Hevoshaan koulun tulevaisuus

NYT HETI TOIMINTAA!!!!

/ #74 Vaikutusalue on luultua suurempi!

17.09.2013 13:44

Hevoshaan koulun lakkauttaminen vaikuttaa kaikkien lähialueiden koulujen toimintaan:

- Itä-Hakkilan koulu tulee tupaten täyteen ja sen opiskeluajat porrastetaan. Sisäilmaongelmia voi tulla, kun luokkatilat eivät pääse lepäämään tarpeeksi pitkää aikaa. Kuudesluokkalaiset siirtyvät Sotungin kouluun vuodesta 2014 lähtien.

- Hakunilanrinteen koulu ja Hakunilan koulu: täyttymistä ja opiskeluaikojen porrastamista. Lisäksi maahanmuuttajien osuus kasvaa, sillä Hevoshaan maahanmuuttajataustaisten oppilaiden suurin osa siirtyy näihin kouluihin ja edelleen Vaaralan oppilaat siirtyvät Rajakylään. Alueen sisällä eriarvoisuus lisääntyy ja tämä voi johtaa arvaamattomiin ongelmiin.

http://yle.fi/uutiset/suomalaiset_karsastavat_maahanmuuttajavaltaisia_kouluja/1091057

- Rajakylän koulu: Täyttyy, kun Hakunilanrinteen Vaaralassa asuvia oppilaita siirtyy sinne. Seurauksena tästä opiskeluaikojen porrastusta.Ei ole otettu huomioon alueen kasvua:

- Länsimäen koulu: Oppilaita siirtyy Rajakylästä enemmissä määrin - mahdollista opiskeluaikojen porrastuksia

-Sotungin koulu: Suurin vaikutus. Hevoshaan koulusta siirtyvät luokat 4-6 vuonna 2016 ja vuodesta 2014 lähtien myös Itä-Hakkilan kuudesluokkalaiset. Mihin tiloihin? Opetusaikojen porrastus välttämätön.

Alueen päiväkodit ovat vuodesta toiseen täynnä eikä laskua ole näkyvissä. Kaskelan alueelle ja Hakunilan uuden keskustan alueelle on kaavoitettu yli 1600 asuntoa. Minne näiden opiskelijat mahtuvat?

Opetusaikojen porrastus: kuka haluaa lapsensa käyvän koulua klo 14-19????

http://www.hs.fi/paivanlehti/ihmiset/90+kansakoululuokkaa+iltavuoroon+Oulussa/a1377922551203?src=haku&ref=01092013%2Fsunnuntai%2F

Puuttukaa NYT tai Vantaan lapset kärsivät, sillä tämä ei rajoitu Hakunilaan!!!