Auroran päivystys säilytettävä!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Auroran päivystys säilytettävä!.


Vieras

#151

03.06.2014 17:52

poikani on saanut avun sitä kautta. miksi huonontaa jotain mikä toimii hyvin. olen myös itse saanut apua auroran päivystyksestä. ihan tarpeeksi huonoakin palvelua mielenterveyspalvelussa löytyy jos siis on jotain hyvää antakaa sen olla rauhassa.
Maricruz

#152 Re:

03.06.2014 18:25

#1: -

Itse mielenterveyskuntoutujana pidän erittäin tärkeänä että auroran päivystystä ei suljeta!


Vieras

#153

03.06.2014 18:43

Auroran päivystys säilytettävä!
Auroran auttama

#154 Auroran päivystys säilytettävä!

03.06.2014 19:58

Auroran päivystys on uskomattoman hieno ja toimiva yksikkö, jossa työskentelee todella päteviä, ammattitaitoisia ja empaattisia ihmisiä. Se on viimeinen henkireikä tuskaisessa tilanteessa.

Itselläni yksityiset erikoislääkärit eikä työterveyshuolto kyennyt hoitamaan tilannetta, mutta Auroran päivystys pelasti minut. Niin tuskaisessa olossa en olisi lähtenyt missään nimessä Haartmaniin, jossa en olisi voinut luottaa yksityisyydensuojaan, osaamiseen tai turvallisuuteen. Olisin todennäköisesti jättänyt menemättä minnekään, enkä edes uskalla arvailla lopputulosta jos näin olisi käynyt. Minulla ei todetusti ole mitään "mielisairautta" vaan ongelmani olivat tunneperäisiä, pitkään jatkuneen sietämättömän työtilanteen aiheuttamia. Sain Aurorasta huomattavasti korkeatasoisempaa ja ammattitasoisempaa apua kuin yksityiseltä puolelta tai työterveyshuollosta. Aurorasta saamani avun ansiosta pystyin palaamaan työelämään tuottamaan verorahoja joita Helsingin päättäjät kipeästi haluavat. Olen nuori huippukoulutettu akateeminen vaativissa ja hyvinpalkatuissa työtehtävissä, joten terveenä ja työkykyisenä tuotan merkittävät verotulot kunnalle ja valtiolle. Ilman Auroran apua en tiedä missä olisin - parhaassa tapauksessa työkyvyttömyyseläkkeellä, jolloin kunta ja valtio menettäisivät merkittävät tulot. Ja parantumiseni työkykyiseksi ei todennäköisesti olisi onnistunut jos en olisi pystynyt hakemaan ja saamaan erinomaisen pätevää, empaattista ja matalan kynnyksen apua Auroran päivystyksestä.

Auroran päivystyksen sulkeminen tulee lisäämään inhimillistä kärsimystä ihmisten heikoimmilla hetkillä, kärsimystä jo muutenkin kärsivillä mielenterveyspotilailla, lisääntyneitä itsemurhia, väkivaltaa, huonontaa psykiatrisen hoidon tasoa merkittävästi ja lisää turvattomuutta Haartmanissa jolloin sekä psykiatriset potilaat että somaattiset potilaat saattavat jättää menemättä hoitoon, jolloin terveysongelmat jäävät ilman hoitoa ja pitkittyvät sekä vakavoituvat, jolloin niiden hoito tulee entistä kalliimmaksi. Hoitamatta jääneet infektiotaudit saattavat aiheuttaa epidemioita. Yksityispuolella ei ole edes yhtä hyvää pätevyyttä eikä samoja päivystysvalmiuksia kuin Auroralla, vaikka olisikin rahaa käydä yksityisellä puolella. Kokemusta on.

Vaikka Helsingin päättäjiä ei inhimillinen kärsimys koskettaisikaan, niin luulisi rahan puhuvan. Lisääntyneet sairauslomat ja työkyvyttömyyseläkkeet tulevat kalliiksi. Yhteiskunta menettää verosaamisia ja näiden ihmisten koulutukseen investoidut rahat menevät hukkaan. Psykiatrista päivystystä tarvitsevat kun eivät läheskään kaikki ole päättäjien halveksimia luusereita tai päihdeongelmaisia, vaan myös korkeasti koulutettuja menestyviä ihmisiä jotka tarvitsevat elämänkriiseissä apua, mitä yksityinen puoli ja työterveyshuolto eivät läheskään aina kykene asia tuntevasti antamaan. Onko meillä varaa hukata tällaisten ihmisten tuottama verotulo?

