Turun kaupungin Koy Lehtolaakson myymisestä luovuttava

Kari Kielo
Turku

/ #7 Kunnan perustehtävät?

28.05.2008 22:27

Kunnallislakia syvemmin tuntematta muistelen kuitenkin, että kunnan tehtäviin kuuluu mm. asuntojen ja asumisympäristön turvaaminen kaikille asukkailleen. Mikäli nyt KOY Lehtolaakso myydään, on sillä suora vaikutus asukkaiden hyvinvointiin: Olen seurannut läheltä muutamankin entisen aravayhtiön myyntiä joillekin turkulaisille "kiinteistösijoittajille", ja joka ainoa kerta myynnin seurauksena on ollut siihen asti kohtuullisena pysyneen vuokran räjähdysmäinen nousu sekä erilaisten vuokran lisäksi kannettavien maksujen keksiminen.

Tietysti on olemassa mahdollisia ostajatahoja, joille voiton maksimointi ei ole se ihan perimmäinen asia kiinteistösijoittamisessa, mutta tuntien turkulaisen päätöksenteon on Lehtolaakson mahdollinen ostajakin jo valmiiksi pedattu eikä se varmasti ole mikään hyväntekeväisyysjärjestö!

Onkin mielestäni erittäin tärkeää saada torpattua tämä ajatus heti kehtoonsa jos se vielä on mahdollista, toivottavasti Vasemmistoliiton aktiivisuus saa sen toisenkin työväenpuolueena vielä itseään pitävän ryhmittymän muistavan juurensa ja unohtamaan joskus Kokoomuksen kanssa tehdyt lehmänkaupat...