Pelastakaa Kuurojen museo!

Meritähti
Vieras

/ #70 Erilaisia mahdollisuuksia

07.04.2011 20:14

Mikki Nieminen Nummi-Pusulasta teki hyvän ehdotuksen, että Kuurojen museo siirrettäisi Kansallismuseon yhteyteen. Se on varteen otettava vaihtoehto.

Minulle tuli mieleen, että kun me kuurot olemme ns. aistivammaisia kuten näkövammaisetkin, niin onkohan heilläkin oma museonsa? Ja onhan heillä: Näkövammaisten keskusliiton sivulla kerrotaan siitä; http://www.nkl.fi/fi/etusivu/palvelut/museo. En tiedä, onko heidän museollaan samanlainen tilanne kuin meillä, mutta jos on, niin voisiko ajatella heidän ja meidän museomme yhdistämistä ja siirtämistä omaksi yksikökseen jonkun isomman museon yhteyteen, jolloin kävijämääräkin varmasti lisääntyisi? Molemmat museot ovat tärkeitä sekä aistivammaisille itselleen että myös tutkijoille kuurojen ja näkövammaisten kulttuurin tallentajina ja vaalijoina. Näin olisi kolmen ryhmän kulttuuri ja menneisyys samassa paikassa: kuurojen, sokeiden ja kuurosokeiden. (Kun tuo terminologia on vähän kimurantti juttu, niin olen tässä käyttänyt meistä niitä nimityksiä, jotka meillä kuurojen ystävieni kanssa on jokapäiväisessä käytössämme.) Kustannuksetkin olisi yksinkertaisempi jakaa ja erilaisten tukien saaminen varmasti helpompaa.

Siitä me olemme kaikki olleet tällä palstalla yksimielisiä, että Kuurojen museo pitää säilyttää. Erilaisia mahdollisuuksia on, ne pitää vain löytää ja selvittää.