Suomen huippuyksikkö lasten sairaanhoidossa toimii museossa

Vaikeasti syd.vikaisen lapsen äiti
Vieras

/ #135 Polttava tarve uudelle kiinteistölle jo viimeistään 1980-luvulta alkaen

22.04.2011 23:13

Tämä adressi on ÄÄRIMMÄINEN TUSKANhuuto saada uusi kiinteistö Suomen lastensairaanhoidon huippuyksikölle! Tämän takana EI ole jokin vanhempien mukavuudenhalu saada luksusta oman sairaan/vammaisen lapsen ympärille tyyliin: kyllä-vanhassakin-hyvin-pärjää-mutta-kinutaan-nyt-vaan...
Tosiasia on, että POLTTAVA tarve saada uusi kiinteistö on syntynyt jo VIIMEISTÄÄN 1980-luvun alussa, kun vanhemmat tarkkailulasien takaa päästettiin - ja lopulta maaniteltiin- pienen potilaan huoneeseen, jossa EI OLE TILAA VANHEMMILLE -saatikka sisarukselle- LAINKAAN! Lisäksi viimeisten 20 vuoden aikana laite- ja kalustorepertuaari on sairaanhoidossa kasvanut räjähdysmäisesti - eikä niille Hgin lastenklinikan pohjapiirustuksissa OLE TILOJA LAINKAAN (kuten ei siis omaisillekaan): KALUSTO ON KÄYTÄVILLÄ, HISSIAULOISSA - niitä ei kunnolla saa mahtumaan yhteenkään potilashuoneeseen ilman, että esim. henkilökunta pääsisi esteettä liikkumaan, tarvittaessa hyvinkin nopeasti, potilaan sängyn ympärillä.
Tilanne Hgin lastenklinikan kiinteistöissä on sanoinkuvaamattoman KAUHEA! Kyse ei ole vain epäinhimillisistä tiloista vaan VAARALLISISTA tiloista: 1. palo- ja turvallisuusmääräyksiä ei kyetä noudattamaan LAINKAAN, 2. infektiot leviävät ahtaissa tiloissa jatkuvasti, mikä voi aiheuttaa jo ennestään perussairaalle lapselle - tai esim. leikkauksesta toipuvalle lapselle - hengenvaarallisen tilanteen (koettu on kaksi kertaa).
Ja tätä kauheutta suorastaan HUUTAA myös Lastenklinikan (ja Lastenlinnan) henkilökunta KUOROSSA!