Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #9975 Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

15.04.2013 15:33

#9507: fundis - Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

Pahoittelut hitaasta vastaustahdista. Muutama huomio näin alkuun:

En oikein ymmärrä mitä vertaat, kun teet vertailuja eri valtioiden välillä.  Euroopan valtioiden lait perustuvat Raamatun antamalle pohjalle eli kristinuskolle.

Corpus iuris civilis, Bürgerliches Gesetzbuch, Code Civil, vuoden 1734 laki.. Raamatun sijaan Euroopan oikeusjärjestelmät ja -järjestykset perustuvat ennemminkin muokattuun roomalaiseen oikeuteen.

1600-luvun alussa tuomioistuimet velvoitettiin kanonisen oikeuden vaikutuksesta pitämään Raamatun säännöksiä virallisena oikeuslähteenä, mutta kaikki varmasti tietävät jo, miten Mooseksen lain noudattamisen kanssa valtakunnassamme kävi. Suurin vaikutus kristinuskolla lienee ollut perhe- ja perintöoikeuden saralla sekä siveellisyysrikosten määrittelyssä. Kuten nykylainsäädännöstä huomataan, kirkon ja ylipäänsä kristinuskon näkyvimpiä peukalointeja on karsittu huomattavassa määrin.

Edellisen viestin valtiovertailun tarkoituksena on osaltaan osoittaa, että vaikka maallistuminen (”Jumalan tuntemisen hylkääminen”) etenee vääjäämätöntä tahtia, en ole huomannut, että nämä valtiot kärsisivät uskonnollisempiin verrokkeihinsa nähden huomattavasti suuremmasta vääryydestä, ahneudesta, pahuudesta, säälimättömyydestä ja muista Paavalin varoittamista ominaisuuksista. Siten "Jumalan tuntemisen hylkäämisen" seuraukset näyttävät yksilötason lisäksi jäävän tapahtumatta myös yhteiskuntatasolla.

Mainitsemillasi mittareilla ei mitata ihmisten mielen hyvinvointia; masentuneisuutta, turhautumista kun ei ole työtä, yksinäisyyttä, turvattomuuden tunnetta, epävarmaa tulevaisuutta...

Jos vertaat vaikkapa inhimillisen kehityksen indeksiä onnellisuustutkimusten käppyröihin huomaat, että listat ovat pitkälle yhtenevät: