Vaasan seudun HEVOSURHEILUKESKUKSEN PUOLESTA !

Marcus

/ #25 Marcus

14.02.2014 12:49

Var en sväng till blivande hästsportcentret i Korsholm. Ser ju bra ut så här långt. Men det är mycket berg, så int konstigt att det blev en dyr väg och parkering. Sprängning kostar, mycket, pengar.. Det ska inte få kosta miljoner att bygga en väg och en parkering.
Jag är ingen expert på vägbygge men jag tycker det är skumt att man måst spräng bort stora berg för att bygga vägar. Varför inte bygga vägen ovanpå berget istället? Fyll ut med morän och jämna. Sen matta på och sepel. Färdigt.

Bygg bra och billigt med sunt bondförnuft :)

Föreslår att grannkommunerna Korsholm, Laihia, Malax, Storkyro och Vörå satsar lite i detta projekt och bygger en fullstor manege invid parkeringen. Där kan det tränas ridsport och ordnas stortävlingar. Bygg ut området med en fullstor ridplan, osv, när det väl kommit in nå pengar från tävlingarna.
Vasa kan säkert också bidra lite mera till projektet. Senast när nuvarande travbanans tomt är såld, för det har det lovats.

Dock blir det knappast att spränga nån travbana ur berget, det säger sej självt att det blir för dyrt. Man borde kanske se på lämplig åkermark i närheten av hästsportcentret? Eller bygg en ny travbana nån annanstans i Vasa eller Korsholm?