Vetoomus Helsingin metsien säilyttämiseksi

Ulla Montin

/ #6 Pistaleita pirstaleita

16.12.2014 10:49

Miten on mahdollista että vieläkään ei ymmärretä, että biodiversiteetin häviämisen laajuus on yhä hälyyttävämpää. Hyvien ja monipuolisten elinympäristöjen väheneminen ja pirstoutuminen on HAITAKSI sekä ihmisille että muille eliöille, siis koko luonnolle. Suomen tavoitteena on luonnon monimuotoisuuden häviämisen pysäyttäminen, miten Helsingin kaavoituspolitiikka ja nämä uudet suunnitelmat edistävät tätä tavoitetta?

WWF:n Living Planet 2014 uusimman raportin mukaan nisäkäs-, lintu-, kala-, sammakkoeläin- ja matelijapopulaatiot ovat huvenneet alle puoleen 40 vuodessa. Suurin syy tähän trendiin on elinympäristöjen häviäminen (hävittäminen) ja huonontuminen yleensä ihmisen toimesta. Häviämisuhan alla olevien lajien kokonaisuutta ei kukaan tiedä, koska häviäminen ja sukupuutot tulevat viiveellä, kunnes viimeinenkin populaatio ja yksilö kuolee.

Ilmaston muutos lisää ongelmia ja muutoksen tuomiin haasteisiin voi vastata vain mahdollisimman monimuotoinen ympäristö eliöineen.

Kaavoituksessa ja kaupunkisuunnittelulautakunnassa olisi nyt korkea aika ja viimeinen tilaisuus säästää jäljelläoleva monimuotoinen luonnonympäristö metsineen ja rantoineen rakentamiselta ja keskittää rakentaminen jo häirityille alueille ja nostaa esimerkiksi kerroskorkeutta. 

       

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…