Seksuaalirikokset aidosti rangaistaviksi teoiksi

Veera Kaivola
Adressin tekijä

/ #2 iltasanomissa 15.1 juttu: joka 10:nes lapsi kokee hyväksikäyttöä

25.01.2008 11:34

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1476019&gclid=CPmPl7yGkZECFQtGQwodOHFSOg

Joka kymmenes lapsi kokee hyväksikäyttöä
15.1.2008 06:01, päivitetty 16.01. 18:08

Väestöliitön kyselytutkimuksen mukaan jopa joka kymmenes lapsi on joutunut kokemaan joko seksuaalista koskettelua tai pakottamista.

minne hävisi IS:n vetoomus?

'''

Pelastakaa Lapset sai tuhansia nettivihjeitä lapsipornokuvista
15.1.2008 18:06

Pelastakaa Lasten Nettivihje sai viime vuonna internetin käyttäjiltä yli 9 000 vihjettä, joista puolet koski laitonta aineistoa sisältäviä sivuja. Lähes poikkeuksetta kyse oli lasten seksuaalista hyväksikäyttöä esittävistä kuvista.

Loppuvuotta kohden vihjeet kuitenkin selvästi vähenivät, kun markkinoilta katosi venäläinen verkkoyhtiö, jota on pidetty laajan verkkorikollisuuden keskuksena.

Nyt viisi vuotta toiminut Pelastakaa Lasten Nettivihje välittää tiedon laitonta aineistoa sisältävistä sivustoista keskusrikospoliisille, sekä sivustojen alkuperämaassa sijaitsevalle INHOPE-järjestöön kuuluvalle Hotlinelle.

Kuviin joutuneet lapset tarvitsevat apua

Pelastakaa Lapset toivoo vankempaa otetta kuvissa esiintyvien lasten auttamiseksi. Kuvauksiin joutuneet lapset olisi tunnistettava, jotta heille voidaan tarjota apua.

Järjestön mielestä pelkkä kuvien poistaminen verkosta sekä kuvien hallussapitäjien tai levittäjien kiinniottaminen ja tuomitseminen ei vielä riitä.

Pelastakaa Lapset ryhtyy helmikuussa kouluttamaan väkeä, joilla olisi valmiuksia edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja turvallisuutta verkkoympäristöissä.

Lasten ja nuorten parissa verkossa työskenteleviä koulutetaan yhteistyössä verkkopalveluiden tuottajien, lapsi- ja nuorisotyötä tekevien järjestöjen sekä viranomaisten kanssa.

Koulutuksessa käsitellään muun muassa median vaikutusta lasten ja nuorten kehitykseen, lapsia ja nuoria verkon käyttäjinä, verkon juridiikkaa sekä keinoja puuttua verkkoympäristöissä eteen nouseviin ongelmiin.