Auroran päivystyksen sulkeminen olisi siis järjetön päätös ja se vahingoittaisi kaikkia - psykiatrista apua tarvitsevia jotka jäisivät heikoimmillaan heitteille, somaattista apua tarvitsevia joiden turvallisuus vaarantuisi, terveitä ihmisiä jotka altistuisivat yhä enemmän hoitoa vaille jääneiden mielenterveyspotilaiden ja somaattista hoitoa vaille jääneiden vaarakäytökselle ja infektioille, hoitohenkilökuntaa, sekä koko yhteiskuntaa menetettyjen verovarojen muodossa. Kukaan ei voittaisi vaan kaikki häviäisivät.

Auroran päivystys on turvattava!!! Jo sen olemassaolo antaa turvantunnetta.
MK

#155 Allekirjoittakaa myös kuntalaisaloite!

03.06.2014 20:43

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.06.2014 20:51


pablo

#157 Aurora/Haartmann

03.06.2014 20:57

Normipäivystyksessähän et välttämättä näe lääkäriä ollenkaan. Mut päästettiin Haartmannista aikoinaan ahdistupäissäni kävelemään ulos kunnen halunnut harjoittelijahoitsun kanssa puhua. Pual vuatta myöhemmin vasta kävelin Auroran päivystykseen ja hommat ovat siitä asti edenneet edes johonkin suuntaan, siellä kun otettiin vuorokauden tarkkailuun ja muutenkin tosissaan.
Käsittämätöntä touhua

#158 Ihmisarvo uhattuna

03.06.2014 21:24

Olen työni puolesta joutunut muutaman kerran viemään nuoren ihmisen Jorvin yleiseen päivystykseen, jota mallia ollaan nyt siis Hesassakin kopioimassa. Molemmilla kerroilla kyseessä oli valtavan ahdistunut, itsetuhoinen nuori. Jonottimme tuntikausia, tupa oli pullollaan ja oli todella täyttä työtä rauhoitella nuorta ja valaa uskoa kyllä tämä tästä vielä ...
Molemmilla kerroilla (oli kesäaika)pääsimme lopulta nuoren, epävarman oloisen lääkärin pakeille (olivat kesäkandeja). Aurorassa olisi ollut vastassa koulutettu osava PSYKIATRIAAN erikoistunut henkilökunta ja odotusaikakin luultavimmin lyhyempi. Kandit olivat kyllä ystävällisiä mutta ihan pihalla. Soittivat päivystävälle psykiatrille, joka molemmissa tapauksissa kysyi onko henkilö psykoottinen. Jos ei ole, annetaan ohjeet hakeutua lähetteellä psykiatrian poliklinikalle seuraavana arkipäivänä.
Toinen nuorista yritti itsemurhaa seuraavana yönä ja pääsi ambulanssikyydillä sairaalahoitoon. Toinen jaksoi taistella byrokratian kanssa muutaman päivän kun päivystyksen lähete psyk polille oli kadonnut jonnekin ja piti lähteä hakemaan uutta lähetettä. Lopulta omaiset kustansivat yksityisen psykiatrisen hoidon. Näinkö meillä kohdellaan vaikessa pulasssa olevia ihmisiä? Hävetkää päättäjät!
asiakas

#159 Psykiatrinen hoito kuntoon!

03.06.2014 22:31

Kuten joku jo edellä totesi, kansalaisaloite mielenterveyshoidon kuntoon järjestämiseksi olisi kova juttu. Auroran päivystyksen pelastaminen yksittäisenä kampanjana ei paranna Helsingin, saati sitten tämän maan psykiatrisen hoidon tasoa. Lisäksi, jos ystävät ja omaiset jättävät psyykkisesti kärsivän ihmisen auttamisen yhteiskunnan tehtäväksi, ei mikään hoito auta.


Vieras

#160

04.06.2014 00:33

onko idea..mitä pitempi jono,,niin kärsivät ei jaksa mennä odottamaan apua..

Vieras

#161

04.06.2014 01:04

Mukana ollaan ja asia päivänselvä,paitsi päättäjille...

