Haukilahden kirjasto säilytettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Haukilahden kirjasto säilytettävä.


Vieras

#1

09.04.2014 15:36

Mielettömän tärkeä asia kylälle, jossa on paljon lapsiperheitä, päiväkoteja,kouluja,oma lukio jne. Tärkeä kohtaamispaikka myöskin vanhemmille ihmisille,jossa voi käydä ulkoilun ohessa nauttimassa seurasta ja päivän lehdistä.

Vieras

#2

09.04.2014 21:13

Tärkeä lukupaikka ja lähikirjasto, jonne pääsee kätevästi hoitamaan kouluhommia rauhassa. Ei saa sulkea! :(


Vieras

#3

10.04.2014 05:36

Lähetä uudestann minulle.Olen Haukilahden seruan ahllituksessa ja voin yrittää saada seuran jaäsniä allkirjoittamaan. Rolf Zacahriassen holz@zacca.pp.fi

Vieras

#4

12.04.2014 18:00

Haukilahti Westendin asukkaista yli 65 % on yli 60 vuotiaita. Kirjasto houkuttelee vanhuksia, myös rollaattorilla liikkuvia, saamaan virikkeitä.
Kirjaston viereisen koulun pienet oppilaat käyttävät ahkerasti kirjastoa.
Ei raihnaisista vanhuksista eikä pienistä lapsista ole bussilla aluekirjaston asiakkaiksi.
Älkää viekö meiltä virikettä, etenkään kun sillä ette säästä mitään.
Virikkeitä vanhuuteen

#5 Lähikirjasto on rollaattoriväen henkireikä

13.04.2014 06:42

Haukilahdessa asuu paljon vahuksia, joille esteetön lähikirjasto on ainoa keino kirjastopalvelujen käyttämiseen. Kirjastoon lähteminen saa vanhuksen liikkeelle ulos kodistaan toisten ihmisten pariin. Lähikirjasto on oivallinen keino ehkäistä vanhusten hautautumista kotiin ja syrjäytymistä. Lähikirjaston sulkeminen ei lehtitietojen mukaan edes säästä kustannuksia; kunnan kustannukset päinvastoin kasvavat vanhusten liikkumattomuuden, virikkeettömyyden ja syrjäytymisen vuoksi.

Vieras

#6 Rauhallinen keidas keskellä kylää..

13.04.2014 10:49

Käsittämätöntä että edes harkitaan lopettamista! Ei kaikki pääse/halua Omenan hulinaan. Olen käynyt siellä jo omien lasteni kanssa, ja nyt lastenlasten. Ei vaadi autoa eikä parkkipaikkaa, sopivan lenkkimatkan päässä. Turvallinen kulkumatka myös lapsille!

Vieras

#7

13.04.2014 13:06

HAUKILAHDEN KIRJASTO ON JO INSTITUUTIO!Monelle eläkeläiselle henkireikä. Eivät kaikki välitä,jaksa lähteä Isoon Omenaan tai Tapiolaan - kirjasto on kävelymatkan päässä, monelle päiväkävelyn aihe- lehdenluku ilman ruuhkaa!

Vieras

#8

15.04.2014 06:59

Lasten ja nuorten lisäksi suuri Haukilahden kirjaston käyttäjäryhmä ovat vanhukset. Kirjaston lähipiirissä on kaupungin palvelukeskus ja useita seniorikeskuksia ja -taloja. Ikääntyneiden osuus Haukilahden-Westendin alueella on huomattavan suuri. Espoon kaupunki kehottaa kyynisesti senioreja käyttämään Ison Omenan mammuttikeskusta parin kilometrin päässä. Rollaattorillako sinne on tarkoitus ajaa?

Lasten kohdalla tilanne on vielä hankalampi, aivan uhanalaisen Haukilahden kirjaston vieressä on mm. päiväkoteja, Toppelundin koulu, sekä nuorison monitoimitalo. Kolmipyöräiselläkö lasten pitäisi kaupungin mielestä kirjastoon ajaa?

Espoon kaupungin hanke osoittaa taas kerran, mistä on helpointa leikata kustannuksia: niiltä jotka vähiten pystyvät ajamaan omia etujaan eli lapset ja vanhukset.

Vieras

#9

26.04.2014 07:06

Haukilahden kirjasto pitää säilyttää. Olen eläkeläinen ja käyn siellä pari kertaa viikossa lainaamassa kirjoja ja muuten vain lukemassa aikakausilehtiä,kuten myös monet ystäväni. Käytän myös kopiokonetta joka taitaa olla ainoa tällä alueella. Kirjaston henkilökunta on asiantunteva ja ystävällinen. Aivan ihana paikka!
Tuomo Virkkunen

#10 ADRESSI TOIMITETTU KAUPUNGILLE

27.05.2014 06:36

Lähetin adressin allekirjoituksineen Espoon Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Jaana Jaloselle ja Kirjastopalveluiden johtaja Jaana Tyrnille.

Tyrni ei ole vastannut mitään, mutta Jaana Jalonen vastasi viestiin seuraavasti:

"Hei Tuomo,
Iso kiitos viestistäsi. Jos olet ehtinyt tänään lukea Hesaria, niin sieltä selviää, että taistelen kaikin puolin pienten kirjastojen puolesta. Yksin en tosin päätä, mutta uskon että resursseja jakamalla ja ydintoimintaan keskittymällä pienten kirjastojen aukipitäminen ei ainakaan kustannusasia ole. Jotain toiminta- ja paikkamuutoksia voi tulla, mutta toivotaan että saadaan pidettyä kirjastojen ovet auki vielä vuoden vaihteen jälkeenkin. Asiaa käsitellään lautakunnassakin seuraavan kerran vasta syksyllä.
Ystävällisin terveisin,
Jaana Jalonen
Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja"

Hienoa, että kokoomuslainen Jalonen suhtautuu asiaan näin positiivisesti!
Tuomo Virkkunen
Adressin tekijä

#11 Haukilahden kirjasto jatkaa toimintaansa, lakkautusuhka väistyi

03.10.2014 11:49