeille.
Kaikkea ei voi saada ja haluta samaan aikaan.