Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #26430 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Suolaliitosta ja liitoista

28.12.2013 18:19

#26376: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Suolaliitosta ja liitoista

Tämä roomalaiskirjeen kohta; Room.10:4 ”Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.” kertoo siitä, että jokainen uudestisyntynyt ihminen saa Pyhän Hengen, joka on ’lakina heidän sydämessään ja kirjoitettuna heidän mieleensä’ (Hebr 10:16). Ei ole olemassa enää ihmisen ulkopuolella olevaa lakia, jota pitäisi noudattaa.

Tosin Jeesus ei kumonnut kymmentä käskyä, koska Hän toteaa; Matt. 5:17-20: "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.

Matt.23:23 ”Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te annatte kymmenykset mintuista ja tilleistä ja kuminoista, mutta jätätte sikseen sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeuden ja laupeuden ja uskollisuuden! Näitä tulisi noudattaa, eikä noitakaan sikseen jättää.”

Jeesuksen tehtävänä oli julistaa sanomaa juutalaisille, Hän oli juutalaisten Messias. Vrt. kertomusta leivästä, joka kuuluu lapsille eikä penikoille. (Matt. 15:26, Mark 7:27)

Mutta ilosanoma/evankeliumi kuuluu myös pakanoille. Jeesus oli lähettänyt Paavalin erityisesti heitä varten. Paavali itse monta kertaa sanoo olevansa ennenkaikkea pakanoiden apostoli. Esim. Room.11:13 ”Teille, pakanoille, minä sanon: Koska olen pakanain apostoli, pidän minä virkaani kunniassa,” Ef.3:8 Minulle, kaikista pyhistä halvimmalle, on annettu tämä armo: julistaa pakanoille evankeliumia Kristuksen tutkimattomasta rikkaudesta.

Kun Jeesus tuli täyttämään lain, hän on ainoa, joka on pystynyt sen tekemään. Tässä kohtaa lailla ei tarkoiteta tapasäännöksiä, vaan hän oli ainoa uhri, jonka tekemä sovitus on pysyvä ja Hän on ollut ainoa ihminen, joka on Raamatun mukaan ollut synnitön. Hebr.10:14 ”Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.”

Tapasäännöksistä Jeesus ei välittänyt lainkaan, ne olivat hänelle pappien keksimiä perinnäissääntöjä, ihmisviisautta/ viisastelua, joilla ei ole vieläkään mitään arvoa Raamatun mukaan. Sekä Jeesus, että Paavali ovat tästä asiasta samaa mieltä.