tuoksuton

pieni haju piristää

/ #11 Hajujen maailmassahan elämme

24.05.2014 05:33

Mikäli hajut luokiteltaisiin mietoihin ja väkeviin vaatisi se mittalaitteita ja normeja mittaamisessa.
Kaupunkilaiset erityisesti pitävät hajuista. Näin kesäisin varsinkin maaseutu on täynnä aivan vertaansa vailla olevia hajuja,voimakkuus on ominaista, jopa kymmenien kilometrien päähän kantautuvaa hajua.
Nykyinen tiede, koulutus luo uusia ulottuvuuksia hajumaailmaan. Kun viemäriputki katkeaa järvessä,koko järvi haisee pas kalle. Talvivaara laskee jätevedensä jokiin ja järviin kulkeutuu mätäneen haju kauaksi satojen kilometrien päähän ja koko merikin haisee.Ninmittäin tule paljon kuollutta,johon luonto ei pysty vastaamaan.
Kun herrat Helsingin päättävät luvasta antaa laskea kaupungin jätevedet puhdistamattomina suoraan järveen,sekin on lainmukaista.Eli ei sillä ole mitään väliä mitä tekee,kunhan menee säädettyjen lakien mukaan.Näinhän asia tietystikin on kaikkien muidenkin herrojen älynvälähdysten kohdalla.Ja voitelu rahoilla ja hyväveli järjeselmällä saa ihmeitäkin aikaan.
Suomalainen asianaja on koulutettukin oikein kieroksi peukaloida lakeja,jota ovat oikeastaan rakennettukin juuri sitä varten,tulkitaan aina tilanteen mukaan omaksi edukseen, rohmutaan kaikki itselle ja toinen jää nuolemaan näppejään. Tätä sanotaan tasa-arvoksi ja tuomaripiireissä " kun oikeus on toteutunut,sillon on kaikki mennyt aivan oikein hyvin".
Siksipä ei ole mitään syytä vaatia lakeja,rahastaavat vain ja perustaavat turhia virkoja, ettei rahat riitä sitten eläkkeisiinkään.
Mellakoidaan ja poltetaan kumirengasläjiä vihollisen karkoittamiseksi,että ei pidä pienestä hajuista käydä pajattaa.