Vieras

#162

04.06.2014 07:00

Älyttömin säästö IKINÄ.... ei vaan voi laittaa normi asemalle mielenterveys potilaita..... Mielenterveys potilas ei sellaiseen paikkaan PYSTY menemään ja NORMI kansalainen ei heidän kanssaan pysty olemaan.....OIKEESTI.

Vieras

#163

04.06.2014 07:42

hienoasia

Vieras

#164

04.06.2014 07:44

Miksi aina säästetään niiltä, jotka ovat heikossa asemassa puolustautumaan? Vahvojen valta jyllää pelottavalla tavalla. Mitä seuraavaksi?

Vieras

#165 Laittakaa nimenne myös tuonne

04.06.2014 08:14


Vieras

#166

04.06.2014 08:32

Henkilökohtaisesti ko "palveluprosessiin" tutustuneena pidän suunniteltua päivystystoiminnan yhdistämistä pelkkänä logistisena tehostamisena. Mutta excel taulukosta katsottuna järkevä ei ole automaattisesti kokonaisuuden kannalta viisasta. Somaattisen sekä psyykkisen päivystystoiminnan yhdistäminen on kuin poliisin ja palokunnan erillisten päivystystoimintojen yhdistämistä. Me akuutit mielenterveystapaukset olemme ikävä kyllä jokainen uniikilla tavalla apua hakevia. Jos meitä halutaan auttaa niin uskomme kuulluksi tulemisen mahdollisuuteen ei pidä vähentää vaan lisätä
t Käpylän Pikku Myy
Vieras

#167

04.06.2014 08:33

Auroran sairaalan päivystys on ainoa paikka minne pääsee/ voi mennä ilman lähetettä. Ihminen joka voi huonosti ei jaksa hakeutua lääkäriin lähetteen saamiseksi. -Kuinka jaksaisikaan kun ei jaksa enää edes elää ja kaikki tuntuu raskaalta.
Auroran päivystys on ollut monen varman itsetuhon pelastus ja valo pimeän tunnelin päässä. Auroraa tarvitaan !!


Vieras

#168

04.06.2014 08:35

Ymmärrän omaisten huolen ja hädän, käsittämätön
päätös virkamiehiltä!

Vieras

#169

04.06.2014 08:48

Allekirjoitan psykiatristen potilaiden ja heidän omaistensa huolen asiantuntevan ja kohdennetun päivystyksen jatkumisesta Helsingissä. Vaikeasti oirehtivan potilaan tilanteessa voi kyse olla elämästä tai kuolemasta. Päivystysasetuksen vaatimuksien aiheuttamat toimenpiteet on käsiteltävä yhdessä omaisten edustajien ja asiantuntijoiden kanssa.

Vieras

#170

04.06.2014 08:57

Allekirjoitan psykiatristen potilaiden ja heidän omaistensa huolen kohdennetun ja erityisen psykiatrisen päivystysvastasanoton säilymisestä Helsingissä. Vaikeasti oirehtivan aikuisen potilaan uskaltautumisessa päuivystysvastaanotolle voi olla kysymys elämästä tai kuolemasta. Tulevan päivystysasetuksen aiheuttamat toimenpiteet on suunniteltava omaisten ja potilaiden kokemuksia kuunnellen.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

04.06.2014 09:17


ihmettelyä riittää

#172

04.06.2014 09:35

ei taaskaan isokenkäiset ajattele nenänvarttaan pitemmälle. taas säästetään väärässä paikassa.....eikös lakikin jo kiellä HEITEELLEJÄTÖN jätön....muistaakseni ja sitähän tämä on.

Vieras

#173

04.06.2014 09:47

Loistavaa palvelua ja hoitoa.ON SÄILYTETTÄVÄ

Vieras

#174

04.06.2014 09:55

Kiitos adressin aloittajalle erittäin tärkeän asian puolesta. Päivystys on ehdottomasti säilytettävä Aurorassa jossa asianmukaiset tilat ja ammatitaitoinen ja ystävällinen henkilökunta hoitoa tarvitsevalle ihmiselle.
Vesistöissä hätä tila !

#175 Allekirjoittakaa myös Adressi :Vesistöjen Puolesta - Stop Talvivaara !

04.06.2014 10:04


Uraani kaivos Talvivaara on suljettava välittömästi !

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko avioliittolain olla sukupuolineutraali?